Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Αίολος-Ποταμιά 2-2

Διατήρησαν το αήττητο και άφησαν ανοιχτούς «λογαριασμούς» για τα μπαράζ Αίολος και Ποταμιά, οι οποίοι μετά από ένα «χορταστικό» παιχνίδι έμειναν στο ισόπαλο 2-2. Οι δυο ομάδες αποτελούν τις βασικές διεκδικήτριες του φετινού τίτλου.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με βροχόπτωση στη μεγαλύτερη διάρκεια της. Ξεκίνησε στις 3 και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Αρκετοί θεατές έσπευσαν στο γήπεδο, αψηφώντας τις κακές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε αποφασισμένος στο γήπεδο και προηγήθηκε νωρίς σε κάθε ημίχρονο με τον Βασίλη Μεταξούλη και τον Νίκο Νικολάου αντίστοιχα. Ο δεύτερος είχε δυο ακυρωθέντα τέρματα και αποβλήθηκε ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Παρόλα αυτά οι τυπικά γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν, παίζοντας με 10. Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία παρέμεινε δεύτερο, ανεβαίνοντας στους 18 βαθμούς.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έδειξε και αυτή χαρακτήρα, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε κάθε ημίχρονο με τον Γιώργο Φαρμάκη και τον Τάσο Κωστούλα, μη παρατώντας το παιχνίδι. Οι Μεγαλοχωρίτες είναι στην κορυφή με 20 πόντους και εφόσον κάνουν στο 2 στα 2 θα τερματίσουν πρώτοι στην κανονική διάρκεια.
Την επόμενη(9η) αγωνιστική ο Αίολος θα αγωνιστεί στο Κερασοχώρι με τη Φραγκίστα, ενώ η Ποταμιά θα υποδεχτεί το Ραπτόπουλο.

Αψήφησαν τον καιρό
Τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με βροχή στο μεγαλύτερο διάστημα της παρακολούθησαν περίπου 70 θεατές, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το θέαμα ήταν αρκετά καλύτερο από το «λευκό» 0-0 του πρώτου γύρου. 


Τερματίζει 1η η Ποταμιά
Εφόσον δεν υποστούν κάποια βαθμολογική απώλεια στις εναπομείναντες δυο αγωνιστικές οι Μεγαλοχωρίτες θα κατακτήσουν για πρώτη φορά την 1η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Σφύριξε ο Διώτης


Για πρώτη φορά σφύριξε παιχνίδι της τρέχουσας σαιζόν στην Ευρυτανία ο Κώστας Διώτης(Φωτογραφία). Είχε βοηθούς τον Δημήτρη Κουρλό και τον Σπύρο Μπύρο. Άπαντες συγκαταλέγονται στους πίνακες της Γ΄ κατηγορίας.

Σκόραραν τα αποκτήματα
Θετικό ντεμπούτο με γκολ έκαναν τα δυο τελευταία αποκτήματα των ομάδων. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Μεταξούλης του Αιόλου άνοιξε το σκορ και ο Τάσος Κωστούλας της Ποταμιάς ισοφάρισε. Και οι δυο έχουν αγωνιστεί ξανά με επιτυχία στην Α΄ Ευρυτανίας.

Στην κερκίδα ο Φλωράκης
Την πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές τιμωρίας του εξέτισε ο Λάμπρος Φλωράκης των Μεγαλοχωριτών, που αποβλήθηκε απέναντι στη Μυρίκη.

Σχεδόν πλήρης ο Αίολος











 













Θέση στο αρχικό σχήμα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έλαβαν οι: Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία  πάνω αριστερά), Άρης Σιταράς(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Βασίλης Μεταξούλης, Πάνος Αζακάς(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία κάτω δεξιά). Αλλαγή πέρασαν οι: Δημήτρης Μπισμπίκης, Κώστας Μπουμπουρής, Σάββας Χαλκίδης και Πάνος Μπουμπουρής, που είχαν ξεκινήσει ενάντια στον ΠΑΟΚ. Απουσίαζε ο Ταξιάρχης Γούλας.

Παρομοίως και οι Μεγαλοχωρίτες














Στέλιος Μεριγκούνης(Φωτογραφία αριστερά), Πολυχρόνης Λιάνγκος και Δημήτρης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία δεξιά) αποτέλεσαν τα τρία νέα πρόσωπα του Λάκη Αναστασόπουλου μετά το παιχνίδι με τη Μυρίκη. Ο Λάμπρος Φλωράκης ήταν τιμωρημένος, ο Ηλίας Σαπούνης πέρασε ως αλλαγή και ο Γιώργος Καλύβας έμεινε στον πάγκο. Και η Ποταμιά έπαιξε σχεδόν πλήρης.

Α΄ Μέρος

Δίκαιη μοιρασιά
Ο Αίολος μπήκε καλύτερα στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε νωρίς. Μέχρι το 25΄ είχε τα ηνία του αγώνα. Η συνέχεια άνηκε στην Ποταμιά, η οποία ισοφάρισε και ανέβηκε αγωνιστικά. Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 1-1.

Ιδανικό ξεκίνημα


Στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα, στο 9ο λεπτό ο Αίολος προηγήθηκε. Ο Βασίλης Μεταξούλης(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε μακρινή μπαλιά του Κώστα Μπόνια και με ιδανικό κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-0.






Πρώτο ακυρωθέν
Στο 21ο λεπτό ο Αποστόλης Φούκας πλάσαρε, ο Στέλιος Μεριγκούνης απέκρουσε σωτήρια και ο Νίκος Νικολάου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό Σπύρο Μπύρο.


Κεφαλιά-«ψαράκι»


Οι Μεγαλοχωρίτες «απάντησαν» στο 33ο λεπτό. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία) με κοντινή κεφαλια-«ψαράκι» έφερε τον αγώνα στα ίσια. Οι παίχτες του Αιόλου ζήτησαν επιθετικό φάουλ.



Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Ο Μπόνιας έκανε βαθιά μπαλιά, ο Μεταξούλης κινήθηκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με άψογο πλασέ στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη έκανε το 1-0.
13΄: Χτύπημα φάουλ του Σιταρά από δεξιά πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
21΄: Ο Σιταράς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Φούκας έκανε το κοντινό πλασέ και ο Μεριγκούνης απέκρουσε.
26΄: Ο Ξαγάρας έκανε την μπαλιά στον Μαντζιούτα και την κεφαλιά του τελευταίου μπλόκαρε στη δεξιά του γωνία ο Φεγγούλης.
33΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά, ο Φαρμάκης με κοντινή κεφαλιά-«ψαράκι» στην αριστερή γωνία του Φεγγούλη έκανε το 1-1.
40΄: Πάσα του Κατσαρή στον Κατσώρη, που δοκίμασε σουτ, το οποίο έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Αιόλου.
45΄+1΄: Χτύπημα φάουλ του Κατσαρή από δεξιά, κεφαλιά του Μισύρη μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Η εικόνα ήταν ίδια
Από μια φορά σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες. Ο Αίολος βρήκε ξανά πρώτος δίχτυα και η Ποταμιά είχε την απάντηση. Μάλιστα η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έμεινε με παίχτη λιγότερο. Δεν υπήρξε κάτι το αξιόλογο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Πάλι οφσάιντ


Ο Νίκος Νικολάου στο 50ο λεπτό έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα, όμως και αυτό το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά από τον α΄ βοηθό Δημήτρη Κουρλό. Τρία λεπτά αργότερα ο Αίολος ζήτησε πέναλτι, θεωρώντας ότι ο Πολυχρόνης Λιάνγκος(Φωτογραφία) βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά την εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μπόνια.


Νέο προβάδισμα Αιόλου


Ο Νίκος Νικολάου(Φωτογραφία) «χαμογέλασε» τελικά στο 59ο λεπτό, όταν με όμορφη κεφαλιά μετά την σέντρα του Αποστόλη Φούκα σημείωσε το 2-1. Ο Νικολάου έφτασε τα 3 γκολ στο πρωτάθλημα.



«Κλάση» Τάσου Κωστούλα


Οι ποδοσφαιριστές της Ποταμιάς έφτασαν στο 2-2 στο 72΄. Ο Τάσος Κωστούλας(Φωτογραφία) μετά την μακρινή μπαλιά του Γιώργου Φαρμάκη σκόραρε με υπέροχο ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του τερματοφύλακα Γιάννη Φεγγούλη. Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ οι τυπικά γηπεδούχοι. 



Έμεινε με παίχτη λιγότερο
Με 10 ποδοσφαιριστές έμεινε ο Αίολος στο 76ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Νίκος Νικολάου για επικίνδυνο παίξιμο στον αντίπαλο του Δημήτρη Ζαλοκώστα. 


Οι καλύτερες φάσεις
59΄: Ο Φούκας έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Νικολάου με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μεριγκούνη πέτυχε το 2-1.
61΄: Σέντρα του Λιάνγκου από δεξιά, κεφαλιά του Ηλιάδη έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αιόλου.
67΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Κατσαρή κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγγούλη.
72΄: Ο Φαρμάκης έβγαλε βαθιά μπαλιά, ο Κωστούλας σε θέση τετ α τετ πρόλαβε τον Φεγγούλη και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ ισοφάρισε  σε 2-2.
76΄: Δεύτερη κίτρινη κάρτα(αποβολή) στον Νικολάου για επικίνδυνο παίξιμο στον Ζαλοκώστα Δ.

Κίτρινες Κάρτες
Αζακάς, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Φούκας, Μπισμπίκης, Γιαννακόπουλος, Μαντζιούτας, Κατσώρης

Διακριθέντες
Αίολος: Φούκας, Αζακάς, Μπόνιας, Μπισμπίκης
Ποταμιά:  Κατσαρής, Κόγιας, Φαρμάκης, Γιαννακόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Σήμερα χάσαμε μια ευκαιρία να κερδίσουμε το ματς και να βρεθούμε στην πρώτη θέση. Προηγηθήκαμε δυο φορές, χάσαμε ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να πετύχουμε και άλλα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα, παίζαμε αρκετή ώρα με 10 παίκτες και νομίζω ότι το Χ είναι δίκαιο αποτέλεσμα. Θα ξανάπροσπαθήσουμε στα επόμενα δυο παιχνίδια που θα έχουμε με την ομάδα της Ποταμιάς στα μπαράζ. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές που ήταν στον αγωνιστικό χώρο και εις το επανιδείν.»




Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Το σημερινό παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, σε ένα δύσκολο αγωνιστικό χώρο, νομίζω ότι τουλάχιστον η δική μου ομάδα προσπάθησε να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, έχοντας κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία και βγάζοντας ωραίες ενέργειες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονα από την εμφάνιση στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας μου, απλά σε κάποια διαστήματα αδρανήσαμε και δεχτήκαμε τα γκολ και για 5-10 λεπτά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, όπως στο πρώτο ημίχρονο από το 10΄ μέχρι το 20΄και στο δεύτερο από το 13΄μέχρι το 23΄. Όσο για το επιθετικό κομμάτι νομίζω ότι μπορούμε περισσότερα, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα, με σύμμαχο το χρόνο και την διάθεση των ποδοσφαιριστών. Ακόμα σήμερα η ομάδα μου και τα παιδιά δείξανε χαρακτήρα, βγάλανε αντίδραση και στις δυο φορές που προηγήθηκε ο αντίπαλος, είχανε πάθος, δύναμη, αλλά και ιδιαίτερη ψυχραιμία σε όλον τον αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους αγωνίστηκαν,  αλλά και σε όσους ήταν εκτός του αγώνα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας μου, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα μπορούσε σύμφωνα με την εμφάνιση μας να ήταν διαφορετικό, έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα το τελευταίο τέταρτο, δεν είχαμε καλή τελική πάσα και κακές επιλογές,  επηρεασμένοι από την κούραση που είχαμε. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι, συγχαρητήρια στον Αίολο.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μάρκης, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Σιταράς(62΄ Μπισμπίκης), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπόνιας, Φούκας(92΄ Χαλκίδης), Μεταξούλης(83΄ λ.τρ Μπουμπουρής Π.), Καλύβας(94΄ Μπουμπουρής Κ.), Νικολάου

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος(65΄ Σαπούνης), Μισύρης(52΄ Κωστούλας), Ξαγάρας, Φαρμάκης, Κόγιας, Λιάνγκος, Κατσαρής, Μαντζιούτας(52΄ Ηλιάδης), Κατσώρης, Ζαλοκώστας Δ.

Διαιτητής: Κώστας Διώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος