Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Έφηβοι: Έσπερος Λαμίας-Π.Α.Κ. 81-28

Πρεμιέρα με το «αριστερό» έκαναν οι έφηβοι της Π.Α.Κ. που ηττήθηκαν με το «βαρύ» 81-28 από τον Έσπερο Λαμίας.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό του ΔΑΚ Λαμίας στο Χαλκιοπούλειο και ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του ΣΤ΄ ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΣΕ και έγινε παρουσία λίγων θεατών.
Ο Έσπερος Λαμίας του Γιάννη Σοφογιάννη έκανε εντυπωσιακό δεύτερο μέρος, όπου έπαιξε όμορφο μπάσκετ και κατάφερε να ανεβάσει την διαφορά στο +53. Οι Φθιωτοί μπήκαν καταιγιστικά στο πρωτάθλημα, πιέζοντας ασφυκτικά τον αντίπαλο σε όλο το γήπεδο και παίρνοντας μια εμφατική νίκη. Ξεχώρισε ο Δημήτρης Μαντζούκας που σημείωσε 27 βάζοντας και 3 τρίποντα.
Η Π.Α.Κ. του Φώντα Ζαχαρόπουλου ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο ημίχρονο που έχανε για 9 και είχε επαφή στο σκορ. Στην επανάληψη με το επί μέρους σκορ των δυο περιόδων να είναι 52-8 η διαφορά έφτασε σε υψηλά επίπεδα. Ο Αποστόλης Νούλας έβαλε 11 με 1 τρίποντα.
Την επόμενη (2η) αγωνιστική η Π.Α.Κ. υποδέχεται στο Καρπενήσι στις 1 Οκτωβρίου την Αναγέννηση Λαμίας, ενώ ο Έσπερος θα παίξει την ίδια μέρα στην Σπερχειάδα με τον τοπικό Άρη.

Λίγος κόσμος
Η πρεμιέρα του εφηβικού πρωταθλήματος έγινε παρουσία περίπου 30 θεατών.


Εντυπωσιακός ο Μαντζούκας


Για τους νικητές ο Δημήτρης Μαντζούκας έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, βάζοντας 27 πόντους με 3 τρίπονταο. Με 14 και 3 τρίποντα ακολούθησε ο Γιώργος Ψυχούλης.


Πρώτος ο Νούλας


Για τους φιλοξενούμενους ο γκάρντ Αποστόλης Νούλας ήταν ο μοναδικός διψήφιος, καθώς έβαλε 11 με 1 τρίποντο.


«Νεκρό» β΄ ημίχρονο
Η Π.Α.Κ. έκανε κάκιστο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι αθλητές της υπέπεσαν σε πολλά λάθη και σκόραραν μόλις 8 πόντους, όλους στα τελευταία 6-7 λεπτά της 4ης περιόδου.

Καθοδήγηση Ζαχαρόπουλου
Οι έφηβοι της Π.Α.Κ. κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του προπονητή Φώντα Ζαχαρόπουλου.


Ελαφρές προβάδισμα


Η 1η περίοδος βρήκε τον Έσπερο να είναι μπροστά στο σκορ και να προηγείται με +6 και με 17-11. Ο Αδαμάντιος Διαμάντης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο,  ο Δημήτρης Μαντζούκας με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι με έμμεσο τρίποντο καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 7-0. Ο Αποστόλης Νούλας με τρίποντο, ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος με δίποντο και ο Αποστόλης Νούλας με δυο δίποντα διαμόρφωσαν το 9-7. Ο Γιάννης Σιαφάκας (Φωτογραφία Κέντρο) με 3ποντο, ο Στέφανος Τσιαμάκης με δίποντο, ο Γιάννης Σιαφάκας με 2ποντο, ο Κώστας Ντότσικας (Φωτογραφία Δεξιά) με 2ποντο και ο Γιώργος Ψυχούλης με τρίποντο πραγματοποίησαν το 19-11 της 1ης περιόδου. Ο Δημήτρης Μαντζούκας του Έσπερου έκανε «τάπα» στον Αποστόλη Νούλα της Π.Α.Κ. Ο Λάμπρος Τσιώλης της Ακαδημίας έκανε «στοπ» στον Αδαμάντιο Διαμάντη του Έσπερου. Ο ίδιος της Π.Α.Κ. μοίρασε «στοπ» στον Δημήτρη Μαντζούκα των γηπεδούχων. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι του Έσπερου έκοψε θεαματικά προσπάθεια του Λάμπρου Τσιώλη της Ακαδημίας.


Κρατήθηκε κοντά


Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε την Π.Α.Κ. να μειώνει στο 29-20, έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ και με 12. Ο Δημήτρης Μαντζούκας με 2/4 βολές συνολικά, ο Γιώργος Καραθάνος με εύστοχη προσπάθεια για 2, και ο Δημήτρης Μαντζούκας με 1/2 βολές και με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή έκαναν το 22-13. Ακολούθησε καλάθι του Χρήστου Ντόου (Φωτογραφία Αριστερά), δίποντο του Αλέξανδρου Ζερντίτσκι, 1/2 βολές του Αλέξανδρου Γαληρόπουλου και καλάθι του Αποστόλη Νούλα (27-15).  Το 29-20 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε χάρις καλάθι του Αλέξανδρου Γαληρόπουλου (Φωτογραφία Κέντρο), δίποντο του Ερμή Καραμπά (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Αποστόλη Νούλα και 1/2 βολές του Ερμή Καραμπά. Ο Αλέξανδρος Ζερντίτσκι των γηπεδούχων ανέκοψε προσπάθεια του Αποστόλη Νούλα της Π.Α.Κ, καθώς και προσπάθεια του Λάμπρου Τσιώλη της Π.Α.Κ.


Σκόραρε μόνο ο Έσπερος


Στην 3η περίοδο ο Έσπερος έπαιζε μόνος του μπάσκετ σκόραρε 30 πόντους και από το 29-20 έφτασε στο 59-20. Ο Δημήτρης Μαντζούκας με δίποντο, ο Χρήστος Ντόου με δίποντο, ο Δημήτρης Μαντζούκας με δίποντο, ο Γιώργος Ψυχούλης (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) δίποντο και Δημήτρης Μαντζούκας με 3ποντο και δίποντο έκαναν το 45-20. Το σκορ έφτασε στο 59-20 μετά από καλάθι για 2 του Γιώργου Ψυχούλη, 3ποντη «βόμβα» του Δημήτρη Μαντζούκα, νέο τρίποντο του Γιώργου Ψυχούλη, 1/2  ελεύθερες βολές του Δημήτρη Μαντζούκα, τρίποντο του Γιώργου Ψυχούλη και καλάθι του Φάνη Σακκά (Φωτογραφία Δεξιά). Ο Λάμπρος Τσιώλης των φιλοξενούμενων ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Μαντζούκα του Έσπερου. Ο Νίκος Τόλης της Π.Α.Κ. ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Ψυχούλη των γηπεδούχων.



Εκκωφαντικό σερί 44-0(!)
Ο Έσπερος για περίπου 15 λεπτά σκόραρε διαρκώς και έτρεξε ένα εντυπωσιακό σερί 44-0. Από το 29-20 έφτασε στο 73-20(!)

Με το πόδι στο γκάζι


Τυπική διαδικασία ήταν η τελευταία περίοδος με τον Έσπερο να συνεχίζει με το γκάζι πατημένο και να φτάνει στο τελικό 81-28. Ο Δημήτρης Μαντζούκας με δίποντο, ο Αλέξανδρος Ζερντίνσκι (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Δημήτρης Μαντζούκας με 2ποντο, ο Φάνης Σακκάς με 1/2 βολές, ο Δημήτρης Μαντζούκας με καλάθι φάουλ (Άστοχη βολή), ο Γιάννης Σιαφάκας με δίποντο και ο Ευθυμίου με δίποντο ολοκλήρωσαν ένα σερί 44-0 για το 73-20. Ο Κώστας Ντότσικας με δίποντο, ο Αποστόλης Θεοφανόπουλος με τρίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο, ο Γιάννης Σιαφάκας με δίποντο, ο Βασίλη Μελαϊ (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Δεξιά) με καλάθι και φάουλ με χαμένη βολή και ο ίδιος με δίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 81-28. Ο Φάνης Σακκάς του Έσπερου έκανε «στοπ» στον Νίκο Τόλη της Π.Α.Κ. Ο Ευθυμίου των γηπεδούχων έκανε «τάπα» στον Λάμπρο Τσιώλη της Π.Α.Κ.



Τα δεκάλεπτα
17-11, 29-20, 59-20, 81-28

Συνθέσεις Ομάδων

Έσπερος Λαμίας (Γιάννης Σοφογιάννης):Ντόου 5, Ψυχούλης 14(3), Σιαφάκας 9(1), Μαντζούκας 27(3), Μελαϊ 3(1), Θεοφανόπουλος 7(1), Γαληρόπουλος 3, Κατιούνης, Ζερντίτσκι 5, Σακκάς 3, Διαμαντής 3(1), Ευθυμίου 2

Π.Α.Κ. (Φώντας Ζαχαρόπουλος): Παπαγεωργίου, Μοτσιόλας, Καραθάνος 2, Νούλας 11(1), Μπίκας, Τσιώλης 6, Τσιαμάκης 2, Τόλης, Καραμπάς 3, Ντότσικας 4, Μπακατσιάς, Καραγιάννης

Διαιτητές: Χρήστος Γερονικολός& Μαρία Ζαφείρη (Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας)
Κριτές: Ανθή Τσιμπρικά-Δημήτρης Γλωσόπουλος-Μαρκ Κιαφγκοβάντα (Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας)






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος