Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Ποταμιά-Δόξα Ζηλευτού 4-1

Με πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο η Ποταμιά επικράτησε σε φιλικό  παιχνίδι της Φθιωτικής Δόξας Ζηλευτού με 4-1.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/9) στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου και ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα. Διήρκησε 80 λεπτά και έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι και με το ξεκίνημα έβγαλε αρκετά θετικά στοιχεία. Προηγήθηκε με τον ταλαντούχο Παναγιώτη Χρυσικό και χάρης το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο της έφτασε με τα τέρματα των Κώστα Μαντζιούτα, Μιχάλη Νούλα και Νίκου Κωστή στο τελικό 4-1.
Η Δόξα Ζηλευτού του Νίκου Κουκουγιάννη ταξίδεψε στο Καρπενήσι με αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών της για το φιλικό. Στο πρώτο μέρος ήταν ανταγωνιστική, όπου και ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ-πέναλτι του έμπειρου Κώστα Αθανασιά. Στην επανάληψη φάνηκε να μένει από δυνάμεις και υπέπεσε σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί. Η ομάδα της Φθιώτιδας μετέχει στην Β΄ Κατηγορία Φθιώτιδας τα τελευταία χρόνια.
Το επόμενο «τεστ» για τους Μεγαλοχωρίτες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στα μέσα στης εβδομάδας ενάντια στον ΑΠΟΚ, ενώ η Δόξα θα παίξει την Τετάρτη 13/9 με τον Ολυπιακό Λαμίας.

80 λεπτά
Το φιλικό κράτησε 80 λεπτά, όπου και παίχτηκαν δυο ημίχρονα των 40 λεπτών.

Με τριάδα της ΕΠΣΕ
Το ματς σφύριξε ο Λάμπρος Κολοκώτσιος της ΕΠΣ Ευρυτανίας με βοηθούς την Μαρία Χρυσαφοπούλου και τον Δημήτρη Γιαννιώτη. Και οι τρεις αγωνίστηκαν προς τιμήν τους άμισθοι. 

Ανανέωση Ποταμιάς

 
Η ομάδα της Ποταμιάς είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην σύνθεση της. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστές του Παναγραφιωτικού Ρέμμους Πάτρου (Φωτογραφία Αριστερά) και Ταξιάρχης Καλύβας (Φωτογραφία Κέντρο), στο κέντρο έπαιξε ο Χρήστος Κατσαρής (Φωτογραφία Δεξιά) της Μυρίκης και στην μεσοεπιθετική γραμμή αγωνίστηκαν οι: Μιχάλης Νούλας και Παναγιώτης Χρυσικός. Πλην του Πάτρου καιτου Κατσαρή οι υπόλοιποι ανήκουν και επίσημα στο έμψυχο δυναμικό της Ποταμιάς.

Στο «τιμόνι» ο Αναστασόπουλος


Ο Λάκης Αναστασόπουλος καθοδήγησε για πρώτη φορά σε αγώνα την ομάδα της Ποταμιάς.


Φύλακας-Άγγελος


Ο τερματοφύλακας της Δόξας Ζηλευτού Φώτης Κόρδας (Φωτογραφία) έκανε πολύ καλή εμφάνιση αποσοβώντας αρκετές προσπάθειες των Ευρυτάνων.

Απουσίες Δόξας
Το Ζηλευτό στο δεύτερο φιλικό του(Στο πρώτο ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα Σταυρού) ταξίδεψε στο Καρπενήσι με 15 ποδοσφαιριστές, έχοντας αρκετές απουσίες βασικών του. Συγκεκριμένα απουσίαζαν οι: Βασίλης Νέλλας, Μιχάλης Παπαδογιάννης, Παναγιώτης Καραΐσκος και Άγγελος Ντζιαβός.

Α΄ Μέρος

«Ζωντανά» η Ποταμιά
Οι γηπεδούχοι του Καρπενησίου μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ήταν πιο επιθετικοί ωστόσο το ημίχρονο έληξε ισόπαλο με 1-1.

Όμορφο τελείωμα Χρυσικού


Στο 10ο λεπτό του ματς ο Δημήτρης Ζαλοκώστας «σέρβιρε» στον Παναγιώτη Χρυσικό που ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και με όμορφο σουτ από το ύψος του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Ζηλευτού έκανε το 1-0. 



Όλα 1-1 με γκολ-πέναλτι


Η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε στο 28΄ στην ισοφάριση. Ο αμυντικός Ηλίας Ντίνος έκανε την επέλαση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Ταξιάρχη Καλύβα, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κώστας Αθανασιάς (Φωτογραφία) εκτέλεσε το πέναλτι και παρά την απόκρουση του Γιώργου Καλύβα η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία των γηπεδούχων (1-1).




Με αντεπιθέσεις
Το Ζηλευτό στο πρώτο μέρος αμύνονταν και επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Συρτό σουτ του Μέτα από πλάγια αριστερά απέκρουσε ο Καλύβας σε κόρνερ.
6΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. βρήκε τον Γιαννακόπουλο, που χωρίς πίεση σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι.
8΄: Δυνατό σουτ του Νούλα μέσα από την περιοχή και δεξιά απέκρουσε ο Κόρδας.
10΄: Ο Ζαλοκώστας Δ. τροφοδότησε τον Χρυσικό, που έκανε όμορφη προσπάθεια και με σουτ στην αριστερή γωνία του Κόρδα έγραψε το 1-0.
14΄: Ο Γιαννακόπουλος έδωσε στον Ζαλοκώστα Δ., που σούταρε από δεξιά και ο πορτιέρο του Ζηλευτού απέκρουσε σε κόρνερ.
23΄: Ο Νούλας πάσαρε στον Γιαννακόπουλ,ο που από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
28΄: Ο Ντίνος έκανε την επέλαση από αριστερά και ανατράπηκε από τον Καλύβα Τ. ,κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Αθανασιάς ανέλαβε να το εκτελέσει και παρά την απόκρουση του Καλύβα  Γ. η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του τελευτταίου(1-1).

Β΄ Μέρος

Πλήρης κυριαρχία
Η ομάδα της Ποταμιάς κυριάρχησε πλήρως στο δεύτερο μέρος έβγαλε όμορφες επιθετικές ενέργειες και έφτασε στο επιβλητικό 4-1.

Λάθη στην άμυνα
Οι φιλοξενούμενοι της Φθιώτιδας φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις στην επανάληψη και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στην άμυνα τους.

Συμμετοχή 4



 













Με την ομάδα της Ποταμιάς αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας ο Λάμπρος Σβερώνης (Φωτογραφία Πάνω Αριστερά) με τον Άκη Δελούκα (Φωτογραφία Πάνω Δεξιά), στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Δημήτρης Κωσταρέλος (Φωτογραφία Κάτω Αριστερά). Και οι 3 αποτελούν μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Ο Δελούκας αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Λαμίας, ενώ οι υπόλοιποι δυο από τον Παναγραφιωτικό. Χρόνο συμμετοχής και για τον Άντι Χότζα (Φωτογραφία Κάτω Δεξιά), ο οποίος δεν ανήκει στην ομάδα ακόμη.

2λεπτο τερμάτων

 












Μέσα σε 2 λεπτά η Ποταμιά έφτασε στο 3-1. Στο 47΄ ο Ηλίας Σαπούνης σέντραρε από τα δεξιά και ο φορ Κώστας Μαντζιούτας (Φωτογραφία Αριστερά) με εξ επαφής δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-1. Στο επόμενο λεπτό ο Παναγιώτης Χρυσικός πάσαρε στον Μιχάλη Νούλα (Φωτογραφία Δεξιά) που με σουτ από κοντά έκανε το 3-1.






Ο Ευρυτάνας της Δόξας


Στα τελευταία 22λεπτα του ματς με την Δόξα Ζηλευτού αγωνίστηκε σε θέση επιθετικού ο Ευρυτάνας Δημήτρης Κολλημένος (Φωτογραφία), που πέρυσι έπαιξε στην Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας. Να αναφερθεί πως αρκετοί παίχτες του Ζηλευτού και ο προπονητής της έχουν «ρίζες» από την Ευρυτανία.

4ο με Κωστή


Στο 69ο λεπτό ο Λάμπρος Φλωράκης τροφοδότησε τον Νίκο Κωστή, όπου με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα Φώτη Κόρδα εύκολα με σουτ σε κενή εστία πραγματοποίησε το τελικό 4-1.




Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Σαπούνης σέντραρε από τα δεξιά και ο Μαντζιούτας Κ. εξ επαφής με δυνατή κεφαλιά σκόραρε για το 2-1.
48΄: Ο Χρυσικός τροφοδότησε τον Νούλα, που από κοντά με σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
53΄: Ο Κωστής έδωσε στον Φλωράκη, ο οποίος σούταρε πάνω από το τέρμα της Δόξας.
63΄: Πλασέ του Κωστή πέρασε πάνω από την εστία του Κόρδα.
69΄: Ο Φλωράκης πάσαρε στον Κωστή που σε κενή εστία έκανε το τελικό 4-1.
70΄: Ο Φύκας σέντραρε από τα αριστερά και ο Χότζα σούταρε από κοντά με τον Κόρδα να αποκρούει.


Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας Γ.(69΄ Χειλάς), Ζαραβέλης(41΄ Κωσταρέλος), Γκορόγιας Ι.(41΄ Μαντζιούτας Κ., 66΄ Χότζα), Πάτρου(41΄ Σβερώνης), Κατσαρής(59΄ Μαντζιούτας Α.), Ζαλοκώστας Ι.(41΄ Δελούκας), Καλύβας Τ.(41΄ Σαπούνης), Γιαννακόπουλος(41΄ Φλωράκης), Νούλας(59΄ Κωστής), Ζαλοκώστας Δ.(41΄ Ζαγκότσης), Χρυσικός(53΄ Φύκας)

Δόξα Ζηλευτού (Νίκος Κουκουγιάννης): Κόρδας, Γεράνης, Αθανασιάς, Νέλλας Α., Σφήκας(58΄ Κολλημένος), Πρωτόπαππας, Ντίνος(64΄ Παπαχρήστος), Παπαχρήστος(14΄ Αντωνόπουλος), Διώτης(48΄ Σταμπουλίδης Δ.), Μέτα, Σταμπουλίδης Χ.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Γιαννιώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)











































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος