Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ολυμπιακός Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 2-0

Την «έκπληξη» πήγε να κάνει το Βελούχι, το οποίο μέχρι το 84΄ κρατούσε το 0-0. Τελικώς ο ανώτερος Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 2-0, παίρνοντας βαθμολογική «ανάσα».
Η  αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Άρχισε στις 3 το μεσημέρι την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, παρουσία περισσοτέρων από 500 θεατών.  Επρόκειτο για το πρώτο παιχνίδι του δευτέρου γύρου και πρώτο για το 2018.
Ο Ολυμπιακός Βόλου του Λάκη Μπακάλη απώλεσε σωρεία ευκαιριών, οι οποίες του δημιούργησαν αρκετό άγχος. Στο 84΄ ο αμυντικός Στέφανος Κραγιόπουλος έδωσε τη λύση και άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιώργος Μέμμος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ είχε και δοκάρι στο α΄ μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» με την 5η τους νίκη στο πρωτάθλημα έφτασαν τους 19 βαθμούς, όσους και η Θήβα, βρισκόμενοι πάνω στη γραμμή του υποβιβασμού.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και κατέβηκε με αρκετές απουσίες. Δυσκόλεψε σημαντικά τον αντίπαλο του, τον οποίο είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο και πλησίασε στο να αποσπάσει τον έναν βαθμό.  Μάλιστα στο πρώτο μέρος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Άλεξ Μπακαλίδη, ενώ διαμαρτύρεται για χέρι του σκόρερ στη φάση του 1-0. Το Βελούχι συνεχίζει την προσπάθεια του, παραμένοντας τελευταίο με 6 βαθμούς μετά την έβδομη διαδοχική του ήττα.
Την επόμενη(15η) αγωνιστική οι Βολιώτες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ θα κάνει το ρεπό του και παίζει ξανά στις 21/1 στον Αλμυρό με την τοπική ομάδα.

Νέα αρχή Ολυμπιακού
Την συνάντηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Η ιστορική ομάδα κάνει μια νέα αρχή, έχοντας αρκετές διοικητικές και μη ανακατατάξεις το τελευταίο διάστημα.

Με απώλειες οι Ευρυτάνες
 

Δεν ταξίδεψαν στον Βόλο για τον ΑΠΟΚ οι: Γιάννης Λάππας, Νίκος Λάππας, Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, καθώς και οι: Γιάννης Φλωράκης, Δημήτρης Τσιλιμέκης, Νίκος Σκοπέτος, Χρήστος Λέρης και Βασίλης Ντουφεκιάς. Οι δυο τελευταίοι απέχουν από τις δραστηριότητες της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Τραυματίας είναι επίσης ο Λευτέρης Γιαουπλάρι, που συμπλήρωσε την 14αδα. Θέση στο αρχικό σχήμα έλαβαν οι: Χρήστος Μπόγδανος(Φωτογραφία αριστερά), Γιώργος Σερπάνος(Φωτογραφία κέντρο) και Άγγελος Παχής(Φωτογραφία δεξιά). Ο δεύτερος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους εναρκτήριους έντεκα, ενώ ο Μπόγδανος κάλυψε θέση αριστερού οπισθοφύλακα.

Οι εορτάζοντες


Από πλευράς φιλοξενούμενων γιορτή στο γήπεδο έκαναν ο προπονητής Γιάννης Φλωράκης και ο επιθετικός Γιάννης Κακκάβας(Φωτογραφία), ο οποίος απείλησε στο πρώτο μέρος δυο φορές.

Μόλις ένας νέος


Από πλευράς γηπεδούχους δεν  εκδόθηκαν τα δελτία των νεαποκτηθέντων Αντώνη Καμπλιώνη, Πέτρου Διβανέ και Σάκη Σάββα, ενώ τιμωρημένος είναι ο Στάθης Ρόκας. Μοναδικός νεοαποκτηθέντας που είχε δικαίωμα συμμετοχής ήταν ο Κλέβι Κόλα(Φωτογραφία). Ο πρώην παίχτης των Φαρσάλων έκανε ντεμπούτο, μπαίνοντας ως αλλαγή στο φινάλε.

Α΄ Μέρος

Κράτησε το Βελούχι
Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός Βόλου, που δεν μπόρεσε όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0. Πολύ καλή αμυντική παρουσία για τον ΑΠΟΚ, ο οποίος μάλιστα απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κυριότερη το δοκάρι
Η κορυφαία ευκαιρία των Βολιωτών χάθηκε στο 23ο λεπτό, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γρηγόρη Ευθυμιάδη, το σουτ του Στέφανου Κραγιόπουλου βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Δημήτρη Ρεσίτη.

Ευκαιρία Μπακαλίδη


Παραλίγο να «παγώσει» το Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΑΠΟΚ στο 40ο λεπτό, όταν το πλασέ του Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία) απέκρουσε σε κόρνερ ο Φώτης Καραγκιολίδης.

Δεν μέτρησε το τέρμα


Στο τέλος του πρώτου μέρους ακυρώθηκε γκολ του Δημήτρη Σέττου(Φωτογραφία) των γηπεδούχων ως οφσάιντ από τον βοηθό κ. Παραφέστα. 


Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Κακκάβας είδε εκτός θέσης τον Καραγκιολίδη και επιχείρησε με μακρινό σουτ να τον αιφνιδιάσει, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε σε κόρνερ, πέφτοντας στη γωνία του.
14΄: Σου του Θέου εκτός περιοχής κατέληξε αρκετά άουτ από την εστία του Βελουχίου.
16΄: Ο Κακκάβας απέφυγε τον Νόνη και επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε άουτ από την εστία του Ολυμπιακού Βόλου.
17΄: Συνδυασμός Θέου-Ευθυμιάδη, ο Λούγκος δοκίμασε σουτ εντός περιοχής, που κόντραρε στον Κόλλια και πέρασε σε κόρνερ. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε το κόρνερ και τα σουτ των: Λούγκου και Νόνη αποκρούστηκαν από τους αμυνόμενους.
23΄: Εκτέλεση φάουλ του Ευθυμιάδη, Κραγιόπουλος και Σέττος δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά, με τον Ρεσίτη να αποκρούει δυο φορές τις κεφαλιές των αντιπάλων του. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κραγιόπουλος σούταρε και η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και έφυγε άουτ.
29΄: Προσωπική προσπάθεια του Θέου και πάσα στον Ευθυμιάδη, που σούταρε αρκετά έξω από το τέρμα του Ρεσίτη.
31΄: Ο Σέττος γύρισε την μπάλα στον Σεχολάρι, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Ζαραβέλη και κατέληξε σε κόρνερ.
40΄: Ο Μπακαλίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και πλάσαρε ψηλοκρεμαστά, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
44΄: Σέντρα του Γελαδάρη από τα δεξιά, σουτ του Ευθυμιάδη κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ Μέρος

Έπεσε ηρωικά ο ΑΠΟΚ
Δύσκολα στους «ερυθρολεύκους» έβαλε και στην επανάληψη το αδιάφορο βαθμολογικά Βελούχι. Το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη του 1-0 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ακυρώθηκε τέρμα


Στο 52ο λεπτό ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ, ο Χρήστος Νόνης(Φωτογραφία) σκόραρε με κεφαλιά, όμως ο α΄ βοηθός κ. Στάικος ακύρωσε το γκολ είτε για οφσάιντ είτε για επιθετικό φάουλ. 


«Πρώτη» Χρυσικού


Ντεμπούτο με τον ΑΠΟΚ έκανε ο Πάνος Χρυσικός(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την Ποταμιά. Πρόκειται για τον δεύτερο 16χρονο που χρησιμοποίησαν οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το ματς, μετάτον Γιώργο Σερπάνο.

«Λύτρωση» από τον στόπερ-Διαμαρτυρίες ΑΠΟΚ


Ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 84ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην επίτευξη του 1-0. Ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο προωθημένος αμυντικός Στέφανος Κραγιόπουλος(Φωτογραφία) με σουτ άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ στην φάση του γκολ.








2ο στις καθυστερήσεις


Οι παίχτες του Ολυμπιακού Βόλου βγήκαν στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις και στο 3ο λεπτό ο Γιώργος Μέμμος(Φωτογραφία), που είχε μπει ως αλλαγή βρήκε χώρο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το 2-0. 


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σέντρα από τον Γελαδάρη, το σουτ του Λούγκου έφυγε έξω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
48΄: Ο Θέος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο οποίος πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.
51΄: Ο Σέττος έπιασε την κεφαλιά και ο Παχής απομάκρυνε την ύστατη ώρα προ της γραμής.
62΄: Ο Παχής δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
75΄: Σουτ του Ευθυμιάδη από μακριά πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
76΄: Ο Θέος επιχείρησε σουτ, το οποίο κατέληξε ελάχιστα εκατοστά άουτ από την εστία του ΑΠΟΚ.
84΄: Εκτέλεση κόρνερ του Ευθυμιάδη, ο Κραγιόπουλος με σουτ εντός περιοχής πραγματοποίησε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου.
93΄: Ο Μέμμος με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην αντεπίθεση πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ρεσίτη και έκανε το 2-0.

Κίτρινες Κάρτες
Θέος, Μέμμος, Κόλλιας, Αθανασόπουλος, Μπακαλίδης

Διακριθέντες
Ολυμπιακός Βόλου: Θέος, Κραγιόπουλος, Ευθυμιάδης
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ζαραβέλης, Σιάτρας, Κόλλιας, Ρεσίτης

Δηλώσεις Προπονητών


Λάκης Μπακάλης (Ολυμπιακός Βόλου): «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και υγεία στον κόσμο του αθλητισμού και στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Εύχομαι το 2018 να είναι καλύτερο για την ομάδα και με μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Όσον αφορά το παιχνίδι είχαμε αρκετά καλό ρυθμό. Και στα 90 λεπτά η απόδοση μας ήταν σταθερή. Είχαμε ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξης και βγάλαμε αρκετές φάσεις. Δεν πετύχαμε εύκολα γκολ για ακόμα μία φορά. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα αγχώνεται για να βρει διαδρόμους. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Κάναμε γκολ, έστω και προς το τέλος του παιχνιδιού. Βρήκαμε μια καλά οργανωμένη αμυντικά ομάδα. Μια ομάδα που, όπως δήλωσαν και ο προπονητής της, ο κ. Φλωράκης, θα παλέψει μέχρι τέλος τα παιχνίδια. Αν πετυχαίναμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα είχαμε μεγαλύτερη διάθεση και θα βρίακαμε περισσότερους ελεύθερους χώρους για γκολ. Κακώς, ακυρώθηκε το γκολ του Σεχολάρι, γιατί υπάρχει παίκτης δίπλα του, που τον πιέζει. Σε γενικές γραμμές βλέπω μια πιο βελτιωμένη εικόνα στην ομάδα. Νομίζω ότι υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση από τα προηγούμενα παιχνίδια. Το διαπίστωσα και στις προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα προσπαθεί, έχει άλλη διάθεση και με τις προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ θα τα καταφέρει. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος στην ομάδα του Βελουχίου».

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου για τη φιλοξενία. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Σχετικά με το παιχνίδι, πιστεύω ότι ήταν δίκαιη η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Εμείς προσπαθήσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε με αρκετές απουσίες. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά παίξαμε με δύο δεκαεξάχρονους. Ο ένας από την αρχή και ο άλλος από το 75' και νομίζω ότι είναι σημαντικό και γι' αυτά τα παιδιά. Παλεύουμε για την ιστορία και την αξιοπρέπεια της ομάδας. Ξέρουμε σε ποια κατηγορία βρισκόμαστε και πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα. Θα φροντίσουμε, ώστε η ομάδα να τελειώσει αξιοπρεπώς την προσπάθεια της και γι' αυτό σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε για το καλύτερο. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και στον φίλο μου, τον Λάκη Μπακάλη. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό Βόλου και να βρει το δρόμο του, γιατί αυτή η θέση δεν αρμόζει στην ιστορία του».

Συνθέσεις Ομάδων

Ολυμπιακός Βόλου (Λάκης Μπακάλης): Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Κόκας Δ., Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας(66΄ Καραμπάς), Λούγκος, Θέος(87΄ Κόλα), Σεχολάρι, Ευθυμιάδης, Σέττος(66΄ Μέμμος)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Μπόγδανος(64΄ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Σιάτρας, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Σερπάνος(75΄ Χρυσικός), Χαλλής, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Παχής

Διαιτητής: Ανδρομάχη Τσιοφλίκη(Λάρισας)
1ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σταΐκος(Λάρισας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Παραφέστας(Λάρισας)




















Φωτογραφίες & πληροφορίες: goalpost.gr, ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου