Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μυρίκη-Ραπτόπουλο 1-0

Με γκολ του Κώστα Σταμούλη στο 76΄ η Μυρίκη νίκησε δύσκολα το Ραπτόπουλο και κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (12/11) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 11 το πρωί. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 20 θεατών κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου κατάφερε πολύ δύσκολα να «λυγίσει» την αντίσταση των αντιπάλων της και χρειάστηκε την είσοδο του τραυματία Κώστα Σταμούλη, ο οποίος 14 λεπτά πριν το φινάλε χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Οι «κόκκινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δύσκολα δημιουργούσαν τελικές φάσεις.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα έκανε πολύ καλή εμφάνιση και μένει με την «πίκρα» της ήττας και τα παράπονα για το ακυρωθέν γκολ του Προκόπη Γκούρλια στο 83ο λεπτό ως οφσάιντ, αφού προηγουμένως είχε χαθεί διπλό τετ α τετ από τον Σπύρο Στασινό. Οι «ακρίτες» ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Λάμπρου Παπαδήμου στο 86΄.
Την επόμενη (4η) αγωνιστική η Μυρίκη παίζει με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό στάδιο στις 18 του μήνα, ενώ το Ραπτόπουλο υποδέχεται στο γήπεδο του την Ποταμιά την Κυριακή (19/11). Οι δυο ομάδες πλέον ισοβαθμούν έχοντας από 3 βαθμούς.

Λίγος κόσμος
Η πρωινή αναμέτρηση της Α΄ Ευρυτανίας έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 20 θεατών.

Ντεμπούτο Κωστή-1η Νούλα

 












Το απόκτημα της Μυρίκης από την Ποταμιά ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε την πρώτη του συμμετοχή με την νέα του ομάδα.  Πρώτη συμμετοχή την τρέχουσα σεζόν και για τον νεαρό τερματοφύλακα της ομάδας Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά).

5 διαφοροποιήσεις


Ο Δημήτρης Αντωνίου ξεκίνησε την γηπεδούχο Μυρίκη με 5 νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Ποταμιά. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αποστόλης Νούλας, ως δεξιός αμυντικός άρχισε ο Θωμάς Σκοτίδας (Φωτογραφία Αριστερά), στο κέντρο έπαιξαν οι Νίκος Κωστής και Σάκης Τσιλίκας (Φωτογραφία Κέντρο) και στην επίθεση ο Γιώργος Βούρτσας (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Βασίλη Δόση, Βασίλη Συγκελόπουλου, Φώτη Ζαχαράκη, Δημήτρη Τσιάμη και Γρηγόρη Τάσιου (Απουσίαζαν).

3 νέοι

 
Το φιλοξενούμενο Ραπτόπουλο είχε 3 αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σύγκριση με το ματς της περασμένης Κυριακής ενάντια στην Φραγκίστα. Ο Φάνης Ντζίμας (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, ο Γιώργος Πιπέρας (Φωτογραφία Κέντρο) στο κέντρο και ο Σπύρος Στασινός (Φωτογραφία Δεξιά) στην κορυφή της επίθεσης. Αντικατέστησαν τους: Βασίλη Μπισμπίκη, Φάνη Μπαστάνη και Κώστα Αζακά (Απουσίαζαν).

Α΄ Μέρος

Κινητικότερη η Μυρίκη
Η Μυρίκη έδειξε διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της, ήταν πιο κινητική και απώλεσε 3-4 αξιόλογες ευκαιρίες.

Κρατούσε ο μηδέν
Το φιλοξενούμενο Ραπτόπουλο είχε πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν, κάτι το οποίο κατάφερε χωρίς να πιεστεί. Προσπάθησε να γίνει απειλητικό μέσα από αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Ο Καρδαμπίκης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Νούλας απέκρουσε και στην επαναφορά από κοντά ο Γκούρλιας σούταρε ψηλά άουτ.
22΄: Εκτέλεση φάουλ του Βούρτσα απέκρουσε σε κόρνερ ο Παπαδήμος Λ.
30΄: Ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε κόρνερ,ο Τσιλίκας έκανε την κεφαλιά και το σουτ του Σκοτίδα από κοντά κόντραρε σε αμυντικό.
34΄: Ο Βούρτσας σέντραρε από τα δεξιά και το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Τσιλίκα έφυγε πάνω από την εστία της Δόξας.
36΄: Ο Τσιλίκας έστρωσε στον Τσίπρα, που σούταρε χαμηλά άουτ από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.
42΄: Σουτ του Βούρτσα απέκρουσε ο Παπαδήμος Λ.

Β΄ Μέρος

Ίδιο σκηνικό
Και στο δεύτερο μέρος η Μυρίκη είχε την κατοχή της μπάλας και σε μια όμορφη επιθετική προσπάθεια στο 76΄ πέτυχε το πολυπόθητο γκολ.

Τους «λύτρωσε» ο «Σταμ»


Το νικητήριο τέρμα πέτυχε η Μυρίκη στο 76΄ με σκόρερ τον Κώστα Σταμούλη (Φωτογραφία), που είχε μπει στο ματς 9 λεπτά νωρίτερα και έπαιξε με ενοχλήσεις λόγω τραυματισμού. Ο Σάκης Τσιλίκας με μεταβίβαση ακριβείας βρήκε μέσα στην περιοχή και αριστερά τον Κώστα Σταμούλη, που από πλάγια με πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία της Δόξας πέτυχε το 1-0. Ο «Σταμ» ήταν ο πρώτος σκόρερ της Α΄ Ευρυτανίας την περασμένη σαιζόν και αποτελεί «βαρόμετρο» για τον Α.Ο.Μ.




Ακυρωθέν Γκούρλια


Στο 83ο λεπτό ο Θύμιος Καρδαμπίκης έβγαλε τετ α τετ τον Σπύρο Στασινό με τον Αποστόλη Νούλα, ο φορ της Δόξας πλάσαρε δυο φορές με τον Αποστόλη Νούλα να αποκρούει σωτήρια και στην επαναφορά της φάσης ο Προκόπης Γκούρλιας σκόραρε. Ο δεύτερος βοηθός Δημήτρης Κουρλός υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ. Οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του βοηθού και του διαιτητή να μην μετρήσει το γκολ.





Αποβολή Λ. Παπαδήμου

 












Στο 86΄ ο γκολκίπερ Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία Αριστερά) της Δόξας εξύβρισε τον προπονητή της Μυρίκης Δημήτρη Αντωνίου και αποβλήθηκε. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε για τα υπόλοιπα λεπτά ο Θοδωρής Παπαδήμος (Φωτογραφία Δεξιά).




Πρώτη Μαραγκούλα


Την πρώτη του συμμετοχή με το Ραπτόπουλο έκανε ο Ηλίας Μαραγκούλας, που πριν μερικές ημέρες έβγαλε δελτίο στην ομάδα.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων το Ραπτόπουλο διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Θωμά Σκοτίδα σε προσπάθεια του Ηλία Κοτούλα.

Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Ο Κωστής τροφοδότησε τον Βούρτσα, που σούταρε και ο Παπαδήμος Λ. απέκρουσε στην αριστερή του γωνία.
64΄: Ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η κεφαλιά του Μπουμπουρή κοντραρίστηκε και κατέληξε σε κόρνερ.
72΄: Ατομική προσπάθεια του Γκούρλια και σουτ από τα αριστερά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι του Νούλα.
76΄: Ο Τσιλίκας έκανε την μεταβίβαση για τον Σταμούλη, που μέσα από την περιοχή και αριστερά με χαμηλό πλασέ στην απέναντι αριστερή γωνία του Ραπτοπούλου πέτυχε το 1-0.
83΄: Ο Καρδαμπίκης έδωσε στον Στασινό Σ., που βρέθηκε τετ α τετ με τον Νούλα, πλάσαρε, ο γκολκίπερ της Μυρίκης απέκρουσε εν συνεχεία ο Στασινός Σ. πλάσαρε ξανά ο Νούλας απέκρουσε και ο Γκούρλιας σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης με τον β΄ βοηθό να ακυρώνει το τέρμα υποδεικνύοντας οφσάιντ.
86΄: Ο Παπαδήμος Λ. αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση.
94΄: Σουτ του Σταμούλη πέρασε άουτ από την εστία του Παπαδήμου Θ.

Διακριθέντες
Μυρίκη: Σταμούλης, Μπουμπουρής, Βούρτσας, Κωστής
Ραπτόπουλο: Στασινός Σ., Τσιάμης, Γκούρλιας, Καρδαμπίκης

Κίτρινες Κάρτες
Ίβρος, Στασινός Χ., Διαμαντής

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές όσον αφορά το αποτέλεσμα, ήταν πάρα πολύ θετικό για εμάς, ήταν η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα και γενικότερα η πρώτη νίκη της φετινής σαιιζόν. Είναι γεγονός ότι είχαμε κατοχή μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, όμως δεν καταφέραμε να τις μετατρέψουμε σε γκολ. Ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο το εύκολο γκολ με τον Κώστα Σταμούλη, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μας λείπει πάρα πολύ, ελπίζουμε σιγά-σιγά να ενσωματωθεί. Πιστεύω προπόνηση με προπόνηση, αγώνα με αγώνα να βρούμε τα πατήματα μας. Εμείς κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι τώρα. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο, συγχαρητήρια στο Ραπτόπουλο, είναι ένα αξιόλογο συγκρότημα και είναι μια περιφερειακή ομάδα.»

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για τον αγώνα, άλλωστε είναι πολλά όσα έγιναν και τώρα δεν έχει καμία ουσία. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Μυρίκης.»









Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νούλας, Σκοτίδας, Πατρώνης, Ίβρος, Τσιούμας, Μπουμπουρής(93΄ Τσούκας), Τριανταφύλλου(67΄ Σταμούλης), Κωστής, Βούρτσας, Τσιλίκας, Τσίπρας(80΄ Φακίτσας)

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Τσιάμης, Κοτούλας, Γκούρλιας, Πιπέρας(46΄ Στασινός Χ.), Καρδαμπίκης, Παπαντζίμας, Ντζίμας(86΄ Παπαδήμος Θεοδ.), Στασινός Σ.(86΄ Μαραγκούλας), Κώτσιας, Διαμαντής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος