Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Φραγκίστα-Ραπτόπουλο 0-3

«Καταιγιστικό» ήταν το Ραπτόπουλο στην επανάληψη, επικρατώντας με το επιβλητικό 0-3 της Φραγκίστας στο Κερασοχώρι στο ματς των εκπροσώπων της Δυτικής Ευρυτανίας.
Η αναμέτρηση διεξήχθη την Κυριακή (5/11) στο γήπεδο του Κερασοχωρίου και ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας Ευρυτανίας. Έγινε παρουσία περίπου 10 με 15 θεατών.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού μετά την σημαντική νίκη ενάντια στην Μυρίκη δεν μπόρεσε να συνεχίσει στα επιτυχημένα αποτέλεσμα. Ήταν κακή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, έχοντας και αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της.
Το Ραπτόπουλο του Φάνη Ντζίμα πήρε μια σπουδαία και παλικαρίσια επικράτηση, που δίνει στην ομάδα ψυχολογική και αγωνιστική ώθηση. Μετά το ισόπαλο πρώτο 45λεπτο οι «ακρίτες» στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν πλήρως φτάνοντας στο 0-3 με 2 γκολ του Λάμπρου Παπαντζίμα και 1 του Προκόπη Γκούρλια.
Την επόμενη (3η) αγωνιστική η Φραγκίστα υποδέχεται την Κυριακή (12/11) στο γήπεδο της τον ΠΑΟΚ, ενώ το Ραπτόπουλο την ίδια ημέρα παίζει στις 11 το πρωί στο Καρπενήσι με την Μυρίκη. Οι δυο ομάδες πλέον έχουν από 3 βαθμούς.

Άδειο το γήπεδο
Λιγοστοί θεατές παραβρέθηκαν στο γήπεδο του Κερασοχωρίου για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Α΄ Ευρυτανίας. Οι θεατές του ματς δεν ξεπέρασαν τους 10 με 15.

5 διαφοροποιήσεις















Το φιλοξενούμενο Ραπτόπουλο είχε 5 διαφοροποιήσεις στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Αίολο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λάμπρος Παπαδήμος (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά), στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Λάμπρος Τσιάμης (Φωτογραφία Πάνω Κέντρο), ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Κώστας Αζακάς (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), Φάνης (Ε) Μπαστάνης (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά) και Κώστας Διαμαντής (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά). Αντικατέστησαν τους: Κώστα Ντάλλη, Γιάννη Παπαδημητρίου (Απουσίαζαν), Φάνη Ντζίμα (Λόγω τραυματισμού μπήκε αλλαγή), Νεκτάριο Ζαχαράκη και Γιώργο Πιπέρα (Έμειναν στον πάγκο). Ο Αζακάς και ο Μπαστάνης έπαιξαν μετά από χρόνια, ενώ ο Διαμαντής επέστρεψε στην ομάδα από την Κρέντη.

Οι 5 νέοι της Φραγκίστας


Και η γηπεδούχος Φραγκίστα είχε 5 αλλαγές στην αρχική της σύνθεση σε σύγκριση με το ματς ενάντια στην Μυρίκη. Ο Αλέξανδρος Λάμπρου έπαιξε ως δεξιός αμυντικός, ο Άκης Κατσιφής ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας και στην μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Άγγελος Σάλτης (Φωτογραφία Αριστερά), Δημήτρης Λαθύρης (Φωτογραφία Κέντρο) και Βαγγέλης Γαλανός (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Πάνου Γερονίκου, Χρήστου Γενιτσαρόπουλου, Βαγγέλη Μάκκα, Θανάση Ντάλλα και Νίκου Πολυχρόνη που απουσίαζαν.

Πρώτο της στο Α΄


Η Μαρία Χρυσαφόπουλου (Φωτογραφία) έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Α΄ Ευρυτανίας ως βοηθός διαιτητή.

Ντεμπούτο Κατσιφή


Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της Φραγκίστας έκανε ο Άκης Κατσιφής, ο οποίος αποκτήθηκε από την Κρέντη. 

Ενάντια στην προηγούμενη


Ο Παναγιώτης Κώτσιας (Φωτογραφία) της Δόξας αντιμετώπισε για πρώτη φορά την προηγούμενη ομάδα του την Φραγκίστα. Ο Κώτσιας εδώ και λίγες ημέρες αποτελεί νέο μέλος του Ραπτοπούλου.

Α΄ Μέρος

Κινητική η Φραγκίστα


Η Φραγκίστα προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της στο πρώτο μέρος, χάνοντας την καλύτερη της στιγμή στο 23΄ με πλασέ του Κώστα Κατσαδούρου (Φωτογραφία).


Με οργανωμένες επιθέσεις
Το Ραπτόπουλο επιτέθηκε μέσα από οργανωμένες επιθέσεις, προσέχοντας πρώτα την αμυντική της λειτουργία.

Η καλύτερη με Παπαντζίμα
Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, όταν στο 26΄ μετά την μπαλιά του Φάνη Μπαστάνη, ο Λάμπρος Παπαντζίμας από κοντά πλάσαρε άουτ.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄: Σουτ του Λαθύρη πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
15΄: Πλασέ του Κοτούλα από τα δεξιά απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Σάλτης.
23΄: Ο Ζήκας εκτέλεσε φάουλ και το πλασέ του Κατσαδούρου μπλόκαρε ο Παπαδήμος.
26΄: Ο Μπαστάνης έκανε την μπαλιά για τον Παπαντζίμα, ο οποίος πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
44΄: Εκτέλεση φάουλ του Ζήκα μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία ο Παπαδήμος.

Β΄ Μέρος

Αποφασισμένη η Δόξα
Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα της Δόξας ήταν πολύ καλύτερη σκόραρε 3 φορές και πανηγύρισε ένα σημαντικό «διπλό».

Προβάδισμα Ραπτοπούλου

 












Οι φιλοξενούμενοι του Ραπτοπούλου άνοιξαν το σκορ στο 58ο λεπτό όταν ο Προκόπης Γκούρλιας (Φωτογραφία Αριστερά) έκανε εντυπωσιακή επέλαση απέφυγε τον τερματοφύλακα Χρήστο Σάλτη πλάσαρε και η μπάλα βρήκε και στον Αλέξανδρο Λάμπρου (Φωτογραφία Δεξιά) στην προσπάθεια του να αποκρούσει κατέληξε στην αριστερή της ομάδας του (0-1). Ο Γκούρλιας σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.




Δεύτερο με Παπαντζίμα


Η ομάδα του Ραπτπούλου διπλασίασε τα τέρμα της στο 63΄ όταν μετά την πάσα του Θύμιου Καρδαμπίκη ο Λάμπρος Παπαντζίμας με πλασέ στην αριστερή γωνία του Χρήστου Σάλτη έκανε το 0-2.




Ίδιος σκόρερ
Ο Λάμπρος Παπαντζίμας μετά από 17 λεπτά σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Ο Σπύρος Στασινός με κεφαλιά-πάσα τον έβγαλε σε θέση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο παίκτης της Δόξας σούταρε , ο Χρήστος Σάλτης απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-3.





Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Εκτέλεση φάουλ του Γκούρλια πέρασε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
58΄: Ο Γκούρλιας έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πέρασε και τον Σάλτη πλάσαρε, ο Λάμπρου προσπάθησε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία της Φραγκίστας (0-1).
60΄: Χτύπημα φάουλ του Ζήκα μπλόκαρε εύκολα ο Παπαδήμος.
63΄: Ο Καρδαμπίκης πάσαρε στον Παπαντζίμας, που με πλασέ στην αριστερή γωνία του Σάλτη για το 0-2.
66΄: Ο Μπισμπίκης Ι. πάσαρε στον Ζήκα, που σούταρε άουτ.
80΄: Ο Στασινός έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Παπαντζίμα,που βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάλτη, σούταρε, ο γκολκίπερ της Φραγκίστας απέκρουσε και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
87΄: Πλασέ του Λαθύρη μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ ο Παπαδήμος.

Πανηγύρισαν οι νικητές
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Ραπτοπούλου πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.


Διακριθέντες
Φραγκίστα: -
Ραπτόπουλο: Παπαντζίμας, Γκούρλιας, Παπαδήμος Λ., Αζακάς, Τσιάμης

Κίτρινες Κάρτες
Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Φ., Καρδαμπίκης, Διαμαντής

Δηλώσεις Προπονητών

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Σήμερα κάναμε μια κακή εμφάνιση με αποτέλεσμα να χάσουμε. Είχαμε αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών, που αγωνίστηκαν στο ματς της πρεμιέρας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε κοιτώντας τώρα το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στο Ραπτόπουλο και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα.»





Φάνης Ντζίμας (Ραπτόπουλο): «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την μεγάλη νίκη τους. Καταφέραμε να κερδίσουμε και αποκτήσουμε και ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στην συνέχεια. Καλή συνέχεια στην ομάδα της Φραγκίστας.»









Συνθέσεις Ομάδων

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Λάμπρου, Μπισμπίκης Φ., Κατσιφής, Μπισμπίκης Ι., Σάλτης Α.(73΄ Γούλας Κ.), Λαθύρης, Κατσαδούρος, Μπούκας, Ζήκας, Γαλανός Ε.(56΄ Γαλανός Σ.),

Ραπτόπουλο (Φάνης Ντζίμας): Παπαδήμος Λ., Τσιάμης, Κοτούλας, Γκούρλιας, Κώτσιας, Παπαντζίμας, Μπισμπίκης Β., Αζακάς, Μπαστάνης(63΄ Στασινός Σ.), Καρδαμπίκης(83΄ Ντζίμας), Διαμαντής

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)



















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος