Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Αίολος-Φραγκίστα 1-1

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Αίολος και Φραγκίστα, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(19/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας, έγινε κάτω από βροχόπτωση στο μεγαλύτερο μέρος της και παρουσία λιγοστών φιλάθλων.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο έληξε στο ισόπαλο 0-0. Στο δεύτερο μέρος βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ άσκησε έντονη πίεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με κεφαλιά του Ταξιάρχη Γούλα στο 81΄. 
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού έπαιξε έξυπνα μέσα από αντεπιθέσεις και λίγο έλλειψε να «αποδράσει» από το Καρπενήσι με ένα σπουδαίο διπλό. Ο Κώστας Μπούκας άνοιξε το σκορ στο 48ο λεπτό, όμως στην συνέχεια οι «βυσσινί» δέχτηκαν πίεση και μοιραία ήρθε η ισοφάριση 9 λεπτά πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετά παράπονα από την διαιτησία.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο Αίολος αγωνίζεται με την Μυρίκη στο Δημοτικό στάδιο και η Φραγκίστα υποδέχεται στο Κερασοχώρι την Ποταμιά. Ο Αίολος έφτασε τους 8 βαθμούς, ενώ η Φραγκίστα τους 7.

Διαστήματα βροχόπτωσης
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από διαστήματα έντονης βροχόπτωσης και παρουσία λιγοστών θεατών.

Γενέθλια με «Χ»


Ο αρχηγός Κώστας Μπόνιας (Φωτογραφία) του Αίολου γιόρτασε ανήμερα του ματς τα 35του γενέθλια με ισοπαλία.

Συνεχόμενη ισοπαλία
Ο Αίολος μετά την ισοπαλία με σκορ 0-0 ενάντια στην Ποταμιά αναδείχτηκε ισόπαλος για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μέσα Χαλκίδης-Ράικος-Μάρκης

 
Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας ξεκίνησε τον γηπεδούχο Αίολο με 3 νέα πρόσωπα στο αρχικό του σχήμα σε σύγκριση με το ματς με την Ποταμιά. Ο Σάββας Χαλκίδης(Φωτογραφία Αριστερά) άρχισε παίζοντας στο κέντρο της άμυνας, ο Νίκος Ράικος (Φωτογραφία Κέντρο) αγωνίστηκε ως μεσοαμυντικός, ενώ ο Παναγιώτης Μάρκης (Φωτογραφία Δεξιά) έπαιξε στην μεσοεπιθετική γραμμή. Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Μπουμπουρή (Έπαιξε αλλαγή), Τόλη Φούκα (Απουσίαζε) και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου (Έμεινε στον πάγκο λόγω τραυματισμού).

11δατοι Π.Γερονίκος & Γενιτσαρόπουλος

 












Ο Χρήστος Γαλανός άρχισε την Φραγκίστα με 2 αλλαγές σε σύγκριση με το ματς ενάντια με τον ΠΑΟΚ. Ο Παναγιώτης Γερονίκος (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε ως μεσοαμυντικός και ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) αγωνίστηκε στο πλάι της μεσαίας γραμμής. Αντικατέστησαν τους: Δημήτρη Λαθύρη και Άγγελο Σάλτη (Αποτέλεσαν τις 2 αλλαγές του ΑΠΟΔΦ).

Α΄ μέρος

1 λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη και αυτής της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.



Καλύτερα ο Αίολος
Ο Αίολος είχε την κατοχή στα πρώτα 45 λεπτά του ματς και δημιούργησε 3-4 καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Χρήστου Σάλτη.

Η καλύτερη ευκαιρία


Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους στιγμή στα πρώτα 45΄, στο 30ο λεπτό όταν μετά την μεταβίβαση του Κώστα Μπόνια ο Κώστας Καλύβας (Φωτογραφία) σούταρε από κοντά και ο Χρήστος Σάλτης αρχικά απέκρουσε σωτήρια και στην συνέχεια μπλόκαρε.


Αμυνόμενος ο ΑΠΟΔΦ
Οι φιλοξενούμενοι της Φραγκίστας αμύνονταν στο πρώτο μέρος κρατώντας το σκορ στο 0-0.

Οι καλύτερες φάσεις
10΄: Ο Ράικος έδωσε στον Νικολάου που σούταρε από πλάγια αριστερά και ο Σάλτης μπλόκαρε εύκολα.
14΄: Ο Νικολάου πάσαρε στον Καλύβα που πλάσαρε από τα όρια της περιοχής και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
30΄: Ο Μπόνιας έκανε την μπαλιά για τον Καλύβα που σούταρε από κοντά και ο Σάλτης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
34΄: Σουτ του Γούλα μέσα από την περιοχή και δεξιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της αριστερής γωνίας των φιλοξενούμενων.
42΄: Ο Καλύβας έδωσε στον Μπόνια που σούταρε πάνω από το τέρμα της Φραγκίστας.

Β΄ μέρος

Μπήκε δυνατά
Η Φραγκίστα στο πρώτο 15λεπτο της επανάληψης μπήκε καλύτερα προηγήθηκε με τον Κώστα Μπούκα και έχασε και σημαντική στιγμή με τον ίδιο παίκτη στο 51΄ να διπλασιάσει τα τέρματα της.

Προβάδισμα με Μπούκα


Η Φραγκίστα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ, ο Βαγγέλης Μάκκας έκανε την μπαλιά από το κέντρο και ο Κώστας Μπούκας βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιάννη Φεγγούλη και με πλασέ στην δεξιά του γωνία πέτυχε το 0-1 κάτω από έντονους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.





Ανέβασε στροφές
Ο Αίολος έντεινε την πίεση του από το 60ο λεπτό και έπειτα φτάνοντας τελικώς στην ισοφάριση.

Προειδοποίησε πρώτα


Σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση απώλεσε ο Αίολος στο 78΄ όταν μετά την σέντρα του Νίκου Νικολάου, ο Ταξιάρχης Γούλας έκανε εξ επαφής κεφαλιά και ο Χρήστος Σάλτης (Φωτογραφία) απέκρουσε σωτήρια. Σημαντική στιγμή χάθηκε και 67΄ με το πλασέ του Κώστα Μπόνια να αποκρούει ξανά ο τερματοφύλακας των «βυσσινί».


Ισοφάριση με Γούλα


Τρία λεπτά έπειτα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ, όταν μετά το φάουλ του Νίκου Νικολάου από τα δεξιά ο Ταξιάρχης Γούλας αυτή την φορά ήταν εύστοχος και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στην δεξιά γωνία των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το τελικό 1-1.




Ειρωνικά χειροκροτήματα
Οι παίκτες της Φραγκίστας μετά το γκολ της ισοφάρισης χειροκρότησαν ειρωνικά τον 1ο βοηθό Μίλτο Ελ Ταχάν, αφού πριν προκύψει το φάουλ της ισοφάρισης διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό για τον καταλογισμό πλαγίου άουτ εις βάρος τους.




Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Μάκκας έκανε την μπαλιά για τον Μπούκα που μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Φεγγούλη έγραψε το 0-1.
51΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε μπαλιά για τον Μπούκα που εκτός περιοχής σούταρε χαμηλά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
57΄: Χαμηλό σουτ του Νικολάου από πλάγια δεξιά μπλόκαρε ο Σάλτης στην αριστερή του γωνία.
64΄: Πλασέ του Γούλα από καλή θέση μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.
67΄: Ο Παρασκευόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και το πλασέ του Μπόνια από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Σάλτης.
68΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Γούλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
78΄: Ο Νικολάου σέντραρε από τα αριστερά και η εξ επαφής κεφαλιά του Γούλα αποκρούστηκε από τον Σάλτη.
81΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Γούλας από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΔΦ ισοφάρισε σε 1-1.

Πανηγύρισαν οι φιλοξενούμενοι
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες της Φραγκίστας πανηγύρισαν στο κέντρο του γηπέδου φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους.


Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Γούλας, Μπόνιας
Φραγκίστα: Ντάλλας, Μπούκας, Μπισμπίκης Ι., Ζήκας, Σάλτης Χ.

Κίτρινες Κάρτες
Νικολάου, Αζακάς, Χαλκίδης, Ράικος, Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας (Αίολος): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φραγκίστας για τον βαθμό που πήρε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να αναλύσει κανείς για το σημερινό παιχνίδι. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε πάθος και σωστή ανάπτυξη. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε γρήγορα το γκολ της Φραγκίστας σε μια φάση πραγματικά ακίνδυνη θα έλεγα για την ομάδα μας, αφού με δυο προσωπικά λάθη δεχτήκαμε το γκολ. Παρόλα αυτά η ομάδα μας είχε αρκετές φάσεις για πάρει το παιχνίδι, μέτρησα 5-6 φάσεις που θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, αλλά εάν βάζαμε τις ευκαιρίες θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει από αυτό το ματς χωρίς την απώλεια των δυο βαθμών. Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτό το λάθος που έγινε σήμερα και χάσαμε δυο βαθμούς». 

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, κάναμε μεγάλη προσπάθεια για αυτή την ισοπαλία. Το διπλό και την νίκη μας το στέρησε κατά 90% ο α΄ βοηθός Ελ Ταχάν. Καλή συνέχεια στην ομάδα του Αίολου. Εμείς ήρθαμε για ένα καλό παιχνίδι στο Καρπενήσι καταφέραμε και πήραμε το Χ και συνεχίζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι ούτε η τετράδα, ούτε το πρωτάθλημα, είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.»



Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Γούλας, Νικολάου, Αζακάς, Χαλκίδης(46΄ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης, Μπόνιας, Ράικος, Μάρκης, Καλύβας, Παρασκευόπουλος

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Λάμπρου(70΄ Λαθύρης), Μπισμπίκης Φ., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος Π., Μάκκας, Ντάλλας Α., Κατσαδούρος, Μπούκας(84΄ Σάλτης Α.), Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μίλτος Ελ Ταχάν (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος