Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μυρίκη-Φραγκίστα 0-1

Παρέλαση με μεγάλη εκτός έδρας νίκη έκανε η Φραγκίστα, η οποία αν και αουτσάιντερ επιβλήθηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 0-1 της Μυρίκης.
Το κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου και άρχισε στις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και έγινε υπό το βλέμμα ελάχιστων φιλάθλων.
Η Μυρίκη του Δημήτρη Αντωνίου πραγματοποίησε αρνητικό ξεκίνημα, αγωνιζόμενη και με αρκετές ελλείψεις. Προβλημάτισε με την απόδοση της και δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία και να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Στα θετικά η παρουσία του 14χρονου Κώστα Νικοπολίδη κάτω από την εστία της και αρκετών νεαρών στο αρχικό σχήμα.
Η Φραγκίστα του Χρήστου Γαλανού παρά την παντελής απουσία προπονήσεων έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, είχε συνοχή στις γραμμές της και μπήκε θετικά στο πρωτάθλημα απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του νομού. Ο Βαγγέλης Μάκκας χάρισε στην ομάδα του την νίκη με γκολ στο 21ο λεπτό.
Την επόμενη(2η) αγωνιστική η Μυρίκη θα αντιμετωπίσει την Ποταμιά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και η Φραγκίστα θα παίξει την ίδια ημέρα εντός έδρας με το Ραπτόπουλο

Μικρή συμμετοχή
Την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με χαμηλή θερμοκρασία παρακολούθησαν περίπου 20 θεατές, οι περισσότεροι δεν βρέθηκαν στην κερκίδα.


Αποδυναμωμένη η Μυρίκη
Οι αποχωρήσεις των: Άγγελου Παχή και Χρήστου Λέρη για τον ΑΠΟΚ, του Κώστα Γενιτσαρόπουλου για τα Καλύβια και η μη συμμετοχή λόγω τραυματισμού του πρώτου σκόρερ Κώστα Σταμούλη έχουν αποδυναμώσει σημαντικά την Μυρίκη. Παράλληλα υπήρξαν και αρκετές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

«Βάπτισμα του πυρός»


Ο 14χρονος Κώστας Νικοπολίδης(Φωτογραφία) έκανε θετικό(για αυτόν) ντεμπούτο κάτω από τα γκολπόστ της Μυρίκης. Οι απουσίες των: Βασίλη Δόση και Αποστόλη Νούλα, καθώς και ο τραυματισμός του Στάθη Φακίτσα έφεραν τον νεαρό, που αποκτήθηκε από την Ακαδημία στο βασικό σχήμα.

Ντεμπούτο Ντάλλα


Την πρώτη του συμμετοχή με την Φραγκίστα έκανε ο Θανάσης Ντάλλας(Φωτογραφία), που μεταγράφηκε από την Κρέντη. Στην επανάληψη αποχώρησε τραυματίας.

Πρώτο στην Α΄ ΕΠΣΕ


Ο δεύτερος βοηθός Νίκος Παπαρούπας(Φωτογραφία) έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Είχε ορισμένες παρουσίας στο Β΄ τοπικό, ενώ για τρία χρόνια αποτέλεσε μέλος του συνδέσμου Θράκης.

Ιδανικό ξεκίνημα
Πολύ καλή παρουσία και εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα του Χρήστου Γαλανού, η οποία θα δίνει και φέτος όλα τα εντός έδρας της ματς στο γήπεδο Κερασοχωρίου. Η μη κάθοδος της Κρέντης στο πρωτάθλημα την ενίσχυσε με αρκετούς ποδοσφαιριστές.

«Έσπασε» η προϊστορία
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Φραγκίστα νίκησε εκτός έδρας την Μυρίκη, η οποία μετρούσε 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Α΄ Μέρος

«Βυσσινί» προβάδισμα
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι χωρίς μεγάλες ευκαιρίες η ομάδα της Φραγκίστας προηγήθηκε και διατήρησε έως το τέλος το υπέρ της σκορ. Η πιο αξιόλογη στιγμή της Μυρίκης σημειώθηκε με τον Γρηγόρη Τάσιο.

Γρήγορα εκτός


Στο 20ο λεπτό ο Νίκος Πολυχρόνης(Φωτογραφία) αποχώρησε τραυματίας και παραχώρησε την θέση του στον Αλέξανδρο Λάμπρου.



«Χτύπησε» από στημένο


Ο αριστερός μπακ Βαγγέλης Μάκκας(Φωτογραφία), κορυφαίος της αναμέτρησης πέτυχε το νικητήριο γκολ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Κρέντης στο 21ο λεπτό σκόραρε εξ επαφής μετά το χτύπημα κόρνερ του Κώστα Μπούκα, χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.





Τους απομάκρυνε ο ρέφερι
Ο διαιτητής Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος συνέστησε ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου στον παρατηρητή αγώνα Βασίλη Κατσίκη την αποχώρηση ατόμων που βρισκόταν έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων, οι οποίοι μετακινήθηκαν στην κερκίδα.



Οι καλύτερες φάσεις
8΄: Κόρνερ του Μπούκα από αριστερά, κεφαλιά του Μάκκα Ε. μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Μυρίκης.
9΄: Σουτ του Τάσιου από καλή θέση έφυγε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σάλτη.
21΄: Ο Μπούκας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μάκκας Ε. διεκδίκησε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ εξ επαφής στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη έκανε το 0-1.
22΄: Καλό χαμηλό σουτ του Λάμπρου απέκρουσε όμορφα ο Νικοπολίδης.

Β΄ Μέρος

Χωρίς κάτι το αξιόλογο
Αρκετά κακό ήταν το δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι δεν βελτιώθηκαν και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το νικηφόρο 0-1, χωρίς να απειλήσουν και χωρίς να απειληθούν.

Το μοναδικό αξιοσημείωτο


Το μόνο άξιο καταγραφής γεγονός ήταν ένα φάουλ του Κώστα Μπούκα(Φωτογραφία) στο 88ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κώστας Νικοπολίδης.

Ολιγόλεπτη «πρώτη»

Στις καθυστερήσεις πέρασε ως αλλαγή για την Φραγκίστα ο Γιάννης Μάκκας(Φωτογραφία), που αποκτήθηκε από την Κρέντη και έκανε ντεμπούτο.

Οι καλύτερες φάσεις
88΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπούκα από θέση δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Πανηγύρισαν οι Φραγκιστιανοί
Οι φιλοξενούμενοι χάρηκαν την επιτυχία τους, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους μετά το τελικό σφύριγμα του Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου.


Κίτρινες Κάρτες
Τσιάμης, Τσιλίκας, Μπισμπίκης Φ., Μάκκας Ε., Μπισμπίκης Ι., Γενιτσαρόπουλος, Ντάλλας

Διακριθέντες
Μυρίκη: Συγκελόπουλος, Τσιούμας, Νικοπολίδης
Φραγκίστα: Μπούκας, Μάκκας Ε., Μπισμπίκης Φ., Γενιτσαρόπουλος, Ζήκας

Δηλώσεις Προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Μυρίκη): «Να ευχηθώ καλή ποδοσφαιρική χρονιά, καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ξέραμε σήμερα και κάθε φορά ότι μια πρεμιέρα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Σίγουρα δεν ήταν ότι καλύτερο για εμάς, αλλά δεν είναι το σκορ σε πρώτη φάση που εμένα προσωπικά με στεναχωρεί, είναι η άσχημη απόδοση της ομάδας. Αυτό είναι που με εξέπληξε, ότι δεν είχαμε διάθεση για παιχνίδι, δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό. Μπήκαμε και στον ρυθμό του αντιπάλου, ένα παιχνίδι που πραγματικά δεν είχε τελικές προσπάθειες, αλλά όμως κρίθηκε σε μια φάση. Εμένα εκείνο που πάντα με στεναχωρεί είναι ότι πάντα δεν μπορώ να έχω σταθερό ρόστερ για διάφορους λόγους, γιατί τα παιδιά είναι ερασιτέχνες, έχουν πάρα πολλές δουλειές, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απουσίες σήμερα, όπως είναι γνωστό και είδατε σήμερα. Υπήρχε όμως και η θετική έκπληξη της ομάδας, ο Κωνσταντίνος Νικοπολίδης στα 14 του χρόνια, ο τέταρτος τερματοφύλακας, οι συνθήκες του επιτρέψανε να παίξει και ήταν θα έλεγα πάρα πολύ καλός. Αυτό που χρειαζόταν να κάνει, το έκανε. Πρέπει να συγκροτηθούμε, πρέπει να δούμε με την διοίκηση να λύσουμε τα λειτουργικά μας θέματα, αναλογικά όλοι μας και εγώ από την μεριά μου και οι ποδοσφαιριστές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για να μπορέσουμε να πάμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα και καλή συνέχεια.»

Χρήστος Γαλανός (Φραγκίστα): «Ήταν μεγάλη επιτυχία το διπλό που έκανε η ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, που χωρίς προπονήσεις μαζευτήκαμε σήμερα, δείξαμε κάποιο καλό χαρακτήρα σαν ομάδα, ήταν μεγάλο το διπλό. Θα δούμε στην συνέχεια τι θα γίνει. Καλή συνέχεια στην Μυρίκη και την ευχαριστούμε για την φιλοξενία.»





Συνθέσεις Ομάδων

Μυρίκη (Δημήτρης Αντωνίου): Νικοπολίδης, Τσιάμης, Τσίπρας(85΄ Τσούκας), Συγκελόπουλος, Τσιούμας, Τάσιος, Τριανταφύλλου, Γκορόγιας(81΄ Λαθύρης Ν.), Βούρτσας, Τσιλίκας, Πατρώνης

Φραγκίστα (Χρήστος Γαλανός): Σάλτης Χ., Μπισμπίκης Φ., Μάκκας Ε., Μπισμπίκης Ι., Γερονίκος, Γενιτσαρόπουλος(95΄ Μάκκας Ι.), Ντάλλας Α.(76΄ λ.τρ. Λαθύρης Δ.), Κατσαδούρος, Πολυχρόνης(20΄ λ.τρ Λάμπρου), Ζήκας, Μπούκας

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Στέλιος Σώμαλης(ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Νίκος Παπαρούπας(ΕΠΣ Ευρυτανίας)





































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος