Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αίολος-ΠΑΟΚ 5-0

Το πρώτο «εισιτήριο» στον 28ο τελικό έκλεισε ο Αίολος, ο οποίος επικράτησε χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες με 5-0 του νεανικού ΠΑΟΚ. Συνεπώς ο επαναληπτικός, όταν αυτός οριστεί θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.
Ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 4. Η προσέλευση των θεατών δεν ήταν ικανοποιητική παρά τις ιδανικές καιρικές συνθήκες.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα δείχνει ότι βαδίζει σε καλό δρόμο. Παρότι στα παιχνίδια που έχει δώσει οι αντίπαλοι του ήταν χαμηλής δυναμικής, όμως εμφανίστηκε σοβαρός και πειθαρχημένος, παίζοντας καλή μπάλα για την εποχή. Ο Νίκος Νικολάου ήταν σκόρερ δυο τερμάτων, ενώ γκολ πέτυχαν και οι: Κώστας Μπόνιας, Πάνος Μπουμπουρής και Αλέξανδρος Τόλης. Από ένα δοκάρι για τους: Κώστα Μπόνια, Νίκο Νικολάου και Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ του Γιώργου Χρυσαφόπουλου κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες, παίζοντας με αρκετές απουσίες. Το μέλλον των νεαρών ποδοσφαιριστών τους ανήκει, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Με την πρόκριση επί της Φραγκίστας η πρώτη παρουσία στον θεσμό  είναι ήδη επιτυχημένη. Ο «δικέφαλος» θα συνεχίσει την προσπάθεια του στο πρωτάθλημα.
Για την πρώτη αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας ο Αίολος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Ραπτόπουλο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Ποταμιά.

Μικρή προσέλευση
Παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές την αναμέτρηση παρακολούθησαν λιγότεροι από 50 θεατές.


Οι 15χρονοι σκόρερ
Αρκετά καλή παρουσία στον χώρο του κέντρου για τον 15χρονο Αλέξανδρο Τόλη του Αιόλου. Δεν αντιμετώπισε τον δίδυμο αδερφό του Νίκο του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι τραυματίας. Πολύ καλός και ο Πάνος Μπουμπουρής, επίσης 15 ετών. Και οι δυο βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Έκλεισε θέση
Ο κάτοχος του τροπαίου Αίολος προκρίνεται και φέτος στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ποταμιά-ΑΠΟΚ Βελούχι. Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει ο επαναληπτικός.

Πραγματοποίησαν ντεμπούτο

 
Από πλευράς «δικεφάλου» ντεμπούτο έκαναν ο τερματοφύλακας Γρηγόρης Παπαϊωάννου(Φωτογραφία αριστερά), ο αμυντικός Γιώργος Μουστάκης(Φωτογραφία κέντρο) και ο επιθετικός Σπύρος Κωστορρίζος(Φωτογραφία δεξιά).

Δεν έχει δεχτεί γκολ
Σε τρεις επίσημες αναμετρήσεις η ομάδα του Δημήτρη Τσιγαρίδα διατηρεί ανέπαφη την εστία της.

Α΄ Μέρος

Κυριαρχία γηπεδούχων
Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο οι παίχτες του Αιόλου προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με 4-0. Φιλότιμη η προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι απείλησαν με τον Μάρκο Κουρκούνη.

Σε δεύτερο χρόνο


Το πρώτο γκολ του αγώνα επετεύχθη στο 18ο λεπτό. Ο Κώστας Μπόνιας(Φωτογραφία) με την απόκρουση του Γρηγόρη Παπαϊωάννου στο σουτ του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου πέτυχε εύκολα με πλασέ το 1-0. 




«Κουνήθηκε» το δοκάρι
Εννιά λεπτά αργότερα ο Κώστας Μπόνιας επιχείρησε να διπλασιάσει τα προσωπικά γκολ, αλλά και της ομάδας του, αλλά το σουτ του τράνταξε το αντίπαλο οριζόντιο δοκάρι. 


Διπλασιασμός Αιόλου


Τελικά ένα λεπτό αργότερα ήρθε το 2-0, όταν με όμορφη προσπάθεια ο Αλέξανδρος Τόλης τροφοδότησε τον Νίκο Νικολάου(Φωτογραφία), που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» με κοντινό πλασέ το 3-0.



Τυχερό τέρμα


Το όνομα του στην λίστα των σκόρερ έβαλε και ο δεξιός οπισθοφύλακας Πάνος Μπουμπουρής(Φωτογραφία). Ο νεαρός επιχείρησε σέντρα-σουτ και σκόραρε, μετά από κακή εκτίμηση του αντίπαλου τερματοφύλακα.


Στην επαναφορά ο Τόλης


Λίγο πριν την συμπλήρωση του 45λεπτου η ομάδα του Προφήτη Ηλία έκανε τέσσερα τα τέρματα της. Συγκεκριμένα στο 41΄ ο Νίκος Νικολάου με δυνατό σουτ σημάδεψε την συμβολή δεξιού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού του ΠΑΟΚ και ο Αλέξανδρος Τόλης(Φωτογραφία) στην επαναφορά έκανε το 4-0.




Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Εκτέλεση φάουλ του Νικολάου από τα δεξιά έδιωξε με τις γροθιές ο Παπαϊωάννου, στην εξέλιξη της φάσης σέντρα του Μπισμπίκη, πλασέ του Νικολάου πάνω στην κίνηση έφυγε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.
18΄: Ο Μπόνιας σέντραρε παράλληλα στον Τριανταφυλλόπουλο Χ., το σουτ του οποίου απέκρουσε ο πορτιέρο του «δικεφάλου» και ο Μπόνιας με πλασέ εξ επαφής σημείωσε το 1-0.
19΄: Ο Κουρκούνης έφυγε σε θέση τετ α τετ, όμως άνοιξε το κοντρόλ και ανακόπηκε από τον Φεγγούλη, ο οποίος κέρδισε φάουλ από τον αντίπαλο του.
21΄: Γύρισμα του Γούλα από δεξιά, σουτ του Τριανταφυλλόπουλου Χ. έφυγε πάνω από τα δοκάρι του Παπαϊωάννου.
26΄: Πάσα του Τόλη στον Νικολάου, διαγώνιο σουτ του δεύτερου κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων.
27΄: Προσωπική προσπάθεια και σουτ του Μπόνια από τα δεξιά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παπαϊωάννου.
28΄: Ατομική ενέργεια και σέντρα του Τόλη από δεξιά, ο Νικολάου με πλασέ από κοντά σημείωσε το 2-0.
33΄: Ο Μπουμπουρής επιχείρησε σέντρα-σουτ από δεξιά και «κρέμασε» τον Παπαϊωάννου, ο οποίος έκανε κακή εκτίμηση(3-0).
41΄: Πάσα του Μπόνια στον Νικολάου, όμορφη ενέργεια και δυνατό σουτ του τελευταίου τράνταξε την συμβολή των δοκαριών του ΠΑΟΚ και ο Τόλης με σουτ ψηλά στην αντίπαλη εστία «έγραψε» το 4-0.

Β΄ Μέρος

Τυπική η επανάληψη
Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το δεύτερο μέρος. Ο Αίολος σημείωσε ένα ακόμη γκολ, ενώ αρκετά μαχητικά ήταν τα «μωρά» του Γιώργου Χρυσαφόπουλου.

Επιστροφή Φούκα


Ο Αποστόλης Φούκας(Φωτογραφία) τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του και αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και προσωπικούς..fun.

Έκανε τρία τα δοκάρια


Η προσπάθεια του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου(Φωτογραφία) το 59΄ μετά την πάσα του Αλέξανδρου Τόλη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γρηγόρη Παπαϊωάννου.

Πρώτο Πλατανίτη


Για τους τυπικά φιλοξενούμενους πέρασε ως αλλαγή ο Στάθης Πλατανίτης(Φωτογραφία), κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα.

Με έμμεσο η 5αρα
Το δεύτερο του γκολ στο ματς σημείωσε ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος πέτυχε το 5-0 στο 84ο λεπτό με έμμεσο φάουλ μετά την πάσα του Μπάμπη Τριανταφυλλόπουλου.
Οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για την υπόδειξη έμμεσου εις βάρος τους. 





Οι καλύτερες φάσεις
55΄: Ο Τόλης δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαϊωάννου.
57΄: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νικολάου κατέληξε λίγο πάνω από το τέρμα του ΠΑΟΚ.
59΄: Ο Τόλης τροφοδότησε τον Τριανταφυλλόπουλο Χ., που σούταρε εντός περιοχής στο οριζόντιο δοκάρι του «δικεφάλου».
68΄: Μακρινό σουτ του Μπισμπίκη στον αέρα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαϊωάννου.
84΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος Χ. σε εκτέλεση έμμεσο «πάτησε» στον Νικολάου, ο οποίος με σουτ πέτυχε το 5-0.

Κίτρινες Κάρτες
-

Διακριθέντες
Αίολος: Νικολάου, Τόλης, Μπουμπουρής, Μπισμπίκης
ΠΑΟΚ:  Μουστάκης

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Τσιγαρίδας(Αίολος): «Κατ αρχήν συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΟΑΚ, η οποία κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, για να φτιάξει μια καινούργιαομάδα που θα βοηθήσει πραγματικά το τοπικό ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες της ομάδας, που ήταν όλοι μικροί και προσπάθησαν να παρουσιάσουν ότι καλύτερο μπορούσαν. Για εμάς το θέμα ήταν να πετύχουμε ένα σκορ, που θα μας έδινε μια εύκολη ρεβάνς, το οποίο και έγινε. Είναι πολύ σημαντικά που έχουν παίξει όσο το δυνατόν περισσότεροι μικροί στα φιλικά, αλλά και στα παιχνίδια κυπέλλου. Η ομάδα μας είναι δύσκολο να βρει μια χημεία, αφού αρκετοί παίκτες παίζουν σε διαφορετικές θέσεις και οι μικροί θα πρέπει να μπουν στην νοοτροπία μιας ομάδας, που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Κατά τη διάρκεια του ματς είχαμε αρκετές καλές στιγμές, θα μας πάρει λίγο χρόνο ,έτσι ώστε τα παιδιά να αφομοιώσουν αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και να τα βγάλουν κατά την διάρκεια των αγώνων. Πλέον έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο Ραπτόπουλο, λόγω του αγωνιστικού χώρου έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα νικηφόρα έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη φόρμα κατά την διάρκεια των δύσκολων παιχνιδιών. Καλή συνέχεια στην ομάδα του ΠΑΟΚ.»

Γιώργος Χρυσαφόπουλος(ΠΑΟΚ): «Για το σημερινό παιχνίδι να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί στα αμυντικά τους καθήκοντα πήγαν αρκετά καλύτερα σε σχέση με τα δυο προηγούμεναπαιχνίδια του κυπέλλου. Σίγουρα μέσα από δουλειά και από παιχνίδια σαν το σημερινό θα γίνουμε καλύτεροι. Αυτά είναι που χρειαζόμαστε, δεν πρόκειται ποτέ να μας απασχολήσει το σκορ, αντιθέτως και σε ένα ευρύ σκορ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετάσχουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά παιδιά.Θέλουμε πολύ δουλειά και είμαι σίγουρος ότι κατά τη διάρκεια του πρωτάθλημα θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Να ευχηθώ καλή συνέχεια στον αντίπαλο στον θεσμό του κυπέλλου και με την έναρξη του πρωταθλήματος μια υγιή χρονιά σε όλους.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Μπουμπουρής, Παρασκευόπουλος, Αζακάς, Ράικος(67΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Μπισμπίκης, Μπόνιας(46΄ Φούκας), Τόλης(71΄ Τελώνης), Τριανταφυλλόπουλος Χ., Γούλας(75΄ Κυλλής), Νικολάου

ΠΑΟΚ (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Παπαϊωάννου, Τσάκνης, Μπαρλάς(86΄ Γκορόγιας), Τσάρας, Μουστάκης, Νερατζάκης, Παπαροιδάμης(58΄ Πλατανίτης), Κατσαρός, Κουρκούνης, Ρέπας, Κωστορρίζος

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2η Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου(ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος