Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Αλμυρός 1-2

Την εντός έδρας ήττα με σκορ 1-2 γνώρισε ο ΑΠΟΚ από τον πιο έμπειρο και αποτελεσματικό Αλμυρό.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 500 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη έπαιξε πιο ανοιχτά σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας και ξεκίνησε καλά στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, το γκολ του Κώστα Κιπτίου στο 28΄ άλλαξε τις ισορροπίες του ματς με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ δεν μπόρεσε να πιέσει και δέχτηκε και δεύτερο γκολ, παρόλα αυτά τρία λεπτά μετά το 1-2 και στο 84΄ με όμορφη επιθετική προσπάθεια μείωσε στο τελικό 1-2 με τέρμα του Γιάννη Κακκάβα.
Ο Αλμυρός του Λάκη Μπακάλη έλεγξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε στο πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν στο 28΄ με σουτ του Κώστα Κιπτίου εκτός περιοχής,  με τον ίδιο παίκτη στο 81΄ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Παρά την μείωση του σκορ ο Αλμυρός κράτησε μέχρι το τέλος το πολυπόθητο «διπλό».
Την επόμενη (4η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ υποδέχεται στο Καρπενήσι τον Οπούντιο Μαρτίνου την Τετάρτη (18/10), ενώ ο Αλμυρός παίζει στην έδρα του με τον Διγενή Νεοχωρίου. Ο Αλμυρός σε δυο ματς μετράει ισάριθμες νίκες, ενώ η ομάδα της Ευρυτανίας παρέμεινε στους τρεις βαθμούς. Και οι δυο έχουν κάνει το ρεπό τους.

Περίπου στους 500
Δυναμικό ήταν το παρών των φιλάθλων και στο δεύτερο εντός έδρας ματς του ΑΠΟΚ. Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 500 θεατών, οι οποίοι εμψύχωσαν τους ποδοσφαιριστές του Βελουχίου. Το ματς έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες για την εποχή.



Εκδρομείς Αλμυρού
Περίπου 20 με 30 εκδρομείς ταξίδεψαν από την Μαγνησία για να παρακολουθήσουν το ματς των πρωταθλητών της ΕΠΣ Θεσσαλίας.



Χωρίς πανό
Οι οπαδοί του Βελουχίου αυτή την φορά δεν είχαν τοποθετήσει πανό της ομάδας, όπως έκαναν στο ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ωστόσο κυμάτιζε την κερκίδα ανά διαστήματα η μεγάλη σημαία του ΑΠΟΚ.

Κομβικό με Μαρτινό
Το ματς της Τετάρτης αποκτάει σημαντικό βαθμολογικό χαρακτήρα και είναι στο Καρπενήσι ενάντια στον Οπούντιο Μαρτίνου.

Παρουσία Αντιπεριφερειάρχη- Δημάρχου
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από την κερκίδα ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.


Αλλαγή της τελευταίας στιγμής
Εκτός 11αδας και 18αδας έμεινε την τελευταία στιγμή λόγω τραβήγματος ο δεξιός μπακ Γιώργος Χαλλής. Την θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Νίκος Λάππας και στην 18αδα μπήκε την τελευταία στιγμή ο Γιάννης Φλωράκης, ο οποίος τέθηκε στην διάθεση του πρπονητή του.


Περιμένει το δελτίο
Το τελευταίο μετραγραφικό απόκτημα του ΑΠΟΚ ο Γιώργος Δικαιόπουλος παρακολούθησε το ματς από την κερκίδα, αφού το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Την Τετάρτη αναμένεται να «ντεμπουτάρει» κόντρα στο Μαρτίνο.

Οι απουσίες του ΑΠΟΚ
Εκτός 18αδας πλην του Γιώργου Χαλλή έμεινε από πλευράς γηπεδούχων οι τραυματίες Δημήτρης Κατσαδούρος, Δημήτρης Τσιλιμέκης και ο τιμωρημένος και τραυματίας Έρβιν Πεπκολάι.

Βασικοί Ι.Λάππας & Βαρότσης

 













Οι γηπεδούχοι είχαν δυο διαφοροποιήσεις στην αρχική τους σύνθεση σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Γιάννης Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) ξεκίνησε ως μεσοαμυντικός και στην μεσαία γραμμή έπαιξε βασικός ο Γιώργος Βαρότσης. (Φωτογραφία Δεξιά) Πήραν τις θέσεις των τραυματιών Δημήτρη Κατσαδούρου και Γιώργου Χαλλή, που έμειναν εκτός αποστολής.

Γυναικεία παρουσία


Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε η Πόπη Κυριτσοπούλου (Φωτογραφία) της ΕΠΣ Φθιώτιδας, δίνοντας όμορφο τόνο στην αναμέτρηση, αφού είναι ένα σπάνιο γεγονός μια γυναίκα να βρίσκεται σε αυτή την θέση.

«Γιόρτασε» με διπλό


Ο ποιοτικός δεξιός μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Κοντοβάς (Φωτογραφία) του Αλμυρού γιόρτασε τα 34 γενέθλια του με την εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του.

«11αδατος»  Καψιώτης


Την θέση του τραυματία Ηλία Κωτσιαρίδη πήρε ο Γιάννης Καψιώτης. Αυτή ήταν η μοναδική διαφοροποίηση από το βασικό σχήμα του Λάκη Μπακάλη σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής ενάντια στον Οπούντιο Μαρτίνου. Εκτός αποστολής έμεινε και ο έμπειρος Αργύρης Κυριάκος που είναι τραυματίας.

Α΄ Μέρος

Πιο ανοιχτά
Το Βελούχι σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε πιο επιθετικά δείχνοντας, δημιουργώντας παράλληλα και ευκαιρίες και δίνοντας τις προϋποθέσεις να γίνει ένα ανοιχτό ματς.

Ευκαιρία με «Ζάρα»


Ο ΑΠΟΚ έχασε σημαντική στιγμή στο 23΄ να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Γιάννης Κακκάβας στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Χάρης Ζαραβέλης (Φωτογραφία) με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα από κοντά μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Άγγελου Σταυράκη.



Απόλυτος έλεγχος
Οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο 20λεπτο του α΄ μέρος έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του ματς προηγήθηκαν και έκαναν και δυο τρεις ακόμη ευκαιρίες, προσπαθώντας να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ.

Προβάδισμα με Κιπτίου


Οι φιλοξενούμενοι του Αλμυρού άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό όταν μετά την πάσα του Στέλιου Αλεξανδρή ο Κώστας Κιπτίου με σουτ στην δεξιά γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου από μακρινή απόσταση έκανε το 0-1.




Ολιγόλεπτη διακοπή


Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 4 λεπτά όταν ο Λευτέρης Γιαουπλάρι (Φωτογραφία) χτύπησε στο κεφάλι και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα βρέθηκε και εντός του αγωνιστικού χώρου ασθενοφόρο. Ο δυναμικός μέσος του ΑΠΟΚ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.




Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε δεξιά στον Μπακαλίδη, που σούταρε από πλάγια θέση και ο Σταυράκης μπλόκαρε.
12΄: Ο Νάκας πάσαρε στον Αλεξανδρή, ο οποίος σούταρε χαμηλά από μακρινή απόσταση και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
16΄: Χτύπημα φάουλ του Κιπτίου από τα δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.
20΄: Δυνατό σουτ του Κιπτίου πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του γηπεδούχων.
23΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κακkάβας έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ζαραβέλη που με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.
28΄: Ο Αλεξανδρής πάσαρε στον Κιπτίου, που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου (0-1).
30΄: Ο Νάκας έδωσε στον Φλίγκο, ο οποίοςσούταρε αδύναμα και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.
32΄: Μακρινό σουτ του Κιπτίου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος.

Β΄ Μέρος

Άκαρπες προσπάθειες
Ο ΑΠΟΚ στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να γίνει επιθετικός και να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Ωστόσο σε καμία στιγμή δεν παράτησε το ματς και ακόμη και στο 0-2 προσπάθησε για την ανατροπή στα τελευταία λεπτά με τον δείκτη του σκορ να κλείνει στο 1-2.

Σωστή διαχείριση
Ο Αλμυρός έκανε σωστή διαχείριση του ματς, έδωσε περισσότερους χώρους στον αντίπαλο και μέσα από οργανωμένες κυρίως επιθέσεις επεδίωξε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 81ο λεπτό.

Αναγκαστική αλλαγή

 













Στο 64ο λεπτό ο Στέλιος Νάκας (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω ενοχλήσεων αντικαταστάθηκε, με τον Πέτρο Θωμαϊδη (Φωτογραφία Δεξιά) να μπαίνει στην θέση του.


Δεύτερο με Κιπτίου
Ο Αλμυρός έφτασε στο 0-2 στο 81ο λεπτό όταν ο Παναγιώτης Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κώστας Κιπτίου από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων πραγματοποίησε το 0-2.




Άμεση αντίδραση


Οι Καρπενησιώτες ξεπέρασαν άμεσα την ψυχρολουσία του 0-2 και 3 λεπτά αργότερα μπήκαν ξανά στο ματς.  Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκανε έξοχη προσπάθεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Γιάννη Κακκάβα (Φωτογραφία), που προ κενής εστίας με σουτ μείωσε στο τελικό 1-2.




Πρώτη Λέρη


Την πρώτη του συμμετοχή με τον ΑΠΟΚ και πρώτη στην Γ΄ Εθνική έκανε στο δεύτερο μέρος ο μέσος Χρήστος Λέρης, που αποκτήθηκε από την Μυρίκη.

Ο στρατευμένος Χολέβας


Η 3η αλλαγή των Θεσσαλών ήταν ο Χρήστος Χολέβας που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Κακκάβας γέμισε προς την περιοχή και το διαγώνιο σουτ του Βαρότση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αλμυρού.
55΄: Ο Κιπτίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μετά την κεφαλιά αμυντικού προς τα πίσω, ο Στουρνάρας πλάσαρε εξ επαφής άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.
81΄: Ο Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κιπτίου από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-2.
84΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Κακκάβα που από κοντά προ κενής εστίας μείωσε στο τελικό 1-2.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Γενιτσαρόπουλος
Αλμυρός: Κιπτίου, Σαββίδης, Κοντοβάς

Κίτρινες Κάρτες
Σιάτρας, Ζαραβέλης, Βαρότσης, Σαββίδης, Κόκκας

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Ήταν μια ήττα που δεν την περιμέναμε, πιστεύαμε ότι θα διεκδικούσαμε περισσότερα πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και τραυματίστηκε ένας ακόμη παίκτης στην προθέρμανση, αλλάξαμε όλο το σύστημα της ομάδας. Παλέψαμε, προσπαθήσαμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο σημαντικές, αφού αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε δυο φορές μέσα από πλεονεκτικές θέσεις και δεχτήκαμε ένα γκολ που προήλθε από λάθος δικό μας, χωρίς να υποτιμώ την αξία και την ικανότητα του αντιπάλου. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και να πηγαίναμε στο ημίχρονο με 0-0. Τελικά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ρισκάραμε στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί που πήγαμε να ισοφαρίσουμε, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ, γρήγορα καταφέραμε να μειώσουμε, αλλά δεν είχαμε τις δυνάμεις ουτοσώστε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Η ομάδα του Αλμυρού είναι πιο έμπειρη από εμάς και κατάφερε και πήρε το παιχνίδι. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, είναι σημαντική η προσπάθεια τους, είναι δύσκολο να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και να προσπαθείς να γυρίσεις το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε αρκετά, όλοι δώσανε την ψυχή τους, άλλοι ήταν σε καλύτερη μέρα, άλλη σε λιγότερο καλή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη και την Κυριακή, θα ανασυνταχτούμε αύριο θα μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και θα συνεχίσουμε. Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη είναι νωρίς, απλά η ομάδα του Αλμυρού είναι μια έμπειρη ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσει ο οποιοσδήποτε.»

Λάκης Μπακάλης (Αλμυρός): «Ήταν ένα πολύ σημαντικό διπλό σε μια δύσκολη έδρα και από γηπεδικής πλευράς, σε ένα γήπεδο πολύ δύσκολο μέχρι να προσαρμοστείς. Σε γενικές γραμμές εμείς ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πάρα πολύ καλά μέχρι το 25΄ πατούσαμε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάσαμε και 2-3 ευκαιρίες, αν θυμάμαι καλά η πρώτη ευκαιρία του Βελουχίου ήταν από κόρνερ στο 23ο λεπτό. Από εκεί και πέρα διαχειριστήκαμε καλά το πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε και ένα γκολ από τα καλά πόδια του Κιπτίου, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και ολοκληρώθηκε έτσι το ημίχρονο. Στο δεύτερο ήταν αναγνωστικό από την πλευρά την δική μας, αφού προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και το Βελούχι να προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι του και σε αυτό το ρυθμό έφυγε έτσι ένα 20λεπτο μοιρασμένος, με καλύτερες ευκαιρίες για εμάς να είμαστε πιο κοντά στο 0-2. Το πετύχαμε το 0-2 με τον Κιπτίου πάλι, εκεί πιεστήκαμε αρκετά από το Βελούχι, όπως 5-10 λεπτά πριν βάλουμε το γκολ. Συγχαρητήρια στους παίκτες τους δικούς μου, που κάνανε μεγάλη προσπάθεια και ειδικά στο πλαστικό που ήταν πολύ δύσκολο το γήπεδο και καλή συνέχεια στο Βελούχι.»

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος,  Λάππας Ν., Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Γενιτσαρόπουλος, Βαρότσης(77΄ Λέρης), Μπακαλίδης, Κακκάβας, Λάππας Ι.

Αλμυρός (Λάκης Μπακάλης): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκκας, Σαββίδης, Κιπτίου(90΄ Χολέβας), Αλεξανδρής, Φλίγκος(92΄ Βούλγαρης), Νάκας(64΄ λ.τρ. Θωμαϊδης), Κοντοβάς(82΄ Τσιάτσιος)

Διαιτητής: Παναγιώτης Κέκελος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός: Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός: Κωνσταντίνος Λυσάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)









































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος