Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ραπτόπουλο-Φραγκίστα 3-1

Με τον Θύμιο Καρδαμπίκη να έχει κέφια το Ραπτόπουλο έκανε δυναμικό ξεκίνημα στο νέο έτος, επικρατώντας της Φραγκίστας στο ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας με 3-1.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 3. Διεξήχθη στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, περιελάμβανε αρκετές όμορφες φάσεις υπό το βλέμμα λιγοστών φιλάθλων.
Το Ραπτόπουλο του Κώστα Πασσιά με αρκετά νεανικό σχήμα και καινούργια πρόσωπα πέτυχε σημαντική νίκη και θετική εμφάνιση. MVP των νικητών ήταν ο 17χρονος Θύμιος Καρδαμπίκης, ο οποίος με τρία γκολ οδήγησε την ομάδα του στους τρεις βαθμούς. Μάλιστα ο σκόρερ είχε και δοκάρι.
Η Φραγκίστα παρουσιάστηκε με αρκετά προβλήματα, συμπληρώνοντας μετά δυσκολία την εντεκάδα της και με επικεφαλή τον αρχηγό της Κώστα Κατσαδούρο. Ισοφάρισε νωρίς με τον Γιάννη Μπισμπίκη και εάν είχε την τύχη με το μέρος της θα μπορούσε να κέρδιζε κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Η Δόξα εδραιώθηκε στην 5η θέση με 3 βαθμούς(Έχει και τιμωρία -3), ενώ η Φραγκίστα παρέμεινε 4η με 7 πόντους, με την μάχη των μπαράζ να «αναζωπυρώνεται».

Μικρή παρουσία θεατών
Τη συνάντηση παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές, βλέποντας τη Δόξα να αγωνίζεται μετά δυο περίπου μήνες στο γήπεδο της και να φτάνει στην πρώτη εντός έδρας νίκη. 


Στο «κυνήγι» των μπαράζ
Απόσταση τριών βαθμών έχουν πλέον οι δυο ομάδες. Η Δόξα έφτασε τους 4 πόντους και ο ΑΠΟΦ έχει 7. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει και στον αγώνα του πρώτου γύρου με 0-3 στο Κερασοχώρι, έχοντας το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία. Αρνητικό για αυτούς ήταν το -3 από το ματς που δεν κατήλθαν να αγωνιστούν στο Καρπενήσι απέναντι στον Αίολο.

Στο γήπεδο ο Τσιτσάνης


Ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι του Ραπτοπούλου παρακολούθησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Στερεάς Ελλάδας Λάμπρος Τσιτσάνης(Φωτογραφία).

Χατ-τρικ Καρδαμπίκη


Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο 17χρονος Θύμιος Καρδαμπίκης(Φωτογραφία), έχοντας και δοκάρι. Ο νεαρός το καλοκαίρι αποκτήθκε από τον Απεραντιακό και πέτυχε τα πρώτα του γκολ στην Α΄ΕΠΣ Ευρυτανίας. 


Αντικατάσταση βοηθού


Ο Νίκος Παπαρούπας(Φωτογραφία) αντικατέστησε στη θέση των βοηθών την Μαρία Χρυσαφοπούλου λόγω κωλύματος .

Επικεφαλής ο «Κάτσα»


Η Φραγκίστα ταξίδεψε στο Ραπτόπουλο μόλις με 11 ποδοσφαιριστές και με αρκετές απουσίες Την ομάδα κατέβασε ο αρχηγός Κώστας Κατσαδούρος(Φωτογραφία).

Οι πρώην Κρεντιώτες
Αντίπαλοι τέθηκαν οι: Προκόπης Γκούρλιας, Λάμπρος Παπαντζίμας, Ηλίας Κοτούλας(Ραπτόπουλο), Άκης Κατσιφής και Βαγγέλης Μάκκας(Φραγκίστα). Άπαντες αγωνίστηκαν πέρυσι στην Κρέντη, η οποία δεν δήλωσε συμμετοχή μετά από χρόνια στο Α΄ τοπικό.


Πρώτη τους συμμετοχή


Από πλευράς Ραπτοπούλου την πρώτη τους συμμετοχή στο τρέχον πρωτάθλημα κατέγραψαν οι: Θωμάς Πέτσας(Φωτογραφία αριστερά), Αλέξανδρος Αζούκης(Φωτογραφία κέντρο) και Χρήστος Κοτούλας(Φωτογραφία δεξιά). Και οι νικητές είχαν αρκετές ελλείψιεις.

Α΄ Μέρος

Ενδιαφέρον ημίχρονο
Καλή μπάλα παίχτηκε στο πρώτο 45λεπτο παρά την αποχή ενός μήνα. Το Ραπτόπουλο προηγήθηκε των αντιπάλων του με 2-1.

Άμεσο προβάδισμα
Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του παιχνιδιού το Ραπτόπουλο προηγήθηκε. Συγκεκριμένα στο 6΄ ο Προκόπης Γκούρλιας με άψογη μπαλιά βρήκε τον Θύμιο Καρδαμπίκη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0.



Ήρθε η απάντηση


Έξι λεπτά αργότερα η Φραγκίστα ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γιάννης Μπισμπίκη(Φωτογραφία) έκανε ωραία ενέργεια, πέταξε την μπάλα μπροστά και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα.




Εξαιρετική εμφάνιση


Πολύ καλή παρουσία είχε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Λάμπρος Παπαδήμος(Φωτογραφία). Χαρακτηριστικές ήταν οι αποκρούσεις του.


Μπροστά η Δόξα
Σε καθοριστικό χρονικό σημείο το Ραπτόπουλο έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα. Στο 39ο λεπτό ο Θύμιος Καρδαμπίκης ήταν «δράστης» ξανά και πλάσαρε εύστοχα, ύστερα από την πολύ καλή σέντρα του Ηλία Κοτούλα.



Οι καλύτερες φάσεις
6΄: Ο Γκούρλιας τροφοδότησε όμορφα τον Καρδαμπίκη, που από θέση δεξιά με πλασέ στην απέναντι γωνία του Σάλτη έκανε το 1-0.
7΄: Κόρνερ του Μάκκα Ι. από τα δεξιά, κεφαλιά του Κατσαδούρου έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Ραπτοπούλου.
12΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε προσωπική προσπάθεια, κινήθηκε κατά μέτωπο προς το αντίπαλο τέρμα και με πλασέ στη δεξιά γωνία του Παπαδήμου ισοφάρισε σε  1-1.
14΄: Ο Μπισμπίκης Ι. έκανε προσωπική προσπάθεια, ο Πολύζος μετά από κόντρες πλάσαρε έξω από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
25΄:Κόρνερ του Μάκκα Ι. από δεξιά, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Κατσαδούρος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και πλάσαρε εξ επαφής, με τον Παπαδήμο να αποκρούει έξοχα σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
27΄: Χαμηλό σουτ του Πιπέρα από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
33΄: Ο Κοτούλας Η. δοκίμασε σουτ από έξω αριστερά και η μπάλα έφυγε μόλις έξω από το τέρμα της Φραγκίστας.
39΄: Σέντρα του Κοτούλα Η. από αριστερά, ο Καρδαμπίκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και με πλασέ στην απέναντι γωνία των φιλοξενούμενων έκανε το 2-1.
40΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαδούρου από καλή θέση πέρασε πάνω από το τέρμα του Παπαδήμου.

Β΄ Μέρος

Πάνω-κάτω η μπάλα και στο τέλος γκολ
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η επανάληψη, αφού και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ στο ντέρμπι της Δυτικής Ευρυτανίας. Τελικά το Ραπτόπουλο «χαμογέλασε», φτάνοντας και σε ένα ακόμη γκολ στην εκπνοή.

Δοκάρι Ραπτοπούλου
Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 59ο λεπτό σε σουτ του Θύμιου Καρδαμπίκη μετά την σέντρα του Χρήστου Κοτούλα.


Αστόχησε ο Λάμπρου


Η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων «χάθηκε» στο 86΄. Ο Βαγγέλης Μάκκας σέντραρε και ο Αλέξανδρος Λάμπρου(Φωτογραφία) εξ επαφής σούταρε άουτ.


Στην εκπνοή το τρίτο
Το Ραπτόπουλο πέτυχε το τρίτο του τέρμα σε αντεπίθεση στο 89΄. Ο Γιώργος Πιπέρας βρήκε τον Θύμιο Καρδαμπίκη, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα συμπλήρωσε χατ-τρικ, κάνοντας το τελικό 3-1 εν μέσω πανηγυρισμών. Αμέσως μετά ακούστηκε το τελικό σφύριγμα από τον ρέφερι Λάμπρο Κολοκώτσιο. 





Οι καλύτερες φάσεις
54΄: Ο Πιπέρας πάσαρε στον Καρδαμπίκη, που σούταρε από δεξιά και ο Σάλτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία όμορφα.
57΄: Ο Σάλτης εκτέλεσε ελεύθερο βρίσκοντας τον Μπισμπίκη Ι., που έκανε ατομική προσπάθεια και το σουτ, το οποίο έδιωξε σωτήρια ο Παπαδήμος .
59΄: Ο Κοτούλας Χ. με άψογη ενέργεια τροφοδότησε τον Καρδαμπίκη, σουτ του δεύτερου σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Φραγκίστας.
79΄: Ο Πολύζος έπιασε την κεφαλιά, ο Μπισμπίκης Ι. την δεύτερη, η οποία κόντραρε στο κεφάλι του Γκούρλια και ανάγκασε τον Παπαδήμο να διώξει σε κόρνερ.
80΄: Πάσα του Πιπέρα στον Καρδαμπίκη, ο οποίος σούταρε και ο Σάλτης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
82΄: Ο Μάκκας Ε. εκτέλεσε πλάγιο από αριστερά, ο Μπισμπίκης Ι. σούταρε μετά από διώξιμο ης αντίπαλης άμυνας και ο πορτιέρο της Δόξας μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία.
86΄: Σέντρα του Μάκκα Ε. από αριστερά, ο Λάμπρου σούταρε εξ επαφής πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ραπτοπούλου.
88΄: Χτύπημα φάουλ του Μάκκα Ι. από δεξιά, ο Κατσιφής έπιασε την κεφαλιά και ο Παπαδήμος μπλόκαρε.
89΄: Ο Πιπέρας τροφοδότησε τον Καρδαμπίκη, ο οποίος με άψογο σουτ από θέση τετ α τετ και αριστερά σημείωσε το 3-1.

Κίτρινες Κάρτες
Μπισμπίκης Ι.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: Καρδαμπίκης, Παπαδήμος Λ., Κοτούλας Η., Κώτσιας, Παπαντζίμας
Φραγκίστα: Μπισμπίκης Ι., Μάκκας Ε.

Δηλώσεις Προπονητών

Κώστας Πασσιάς (Ραπτόπουλο): «Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά και των δυο ομάδων. Κινήθηκε ο αγώνας μέσα σε αθλητικά πλαίσια, ήταν πολύ συναρπαστικό παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Εμείς παίξαμε με πάθος, διεκδικήσαμε τη νίκη και τελικά την πετύχαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά, αλλά και στη διαιτησία.»







Κώστας Κατσαδούρος (Φραγκίστα): «Ευχαριστούμε την ομάδα του Ραπτοπούλου για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε καλή συνέχεια.»








Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Κώστας Πασσιάς): Παπαδήμος Λ., Κοτούλας Η., Πέτσας, Αζούκης(56΄ Στασινός Χ.), Κοτούλας Χ., Καρδαμπίκης, Πιπέρας, Παπαντζίμας, Παπαδήμος Θεοδ.(66΄ Μαραγκούλας), Κώτσιας, Γκούρλιας

Φραγκίστα (Κώστας Κατσαδούρος): Σάλτης Χ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας Ε., Κατσιφής, Γαλανός Σ., Πολύζος, Κατσαδούρος, Μπισμπίκης Ι., Μάκκας Ι., Γούλας Κ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)






























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος