Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Νεανίδες: Μάκαρος Άμφισσας-Π.Α.Κ. 110-12

Ο Μάκαρος Άμφισσας επικράτησε της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης εύκολα με σκορ 110-12.
Η αναμέτρηση ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου του πρωταθλήματος νεανίδων της ΕΣΚΑΣΕ. Διεξήχθη στο κλειστό Καμπεράκη της Άμφισσας, αρχίζοντας στις 3 και 30 το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.
Ο Μάκαρος του Στέργιου Φαρόπουλου σημείωσε την πρώτη του νίκη, έχοντας την υπεροχή σε ολόκληρη την διάρκεια του παιχνιδιού. Πιο έμπειρη η ομάδα της Άμφισσας και με αρκετές παραστάσεις εξασφαλίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Η Χρύσα Ξενοκώστα σημείωσε 47 πόντους.
Η Π.Α.Κ. της Κατερίνας Μπαλωμένου κάνει μια νέα προσπάθεια και έδωσε τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα στην ιστορία της. Τα κορίτσια της μαζεύουν εμπειρίες, οι οποίες θα τους φανούν αρκετά χρήσιμες για το μέλλον. Δεν παραβλέπεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει συμμετοχή σε κατηγορία γυναικών από ομάδα του νομού μας. Πρώτη σκόρερ των ηττημένων ήταν με 4 η Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου.
Στις 10 Δεκεμβρίου η Ακαδημία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σύλλα Αιδηψού, ενώ οι νικήτριες αντιμετωπίζουν στις 7 Ιανουαρίου του επόμενου έτους την ίδια ομάδα.

Προκρίνονται Σύλλας & Μάκαρος
Οι δυο ομάδες που θα προκριθούν στην δεύτερη φάση του πρωταθλήματος θα είναι ο Σύλλας Αιδηψού και ο Μάκαρος Άμφισσας. Δεν συμμετείχε ο Άρης Θήβας.

Η ταλαντούχα 14χρονη Χ. Ξενοκώστα
Εκπληκτικό ματς για την Χρύσα Ξενοκώστα, η οποία σταμάτησε στους 47 πόντους. Με 25 τελείωσε το ματς η Έρρικα Μάντζαρη. Η Ξενοκώστα, καθώς και οι: Νικολέτα Πιτσάρη και Έρρικα Μάντζαρη έχουν κληθεί στις προπονήσεις της περιφερειακής ομάδας της ΕΣΚΑΣΕ. Είναι μάλιστα γεννημένες το 2003 και μέλη της ομάδας των κορασίδων, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί.

4 η Τριανταφύλλου
Για τις φιλοξενούμενες η Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου πέτυχε 4 πόντους. Έναν λιγότερο για την Αλίκη Τάκη.

Εντυπωσιακός ο Μάκαρος
Η ομάδα του Φαρόπουλου προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 31-0, με την ομάδα της Ευρυτανίας να μην βρίσκει διχτάκι. Στη δεύτερη περίοδο με ένα επιμέρους 26-1 το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 57-1.

Έφτασε στην 100αρα
Το καλύτερο παραγωγικό δεκάλεπτο ήταν το τρίτο για την Π.Α.Κ. Το επιμέρους 29-7 έφερε το σκορ στο 86-8. Τέλος με ένα επιμέρους 24-4 στη τελευταία περίοδο η ομάδα της Άμφισσας έφτασε στο τελικό 110-12.


Τα δεκάλεπτα
31-0, 57-1, 86-8, 110-12

Συνθέσεις Ομάδων

Μάκαρος (Στέργιος Φαρόπουλος): Λίβα Ε. 2, Παπούλια 2, Τζαμτζή 2, Μαρκοδήμου 6, Ξενοκώστα Χ. 47, Καραγιάννη 2, Μπράτσου, Ξενοκώστα Ι. 5, Κόλαρη, Μάντζαρη 25, Πιστάρη 17, Καθαράκη 2

Π.Α.Κ. (Κατερίνα Μπαλωμένου): Κατή, Ζησίμου 2, Τριανταφύλλου 4, Αλεξίου 1, Σταμούλη, Τάκη 3, Στεροπούλου, Χαβέλου 2

Διαιτητές: Γιώργος Χριστοδούλου& Γιώργος Ζάχος(Ανατολικής Στερεάς& Εύβοιας)
Κριτές: Γεωργία Παπαδήμου-Ιωάννης Κουρούλης-Φουσέκης(Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας)





Πηγή: eviabasket.gr, Φωτογραφίες: panevrytaniki.wordpress.com