Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ποταμιά-Μυρίκη 2-1

Στην επανάληψη η Ποταμιά ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επιβλήθηκε της νεανικής Μυρίκης με 2-1, διπλασιάζοντας τα θετικά της αποτελέσματα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3. Ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία μικρής μερίδας φιλάθλων. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν από τραγικά ατομικά λάθη.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έφτασε στο δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα. Παρότι δεν ικανοποίησε με την απόδοση της έδειξε πως έχει τον τρόπο να παίρνει τις νίκες, γυρίζοντας το ματς. Οι νεοεισελθόντες Κώστας Γιαννακόπουλος και Κώστας Μαντζιούτας βρήκαν δίχτυα για τους «πορτοκαλί» στο δεύτερο μέρος.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου είχε αρκετά βελτιωμένη παρουσία μετά το «στραπάτσο» της πρεμιέρας και πλήρωσε δυο σημαντικά λάθη. Προηγήθηκε με τον Θωμά Τσίπρα, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλο της. Κέρδος η πολύ καλή παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών της. 
Οι νικητές έφτασαν τους 6 πόντους και αντιμετωπίζουν την επόμενη(2η) αγωνιστική στο ντέρμπι κορυφής τον Αίολο, ενώ η Μυρίκη, που δεν έχει βαθμό θα αγωνιστεί απέναντι στο Ραπτόπουλο.

Μειωμένο ενδιαφέρον
Μη αναμενόμενη ήταν η συμμετοχή των θεατών. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές.


«Αλλαγμένη» η Μυρίκη

























Με 4 νέα πρόσωπα άρχισε ο τεχνικός της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου μετά την πρώτη ήττα από την Φραγκίστα. Στους πρώτους 11 συμπεριλήφθησαν οι: Δημήτρης Ίβρος(Φωτογραφία πάνω αριστερά), Στάθης Μπουμπουρής(Φωτογραφία πάνω δεξιά), Βασίλης Δόσης(Φωτογραφία κάτω αριστερά) και Φώτης Ζαχαράκης(Φωτογραφία κάτω δεξιά).
Αντικατέστησαν τους απόντες: Δημήτρη Γκορόγια, Γιώργο Βούρτσα, Σάκη Τσιλίκα και τον Κώστα Νικοπολίδη, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.
Αρκετά βελτιωμένο ήταν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, με τους πιτσιρικάδες να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Βγήκαν οι αλλαγές
Οι δυο από τις αλλαγές του Λάκη Αναστασόπουλου στην επανάληψη Κώστας Γιαννακόπουλος και Κώστας Μαντζιούτας σημείωσαν τα νικητήρια γκολ.

Με τρεις καινούργιους


Θέση στο αρχικό σχήμα της Ποταμιάς πήραν οι: Γιώργος Φαρμάκης(Φωτογραφία κέντρο), Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία αριστερά) και Δημήτρης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία δεξιά), οι οποίοι δεν είχαν παίξει ενάντια στον ΠΑΟΚ.
Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Κωσταρέλο, Αλέξανδρο Μπίκα(Απόντες) και Κώστα Μαντζιούτα(Μπήκε ως αλλαγή)

Α΄ Μέρος

«Διαβασμένη» η Μυρίκη
Αρκετά καλά «πάτησε» στο πρώτο μέρος η Μυρίκη, αν και η Ποταμιά είχε την επιθετική πρωτοβουλία, χωρίς να ικανοποιήσει. Η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου προηγήθηκε λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.

Καλό σουτ Κατσώρη


Η καλύτερη ευκαιρία το πρώτου μέρος χάθηκε στο 36ο λεπτό, όταν το σουτ του Δημήτρη Κατσώρη(Φωτογραφία) των τυπικά γηπεδούχων κατέληξε ελάχιστα άουτ.


Προβάδισμα Α.Ο.Μ.


Δυο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄ ο κορυφαίος της Μυρίκης Θωμάς Τσίπρας(Φωτογραφία) εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Ρέμμους Πάτρου και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα(0-1).





Οι καλύτερες φάσεις
28΄: Σέντρα του Σαπούνη από δεξιά, κεφαλιά του Νούλα μπλόκαρε ο Δόσης.
31΄:Χτύπημα φάουλ του Κατσώρη από αριστερά, ο Νούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της Μυρίκης.
33΄:Σουτ του Σαπούνη εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δόση.
36΄: Ο Σαπούνης έκανε γέμισμα, ο Κατσώρης έπιασε όμορφο βολέ μετά το λάθος του Ζαχαράκη, το οποίο έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» της Μυρίκης.
41΄: Μακρινό χτύπημα φάουλ του Συγεκλόπουλου έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
43΄: Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πάτρου και σε θέση τετ α τετ πλάσαρε στην αριστερή γωνία τον Καλύβα(0-1).

Β΄ Μέρος

Το έφερε «τούμπα»
Βελτιωμένη στην επανάληψη η ομάδα του Λάκη Αναστασόπουλου πήρε την πολυπόθητη νίκη με δυο γκολ στο 52΄ και στο 70΄. Δεν τα παράτησε η Μυρίκη, η οποία έμεινε με τις εντυπώσεις.

Η ισοφάριση με «Τσίτα»


Οι «πορτοκαλί» πέτυχαν το 1-1 στο 52ο λεπτό. Ο Κώστας Γιαννακόπουλος(Φωτογραφία) σχεδόν με την είσοδο του στο ματς εκμεταλλεύτηκε την ασταθής απόκρουση του Βασίλη Δόση στο σουτ του Δημήτρη Κατσώρη και βρήκε δίχτυα. 




Αντίπαλος ο Κατσαρής


Την πρώτη του εμφάνιση με την Ποταμιά έκανε ο Χρήστος Κατσαρής(Φωτογραφία), αντιμετωπίζοντας την πρώην του ομάδα.

Πήρε την νίκη


Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 70ο λεπτό. Ο Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία) σούταρε εύστοχα εντός περιοχής σε μια φάση που ξεκίνησε από τον Κώστα Γιαννακόπουλο και προσωρινή απομάκρυνση του Βασίλη Δόση. 





Συμμετοχή Πλεξίδα


Ο στρατευμένος Γιώργος Πλεξίδας(Φωτογραφία) αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή των «ερυθρολεύκων».

Οι καλύτερες φάσεις
52΄:Ο Κατσώρης επιχείρησε σουτ, ο Δόσης απέκρουσε ασθενώς στην αριστερή του γωνία και ο Γιαννακόπουλος με πλασέ εξ επαφής ισοφάρισε(1-1).
68΄: Μπαλιά του Κατσώρη, ο Δόσης βγήκε έγκαιρα και έδιωξε προ του Μαντζιούτα.
70΄ : Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο πορτιέρο της Μυρίκης έδιωξε, ο Μισύρης σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Μαντζιούτας με κοντινό ψύχραιμο σουτ ψηλά στο κέντρο της αντίπαλης εστίας διαμόρφωσε το 2-1.
80΄: Ο Νούλας μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας σούταρε και ο Δόσης απέκρουσε όμορφα.
84΄: Καλό σουτ του Τσίπρα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.

Κίτρινες Κάρτες
Κατσώρης, Γιαννακόπουλος, Ζαχαράκης, Ίβρος, Τριανταφύλλου, Λαθύρης, Πλεξίδας

Διακριθέντες
Ποταμιά: Γιαννακόπουλος, Κατσώρης, Σαπούνης
Μυρίκη: Πατρώνης, Τσίπρας, Τριανταφύλλου

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Σήμερα δεν κάναμε καλό παιχνίδι, ήμασταν μια ομάδα χωρίς πάθος και δύναμη έχοντας σε κακή μέρα πολλούς ποδοσφαιριστές. Δώσαμε και την ευκαιρία στον αντίπαλο να ελπίζει κάνοντας ένα γκολ-δώρο, ενώ κάναμε τις ευκαιρίες μας από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά μετά το γκολ βγάλαμε και έναν εκνευρισμό. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα και πρόσωπα και σαν ομάδα βγάλαμε σωστή αντίδραση, γυρίσαμε το παιχνίδι, φυσικά τα γκολ δεν ήρθαν από ενέργειες που δικαιούμασταν να σκοράρουμε αλλά από λάθη του αντιπάλου. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη παίρνει και το αποτέλεσμα. Είμαι ευχαριστημένος από την νίκη, αλλά όχι από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών. Νομίζω ότι πρέπει να δουλέψουμε αυτή την εβδομάδα, ώστε να φανούμε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι. Να δώσω και συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα, που πιστεύω αν είχε περισσότερη τύχη ίσως να έφευγε και με ένα καλύτερο αποτέλεσμα.»

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την πάρα πολύ καλή αγωνιστικότητα καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού και αυτός ήταν ο λόγος που καταφέραμε να προηγηθούμε. Σίγουρα πάντα τα λάθη στοιχίζουν και κυρίως στην άμυνα όταν γίνονται. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτε, λάθη γίνονται παντού, πάμε παρακάτω, βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Θα βελτιωθούμε μόνο μέσα από την δουλειά και μόνο μέσα από την πίστη. Το κέρδος ήταν ακριβώς αυτό, ότι καταφέραμε να είμαστε πάρα πολύ αγωνιστικοί και στηρίζουμε όπως είδατε και τα νέα παιδιά και ήταν πάρα πολύ καλοί. Το δέσιμο νέων με παλιών πιστεύω είναι θέμα χρόνου και ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ακολουθεί το επόμενο παιχνίδι, συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς και καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Ζαραβέλης, Μισύρης, Πάτρου(50΄ Γιαννακόπουλος), Φαρμάκης, Λιάνγκος, Σαπούνης, Ζαλοκώστας Δ.(66΄ Κατσαρής), Χρυσικός(53΄ Μαντζιούτας), Νούλας, Κατσώρης(78΄ Ζαλοκώστας Ι.)

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Δόσης, Ζαχαράκης, Τσίπρας, Τσιούμας, Συγκελόπουλος, Ίβρος, Τσιάμης(75΄ Λαθύρης), Μπουμπουρής, Τριανταφύλλου, Τάσιος(72΄ Πλεξίδας), Πατρώνης

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)


































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος