Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Αχιλλέας Φαρσάλων-ΑΠΟΚ Βελούχι 3-0

Στον «πάτο» της βαθμολογίας βρίσκεται πλέον ο ΑΠΟΚ, ο οποίος υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ο οποίος τον ξεπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα.
Η συνάντηση διεξήχθη την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων, παρουσία αρκετών φιλάθλων. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και ξεκίνησε στις 3.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων του Τάκη Παραφέστα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική και ψυχολογική «ανάσα», παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Δυο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Νίκος Συράκος άνοιξε το σκορ, ενώ στην επανάληψη βρήκαν δίχτυα οι: Νίκος Βούλγαρης και Βασίλης Λόλας, οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» στο ευρύ σκορ. Διπλό δοκάρι είχαν στο πρώτο ημίχρονο οι: Αποστόλης Κούλπας και Αναστάσης Μανιώτης.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη γνώρισε την ήττα σε ένα ακόμη ντέρμπι παραμονής, έχοντας κακή αμυντική και επιθετική παρουσία. Οι Ευρυτάνες βρίσκονται πλέον στο -5 από την γραμμή της σωτηρίας και ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα για αυτούς. Ελαφρυντικό αποτελούν οι αρκετοί τραυματισμοί που προέκυψαν.
Οι Φαρσαλινοί έφτασαν τους 7 βαθμούς, όσους το Μαρτίνο και το Νεοχώρι και την επόμενη(10η) αγωνιστική στις 26 Νοεμβρίου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ έπεσε στην τελευταία θέση με 6 πόντους και υποδέχεται την ίδια ημέρα την Θήβα στο Καρπενήσι.

Στήριγμα τους ο κόσμος
Την δεύτερη νικηφόρα αναμέτρηση των Φαρσάλων στο πρωτάθλημα παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 θεατές τους. 


Είχε τιμωρημένους
Από πλευράς γηπεδούχων δεν έπαιξαν οι τιμωρημένοι Βασίλης Μάρκου και Μιχάλης Κουρούμαλος. Οι δυο αμυντικοί αποβλήθηκαν στο εκτός έδρας ματς με τον Αλμυρό.

Δυσκολεύουν τα πράγματα
Στο -5 από την γραμμή της παραμονής βρίσκεται ο ΑΠΟΚ, ενώ ο Αχιλλέας «ξεκόλλησε» από τον πάτο και είναι στο -4.

Τελευταίος ο ΑΠΟΚ
Το Βελούχι βρίσκεται για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Συμπλήρωσε κάρτες


Χωρίς τον Δημήτρη Κατσαδούρο(Φωτογραφία) θα παραταχτεί στο κρίσιμο παιχνίδι με την Θήβα το Βελούχι. Ο «Κάτσα» συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την μια αγωνιστική της τιμωρίας του.

Απίστευτη σύμπτωση
Βασίλης Λόλας και Νίκος Βούλγαρης είχαν σκοράρει και στο φιλικό της Μακρακώμης στον Σεπτέμβριο, το οποίο είχε λήξει με 1-2 υπέρ του Αχιλλέα, ενώ ο σκόρερ του 1ου γκολ Νίκος Συράκος είχε τότε δοκάρι.

Κατακριτέα συμπεριφορά
Μερίδα των φιλάθλων των γηπεδούχων έβριζε «εν χορώ» τον προπονητή του ΑΠΟΚ Γιάννη Φλωράκη, γεγονός που κρίνεται κατακριτέο.

Βαρύ γήπεδο
Αρκετά κακός και λασπωμένος ήταν ο αγωνιστικός χώρος, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Κόλλιας αντί Μπακαλίδη


Εκτός τέθηκε λόγω τραυματισμού, νοιώθοντας ενοχλήσεις στο ζέσταμα» ο Άλεξ Μπακαλίδης  ενώ νοκ-άουτ παρέμεινε για 3η σερί αγωνιστική ο τραυματίας Χάρης Ζαραβέλης. Θέση στο αρχικό σχήμα πήρε αντί του Μπακαλίδη εσπευσμένα ο Παναγιώτης Κόλλιας(Φωτογραφία). Την 16αδα συμπλήρωσε ο Νίκος Σκοπέτος. Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Τσιλιμέκης, Γιάννης Φλωράκης και Βασίλης Ντουφεκιάς.

Α΄ Μέρος

Προβάδισμα και ανωτερότητα Αχιλλέα
Οι γηπεδούχοι του Τάκη Παραφέστα είχαν την ανωτερότητα από το πρώτο ματς και πήραν το προβάδισμα δυο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Μάλιστα είχαν και διπλό οριζόντιο δοκάρι νωρίτερα.

1 λεπτού σιγή
Ο ρέφερι Δημήτρης Ρούσης κράτησε, όπως το αποφάσισε η ΕΠΟ ενός λεπτού σιγή εις μνήμην τον θυμάτων της Δυτικής Αττικής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 


Άτυχος ο Λευτέρης
Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» προστέθηκε στον προπονητή του ΑΠΟΚ Γιάννη Φλωράκη, ο οποίος αντικατέστησε στο 32ο λεπτό λόγω τραυματισμού τον Λευτέρη Γιαουπλάρι, περνώντας τον Χρήστο Μπόγδανο στην θέση του. 


Διπλό οριζόντιο δοκάρι














Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΚ Γιώργος Λαμπρόπουλος είδε δυο φορές την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του στο 20ο λεπτό σε ισάριθμες κεφαλιές των: Αποστόλη Κούλπα(Φωτογραφία αριστερά) και Αναστάση Μανιώτη(Φωτογραφία δεξιά) μετά το κόρνερ του ποιοτικού «βετεράνου» Κώστα Νεμπεγλέρα.

Προβάδισμα σε κρίσιμο σημείο


Η υπεροχή των Φαρσάλων «καρποφόρησε» σε κρίσιμο χρονικά σημείο. Συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό ο Νίκος Βούλγαρης δέχτηκε την μπάλα από τον Άγγελο Αναγνώστη, σέντραρε και ο Νίκος Συράκος(Φωτογραφία) με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.




Οι καλύτερες φάσεις
15΄: Εκτέλεση κόρνερ του Κόλα, ο Κούλπας έπιασε την κεφαλιά και το σουτ του Μανιώτη έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Βελουχίου.
20΄: Ο Νεμπεγλέρας χτύπησε κόρνερ, ο Κούλπας έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λαμπρόπουλου και στην επαναφορά νέα κεφαλιά του Μανιώτη είχε την ίδια κατάληξη.
21΄: Ο Καραγκούνης τροφοδότησε τον Νεμπεγλέρα, σουτ του δεύτερου έφυγε άουτ από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
25΄: Ο Παχής εκτέλεσε κόρνερ, ο Κούλπας έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω και το σουτ του Γιαουπλάρι κόντραρε στα σώματα.
35΄: Σουτ του Λάππα Ι. από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
43΄:Ο Αναγνώστης έκανε κούρσα από αριστερά και τροφοδότησε τον Βούλγαρη, ο οποίος σέντραρε από αριστερά και ο Συράκος με κεφαλιά στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Αποφασισμένοι οι γηπεδούχοι
Πολύ καλή εμφάνιση στην επανάληψη έκαναν οι παίχτες των Φαρσάλων, οι οποίοι έφτασαν στο ευρύ 3-0. Αυτή ήταν η πιο «βαριά» ήττα για τους Ευρυτάνες.

Αλλαγή τερματοφύλακα


Την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική κατέγραψε ο πορτιέρο του ΑΠΟΚ Δημήτρης Ρεσίτης(Φωτογραφία), μπαίνοντας στο γήπεδο στην ανάπαυλα.

Δεύτερο από Βούλγαρη


Σαφές προβάδισμα νίκης πήρε ο Αχιλλέας στο 65ο λεπτό. Μετά την σέντρα του Λεωνίδα Καραγκούνη, ο Νίκος Συράκος τροφοδότησε τον Νίκο Βούλγαρη, ο οποίος με σουτ πραγματοποίησε το 2-0.


Διαστάσεις θριάμβου


Ο νεοεισελθών στο ματς Βασίλης Λόλας(Φωτογραφία) διαμόρφωσε με πλασέ στο 90ο λεπτό το τελικό 3-0, δεχόμενος την πάσα του Φίλιππου Καραμπούζη. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Χάρη Μίχου.
Ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα στην μητέρα του, η οποία έφυγε από την ζωή πριν λίγο χρονικό διάστημα. 


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Συνδυασμός Βούλγαρη-Καραγκούνη, σουτ του δεύτερου έφυγε μόλις έξω από την εστία του Βελουχίου.
55΄: Σέντρα του Συράκου, σουτ του Βούλγαρη απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
58΄: Ο Καραμπούζης έβγαλε την σέντρα, ο Νεμπεγλέρας έστρωσε στον Βούλγαρη, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα του ΑΠΟΚ.
65΄: Ο Καραγκούνης έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Συράκος κέρδισε τις μονομαχίες και πάσαρε στον Βούλγαρη, που με ξαφνικό σουτ «έγραψε» το 2-0.
66΄: Σουτ του Βούλγαρη κατέληξε μόλις άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
80΄: Πολύ όμορφο σουτ του Συράκου απέκρουσε έξοχα ο Ρεσίτης.
81΄: Ο Μίχος έδωσε στον Νεμπεγλέρα, που έστρωσε στον Συράκο, το σουτ του εκτός περιοχής έδιωξε σε κόρνερ ο Ρεσίτης.
90΄: Κάθετη πάσα του Μίχου στον Καραμπούζη, ο δεύτερος τροφοδότησε τον Λόλα, ο οποίος με όμορφο πλασέ πέτυχε το 3-0.

Κίτρινες Κάρτες
Συράκος, Σιάτρας, Χαλλής, Κατσαδούρος, Κακκάβας

Διακριθέντες
Αχιλλέας: Καραγκούνης, Βούλγαρης, Συράκος
ΑΠΟΚ: -

Δηλώσεις Προπονητών

Τάκης Παραφέστας (Αχιλλέας Φαρσάλων): «Εγώ πραγματικά δεν αντιλήφθηκα το επεισόδιο αυτό γιατί υπήρχε και η ένταση του παιχνιδιού και αν έχει συμβεί κάτι ζητώ συγγνώμη εκ μέρους μου. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας καθώς και στην αντίπαλη ομάδα για το μαχητικό και αγωνιστικό παιχνίδι σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Παρότι εμείς όλη την εβδομάδα δείχναμε ότι δεν έχουμε άγχος, μέσα μας είχαμε κάτι που δεν δείξαμε στο παιχνίδι, αφού ελέγχαμε το ρυθμό από την αρχή, είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στην επανάληψη η εικόνα μας ήταν ακόμα καλύτερη πετύχαμε άλλα δυο γκολ και κερδίσαμε με ευρεία νίκη. Κάτι που μας δίνει κουράγιο, καλή διάθεση και ψυχολογία γιατί φυσικά το πρωτάθλημα δεν τελείωσε και θα πρέπει να προσπαθήσουμε στο 100% σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω πως με την δουλειά θα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο μας και να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.»

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Η νίκη ήταν δίκαιη για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, εμείς δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε γιατί είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Το μόνο μου παράπονο είναι πως μια μερίδα φιλάθλων από την κερκίδα με έβριζε συνεχώς και κανένας δεν με προστάτεψε από τις ύβρεις των φιλάθλων. Και πάλι συγχαρητήρια στον Αχιλλέα για τη νίκη και εύχομαι καλή συνέχεια».





Συνθέσεις Ομάδων

Αχιλλέας Φαρσάλων (Τάκης Παραφέστας): Κουτσουκέρας, Καραμπούζης, Αναγνώστης, Μανιώτης, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κούλπας(83΄ Τλούπας), Κόλα(60΄ Μίχος), Συράκος, Καραγκούνης(81΄ Χατζής), Βούλγαρης(73΄ Λόλας)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Ρεσίτης), Χαλλής, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι(32΄ λ.τρ Μπόγδανος), Κατσαδούρος, Λάππας Ι., Λάππας Ν.(68΄ Λέρης), Κόλλιας, Κακκάβας, Γενιτσαρόπουλος(82΄ Αθανασόπουλος)

Διαιτητής: Δημήτριος Ρούσης(Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέξανδρος Αναστασίου(Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Δημήτριος Σακκάς(Θεσσαλίας)















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Βάσω Γκατζούλη(athleticlarissa.gr), ifarsala.gr Απόδοση: Δημήτρης Κολλημένος