Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Σέλλανα 1-2

Παρά την ιδανική αρχή στο ματς ο ΑΠΟΚ στην επανάληψη δέχτηκε δυο τέρματα και ηττήθηκε με 1-2 από τα Σέλλανα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, μόλις στο 4΄ προηγήθηκε με γκολ του Άλεξ Μπακαλίδη και στο 16΄ έχασε και σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων. Στην επανάληψη προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα παίζοντας αμυντικά, όμως δέχτηκε δυο γκο,  με αποτέλεσμα να γνωρίσει την  μοιραία ήττα.
Τα Σέλλανα του Γιάννη Μπουρνάκα έκαναν άσχημη αρχή και δεν παρουσίασαν καλή εικόνα στο πρώτο μέρος βρισκόμενα πίσω στο σκορ. Στο β΄ μέρος το Προάστιο ανέβασε «στροφές»  και με γκολ του Αλέξα Βουκομάνοβιτς στο 53΄ και του Βασίλη Τζάνη στο 68΄ έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Καρπενήσι.
Την επόμενη (9η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται εκτός έδρας με τον ουραγό Αχιλλέα Φαρσάλων στις (19/11) ενώ τα Σέλλανα υποδέχονται στο γήπεδο του τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ έμεινε στους 6 βαθμούς, ενώ τα Σέλλανα έφτασαν τους 8, σημειώνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

Περίπου 250
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 250 θεατών, με τους φιλάθλους του Καρπενησίου. Οι άνθρωποι του ΑΠΟΚ είχαν για ακόμη μια φορά την τιμή εισόδου στα 5 ευρώ. Η αναμέτρηση ήταν αρκετά κρίσιμη βαθμολογικά, ωστόσο η παρουσία των φιλάθλων δεν ήταν η αναμενόμενη για την κρισιμότητα του ματς.



50 εκδρομείς Σελλάνων
Περίπου 50 άτομα ταξίδεψαν με λεωφορείο αυθημερόν για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας του.


Πανό και από τους δυο
Και οι φίλαθλοι των δυο ομάδων είχαν πανό στις κερκίδες του σταδίου.



Ήττα-«καταστροφή»
Οι ελπίδες του ΑΠΟΚ μετά το «διπλό» στο Βελεστίνο είχαν «αναπτερωθεί», ωστόσο η ήττα αυτή αφήνει την ομάδα στην προτελευταία θέση μαζί με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Με νίκη ο ΑΠΟΚ θα «έπιανε» την Θήβα στους 9 βαθμούς, στην γραμμή της σωτηρίας.

Μέσα ο Χαλλής


Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με μια διαφοροποίηση σε σχέση με το ματς με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο. Ο Γιώργος Χαλλής ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας παίρνοντας την θέση του Παναγιώτη Κόλλια που έμεινε στον πάγκο. Εκτός δράσης παραμένει ο τραυματίας Χάρης Ζαραβέλης.

Διήμερο το Προάστιο
Η ομάδα του Προαστίου ταξίδεψε από το Σάββατο στο Καρπενήσι και διέμεινε στο Hotel Spa Montana, πετυχαίνοντας το πρώτο της «διπλό» στην Γ΄ Εθνική.


Χωρίς Υφαντή
Ούτε και σε αυτό το ματς αγωνίστηκε το μεταγραφικό απόκτημα των Σελλάνων από την ΑΣΑ Γιώργος Υφαντής, που είναι ανέτοιμος. Εκτός 18αδας έμειναν και οι: Σπύρος Παπαδημητρίου και Χρήστος Παπαδημητρόπουλος. Στα Σέλλανα έχει αγωνιστεί ο πρώην παίχτης του ΑΠΟΚ Άκης Χαρβαλιάς και ο πρώην παίχτης του Αιόλου Βαγγέλης Τζιόλας.

Α΄ Μέρος

1 λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του διαιτητή από την Λάρισα Αντώνη Κορέστη.





Μπήκε δυνατά


Ο ΑΠΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς προηγήθηκε στο 4΄ και απώλεσε και στο 16΄ σημαντική ευκαιρία να κάνει δυο τα τέρματα του με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο (Φωτογραφία).



Η καλύτερη αρχή


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΑΠΟΚ, αφού σημείωσε γκολ από τα αποδυτήρια. Στο 4΄ ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε γρήγορα φάουλ από το κέντρο, βρήκε τον Άλεξ Μπακαλίδη (Φωτογραφία), που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με χαμηλό υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία του Δημήτρη Κουτσόπουλου έκανε κάτω από έντονους πανηγυρισμούς το 1-0. Ο έμπειρος Κουτσόπουλος έχει πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες, παίζοντας μέχρι πρόσφατα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.





Πήρε μέτρα


Τα Σέλλανα από το 30΄ και μετά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, και απείλησαν στο 45΄με σουτ του Γιώργου Κοντού (Φωτογραφία) που απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο του Βελουχίου.


Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από το κέντρο, ο Μπακαλίδης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και με χαμηλό υποδειγματικό σουτ στην δεξιά γωνία του Κουτσόπουλου πέτυχε 1-0.
15΄: Απευθείας κόρνερ του Τζάνη από τα δεξιά απέκρουσε δύσκολα σε νέο κόρνερ ο Λαμπρόπουλος. Ο Κοντός εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και η κεφαλιά του Αρχοντή έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ.
16΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά τετ α τετ με τον Κουτσόπουλο με τον Μετούσι την τελευταία στιγμή να τον προλαβαίνει.
39΄: Ο Λάππας Ι. έβγαλε μπαλιά για τον Μπακαλίδη, που έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά σούταρε και ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε.
45΄: Ο Χάδιαρης σέντραρε από τα δεξιά  και το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κοντού απέκρουσε σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.
45΄+1΄: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Γενιτσαρόπουλου από τα δεξιά πέρασε πάνω από το τέρμα των Σελλάνων.

Ένταση στο ημίχρονο
Ένταση επικράτησε στο ημίχρονο και υπήρχαν αντεγκλήσεις μεταξύ των οπαδών των δυο ομάδων, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε άμεσα.


Β΄ Μέρος

Καλύτερο το Προάστιο
Στο δεύτερο μέρος οι Καρδιτσιώτες μπήκαν καλύτερα ματς και μέσα σε 15 λεπτά (53΄-68΄) έκαναν την ολική ανατροπή και επικράτησαν με 1-2.

1-1 με «Βούκο»


Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από στημένο στο 53΄, ό Βασίλης Τζάνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βαγγέλης Χάδιαρης γύρισε από το δεύτερο δοκάρι, ο Αλέξης Αρχοντής «έστρωσε» την μπάλα στον Σέρβο Αλέξα Βουκομάνοβιτς (Φωτογραφία) που με «ξερό» σουτ στην δεξιά γωνία του Βελουχίου ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βουκομάνοβιτς αγωνίζοταν πέρυσι στην Αναγέννηση Καρδίτσας και σκόραρε για 3η συνεχόμενη αγωνιστική. 




Έβγαλε αντίδραση
Ο ΑΠΟΚ έβγαλε αντίδραση και για ένα δεκάλεπτο έγινε απειλητικός χάνοντας ευκαιρίες.

«Τούμπα» το ματς από Τζάνη


Στο 68΄ ο Τάσος Μαρούδας πάσαρε στον Βασίλη Τζάνη που εκτός περιοχής και αριστερά με χαμηλό αδύναμο σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου σκόραρε για το 1-2 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο αριστερός μπακ Τζάνης έπαιζε και αυτός στην Αναγέννηση.




Κεφαλιές «Μπάκα»-«Κάτσα»


Το Βελούχι έχασε τις τελευταίες καλές ευκαιρίες στο παιχνίδι στο 73΄με δυο κεφαλιές του Άλεξ Μπακαλίδη, η πρώτη βρήκε και σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ και η δεύτερη στην συνέχεια της φάσης του Δημήτρη Κατσαδούρου (Φωτογραφία) μπλοκαρίστηκε από τον αντίπαλο πορτιέρο. 


Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Παχής έκανε την σέντρα από τα αριστερά και σουτ του Κακκάβα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
53΄: Ο Τζάνης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Χάδιαρης γύρισε, ο Αρχοντής έστρωσε στον Βουκομάνοβιτς, που με  άψογο σουτ στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
58΄: Ο Κακκάβας έδωσε στον Γενιτσαρόπουλο, που σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Χαλλή πέρασε άουτ από το δεξί δοκάρι του Κωτσόπουλου.
61΄: Ο Χαλλής εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, ο Κακκάβας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε και ο πορτιέρο των Σελλάνων μπλόκαρε.
65΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Σιάτρας διεκδίκησε την μπάλα, που στρώθηκε στον Χαλλή, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.
68΄: Ο Μαρούδας πάσαρε στον Τζάνη που έξω από την περιοχή και αριστερά με αδύναμο σουτ στην δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου έκανε το τελικό 1-2.
73΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από τα δεξιά,,σέντραρε και η εξ επαφής κεφαλιά του Μπακαλίδη βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ πάνω από την εστία του Προαστίου. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Δικαιόπουλος με η  νέα κεφαλιά του Κατσαδούρου μπλοκαρίστηκε από τον Κουτσόπουλο.
75΄: Αδύναμο σουτ του Κοντού εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Λαμπρόπουλος.
79΄: Ξαφνικό σουτ του Βουκομάνοβιτς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.

Οι πανηγυρισμοί των νικητών
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Προαστίου πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους μαζί με τους φιλάθλους τους, παίρνοντας το θερμό τους χειροκρότημα.






Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Μπακαλίδης, Σιάτρας
Σέλλανα: Κοντός, Τζάνης, Βουκομάνοβιτς, Χάδιαρης

Κίτρινες Κάρτες
Χαλλής, Μπλατσέρη

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς μετά από σημαντική νίκη, ότι κερδίσαμε στο προηγούμενο παιχνίδι το γκρεμίσαμε σήμερα εδώ. Πιστεύω δεν δικαιούμασταν να χάσουμε, κάναμε δυο τραγικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο και το πληρώσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στο πρώτο 20λεπτο με την ευκαιρία που χάσαμε μετά το 1-0 και να τελειώσει το παιχνίδι. Σε αυτή την κατηγορία δυστυχώς κερδίζουν οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Εμείς δεν είχαμε την εμπειρία και την ποιότητα του αντιπάλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα δυο δικά μας λάθη και πήρε το αποτέλεσμα, υπήρχε και η κούραση των ποδοσφαιριστών, αλλά θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι ώστε τέτοια παιχνίδια να μην χάνονται. Θεωρώ ο αγώνας σήμερα ήταν κομβικής σημασίας, θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε, ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, ότι έχουμε μικρό ρόστερ και ότι οι άλλες ομάδες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Δείχνουμε ότι παλεύουμε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, αλλά μας λείπει το κάτι παραπάνω, που για μένα είναι η εμπειρία για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Κάναμε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες σήμερα, δεν μπορέσαμε να τις τελειώσουμε και χάσαμε το παιχνίδι. Στο προηγούμενο ματς κάναμε δυο ευκαιρίες, πετύχαμε δυο γκολ και πήραμε το παιχνίδι. Έτσι είναι το πρωτάθλημα αυτό και θα πρέπει να έχουμε την προσοχή μας 100% σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Σελλάνων, εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και πήρε το αποτέλεσμα. Της εύχομαι καλή συνέχεια.»   

Γιάννης Μπουρνάκας (Σέλλανα): «Ήταν μια μεγάλη και σημαντική νίκη για εμάς μετά από ένα επιτυχές αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας, για να είχε αξία αυτή η νίκη έπρεπε να πάρουμε σήμερα κάποιους βαθμούς. Θεωρώ σαν γενική εικόνα αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 15-20 λεπτά ήμασταν καλύτεροι μέσα στο γήπεδο, δικαιούμασταν την νίκη, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει στην συνέχεια και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και κοιτάζουμε την συνέχεια.»





Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Χαλλής, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Κατσαδούρος, Λάππας Ι., Λάππας Ν.(55΄ Μπόγδανος), Μπακαλίδης, Κακκάβας(68΄ Δικαιόπουλος), Γενιτσαρόπουλος

Σέλλανα (Γιάννης Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μετούσι, Τζάνης, Αρχοντής, Κούρκουλας(92΄ Δανιήλ), Θεοδωρόπουλος, Μπλατσέρη(46΄ Μαρούδας), Χάδιαρης, Βουκομάνοβιτς(90΄ Γιαγιάκος), Κοντός, Μάττας

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γρηγόρης Κακατσίδης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Γιώργος Γαλανόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος