Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-2

Στην επανάληψη κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αρκετά ανταγωνιστικής Ποταμιάς ο ΑΠΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 1-2 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό.
Ο πρώτος ημιτελικός κυπέλλου διεξήχθη την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 3 το μεσημέρι.  Παρακολουθήθηκε από αρκετούς θεατές.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου δεδομένης της μεγάλης αποχής και του γεγονότος ότι αγωνίζεται σε τοπική κατηγορία ικανοποίησε με την απόδοση της, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο της. Οι πρωτοπόροι του τοπικού Ευρυτανίας μείωσαν στην εκπνοή με τον Δημήτρη Κατσώρη και παρέμειναν στο «κόλπο» της πρόκρισης.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη κυμάνθηκε στη μετριότητα στο πρώτο μέρος, κατά το οποίο ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ του Άλεξ Μπακαλίδη. Τη λύση στο σκοράρισμα έδωσαν οι Φθιωτοί Γιάννης Κακκάβας και Γιώργος Χαλλής, με τον πρώτο να έχει και δοκάρι μεταξύ των δυο γκολ. Στόχος των «κυανόλευκων» είναι η κατάκτηση του τροπαίου μετά από 5 χρόνια.
Οι δυο ομάδες αναμένουν τον ορισμό του επαναληπτικού αγώνα, που θα δώσει και το «εισιτήριο» για τον τελικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας η Ποταμιά αντιμετωπίζει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου την Μυρίκη, ενώ το Βελούχι για την Γ΄ Εθνική παίζει μια εβδομάδα αργότερα με τον Αλμυρό εκτός έδρας, αφού την 15η αγωνιστική έχει ρεπό.

Ικανοποιητική παρουσία θεατών
Τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου παρακολούθησαν περίπου 70-80 θεατές. 



Θετική η Ποταμιά
Παρότι αγωνίζεται μια κατηγορία παρακάτω και προερχόταν από μεγάλη αποχή λόγω της διακοπής η πρωτοπόρος της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας Ποταμιά ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Νέα πρόσωπα στην 11αδα


Για πρώτο φετινό επίσημο ματς στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΚ συμπεριλήφθησαν οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης(Φωτογραφία αριστερά), Γιάννη Φλωράκης(Φωτογραφία κέντρο) και Βαγγέλης Αθανασόπουλος(Φωτογραφία δεξιά). Ο τελευταίος κάλυψε θέση στόπερ. Στον πάγκο έμεινε εξ αιτίας τραυματισμού ο Χρήστος Μπόγδανος, ενώ από τις δραστηριότητες της ομάδας απέχει το τελευταίο διάστημα και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Παράλληλα στην Αθήνα επέστρεψε λόγω σπουδών ο Δημήτρης Κατσαδούρος και τραυματίας παραμένει ο Λευτέρης Γιαουπλάρι.

Αντίπαλοι τρεις


 
Ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία αριστερά) της Ποταμιάς αντιμετώπισε την πρώην του ομάδα. Το ίδιο συνέβη και με τον Πάνο Χρυσικό(Φωτογραφία δεξιά) του ΑΠΟΚ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, αλλά και για τον γυμναστή των νικητών Χρήστο Λιάνγκο(Φωτογραφία κέντρο).

Προβάδισμα πρόκρισης
Το Βελούχι με το νικηφόρο αποτέλεσμα πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό, στον οποίο βρίσκεται ήδη ο Αίολος.

Α΄ Μέρος

Στην μετριότητα το πρώτο
Το Βελούχι κατά το πρώτο μέρος είχε την ανούσια υπεροχή, έχοντας και ακυρωθέν γκολ. Αρκετά καλά στάθηκε η Ποταμιά, διατηρώντας χωρίς δυσκολίες το 0-0.

Διαμαρτυρίες για ακυρωθέν γκολ

 












Ο Γιώργος Σερπάνος στο 19ο λεπτό σέντραρε όμορφα από δεξιά, ο Άλεξ Μπακαλίδης (Φωτογραφία αριστερά) βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο 1ος βοηθός Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(Φωτογραφία δεξιά) ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, «ξεσηκώνοντας» θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ΑΠΟΚ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ελαφρώς και για πέναλτι στο 45΄ , θεωρώντας πως υπήρξε χέρι του Δημήτρη Κατσώρη σε σέντρα του Γιάννη Κακκάβα.




 
Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Χαμηλό σουτ του Παχή εκτός περιοχής έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μεριγκούνη.
17΄:Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, κεφαλιά του Κακκάβα απέκρουσε στην αριστερή του γωνία όμορφα ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς.
18΄: Κόρνερ του Παχή από δεξιά, Μπακαλίδης-Ζαραβέλης-Σιάτρας-Κακκάβας έπιασαν διαδοχικές κεφαλιές, με αυτήν του τελευταίου να μαζεύει ο Μεριγκούνης.
25΄: Ωραίο δυνατό του Σερπάνου εκτός περιοχής έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
38΄: Ο Ξαγάρας εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσώρης σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο Ρεσίτης μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
45΄+1΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μαντζιούτα έφυγε πάνω από την εστία του ΑΠΟΚ.

Β΄ Μέρος
Έφτασε στη νίκη το Βελούχι
Αρκετά πιο ανοιχτό παιχνίδι έγινε στην επανάληψη. Το Βελούχι προηγήθηκε με 0-2, όμως η Ποταμιά μείωσε στο φινάλε για το τελικό 1-2.

Γρήγορο γκολ Κακκάβα


Μόλις στο 3ο λεπτό της επανάληψης ο ΑΠΟΚ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Γιάννη Κακκάβα(Φωτογραφία) μετά το καλοχτυπημένο κόρνερ του Άγγελου Παχή.




Δοκάρι για τον ΑΠΟΚ
Ο Γιάννης Κακκάβας είχε και δοκάρι στο 69ο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή.



2ο τέρμα Βελουχίου


Καθαρό προβάδισμα νίκης και πρόκρισης πήρε η ομάδα του Γιάννη Φλωράκη στο 79ο λεπτό φτάνοντας στο 0-2 με όμορφο σουτ εκτός περιοχής του νεοεισελθόντα Γιώργου Χαλλή(Φωτογραφία), μετά την πάσα του Δημήτρη Τσιλιμέκη. 




Ντεμπούταρε ο Ηλιάδης


Ο πολύπειρος Γιάννης Ηλιάδης(Φωτογραφία) πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά, έχοντας ασίστ στο ενεργητικό του, αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης.

Μείωσαν οι Μεγαλοχωρίτες


Η Ποταμιά δεν «παράτησε» το παιχνίδι και έφτασαν στη μείωση τρία λεπτά πριν την εκπνοή. Ο Χρήστος Κατσαρής εκτέλεσε αράουτ, ο Γιάννης Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά και ο κορυφαίος Δημήτρης Κατσώρης(Φωτογραφία) σκόραρε με κοντινό πλασέ. Ο Ευβοιώτης ποδοσφαιριστής είχε μια αρκετά καλή ευκαιρία δέκα λεπτά νωρίτερα, με τον Δημήτρη Ρεσίτη να αποκρούει σε κόρνερ. 



Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Εκτέλεση κόρνερ του Παχή από αριστερά, ο Κακκάβας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι σημείωσε το 0-1.
51΄: Ατομική ενέργεια και πλασέ του Τσιλιμέκη κατέληξε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
69΄: Ο Ζαραβέλης Χ. έκανε γύρισμα από δεξιά, ο Κακκάβας σούταρε στα σώματα και το νέο σουτ του ίδιου προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο του Μεριγκούνη.
77΄: Καλό χαμηλό σουτ του Κατσώρη απέκρουσε εξίσου όμορφα στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
79΄: Ο Τσιλιμέκης τροφοδότησε τον Χαλλή, που με άψογο σουτ εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία του Μεριγκούνη έκανε το 0-2.
85΄: Ο Μεριγκούνης τροφοδότησε τον Ηλιάδη, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό «παραθυράκι» του ΑΠΟΚ.
87΄: Εκτέλεση αράουτ του Κατσαρή από δεξιά, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά και ο Κατσώρης με εξ επαφής πλασέ μείωσε σε 1-2.
90΄: Πάσα του Μπακαλίδη στον Χρυσικό, το πλασέ του δεύτερου από θέση τετ α τετ απέκρουσε σε κόρνερ ο Μεριγκούνης.

Κίτρινες Κάρτες
Ζαλοκώστας Ι.

Διακριθέντες
Ποταμιά: Κατσώρης,Φαρμάκης, Κατσαρής, Μαντζιούτας
ΑΠΟΚ: Ζαραβέλης Χ., Τσιλιμέκης, Παχής, Σερπάνος

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Σχετικά με το παιχνίδι νομίζω ότι η ομάδα μου έκανε μια αξιόλογη εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Προσεγγίσαμε σωστά τον αντίπαλο και γενικά το παιχνίδι μας ήταν με αμυντική τακτική εκτός από το τελευταίο 25λεπτο, στο οποίο προσπαθήσαμε να πιέσουμε περισσότερο. Δύσκολο να το κάνεις αυτό και να βρεις ρυθμό, όταν έχεις να αγωνιστεί 40 ημέρες. Εμείς ξέραμε από την αρχή ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν και έδειξαν ότι έχουν την διάθεση να κάνουμε κάτι καλό τη φετινή χρονιά και για αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε περισσότερο, γιατί ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και κοιτάμε τώρα τον αγώνα της Κυριακής. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, όπως και στην ομάδα του ΑΠΟΚ για το παιχνίδι που έκανε.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ): *Ο τεχνικός του Βελουχίου δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση.











Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Μεριγκούνης, Γιαννακόπουλος, Μισύρης, Ξαγάρας(83΄ Ζαραβέλης Κ.), Φαρμάκης, Κόγιας(85΄ Κωσταρέλος), Σαπούνης(57΄ Ηλιάδης), Λιάνγκος(74΄ Ζαλοκώστας Ι.), Μαντζιούτας, Κατσώρης, Κατσαρής

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Τσιλιμέκης, Σιάτρας,Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης Χ., Σερπάνος(76΄ Χρυσικός), Παχής, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Φλωράκης(57΄ Χαλλής)

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)







































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος