Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Παίδες: ΕΠΣ Ευρυτανίας-ΕΠΣ Φθιώτιδας 0-6

Έχοντας έξι διαφορετικούς σκόρερ η ομάδα παίδων της ΕΠΣ Φθιώτιδας πέρασε από το Καρπενήσι, επικρατώντας με το ευρύ 0-6 της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, παρουσία 50 περίπου θεατών. Ξεκίνησε στις 12 και 30, όντας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών Ομάδων(7ος Όμιλος).
Η Ευρυτανία του Δημήτρη Αντωνίου φάνηκε να μπαίνει καλά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν είχε την ανάλογη συνέχεια, βρισκόμενη στο 15ο λεπτό πίσω στο σκορ. Συνεπώς δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή και ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, κάνοντας παρόλα αυτά  την δική της προσπάθεια. Οι «πράσινοι» έχουν δεχτεί 19 γκολ σε τρία παιχνίδια και αποκτούν νέες παραστάσεις και εμπειρίες.
Η Φθιώτιδα του Νίκου Τσικρά έφτασε στο δεύτερο νικηφόρο αποτέλεσμα της, κυριαρχώντας στο ματς και πετυχαίνοντας τρία γκολ ανά ημίχρονο. Διαθέτει ποιότητα και το κυριότερο παραστάσεις. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι: Δημήτρης Κωστάκης, Άντζελο Φίστι, Δημήτρης Αποστόλου(Πέναλτι), Αλέξανδρος Αδάμ, Στάθης Φαφούτης και Ηλίας Κουρκουλιώτης. Αλέξανδρος Αδάμ και Βασίλης Κοντονίκος είχαν δοκάρι. Η ΕΠΣΦ έχει πλέον 6 πόντους και πλησίασε στον ένα βαθμό την ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε και την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, την 4η αγωνιστική η Ευρυτανία θα υποδεχτεί στις 6 Δεκεμβρίου την Εύβοια. Η Φθιώτιδα την ίδια ημέρα υποδέχεται την Θεσσαλία.

Πενηντάδα στην κερκίδα
Την συνάντηση παρακολούθησαν γύρω στους 50-60 θεατές.


Χωρίς γκολ
Η Ευρυτανία ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χωρίς βαθμολογική συγκομιδή και με τέρματα 0-19. Η έλλειψη παραστάσεων και παιδικού πρωταθλήματος κάνει αρκετά δύσκολο το έργο των πιτσιρικάδων.

Πρώτο του Κοτρώνη


Πρώτη παρουσία για τον Αλέξανδρο Κοτρώνη(Φωτογραφία) της Ευρυτανίας, ο οποίος απέκτησε δελτίο πριν από μια εβδομάδα.

Η Ενωσιακή παρουσία
Την ΕΠΣ Ευρυτανίας εκπροσώπησαν στους δυο αγώνες τα μέλη του συμβουλίου: Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Κατσίκης, Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου και το μέλος της επιτροπής μικτών ομάδων Διονύσης Βονόρτας.


Παλεύει για την πρωτιά
Η Φθιώτιδα σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και βρίσκεται σε απόσταση βολής(-1) από την πρώτη Θεσσαλία.

Ατομικό για ρέφερι
Ο διαιτητής του παιχνιδιού νέων Δημήτρης Γκιάφης έκανε το ατομικό του πρόγραμμα παράλληλα με την συνάντηση των παίδων.


Α΄ Μέρος

Ενός λεπτού σιγή
Πριν το ξεκίνημα του αγώνα κρατήθηκε από τον ρέφερι Δημήτρη Ξύστρα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Δυτικής Αττικής. Το ίδιο συνέβη και στο παιχνίδι των νέων από τον κ. Γκιάφη.


«Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο
Η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με 0-3 ενάντια στην Ευρυτανία, η οποία κράτησε για τα πρώτα 15 λεπτά το 0-0.

Στην 1η φάση δοκάρι
Οι φιλοξενούμενοι στο 8ο λεπτό είχαν δοκάρι, όταν μετά την σέντρα του Στάθη Φαφούτη, ο Αλέξανδρος Αδάμ πλάσαρε στην δοκό του Αλέξανδρου Μπακατσιά.


Με τη συμπλήρωση 15΄


Η Φθιώτιδα προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με χαμηλό σουτ του Δημήτρη Κωστάκη(Φωτογραφία) μέσα από την περιοχή.



Ίδιος τρόπος-Άλλος σκόρερ


Με πανομοιότυπο τρόπο 20 λεπτά αργότερα ο Άντζελο Φίστι(Φωτογραφία) έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. 



Τρίτο με πέναλτι


Το τρίτο τέρμα των φιλοξενούμενων επετεύχθη στο 38ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δημήτρη Αποστόλου(Φωτογραφια). Στην παράβαση υπέπεσε ο Γιώργος Κελεσίδης, ανατρέποντας τον Γιώργο Παπαζαχόπουλο. Ο Αποστόλου του Φραντζή είχε σκοράρει και στο νικηφόρο 2-1 με την Εύβοια.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Σέντρα του Φαφούτη από αριστερά, σουτ του Αδάμ προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπακατσιά.
10΄: Ο Φίστι δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο απέκρουσε στην δεξιά του γωνία σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Ευρυτανίας.
15΄: Ο Κωστάκης με χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων «έγραψε» το 0-1.
23΄: Ο Αδάμ τροφοδότησε τον Φίστι, το σουτ του οποίου κοντραρίστηκε και μπλοκαρίστηκε στην συνέχεια από τον Μπακατσιά.
30΄: Μπάσιμο και σουτ του Αδάμ από έξω δεξιά απέκρουσε ο πορτιέρο της ΕΠΣΕ.
35΄: Με συρτό σουτ το οποίο κατέληξε στην δεξιά γωνία του Μπακατσιά ο Φίστη πραγματοποίησε το 0-2.
38΄: Ο Φαφούτης πάσαρε στον Αδάμ και το σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Μπακατσιάς.
39΄: Ο Παπαζαχόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κελεσίδη Γ., κερδίζοντας πέναλτι. Ο Αποστόλου εκτέλεσε στην αριστερή γωνία των Ευρυτάνων(0-3).

Β΄ Μέρος

Ίδιος παρανομαστής
Ακόμη τρία τέρματα σημείωσε η ομάδα του Νίκου Τσικρά στην επανάληψη, περνώντας εύκολα από το Καρπενήσι.

Τελείωμα Αδάμ


Το όνομα του στη λίστα των σκόρερ έβαλε ο Αλέξανδρος Αδάμ(Φωτογραφία) στο 46΄ σκοράροντας με κοντινό πλασέ.


Σκόρερ και ο Φαφούτης


Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στάθη Φαφούτη(Φωτογραφία) να πετύχει γκολ, όταν εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Δημήτρη Αποστόλου και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα(0-5).



Δεύτερο δοκάρι


Η ΕΠΣΦ είχε και δεύτερο δοκάρι στο ματς και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό με τον Βασίλη Κοντονίκο(Φωτογραφία), ο οποίος ανήκει στην Νίκη Αγίας Παρασκευής. 


Από τον νεοεισελθόντα Κουρκουλιώτη


Το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε με έξοχη προσωπική προσπάθεια και πλασέ ο Ηλίας Κουρκουλιώτης(Φωτογραφία) στο 61΄. Βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς των μικτών, κάνοντας το τελικό 6-0.



Οι καλύτερες φάσεις
44΄: Ωραίο σουτ του Παπαζαχόπουλου εκτός περιοχής απέκρουσε ο Μπακατσιάς στην αριστερή του γωνία.
46΄: Ο Αδάμ δέχτηκε σέντρα από πλάγια και με κοντινό πλασέ σημείωσε το 0-4.
53΄: Σέντρα του Αποστόλου από δεξιά, ο Φαφούτης με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 0-5.
58΄: Ο Κουρκουλιώτης σέντραρε, ο Κοντονίκος πλάσαρε, η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπακατσιά, ο οποίος μάζεψε στην επαναφορά.
61΄: Ο Κουρκουλιώτης με προσωπική προσπάθεια από δεξιά και πλασέ στην αριστερή γωνία του Γραβιά διαμόρφωσε το 0-6.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Ευρυτανία: -
Φθιώτιδα: Αποστόλου, Φίστι, Κωστάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Ευρυτανία): «Ήταν το τρίτο στη σειρά παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά, είναι γεγονός ότι προσπαθήσαμε περισσότερο, όμως κάποια ατομικά λάθη στοιχήσανε και αυτό ήταν μοιραίο, με την έννοια να δεχτούμε εύκολα γκολ. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε εμπειρίες, δεν έχουμε παραστάσεις και αυτό φαίνεται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά απογοητεύονται, όμως εμείς προσπαθούμε, είμαστε εδώ να τα εμψυχώσουμε, να τα καλλιεργήσουμε, για να μάθουμε καινούργια πράγματα και πιστεύω ότι κάθε φορά κάτι θα έχουμε να κερδίσουμε. Και μέσα από αυτήν την ήττα πάντα έχεις να μάθεις κάτι. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι το παιδιά πρέπει πάντα να δουλεύουν, πάντα να αγωνίζονται, πάντα να κάνουν προπόνηση, για να κερδίζουν κάτι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άθληση και κίνηση, έχει να κάνει γενικότερο με την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους, έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής τους την επένδυση του ελεύθερου χρόνου τους δημιουργικά για την υγεία τους. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε ακόμη περισσότερο και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει στα επόμενα χρόνια, όπως θα ωριμάσουμε και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Φθιώτιδας και καλή συνέχεια.»

Νίκος Τσικράς (Φθιώτιδα): «Είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, που δεν μας άξιζε στη Μαγνησία. Από εκεί και πέρα επικεντρωθήκαμε στα λάθη, τα οποία είδαμε να γίνονται στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δουλέψαμε και στο επόμενο παιχνίδι με την Εύβοια είχαμε πολύ καλύτερη παρουσία και συνεχίζουμε πάνω σε αυτό το πλάνο. Πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτήν την ηλικία παίζει η ψυχολογία. Εύκολα το σκορ γίνεται 6-0 υπέρ σου και αντιθέτως μπορεί εύκολα να κερδίσεις ένα ματς βάζοντας 1-2 γκολ στην αρχή και επειδή η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την ηλικία είναι δύσκολο τα παιδιά να αντιδράσουν, όπως έγινε και σήμερα με την ομάδα του Καρπενησίου. Εμείς προηγηθήκαμε γρήγορα, βάλαμε τα γκολ, τελειώσαμε το παιχνίδι. Μετά είναι πολύ δύσκολο για αυτά τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία να έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσουν. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτό το τουρνουά, το οποίο γίνεται είναι η πολλοστή φορά που υπάρχουν αλλαγές από την πλευρά της ΕΠΟ. Είμαι 5 χρόνια στις μικτές της Φθιώτιδας και 5 χρόνια έχουμε δουλέψει και σε όλα έχουμε δουλέψει με διαφορετικά συστήματα. Αυτό είναι ένα ντεσαβαντάζ και δεν αφήνει τους προπονητές να δουλέψουν και περισσότερο τα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητες τους. Είμαι οπαδός του σχεδίου του Σάντος, δηλαδή πιστεύω ότι οι περιφερειακές ομάδες είναι το σύστημα που ταιριάζει σε αυτήν την ηλικία, γιατί με τη σημερινή προκήρυξη κάποια ομάδα θα προχωρήσει και οι υπόλοιπες θα μείνουν έξω. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην ομάδα του Καρπενησίου δεν υπάρχουν αξιόλογοι παίχτες, όπως και από τις υπόλοιπες ομάδες. Με την περιφερειακή ομάδα αυτοί οι παίχτες έκαναν μια ομάδα, τους δινόταν η δυνατότητα να κάνουν προπονήσεις σε υψηλότερο βαθμό και φυσικά να έχουν παιχνίδια παραπάνω σε μεγαλύτερη δυσκολία. Αυτό πιστεύω ότι είναι το νόημα σε αυτές τις ηλικίες, δεν είναι ποιος θα βγει πρώτος, δεύτερος, ποιος θα κερδίσει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να δείξουν τις δυνατότητες τους και να εξελιχτούν παραπέρα. Το συγκεκριμένο σύστημα που είναι ανταγωνιστικό δεν πιστεύω ότι εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Πιστεύω ότι καλύτερο ήταν το σύστημα με τις περιφερειακές ομάδες. Αυτό θέλω να το πω, διότι στα 5 χρόνια έχω ζήσει 5 διαφορετικές αλλαγές και είναι λογικό να μην μπορεί κανένας να προσαρμοστεί αν κάθε χρόνο έχουμε αλλαγές στην προκήρυξη.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ευρυτανία (Δημήτρης Αντωνίου): Μπακατσιάς(59΄ Γραβιάς), Κοτρώνης(54΄ Τσιάμης), Κελεσίδης Κ., Καρδαμπίκης(54΄ Καλαντζής),  Κελεσίδης Γ., Δροσίνης, Τριανταφυλλόπουλος(31΄ Κοκοτίνης), Σταμούλης(41΄ Πιστιόλης),Φλωράκης(36΄ Σουλιώτης), Σερπάνος, Τσιγαρίδας(41΄ Καραντάνας)

Φθιώτιδα (Νίκος Τσικράς): Τσιγκόπουλος, Παλάσκας, Καρανίκας, Πεπόνας(54΄ Κουρκουλιώτης), Καλογιάννης(59΄ Κουραβάνας), Κωστάκης, Αποστόλου(54΄ Κοντονίκος), Φίστι(59΄ Γεμενής Ο.), Παπαζαχόπουλος(59΄ Γεμενής Α.), Αδάμ(54΄ Τσίτζηρας), Φαφούτης

Διαιτητής:  Δημήτρης Ξύστρας(Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Βασιλόπουλος(Αιτωλοακαρνανίας)
2ο Βοηθός: Κωνσταντίνος Σούζας(Αιτωλοακαρνανίας)































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος