Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Νέοι: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 1-1

«Χαμογέλασε» η μαχητική ομάδα της Ευρυτανίας, η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Φθιώτιδα, πανηγυρίζοντας έναν παλικαρίσιο βαθμό.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ξεκινώντας στις 2 και 30. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 7ου Ομίλου του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων νέων.
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Τσιγαρίδα πήρε τον πρώτο της βαθμό, καταβάλλοντας για ένα ακόμη μας υπερπροσπάθεια απέναντι σε μια αρκετά δυνατότερη Ένωση. Ήταν άριστη ξανά στο τακτικό κομμάτι και στο 89ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με γκολ-πέναλτι του Πάνου Μπουμπουρή, ο οποίος είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος. Η ΕΠΣΕ έχει πλέον έναν πόντο και πραγματοποιεί ιδιαίτερα αξιοσημείωτη πορεία, δεδομένων των συνθηκών.
Η Φθιώτιδα του Θανάση Νεοχωρίτη έκανε την καλύτερη της εμφάνιση και έφτασε μια «ανάσα» από την επίτευξη της νίκης.  Είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, χωρίς όμως να δημιουργεί τις πολύ μεγάλες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 60΄ με όμορφο σουτ του Βασίλη Τρούμπουλου, όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ του 0-1, παρότι δεν απειλήθηκαν.
Στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής η Ευρυτανία δίνει στις 6 Δεκεμβρίου ένα ακόμη εντός έδρας ματς, υποδεχόμενη την Εύβοια. Εντός έδρας υποχρέωση και για ην Φθιώτιδα απέναντι στην Θεσσαλία.

Λιγότεροι στο παιχνίδι νέων
Την αναμέτρηση νέων ανάμεσα σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα παρακολούθησαν περίπου 40 θεατές, βλέποντας ένα ενδιαφέρον ματς.


Θετικό υπέρ του δέοντος
Το πρόσημο για την ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα στον πρώτο γύρο είναι υπέρ του δέοντος θετικό, κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, οι οποίες συνδυάστηκαν και με βαθμολογική συγκομιδή.

Ο ρέφερι του ΑΠΟΚ-Θήβα


Ο διαιτητής του αγώνα νέων Δημήτρης Γκιάφης(Φωτογραφία) σφυρίζει λίγες ημέρες μετά ξανά στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα την συνάντηση του ΑΠΟΚ με την Θήβα για την Γ΄ Εθνική.

Ντεμπούτο Καββαδία


Πρώτη εμφάνιση για τον Πέτρο Καββαδία(Φωτογραφία) των Αγράφων, ο οποίος πήρε στο αρχικό σχήμα την θέση του τραυματία Ερμή Καραμπά.

Ισοβαθμούν οι δυο ομάδες
Οι δυο ομάδες προερχόταν από δυο ήττες και κατέκτησαν τον πρώτο τους πόντο στο πρωτάθλημα των μικτών. Ο αξιόλογος προπονητής της Φθιώτιδας Θανάσης Νεοχωρίτης ανέλαβε για πρώτη σαιζόν πόστο στις ενωσιακές ομάδες.

Α΄ Μέρος

Ισόπαλο και «ελεγχόμενο» ημίχρονο
Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο με 0-0. Πολύ καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Ευρυτανία, η οποία και στα τρία της παιχνίδια έχει κρατήσει τον αντίπαλο στο μηδέν. Ανώτερη χωρίς να εντυπωσιάσει ήταν η Φθιώτιδα.

Δοκάρι η ΕΠΣΕ
Μόλις στο 3ο λεπτό η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Πάνου Μπουμπουρή κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Βασίλη Τζοβαρά. 


Η απειλή των Φθιωτών


Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 23ο λεπτό με την κεφαλιά του Θανάση Κωστόπουλου(Φωτογραφία), η οποία κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουμπουρή Π. προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της Φθιώτιδας.
18΄: Ο Καυκιάς τροφοδότησε τον Γραβάνη, που σούταρε αρκετά άουτ από το τέρμα των γηπεδούχων.
23΄: Σέντρα του Καυκιά από δεξιά, κεφαλιά του Κωστόπουλου κατέληξε λίγο άουτ από το τέρμα του Πατλιά.

Β΄ Μέρος

Μπροστά η Φθιώτιδα-«Απάντηση» στο παρά 2
Στην επανάληψη το συγκρότημα του Θανάση Νεοχωρίτη προηγήθηκε στο σκορ με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Παρόλα αυτά η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα έφερε τον αγώνα λίγο πριν το τέλος του.

Προειδοποίηση φιλοξενούμενων














Σε μια πολύ καλή απόκρουση υποχρεώθηκε στο 53ο λεπτό ο Παναγιώτης Πατλιάς(Φωτογραφία αριστερά), διώχνοντας την προσπάθεια του Ανδρέα Παπανδρέου(Φωτογραφία δεξιά).



Γκολ με μακρινό σουτ


Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην επίτευξη του 0-1. Συγκεκριμένα στο 60΄ μετά την πάσα του Πέτρου Παππά, ο Βασίλης Τρούμπουλος(Φωτογραφία) με χαμηλό σουτ εκτός περιοχής βρήκε δίχτυα. 




Πανηγύρισε βαθμό


Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η Ευρυτανία κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Κώστα Κατσιούλα. Ο Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία) εκτέλεσε ιδανικά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.






Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Χτύπημα φάουλ του Μπουμπουρή Π. από αριστερά έφυγε μόλις πάνω από την εστία του Τζοβάρα.
53΄: Πάσα του Αρβανίτη στον Παπανδρέου, ο οποίος σούταρε και ο Πατλιάς απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
60΄: Ο Παππάς τροφοδότησε τον Τρούμπουλο, που χαμηλό σουτ εκτός περιοχής στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων έκανε το 0-1.
68΄: Πάσα του Παππά στον Γκιόνι, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής και ο Πατλιάς απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
82΄:Ο Τσεκούρας έδωσε στον Ξηρογιάννη, το σουτ του οποίο από δεξιά μπλόκαρε ο πορτιέρο της Ευρυτανίας.
88΄: Ο Κατσιούλας υπέπεσε σε πέναλτι, κάνοντας χέρι με τον ρέφερι να υποδεικνύει πέναλτι.
89΄: Με άψογη εκτέλεση ο Μπουμπουρής Π. έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τζοβάρα(1-1).

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: Μπουμπουρής Π., Τσάρας, Καββαδίας, Τόλης Α.
Φθιώτιδα: Καυκιάς, Παππάς, Τρούμπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Ευρυτανία): «Νομίζω ότι μετά από 3 αγώνες δικαιούταν και οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Ευρυτανίας ένα ματς να μην το χάσουν. Στο προηγούμενο ματς δεχτήκαμε στο 94΄ ένα τυχερό γκολ μετά από μια μεγάλη προσπάθεια. Σήμερα πραγματικά τα παιδιά παίξανε πάρα πολύ καλά και εάν πρέπει να κρατήσουμε κάτι είναι ότι βρήκαν τα αποθέματα να αντιδράσουν απέναντι σε μια πιο καλή ομάδα από αυτούς και τελικά να ισοφαρίσουν το ματς, να κερδίσουν επιπλέον πόντους στην ψυχολογία τους και στην αυτοπεποίθηση τους και στην διαμόρφωση της προσωπικότητας τους. Μέσα από τέτοια παιχνίδια, μετά από τέτοια προσπάθεια και μετά από ένα αποτέλεσμα βαθμολογικό είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα μεγάλο όφελος για αυτούς στην ποδοσφαιρική τους πορεία. Έχουμε ξανά πει για την κατάσταση που υπάρχει στην δική μας και στις υπόλοιπες. Δεν χρειάζονταν ο βαθμός της ισοπαλίας ή οι βαθμοί μιας νίκης, για να δείξουν τα παιδιά ότι βρίσκονται σε μια προοδευτική πορεία όσο ατομικά όσο και ομαδικά, αλλά πάντα ένα αποτέλεσμα λειτουργεί ευεργετικά σαν λίπασμα στην καλλιέργεια αυτών των παιδιών. Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας. Η μόνη διαδρομή που μπορεί να τους οδηγήσει σε καλά αποτέλεσμα τόσο ατομικά αλλά και ομαδικά είναι η συνεχής παρουσία στο γήπεδο και η μεγάλη προσπάθεια στην προπόνηση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα της Φθιώτιδας, καθώς  πραγματικά έγινε ένα παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια.»

Θανάσης Νεοχωρίτης (Φθιώτιδα): «Στο σημερινό ματς μπορώ να πω ότι ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι μετά από αρκετό καιρό δηλαδή βγάλαμε κάποια πράγματα, αυτά που θέλαμε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι ήταν μονόλογος, η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν καλά στημένη, το ξέραμε αυτό από τα προηγούμενα παιχνίδια ότι είναι μια ομάδα, η οποία αμύνεται καλά. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε, όμως δεχτήκαμε το γκολ μετά από ένα στιγμιαίο λάθος. Συνεχίζουμε, το θέμα είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από αυτά τα παιχνίδια, να αποκτούν παραστάσεις και να γίνονται καλύτεροι. Και εμείς στην Ένωση Φθιώτιδας προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε τα παιδιά, με τον καιρό και με τη δουλειά που γίνεται στις ομάδες τους ελπίζουμε να γίνουν ακόμη καλύτερα.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Πατλιάς, Τόλης Ν., Πατρώνης, Μπουμπουρής Π., Μπουμπουρής Ε., Τόλης Α.(94΄ Μπίκας), Τσάρας, Ρέπας, Τριανταφύλλου, Καββαδίας, Τσούκας(63΄ Τριανταφυλλόπουλος)

Φθιώτιδα (Θανάσης Νεοχωρίτης): Τζοβάρας, Καυκιάς, Κατσιούλας, Σταθόπουλος, Γεωργούσης, Παπανδρέου(57΄ Παππάς), Τσεκούρας(84΄ Αναγνωστόπουλος), Τρούμπουλος, Γραβάνης, Αρβανίτης(65΄ Γκιόνι),Κωστόπουλος(75΄ Ξηρογιάννης)

Διαιτητής: Δημήτρης Γκιάφης(Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Βασιλόπουλος(Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Σούζας(Αιτωλοακαρνανίας)






































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος