Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αστέρας Ιτέας 1-3

Νικηφόρο πέρασμα είχε ο Αστέρας Ιτέας από το Καρπενήσι επικρατώντας του ΑΠΟΚ με 1-3.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/10) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής και έγινε παρουσία περίπου 250 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ηττήθηκε για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι και βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Οι γηπεδούχοι του Καρπενησίου βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στο πρώτο μέρος, δεχόμενοι 2 γκολ από αντεπιθέσεις και με τον Αστέρα να έχει χαμένο πέναλτι. Δοκάρι για τον ΑΠΟΚ στο πρώτο μέρος είχε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος. Στην επανάληψη η ομάδα της Φωκίδας προηγήθηκε με 0-3 έχοντας δεύτερο χαμένο πέναλτι με τον ΑΠΟΚ να μειώνει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιάννη Κακκάβα στο τελικό 1-3.
Ο Αστέρας Ιτέας του Κώστα Λίβα μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε πέναλτι μόλις στο 14ο λεπτό με τον Γιάννη Αντωνίου, εν συνεχεία στο 28΄ και στο 45΄ με τέρματα των: Τζο Σεϊτι και Χρήστος Αλεξίου έφτασε στο 0-2 έχοντας και δοκάρι στην φάση του 0-1 με τον Χρήστο Αλεξίου. Στην επανάληψη ο Γιάννης Αντωνίου έχασε δεύτερο πέναλτι στο ματς, και το 0-3 διαμόρφωσε στο 54΄ ο σκόρερ του πρώτου τέρματος Τζο Σεϊτι.
Την επόμενη (7η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ αγωνίζεται την Κυριακή (5/11) στο Βελεστίνο με τον τοπικό Ρήγα, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται στην Ιτέα τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο ΑΠΟΚ έμεινε στους 3 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας έφτασε στους 7, μετά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του με το ίδιο σκορ.

Περίπου 250
Η αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 250 θεατών.



Κοντά ο Μαντούβαλος
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις κερκίδες του γηπέδου ο γνωστός δικηγόρος και Πρόεδρος του Αστέρας Ιτέας Πέτρος Μαντούβαλος.


Εκδρομείς Ιτέας
Περίπου 20 με 30 άτομα ταξίδεψαν από την Ιτέα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της ομάδας τους.


Πανό Βελούχι
Και σε αυτό το ματς οι οπαδοί του ΑΠΟΚ τοποθέτησαν πανό στην κερκίδα του γηπέδου και προσπάθησαν να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.


Πολλά προβλήματα
Ο Αστέρας Ιτέας ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Εκτός 18αδα έμειναν οι τραυματίες: Βασίλης Μάλτζαρης,  Παναγιώτης Δρίβας, Δημήτρης Κοντογεώργος, Σπύρος Κουτσούμπας, Κώστας Χαρδαλούπας καθώς και το τιμωρημένος Άντι Τοπούζι. Με πρόβλημα τραυματισμού έπαιξε ο δεξιός μπακ Αντρέας Αρκουμάνης.

Ντεμπούτο Πάππου


Κάτω από τα δοκάρια κάθισε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ιτέας ο ικανότατος Παναγιώτης Πάππος, που αποκτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, αντικαθιστώντας τον τραυματία γκολκίπερ Βασίλη Μάλτζαρη.

«Χάλασε» του Σακελλαρίου
Ο Αστέρας δεν ένταξε τελικά στο δυναμικό του τον Λευτέρη Σακελλαρίου, καθώς η μετακίνηση του δεν ολοκληρώθηκε για οικογενειακούς λόγους.

Μέσα Δικαιόπουλος-Κατσαδούρος

 












Ο ΑΠΟΚ είχε διαφοροποιήσεις δυο προσώπων στο βασικό του σχήμα σε σχέση με το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο Γιώργος Δικαιόπουλος (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε βασικός για πρώτη φορά, ενώ ο «έσφιξε» τα δόντια και έπαιξε για 45΄ ο τραυματίας Δημήτρης Κατσαδούρος (Φωτογραφία Δεξιά). Πήραν τις θέσεις των: Γιώργου Χαλλή (Τραυματίας/Εκτός 18αδας) και Γιώργου Βαρότση (Αποχώρησε από την ομάδα). Εκτός και ο τραυματίας Νίκος Λάππας.

2 χαμένα πέναλτι


Ο Φθιωτός μέσος του Αστέρας Ιτέας Γιάννης Αντωνίου (Φωτογραφία) έχασε δυο πέναλτι στο ματς, στο 14΄ σούταρε άουτ από την «ασπρη βούλα» και στο 52΄ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΚ Γιώργο Λαμπρόπουλο.

Διαιτητικά παράπονα


Οι άνθρωποι του ΑΠΟΚ έχουν παράπονα από τον ρέφερι Μιχάλη Ματσούκα (Φωτογραφία), διαμαρτυρόμενοι για τις φάσεις που προήλθαν τα δυο πρώτα γκολ του Αστέρα.

Παρουσία Σουλιώτη
Και αυτό το εντός έδρας παιχνίδι του Βελουχίου παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.


Α΄ Μέρος

Πιο καλά ο Αστέρας
Η ομάδα της Ιτέας μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και μάλιστα είχε την ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 14΄ χάνοντας πέναλτι.

1ο χαμένο πέναλτι Αντωνίου
Στο 14ο λεπτό ο Γιάννης Αντωνίου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δημήτρη Σιάτρα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο μέσος του Αστέρα ανέλαβε να το εκτελέσει όμως πλάσαρε χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.




Ανέβηκε ο ΑΠΟΚ


Ο ΑΠΟΚ μετά το χαμένη πέναλτι ανέβηκε και για 15λεπτο περίπου πίεσε δημιούργησε κινδύνους μπροστά από την αντίπαλη εστία. Σημαντική στιγμή απώλεσε και στο 21ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Πάππος απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Λευτέρη Γιαουπλάρι (Φωτογραφία).


Δοκάρι με Γενιτσαρόπουλο


Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος στο 26΄ εκτέλεσε από μακριά φάουλ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγιώτη Πάππου.


Με τον καλύτερο τρόπο
Ο Αστέρας πήρε τα ηνία του ματς στο τελευταίο 22λεπτο και προηγήθηκε με 0-2 ολοκληρώνοντας τα πρώτα 45΄ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άνοιξε το σκορ ο Σεϊτι


Οι πρωταθλητές Φωκίδας προηγήθηκαν στο 28΄ μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Σταύρος Γεωργουσόπουλος έκανε την κούρσα από αριστερά, σέντραρε, ο Χρήστος Αλεξίου πλάσαρε στην αριστερό δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά ο Τζο Σεϊτι με κοντινό πλασέ έγραψε το 0-1. Ο Σεϊτι αξίζει να αναφέρουμε ότι προετοιμάστηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Καρπενήσι με τον Αήττητο Σπάτων.







Στο καλύτερο σημείο


Ο Αστέρας στο καλύτερο χρονικά σημείο διπλασίασε τα τέρματα του. Στο 45΄ ο Γιάννης Αντωνίου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Γκέρτι Μπογκτάνι έκανε την κεφαλιά και ο Χρήστος Αλεξίου (Φωτογραφία) από κοντά με σουτ στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-2. Ο Φθιωτός φορ σκόραρε για δεύτερο σερί ματς.





Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Ο Αντωνίου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σιάτρα και κέρδισε το πέναλτι. Ο Αντωνίου ανέλαβε να το εκτελέσει πλασάροντας χαμηλά άουτ από το δεξί δοκάρι του ΑΠΟΚ.
21΄: Μακρινή εκκτέλεση φάουλ του Πανάκη μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος.
22΄: Ο Δικαιόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και η κοντινή κεφαλιά του Γιαουπλάρι αποκρούστηκε σε κόρνερ σωτήρια από τον Πάππο.
26΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από πλάγια αριστερά κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
28΄:  Ο Γεωργουσόπουλος σέντραρε από τα αριστερά, ο Αλεξίου πλάσαρε εξ επαφής στο αριστερό κάθετο δοκάρι του ΑΠΟΚ και στην επαναφορά ο Σεϊτι με πλασέ από κοντά έκανε το 0-1.
45΄: Ο Αντωμίου εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπογκντάνι έκανε την κεφαλιά και ο Αλεξίου σούταρε στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ (0-2).

Β΄ Μέρος

Δυνατή αρχή
Η ομάδα του Αστέρα μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος στα πρώτα λεπτά, έχασε ξανά πέναλτι και έκανε στην συνέχεια 3 τα τέρματα της.

2ο χαμένο πέναλτι

 












Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ξανά πέναλτι στο 52΄ όταν μετά την σέντρα του Γιάννη Αντωνίου από αριστερά, ο Σταύρος Γεωργουσόπουλος σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Βασίλη Ντουφεκιά (Φωτογραφία Αριστερά). Ο Γιάννης Αντωνίου ανέλαβε να εκτελέσει ξανά το πέναλτι, όμως ο Γιώργος Λαμπρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία απέκρουσε. Ο Αντωνίου απώλεσε δεύτερο πέναλτι στο ίδιο ματς.





Δεύτερο Σεϊτι
Στο 54ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν το 0-3, όταν μετά την πάσα του Σταύρου Γεωργουσόπουλου ο Τζο Σεϊτι πλάσαρε υποδειγματικά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου.  Έκανε το 0-3, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του γκολ.




Μείωσε με Κακκάβα


Στο 64΄ ο Γιάννης Κακάβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκέρτι Μπογκντάνι, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο φορ του Βελουχίου το εκτέλεσε και με πλασέ στην δεξιά γωνία του Παναγιώτη Πάππου μείωσε στο τελικό 1-3.





Νέα ευκαιρία ΑΠΟΚ
Ο ΑΠΟΚ δεν παράτησε το ματς στην συνέχεια έγινε ξανά απειλητικός με τον γκολκίπερ του Αστέρα να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Γιάννη Κακκάβα στο 67΄.


3 ντεμπούτα


Για τον ΑΠΟΚ το ντεμπούτο του στο δεύτερο μέρος στην Γ΄ Εθνική έκαναν οι: Χρήστος Μπόγδανος (Φωτογραφία Αριστερά) και Βαγγέλης Αθανασόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο), ενώ για την Ιτέα ντεμπούταρε ο δεξιός μπακ Τόλης Βάσος (Φωτογραφία Δεξιά).

Ολοκλήρωσε με 10


Ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) στο 80ο λεπτό αποχώρησε λόγω τραβήγματος και δεν μπόρεσε να βγάλει το ματς με τον ΑΠΟΚ να μείνει με 10 παίκτες.


Οι καλύτερες φάσεις
52΄: Ο Αντωνίου σέντραρε από αριστερά, ο Γεωργουσόπουλος σούταρε και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντουφεκι,ά με την Ιτέα να κερδίζει ξανά πέναλτι. Ο Αντωνίου το εκτέλεσε ξανά, όμως ο Λαμπρόπουλος απέκρουσε σωτήρια στην δεξιά του γωνία.
54΄: Ο Γεωργουσόπουλος πάσαρε στον Σεϊτι,που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά χαμηλά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
64΄: Ο Κακκάβας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπογκντάνι,κερδίζοντας το πέναλτι. Ο φορ του ΑΠΟΚ το εκτέλεσε εύστοχα πλασάροντας στην δεξιά γωνία του Πάππου (1-3).
67΄: Ο Λάππας Ι. έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Κακκάβα που έκανε από κοντά το γυριστό σουτ, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πάππος.
70΄: Ο Παχής σέντραρε από τα δεξιά και η κεφαλιά του Ντουφεκιά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αστέρα.
78΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Κακκάβα, που έκανε το γυριστό σουτ, το οποίο μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Αστέρα.
92΄: Ο Μπόγδανος σέντραρε από τα αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος δεν πρόλαβε εξ επαφής να πλασάρει τον Πάππο με την μπάλα να περνάει άουτ.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Κακκάβας, Λάππας
Αστέρας Ιτέας: Γεωργουσόπουλος, Σεϊτι, Αλεξίου, Πάππος

Κίτρινες Κάρτες
Γιαουπλάρι, Αθανασόπουλος, Ντουφεκιάς, Κατσαδούρος, Ζαννιάς, Αντωνίου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): « Ήταν ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα για εμάς. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, εμείς έχουμε κάποια παράπονα από την διαιτησία, δεν θεωρώ όμως ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Απλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην δική μας ομάδα, να ασχοληθούμε περισσότερο με το εαυτό μας και λιγότερο με τους διαιτητές. Τώρα όσον αφορά την δική μας ομάδα, κάποιοι παίκτες έχουν προβλήματα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Προσπαθούμε με τα λίγα μέσα που έχουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες του πρωταθλήματος. Μετά την πρώτη αγωνιστική είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, σήμερα είχαμε 2 τραυματίες εκτός αποστολής, συν 2 που ξεκίνησαν στον αγώνα και έγιναν αλλαγές, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αλλάζουμε παίκτες, όπως οι άλλες ομάδες και αυτός που μπαίνει να είναι ισάξιος αυτού που βγαίνει και δυστυχώς αυτό το πληρώσαμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς, θα δουλέψουμε στο γήπεδο αυτοί που είμαστε, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Όπως βλέπουμε τα αποτελέσματα είναι πολύ νωρίς ακόμη και όλα μπορούν να συμβούν. Θα προσπαθήσουμε να   αποθεραπεύσουμε τους τραυματίες, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του επόμενου παιχνιδιού.»  

Κώστας Λίβας (Αστέρας Ιτέας): «Θεωρώ ότι ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς, μια δίκαιη νίκη πάνω από όλα. Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πάρα πολύ, είχαμε μιλήσει όλη την εβδομάδα με τα παιδιά και για να έχει αντίκτυπο η νίκη που κάναμε με τον Αλμυρό έπρεπε σήμερα να κερδίσουμε. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που με πείραξε μόνο είναι ότι μετά το 70΄ χαλαρώσαμε αρκετά, η ομάδα μου θέλω να παίζει καλό ποδόσφαιρο και στα 90 λεπτά. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Βελουχίου για την φιλοξενία και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Λάππας Ι., Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι(79΄ Αθανασόπουλος), Δικαιόπουλος(56΄ Κόλλιας), Κατσαδούρος(46΄ Ντουφεκιάς), Μπακαλίδης(62΄ Μπόγδανος), Κακκάβας, Γενιτσαρόπουλος

Αστέρας Ιτέας (Κώστας Λίβας): Πάππος, Αρκουμάνης(81΄ Βάσος), Αντωνόπουλος, Ζαννιάς, Πανάκης, Μπογκντάνι, Γεωργουσόπουλος(71΄ Δαμιανός), Χαραλαμπίδης(86΄ Γκούρας), Αλεξίου, Αντωνίου, Σεϊτι(76΄ Χαλαστάνης)

Διαιτητής: Μιχάλης Ματσούκας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Γεώργιος Γαλανόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Θωμάς Βαλλιάνος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)










































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος