Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Οπούντιος Μαρτίνου 0-1

Με γκολ του Μάριου Τομόρι στο 78΄ το Μαρτίνο «άλωσε» την έδρα του ΑΠΟΚ, επικρατώντας με 0-1 στο Καρπενήσι.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε εμβόλιμα την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από ηλιοφάνεια και παρουσία περίπου 300 θεατών.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική μέσα στο γήπεδο, αυτή την φορά έχασε από μια ομάδα, που έχει στόχο την παραμονή. Οι Ευρυτάνες είχαν την ελαφριά υπεροχή στο α΄ μέρος και έχασαν σπουδαία φάση 29΄ με τον Γιάννη Κακκάβα να προηγηθούν. Στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί και σε μια όμορφη αντεπίθεση του Μαρτίνου στο 78΄ δέχτηκαν το γκολ που σήμανε την 2η συνεχόμενη ήττα του ΑΠΟΚ και μάλιστα εντόςέδρας.
Ο Οπούντιος Μαρτίνου του Μάκη Ζαχαρόπουλου πήρε ένα επαγγελματικό «διπλό» μέσα σε μια δύσκολη έδρα και μια νίκη που του δίνει σημαντικό ψυχολογικό και βαθμολογικό αβαντάζ εν όψει της συνέχειας. Οι Φθιωτοί πρόσεξαν σε όλο το ματς τα μετόπισθεν τους, κράτησαν το μηδέν και στο 78΄ σε μια έξοχη επιθετική προσπάθεια έφτασαν στο γκολ με τον Μάριο Τομόρι.
Την επόμενη (5η) αγωνιστική ο ΑΠΟΚ ταξιδεύει στην έδρα του «ουραγού» χωρίς βαθμό Διεγενή Νεοχωρίου την Κυριακή(22/10), ενώ το Μαρτίνο υποδέχεται στο γήπεδο την Νίκη Βόλου. Η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε τους 6 βαθμούς, επιστρέφοντας στις νίκες, ενώ ο ΑΠΟΚ παρέμεινε στους 3 πόντους.

Μειωμένη η παρουσία
Παρότι ο ΑΠΟΚ όρισε ξανά 5 ευρώ την τιμή του εισιτηρίου και οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές η προσέλευση των φιλάθλων ήταν μειωμένη. Ο αγώνας έγινε παρουσία περίπου 300 θεατών. Σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και το εργάσιμο της ημέρας.



Πανό Βελουχίου
Οι οπαδοί του ΑΠΟΚ τοποθέτησαν πανό στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου.


Ίδιοι 11
Το Βελούχι ξεκίνησε με ίδια 11αδα σε σχέση με το ματς της Κυριακής με τον Αλμυρό.

Βασικός και εκ των κορυφαίων ο «Χρύ»


Για το Μαρτίνο σε όλη την διάρκεια του ματς έπαιξε ο Ευρυτάνας Κώστας Χρυσαφόπουλος, που ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών, μοιράζοντας και την ασιστ στον σκόρερ Τομόρι.

Ίδια προβλήματα
Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους έμειναν οι τραυματίες Δημήτρης Κατσαδούρος και Γιώργος Χαλλής.


2 σερί ήττα
Η ομάδα της Ευρυτανίας γνώρισε την εντός έδρας ήττα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Παρατηρητής ο Νίκας


Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας Κώστας Νίκας.

Ντεμπούτο Μήτσιου


Ιδανικό ντεμπούτο με το Μαρτίνο έκανε ο πορτιέρο Χρήστος Μήτσιος, που κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του. Στα προηγούμενα είχε αγωνιστεί ο Κώστας Μπασινάς.

Παρουσία Παπαντζίμα
Την αναμέτρηση παρακολούθησε από τις κερκίδες ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας.


Α΄ Μέρος

Είχε την πρωτοβουλία
Ο ΑΠΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 28΄ με τον Γιάννη Κακκάβα.

Αναγκαστική αλλαγή

 












Η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου έκανε μόλις στο 13ο λεπτό την πρώτη της αλλαγή αφού ο Ηλίας Ντούνης (Φωτογραφία Αριστερά) λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παπανικολάου (Φωτογραφία Δεξιά).



Η καλύτερη του ευκαιρία


Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 29΄. Ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος έκανε εντυπωσιακή επέλαση από αριστερά, σέντραρε, ο Άλεξ Μπακαλίδης άφησε την μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Γιάννης Κακκάβας (Φωτογραφία) βρέθηκε μόνος απέναντι, με τον Χρήστο Μήτσιο σούταρε αδύναμα με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.




Απείλησε με Πρέντι


Η ομάδα της Λοκρίδας έκανε την πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία στο 31ο λεπτό όταν ο Γιώργος Τσόφλιος σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Άρντιτ Πρέντι στο πρώτο δοκάρι μπλόκαρε ο Γιώργος Λαμπρόπουλος.



Πρώτα τα μετόπισθεν
Οι φιλοξενούμενοι αφού πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα τους, δημιούργησαν 3-4 επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία του Βελουχίου.

Οι καλύτερες φάσεις
12΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, σούταρε και ο Μήτσιος μπλόκαρε.
29΄: Επέλαση του Γενιτσαρόπουλου από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή γύρισε με τον Μπακαλίδη να αφήνει την μπάλα να περνάει και τον Κακκάβα να σουτάρει αφύλακτο από κοντά και τον Μήτσιο να μπλοκάρει.
31΄: Ο Τσόφλιος σέντραρε από τα δεξιά και το πλασέ του Πρέντι στο πρώτο δοκάρι μπλόκαρε ο Λαμπρόπουλος.
33΄: Ο Λάππας Ν. πάσαρε στον Μπακαλίδη, που σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας του Μαρτίνου μπλόκαρε.
34΄: Ο Πρέντι έβγαλε την σέντρα-σουτ από τα αριστερά και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
35΄: Ο Σιάτρας βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο με μακρινή μπαλιά, που έκανε ατομική προσπάθεια σούταρε και ο Μήτσιος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
39΄: Ο Χρυσαφόπουλος πάσαρε στον Πρέντι, που μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε παράλληλα την σέντρα-σουτ με το τέρμα με την μπάλα να περνάει από όλους.
44΄: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Σιάτρας πήρε την κεφαλιά και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε σταθερά.

Β΄ Μέρος

Μέσα ο Δικαιόπουλος


Το τελευταίο απόκτημα του Βελουχίου, ο Γιώργος Δικαιόπουλος πέρασε στο ματς στο δεύτερο μέρος κάνοντας την πρώτη του συμμετοχή με την νέα του ομάδα.


Ανούσια κατοχή
Το Βελούχι σε όλο το δεύτερο μέρος είχε κατοχή μπάλας, χωρίς να έχει ουσία στο παιχνίδι του και να μπορεί να δημιουργεί κινδύνους.

Εκτός ο Ν.Λάππας-1η Κόλλια

 












Ο δεξιός μπακ Νίκος Λάππας (Φωτογραφία Αριστερά) του ΑΠΟΚ τραυματίστηκε στο 66ο λεπτό με τον Παναγιώτη Κόλλια (Φωτογραφία Δεξιά) να τον αντικαθιστά. Ο Βοιωτός μπακ έκανε την πρώτη του συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική με τον ΑΠΟΚ.



Επικίνδυνο στην κόντρα
Το Μαρτίνο αφού δεν απειλήθηκε επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές έφτασε στο «χρυσό» γκολ που του έδωσε την νίκη. Δυο φορές είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με τον Χρήστο Κολλά.

«Εκτέλεσε» ο Τομόρι


Το Μαρτίνο έφτασε στο νικηφόρο τέρμα στο 78΄ όταν ο Κώστας Χρυσαφόπουλος κινήθηκε ταχύτατα από τα δεξιά γύρισε στον Μάριο Τομόρι που αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-1. Ο Τομόρι πέτυχε το πρώτο γκολ του στην Γ΄ Εθνική, έχοντας περάσει ως αλαλγή. 







Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Ο Κολλάς έκανε ατομική ενέργεια πέρασε από όλους και το σουτ που έκανε μπλοκαρίστηκε από τον Λαμπρόπουλο.
59΄: Ο Λάππας Ν. πάσαρε στον Κακκάβα, αυτός έστρωσε στον Δικαιόπουλο που σούταρε εκτός περιοχής και ο Μήτσιος μπλόκαρε.
69΄: Ο Νικολόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Πρέντι γέμισε και η προβολή του Κολλά πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
78΄: Ο Χρυσαφόπουλος κινήθηκε ταχύτατα από τα δεξιά, γύρισε στον Τομόρι που μόνος απέναντι στον Λαμπρόπουλο με σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία πέτυχε το 0-1.
87΄: Ο Γιαουπλάρι έκανε την μπαλιά και το ψηλοκρεμαστό σουτ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά πέρασε εκτός εστίας και ενώ ο Μήτσιος ήταν εκτός εστίας.

Διακριθέντες
ΑΠΟΚ Βελούχι: Λάππας Ι.
Οπούντιος Μαρτίνου: Πρέντι, Τομόρι, Χρυσαφόπουλος, Κοκαβέσης

Κίτρινες Κάρτες
Σιάτρας, Νούλας, Κολλάς, Παπανικολάου

Δηλώσεις Προπονητών

Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): « Ήταν ένα αποτέλεσμα που κανένας μας δεν το περίμενε, δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν παίξαμε όπως έπρεπε σε αυτό το ματς, ανάλογα με τις περιστάσεις. Ήμασταν πολύ κακοί, βέβαια δεν δικαιούμασταν να χάσουμε, πιστεύω ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά χάσαμε το παιχνίδι στο τελευταίο 10λεπτο από έλλειψη εμπειρίας, πανικοβληθήκαμε και δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση. Φαίνεται ότι έχουμε πρόβλημα με ομάδες που είναι πιο κλειστές πίσω, που μας δίνουν χώρο και θα πρέπει αυτό να το βελτιώσουμε αν θέλουμε να έχουμε τύχη στην κατηγορία.»
Για την συνέχεια της ομάδας στην κατηγορία σχολίασε τα εξής: «Έχουμε παιχνίδι την Κυριακή, θα ανασυνταχτούμε, θα μιλήσουμε στα αποδυτήρια με τα παιδιά αύριο, θα δούμε τι φταίει. Θα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Θα μιλήσουμε, θα δουλέψουμε στο γήπεδο δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Μαρτίνου για την νίκη της.» 

Μάκης Ζαχαρόπουλος (Οπούντιος Μαρτίνου): « Ήταν μια νίκη που την είχαμε ανάγκη για πολλούς λόγους. Καταρχάς για να πιστέψουν τα παιδιά στις δυνατότητες που έχουν, γιατί και στο ματς με τον Αλμυρό και με την Θήβα, ήμασταν αρκετά καλοί αλλά δυστυχώς δεχτήκαμε εύκολα γκολ και χάσαμε αυτά τα ματς με ευρύ σκορ. Ήρθαμε σήμερα εδώ και είπαμε ότι πρέπει να παιδιά να πιστέψουν στις δυνατότητες τους και μπορέσουμε να κερδίσουμε. Καθαρά η νίκη αυτή είναι για λόγους ψυχολογίας, ξέρουμε ποιοι είμαστε. Μίλαγα και πριν το ματς με τον Νίκο τον Γκορόγια εδώ, η κατηγορία όπως έχει διαμορφωθεί φέτος είναι σφαγείο. Από εκεί και ύστερα εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Θέλω να συγχαρώ και το Βελούχι για την προσπάθεια που κάνανε, αλλά και για την φιλοξενία που μας παρείχαν και σίγουρα θα ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο. Εμείς κάνουμε μια προσπάθεια με πολλές δυσκολίες και ελπίζω να έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στην κατηγορία, για τον εγωισμό μας και για την ψυχολογία των παιδιών, έτσι ώστε να έρχονται στις προπονήσεις . Είμαστε μια νεανική ομάδα, παλεύουμε για το καλύτερο. Πιστεύω δίκαια κερδίσαμε, εύχομαι καλή συνέχεια στο Βελούχι και στους ανθρώπους εδώ που χρόνια ερχόμαστε αντίπαλοι στα γήπεδα και έχουμε δημιουργήσει μια σχέση αρκετά φιλική.» 

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος,  Λάππας Ν.(66΄ λ.τρ. Κόλλιας), Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Λάππας Ι.,  Γενιτσαρόπουλος, Μπακαλίδης, Κακκάβας(74΄ Λέρης), Βαρότσης(46΄ Δικαιόπουλος)

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Μήτσιος, Ζάχαρης(66΄ Τομόρι), Νικολόπουλος, Κοκαβέσης, Αδαμίδης, Ντούνης(13΄ λ.τρ. Παπανικολάου), Χρυσαφόπουλος, Νούλας, Κολλάς, Τσόφλιος(74΄ Μπράχο), Πρέντι(92΄ Αγγελόπουλος)

Διαιτητής: Γιώργος Ρούσσος-Μπεκερτζής (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Κωνσταντίνου (ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας)
2ος Βοηθός: Άγγελος Τσόγκας(ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος