Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Γιώργος Κοντός: «Είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παράγει ποδόσφαιρο»

Ένας από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστών των Σελλάνων είναι ο Γιώργος Κοντός. Ο ικανότατος άσος με παραστάσεις Football League παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην σελίδα μας. Έχει χριστεί σκόρερ μια φορά, ενώ είναι εκ των κυριότερων δημιουργών του συγκροτήματος του Γιάννη Μπουρνάκα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ασίστ στον Βουκομάνοβιτς στο πρόσφατο 1-0 επί του Αλμυρού. Ο Α.Ο.Σ. ταξιδεύει για το Καρπενήσι το Σάββατο(11/11), αντιμετωπίζοντας μια ημέρα μετά το Βελούχι για την 8η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής.
Παρότι η ομάδα του δεν έχει καταφέρει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή πιστεύει ότι το Προάστιο βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και βελτιώνεται καθημερινά. Αναλύει τους λόγους που άργησε να έρθει η πρώτη νίκη στην Γ΄ Εθνική και το πώς ήρθε η πρώτη επικράτηση κόντρα στον Γ.Σ.Α.. Χαρακτηρίζει ως δύσκολη την έδρα του «σκληροτράχηλου» Βελουχίου, με την ομάδα του Καρπενησίου. Παραθέτει την άποψη του για τον 4ο Όμιλο, έχοντας ξεχωρίσει έως τώρα τον πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλος. Δεν έχει ολοκληρωμένη γνώμη για τον ΑΠΟΚ και πιστεύει ότι θα γίνει ένα ωραίο ματς με δυο ομάδες που θα διψούν για τους τρεις βαθμούς.
Ο 22χρονος, γεννημένος στις 7-1-1995 μεσοεπιθετικός Γιώργος Κοντός κατέγραψε 11 συμμετοχές στην Football Leagueκαι 4 στο κύπελλο Ελλάδος με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Την περίοδο 2016-2017 έπαιξε στην Α΄ ΕΠΣ Καρδίτσας με τον Ατρόμητο Παλαμά, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι είναι βασικότατο μέλος του Α.Ο. Σελλάνων, σκοράροντας με πέναλτι κόντρα στο Δίστομο. Συγχρόνως είναι και φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Γιώργο θα θέλαμε ένα γενικότερο σχόλιο σου για την πορεία της ομάδας σου στις έως τώρα αγωνιστικές.
Γιώργος Κοντός: «Η πορεία μας μέχρι τώρα βαθμολογικά δεν είναι η ιδανική, παρόλα αυτά ποδοσφαιρικά μέσα στο γήπεδο πιστεύω βρισκόμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο. Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με προπόνηση βελτιωνόμαστε, είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να παράγει ποδόσφαιρο, αυτή είναι η φιλοσοφία του προπονητή μας και η ομάδα πιστεύω διαθέτει τους παίκτες να το κάνει αυτό. Μέχρι στιγμής στα παιχνίδια που παίξαμε δεν έχουμε τη συγκομιδή βαθμών που θα θέλαμε, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους, αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι και πιο τυχεροί σε κάποια από αυτά.»

Evrytania Sport: Σας άγχωσε που άργησε να έρθει το πρώτο θετικό απότελεσμα; Μίλησε μας για το 1-0 επί του Αλμυρού.
Γιώργος Κοντός: «Το ότι άργησε να έρθει το θετικό αποτέλεσμα όπως είπα και προηγουμένως οφείλεται στα κενά διαστήματα που είχαμε σε κάποιους αγώνες, δεν υπήρχε η συγκέντρωση που θα έπρεπε, και στην τύχη. Αυτό μας πείσμωνε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και όλοι λέγαμε ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει και η τύχη και θα έρθει πάλι με το μέρος μας. Στο παιχνίδι με τον Αλμυρό μπήκαμε αποφασισμένοι να κερδίσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να δώσουμε ένα τέλος στα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο μέχρι στιγμής, και μετά διαχειριστήκαμε το σκορ, αν και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και κάποιο δεύτερο τέρμα, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.»

Evrytania Sport: Τι προσδοκίες υπάρχουν για την συνέχεια και για το παιχνίδι της Κυριακής με το Βελούχι.
Γιώργος Κοντός: «Όσον αφορά το παιχνίδι της Κυριακής ξέρουμε ότι θα πάμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα με μια καλή ομάδα που έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία όπως και εμείς. Όπως σε κάθε αγώνα έτσι και την Κυριακή θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, το οποίο είναι οι τρεις βαθμοί. Τώρα οι προσδοκίες για τη συνέχεια είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και αυτές να ανταμειφτούν με βαθμούς ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ομάδας.»

Evrytania Sport: Ποια η άποψη σου για τον 4ο Όμιλο;
Γιώργος Κοντός: «Ο όμιλος μας αποτελείται από καλές ομάδες, ομάδες με ιστορία, ομάδες με ποιότητα, μπορεί να θεωρηθεί δύσκολος όμιλος και ακόμη πιο δύσκολη η παραμονή διότι πέφτουν πολλές ομάδες, σχεδόν οι μισές. Μέχρι στιγμής από τις ομάδες που έχουμε παίξει έχω ξεχωρίσει τον ΝΠΣ Βόλος, είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα και δίκαια πιστεύω βρίσκεται μέχρι στιγμής πρώτη στη βαθμολογία.»

Evrytania Sport: Πρώτη φορά αγωνίζεσαι στο Καρπενήσι. Ποια η άποψη σου για το Βελούχι:
Γιώργος Κοντός: «Είναι πρώτη φορά που αγωνίζομαι στο Καρπενήσι, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη για το Βελούχι, πιστεύω πως είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος να πάρει αυτό που της αναλογεί, το έδειξε και με το αποτέλεσμα μέσα στο Ρήγα Φεραίο. Πιστεύω θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι την Κυριακή με δίψα και από τις δυο ομάδες για νίκη.»





Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος