Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Νίκη Βόλου-ΑΠΟΚ Βελούχι 6-0

Την συντριβή με το εμφατικό 6-0 γνώρισε ο ΑΠΟΚ στον Πανθεσσαλικό από την τοπική Νίκη Βόλου.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/11) στο Παν θεσσαλικό στάδιο του Βόλου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, παρουσία περίπου 500 φιλάθλων.
Η Νίκη Βόλου των Φάντζιο Μπούις και Στέφανου Ξηροφώτου κυριάρχησε στο ματς και έπαιξε όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι Νικαιώτες σκόραραν 3 φορές σε κάθε ημίχρονο και είχαν και δυο δοκάρια. Δυο φορές σκόραραν οι: Χρήστος Τζιώρας, Γιώργος Ιορδανίδης και από 1 οι: Αντρέι Γιάκοβλεφ και  Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος. Δοκάρι είχαν οι: Αντρέι Γιάκοβλεφ και Άντον Ντόλγκι.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα έχοντας και αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Δέχτηκε αφόρητη πίεση από τον αντίπαλο με την εστία της ομάδας να «παραβιάζεται» 6 φορές, την μπάλα να σταματάει 2 φορές στα δοκάρια του και τον Δημήτρη Ρεσίτη να κάνει σημαντικές επεμβάσεις.
Την επόμενη (12η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ θα αγωνιστεί ξανά στο Βόλο ενάντια στον πρωτοπόρο ΝΠΣ, ενώ η Νίκη Βόλου θα παίξει εκτός έδρας με τον Διγενή Νεοχωρίου. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 17 βαθμούς(5η θέση), ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 6.

Παρουσία 500 φιλάθλων
Ο κόσμος της ιστορικής Νίκης έδωσε δυναμικό παρών. Συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό παραβρέθηκαν περίπου 500 θεατές.

Αρνητικό ρεκόρ
Ο ΑΠΟΚ γνώρισε την πιο βαριά του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα δεχόμενος 6 γκολ και την συντριβή από την Νίκη Βόλου. Μάλιστα ήταν η 4η συνεχόμενη και η 3η σερί, κατά την οποία δεν σκοράρει.

Απουσία Γενιτσαρόπουλου
Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΚ Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος απουσίαζε λόγω καρτών και εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής. Εκτός λόγω τραυματισμού και ο Χρήστος Μπόγδανος.

Σωτήριες επεμβάσεις
Ο τερματοφύλακας του Βελουχίου Δημήτρης Ρεσίτης έκανε σωρεία επεμβάσεων.

Μέσα «Κάτσα»-Γιαουπλάρι














Ο Γιάννης Φλωράκης του ΑΠΟΚ είχε δυο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το ματς ενάντια στην Θήβα την περασμένη Κυριακή στο Καρπενήσι. Επέστρεψε από τιμωρία ο Δημήτρης Κατσαδούρος και από τραυματισμό ο Λευτέρης Γιαουπλάρι. Πήραν τις θέσεις των: Αλέξανδρου Γενιτσαρόπουλου (Τιμωρημένος) και Νίκου Λάππα (Έπαιξε αλλαγή).

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία Νίκης
Η ομάδα του Βόλου πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ κυριαρχώντας πλήρως.

Προβάδισμα με Τζιώρα


Η Νίκη Βόλου πήρε πολύ νωρίς το προβάδισμα και συγκεκριμένα στο 6ο λεπτό ο Μανώλης Γενιτσαρίδης σέντραρε και ο Χρήστος Τζιώρας με κεφαλιά πραγματοποίησε το 1-0.

2-0 στο 12΄


6 λεπτά μετά οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου παίρνοντας μόλις στο 12΄ προβάδισμα δυο τερμάτων. Ο Αντρέι Γιάκοβλεφ έβγαλε με μπαλιά ακριβείας τον Χρήστο Τζιώρα στην πλάτη της άμυνας που έδωσε στον ελεύθερο Γιώργο Ιορδανίδη ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0.

Δοκάρι Γιάκοβλεφ


Στο 31΄ ο Γιώργος Ιορδανίδης έκανε την κάθετη  μπαλιά για τον Ουκρανό Αντρέι Γιάκοβλεφ που μέσα από την περιοχή σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.

«Έχασε» Γιαουπλάρι-Σιάτρα














Για ακόμη μια φορά οι Ευρυτάνες είχαν προβλήματα τραυματισμών και αναγκαστικές αλλαγές. Στο πρώτο μέρος αποχώρησαν πρώτα στο 34΄ ο Λευτέρης Γιαουπλάρι και εν συνεχεία στο 44΄ ο Δημήτρης Σιάτρας, αποδυναμώνοντας την αμυντική γραμμή.

Βρήκε δίχτυα
Ο Ουκρανός Αντρέι Γιάκοβλεφ ότι δεν κατάφερε στο 31΄ το πέτυχε 10 λεπτά αργότερα διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 41΄ ο Χρήστος Τζιώρας βρήκε τον Αντρέι Γιάκοβλεφ μέσα στην περιοχή που με σουτ νίκησε τον Δημήτρη Ρεσίτη για το 3-0.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Δημολιός σέντραρε από αριστερά, ο Τζιώρας «πάτησε» στον Ιορδανίδη που σούταρε από την μικρή περιοχή ψηλά άουτ.
2΄: Ο Γιάκοβλεφ έκανε επέλαση από τα δεξιά,  σούταρε από πλάγια και ο Ρεσίτης απέκρουσε.
6΄: Ο Γενιτσαρίδης συνδυάστηκε με τον Ιορδανίδη, ο πρώτος σέντραρε και ο Τζιώρας με κεφαλιά έκανε το 1-0.
12΄: Ο Γιάκοβλεφ με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Τζιώρα, αυτός πάσαρε στον αμαρκάριστο Ιορδανίδη που με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.
19΄: Ο Γιάκοβλεφ συνδυάστηκε με τον Τζιώρα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη, ο παίκτης της Νίκης πλάσαρε από δεξιά, ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ απέκρουσε με τα πόδια.
21΄: Ο Γιάκοβλεφ μετά από μπαλιά του Τζιώρα έκανε την ατομική ενέργεια από τα δεξιά σούταρε δυνατά με την μπάλα να κοντράρει στον Ζαραβέλη και να καταλήγει κόρνερ.
23΄: Ο Ιορδανίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε.
27΄: Αδύναμο ψαλιδάκι του Γιαουπλάρι από το υψος της περιοχής μπλόκαρε ο Θεολόγης. Η φάση ξεκίνησε από χτύπημα φάουλ του Λάππα Ι.
31΄: Ο Ιορδανίδης έβγαλε την κάθετη μπαλιά για τον Γιάκοβλεφ που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.
33΄: Ο Ντόλγκι πάσαρε στον Μπάιριτς που σούταρε με τον Ρεσίτη να σώζει και να αποκρούει σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.
36΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ζαραβέλης έπιασε την πρώτη κεφαλιά προ του Θεολόγη, ο Μπακαλίδης πήρε την κεφαλιά και ο Τζιώρας απέκρουσε σωτήρια.
37΄: Ο Μπάιριτς σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζιώρας σούταρε μονοκόμματα και ο πορτιέρο του Βελουχίου μπλόκαρε.
40΄: Ο Γιάκοβλεφ βρήκε τον Ιορδανίδη που γύρισε επικίνδυνα με τον Ρεσίτη να αποκρούει σωτήρια πριν η μπάλα καταλήξει στον Τζιώρα.
41΄: Ο Σιάτρας έκανε την μπαλιά και το σουτ του Κακκάβα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Νίκης στην δεξιά του γωνία.
41΄: Ο Τζιώρας τροφοδότησε από αριστερά τον Γιάκοβλεφ που κατέβασε και με σουτ μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
45΄: Ο Τζιώρας έπιασε την κεφαλιά και ο Ρεσίτης μάζεψε στο «παραθυράκι» του.

Β΄ Μέρος

Ίδια συνέχεια
Η Νίκη ήταν «καταιγιστική» και στην επανάληψη σκοράροντας ακόμη 3 φορές και φτάνοντας στο επιβλητικό 6-0.

2ο Τζιώρα
Στο 55΄ ο Χρήστος Τζιώρας έκανε ατομική ενέργεια έφτασε στην γραμμή του άουτ και χωρίς ισορροπία με πλασέ πέτυχε το 2ο προσωπικό του τέρμα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Νέο δοκάρι


Ο Άντον Ντόλγκι σούταρε στο 58΄ εκτός περιοχής δυνατά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Βελουχίου.

«Πρώτη» Σκοπέτου
Ο Νίκος Σκοπέτος έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ,  ντεμπουτάροντας στο 61ο λεπτό. Ο ποδοσφαιριστής είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Καρπενησίου και αποκτήθηκε από την Διάνα Ηλιούπολης. Πήρε την θέσητου τραυματία Χάρη Ζαραβέλη.

Στα 5 με κεφαλιά Ιορδανίδη
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σκοράρουν και στο 65΄ έκαναν 5 τα τέρματα τους. Ο Δημήτρης Δημολιός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Γιώργος Ιορδανίδης με γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πραγματοποίησε το 5-0. Ο παίκτης της Βολιώτικης ομάδας σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Φινάλε με γκολ


Ο «καταιγισμός» των τερμάτων ολοκληρώθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Δημήτρης Δημολιός σέντραρε από αριστερά και ο Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την νίκη των γηπεδούχων κάνοντας το τελικό 6-0.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Γιάκοβλεφ σέντραρε από τα δεξιά, ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά και ο Ρεσίτης απέκρουσε εντυπωσιακά.
55΄: Ο Τζιώρας μετά από πάσα του Γιάκοβλεφ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έφτασε κοντά στην γραμμή του άουτ και χωρίς ισορροπία με πλασέ σκόραρε (4-0).
58΄: Δυνατό σουτ του Ντόλγκι εκτός περιοχής κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλόξενούμενων.
65΄: Ο Δημολιός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιορδανίδης με γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 5-0.
70΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντόλγκι πέρασε ελάχιστα πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» του Βελουχίου.
85΄: Προσωπική προσπάθει και σουτ του Δημολιού πέρασε άουτ.
91΄: Ο Δημολιός σέντραρε από τα αριστερά και ο Γαρυφαλλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έκλεισε τον χορό των τερμάτων για το τελικό 6-0.

Επεισόδιο με Φλωράκη
Ο τεχνικός του ΑΠΟΚ Γιάννης Φλωράκης είχε φραστικό επισόδειο με Βολιώτες δημοσιογράφους, οι οποίοι αντέδρασαν στην δήλωση του ότι η Νίκη δεν τους σεβάστηκε και έπρεπε να σταματήσει στο 3-0. Αποχώρησε από την συνέντευξη του.

Διακριθέντες
Νίκη Βόλου: Γιάκοβλεφ, Τζιώρας, Ιορδανίδης, Δημολιός
ΑΠΟΚ Βελούχι: Ρεσίτης

Κίτρινες Κάρτες
Αθανασόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Στέφανος Ξηροφώτος (Νίκη Βόλου): «Σήμερα κάναμε το αυτονόητο. Έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, γιατί είμαστε χαμηλά βαθμολογικά. Συνδυάσαμε μία καλή εμφάνιση με ένα καλό σκορ. Κοιτάζουμε τη συνέχεια. Μέχρι τώρα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Θα προσπαθήσουμε να διορθωθούμε ακόμη περισσότερο ώστε η ομάδα να πάει πιο ψηλά. Η προσέγγιση του κάθε παιχνιδιού έχει να κάνει και με το πόσο έτοιμος είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Παράδειγμα τον Ιορδανίδη τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και επανήλθε πριν λίγο καιρό. Σήμερα οι παίκτες της μεσαίας γραμμής ήταν πιο γρήγοροι όμως η καλή εικόνα της ομάδας οφείλεται σε όλους τους παίκτες. Ήταν ομαδική η προσπάθεια. Δουλέψαμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τις κλειστές άμυνες, όλοι οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και γι’ αυτό βγήκε αυτή η όμορφη αγωνιστική εικόνα. Κάτι που ευχαριστήθηκαν πρώτα αυτοί που έπαιξαν και μετά οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν».

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Νίκης  για την δίκαιη νίκη της. Εμείς σήμερα ήρθαμε με πάρα πολλές ελλείψεις, με ντόπιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν παραστάσεις από την κατηγορία αυτή. Δυστυχώς είναι πάνω από μέτρα τους, το ξέρουμε αυτό. Προσπαθούμε να πάρουμε κάποιες εμπειρίες τα παιδιά, ώστε να εκμεταλλευτούν αυτές τις εμπειρίες τις άλλες χρονιές. Καταλαβαίνω ότι η Νίκη ήθελε το αποτέλεσμα, για να ανέβει βαθμολογικά, απλά δεν καταλαβαίνω τόσο την εμμονή, ώστε να πάρει το σκορ μεγάλες διαστάσεις, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις παιδιά 15, 16 και 17 ετών. Θα μπορούσε να κάνει κάποια συντήρηση δυνάμεων, αυτό εδώ δεν είναι μια υπόδειξη, είναι μια παρατήρηση. Επίσης το να βρίζεις μια ομάδα που χάνει 5-0, το να βρίζεις παίχτες η προπονητές νομίζω ότι δεν ταιριάζει στην ιστορία της Νίκης.»

Συνθέσεις Ομάδων

Νίκη Βόλου (Φάντζιο Μπούις & Στέφανος Ξηροφώτος): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης(67΄ Λάιος), Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Γιάκοβλεφ,  Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης(71΄ Ματθαίου), Μπάιριτς(53΄ Γαρυφαλλόπουλος), Τζιώρας(59΄ Βουρδάκης)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής(67΄ Σερπάνος), Σιάτρας(44΄ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Γιαουπλάρι(34΄ λ.τρ. Λάππας Ν.), Ζαραβέλης(61΄ λ.τρ. Σκοπέτος), Λάππας Ι., Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακκάβας, Χαλλής

Διαιτητής: Λάμπρος Μπεκιάρης (ΕΠΣ Καρδίτσας)
1ος Βοηθός: Λευτέρης Βογιατζής (ΕΠΣ Καρδίτσας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Μανασής (ΕΠΣ Τρικάλων)








Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Χρήστος Θανασούλης (www.magnesiasports.gr), www.goalpost.gr