Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ραπτόπουλο-Ποταμιά 0-7

Η Ποταμιά «αποσπάστηκε» μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το επιβλητικό της πέρασμα από το Ραπτόπουλο με 0-7 κόντρα στην τοπική Δόξα.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή(19/11) στο γήπεδο του Ραπτοπούλου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας και έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα δεν μπόρεσε να είναι  ανταγωνιστικό στο συγκεκριμένο ματς και γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του. Έπαιξε χωρίς σκοπιμότητες προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου ήταν «καταιγιστική» και σκόραρε συνολικά 7 φορές περνώντας με επιβλητικό τρόπο το Ραπτόπολο. Προηγήθηκαν με 0-4 στο πρώτο ημίχρονο χάρις χατ-τρικ του Κώστα Μαντζιούτα και γκολ του νεαρού Παναγιώτη Χρυσικού. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μετά από 2 γκολ του Γιάννη Ζαλοκώστα και 1 του Κώστα Γιαννακόπουλου στο δεύτερο 45λεπτο.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική η Ποταμιά θα δώσει νέο παιχνίδι στην Δυτική Ευρυτανία αυτή την φορά στο Κερασοχώρι κόντρα στην Φραγκίστα, ενώ το Ραπτόπουλο θα υποδεχτεί στο γήπεδο του τον ΠΑΟΚ. Οι Μεγαλοχωρίτες είναι μόνοι στην 1η θέση έχοντας 10 βαθμούς, ενώ το Ραπτόπουλο παρέμεινε στους 3 βαθμούς.

Περίπου 30
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών και έγινε κάτω από συννεφιά.


Αποσπάστηκε στην «κορυφή»
Η Ποταμιά μετά την απώλεια βαθμών του Αίολου «αποσπάστηκε» μόνη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα φτάνοντας τους 10 πόντους.

Από τις πιο βαριές
Η «ακριτική» Δόξα γνώρισε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία της και μάλιστα μέσα στην έδρα της.

Χατ-τρικ ο Μαντζιούτας


Ο Κώστας Μαντζιούτας της Ποταμιάς χρησιμοποιείται από τον Λάκη Αναστασόπουλο στην παλιά του θέση στην επίθεση και σκόραρε χατ-τρικ. Μάλιστα ο «Τάρας» έχει φτάσει πλέον τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Καμία κίτρινη


Ο ρέφερι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (Φωτογραφία) δεν χρειάστηκε να βγάλει την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

4 νέοι

 
Ο Φάνης Ντζίμας άρχισε τους γηπεδούχους με 4 αλλαγές στην βασική τους σύνθεση σε σχέση με το ματς ενάντια στην Μυρίκη. Ο Κώστας Ντάλλης (Φωτογραφία Αριστερά) έπαιξε στο τέρμα, ενώ βασικοί ξεκίνησαν και οι: Νεκτάριος Ζαχαράκης, Γιώργος Μπράζιας (Φωτογραφία Κέντρο) και Γιάννης Παπαδημητρίου (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Λάμπρου Παπαδήμου (Τιμωρημένος), Γιώργου Πιπέρα, Κώστα Διαμαντή και Σπύρου Στασινού. 

6 διαφοροποιήσεις

















Ο Λάκης Αναστασόπουλος ξεκίνησε την φιλοξενούμενη Ποταμιά με 6 διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Αίολο. Ο Γιώργος Καλύβας (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) κάθισε κάτω από τα δοκάρια, ο κεντρικός αμυντικός Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά) επέστρεψε από τραυματισμό, ο Πολυχρόνης Λιάνγκος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) έπαιξε στο κέντρο, όπως και ο Λάμπρος Φλωράκης (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ενώ στην μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας αγωνίστηκαν οι Κώστας Μαντζιούτας και Πάνος Χρυσικός. Πήραν τις θέσεις των: Στέλιου Μεριγκούνη, Ηλία Σαπούνη, Σπύρου Ξαγάρα Δημήτρη Ζαλοκώστα, Λεωνίδα Κόγια και Μιχάλη Νούλα.

Α΄ μέρος

1 λεπτού σιγή
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική.


«4στερη»
Η ομάδα της Ποταμιάς επέβαλλε τον ρυθμό της, σκόραρε 4 φορές και προηγήθηκε με 0-4.

Με τέρμα Χρυσικού


Ο «χορός» των τερμάτων άνοιξε στο Ραπτόπουλο στο 12ο λεπτό όταν μετά το πλάγιο του Χρήστου Κατσαρή και την απόκρουση του γκολκίπερ Κώστα Ντάλλη ο νεαρός Πάνος Χρυσικός από κοντά με σουτ σκόραρε για το 0-1.


Τρίλεπτο «Τάρα»
Ο Κώστας Μαντζιούτας της Ποταμιάς σε διάστημα 3 λεπτών σκόραρε δυο φορές και το 0-1 έγινε 0-3. Στο 23ο λεπτό ο Κώστας Μαντζιούτας με σουτ από τα όρια της περιοχής στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων έγραψε το 0-2. Δυο λεπτά έπειτα ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Ραπτοπούλου και με κοντινό πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.


Αναγκαστική αλλαγή

 












Οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους αλλαγή στο 33ο λεπτό με τον Βαλάντη Στασινό (Φωτογραφία Δεξιά) να περνάει στην θέση του Νεκτάριου Ζαχαράκη (Φωτογραφία Αριστερά).


Έκανε χατ-τρικ
Έξι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο Κώστας Μαντζιούτας σκόραρε ξανά πετυχαίνοντας χατ-τρικ (Σε διάστημα 16λεπτών) και φτάνοντας τα 4 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 39΄ λοιπόν ο Λάμπρος Φλωράκης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα μετά από κόντρα στο τοίχος έφτασε στον Κώστα Μαντζιούτα που με σουτ από κοντά πέτυχε το 0-4.

Οι καλύτερες φάσεις
3΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Καλύβα.
12΄: Ο Κατσαρής εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό ο Ντάλλης απέκρουσε, αφού βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και ο Χρυσικός εξ επαφής με σουτ έκανε το 0-1.
22΄: Σουτ του Γκούρλια πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
23΄: Ο Μαντζιούτας μετά από σέντρα του Κατσαρή με σουτ από τα όρια της περιοχής στην αριστερή γωνία της Δόξας πέτυχε το 0-2.
25΄: Ο Μαντζιούτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων και με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-3.
26΄: Μακρινό σουτ του Γιαννακόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Ντάλλης.
30΄: Ο Χρυσικός βρέθηκε τετ α τετ με το Ντάλλη από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή και πλάσαρε άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων των γηπεδούχων.
36΄: Μακρινό σουτ του Λιάγκου έφυγε πάνω από την εστία της Δόξας.
39΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε φάουλ η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και κατέληξε στον Μαντζιούτα που από κοντά με σουτ έγραψε το 0-4.

Β΄ μέρος

Συνέχισε να σκοράρει
Οι φιλοξενούμενοι του Μεγάλου Χωριού συνέχισαν να σκοράρουν στην επανάληψη φτάνοντας στο τελικό 0-7.

5 με «Ι.Ζάλο»


Στο 61ο λεπτό ο Γιάννης Ζαλοκώστας μετά την ασιστ του Κώστα Γιαννακόπουλος σκόραρε με σουτ στην κενή εστία για το 0-5.


Σκόρερ ο Γιαννακόπουλος


Ο Κώστας Γιαννακόπουλος στο 65΄ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κώστα Ντάλλη και με πλασέ στην δεξιά του γωνία έγραψε το 0-6.

Δεύτερο προσωπικό
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 71ο λεπτό όταν ο Γιάννης Ζαλοκώστας πλάσαρε εύστοχα τον πορτιέρο της Δόξας για το τελικό 0-7.

Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Σουτ του Παπαδήμου Θεοδ. εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Καλύβας.
61΄: Ο Γιαννακόπουλος μετά ατη μπαλιά του Κατσαρή μπήκε στην περιοχή πάσαρε στον Ζαλοκώστα Ι. που με κενή εστία έκανε το 0-5.
65΄: Ο Κατσαρής έβγαλε μπαλιά, ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντάλλη πλάσαρε στην δεξιά του γωνία, γράφοντας το 0-6.
71΄: Ο Ζαλοκώστας Ι. μετά την μπαλιά του Φλωράκη βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ και εύκολα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο τελικό 0-7.

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο: -
Ποταμιά: Μαντζιούτας, Ζαλοκώστας Ι., Γιαννακόπουλος, Κατσαρής

Κίτρινες Κάρτες
-

Δηλώσεις Προπονητών

Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς ήταν πολύ ανώτερη. Το σκορ τα λέει όλα. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να αμυνθούμε και αυτό το πληρώσαμε.»








Λάκης Αναστασόπουλος (Ποταμιά): «Πρώτα από όλα θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στις δυο ομάδες που αγωνίστηκαν σήμερα σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τέτοιο αγωνιστικό χώρο, επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Όσο για το παιχνίδι θέλω να πω ότι δεν χωράει κριτική για το ποιος ήταν καλύτερος, αυτό το λέει το σκορ, όμως θέλω να πω ότι η ομάδα μου ήταν σοβαρή και όλα τα παιδιά έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο με το γήπεδο εχθρό στην προσπάθεια τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, συνεχίζουμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι. Καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα στην ομάδα του Ραπτοπούλου.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Ντάλλης, Τσιάμης, Κοτούλας, Γκούρλιας, Μπράζιας, Παπαδημητρίου, Παπαντζίμας, Ζαχαράκης(33΄ λ.τρ. Στασινός Χ.), Καρδαμπίκης, Κώτσιας, Ντζίμας(51΄ Παπαδήμος Θεοδ.)

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος, Μισύρης(61΄ Κωσταρέλος), Πάτρου, Φαρμάκης, Λιάνγκος(53΄ Ράικος), Κατσαρής, Χρυσικός(46΄ Ζαραβέλης), Μαντζιούτας Κ., Φλωράκης, Κατσώρης(46΄ Ζαλοκώστας Ι.)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Βονόρτας