Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΚ Βελούχι-Ποταμιά 4-0

Με «ορεξάτο» τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο το Βελούχι σημείωσε «εγχώρια» φιλική νίκη, επικρατώντας με 4-0 της Ποταμιάς.
Η φιλική συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 5 και 30.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη σημείωσε την πρώτη του φιλική νίκη λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.  Οι πρωταθλητές Ευρυτανίας συμμετείχαν με αρκετές απουσίες. Τρία τέρματα σημείωσε ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ενώ το όνομα του στην λίστα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Άλεξ Μπακαλίδης.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έδωσε το πιο δυνατό της «τέστ», αντιμετωπίζοντας ομάδα παραπάνω κατηγορίας. Σε γενικές γραμμές στάθηκε καλά στο γήπεδο και ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0. Οι Μεγαλοχωρίτες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους κόντρα σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο, έχοντας δυο νέους ποδοσφαιριστές στο αρχικό τους σχήμα.
Οι δυο ομάδες βρίσκονται μια εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους. Το Βελούχι υποδέχεται τν Ολυμπιακό Βόλου την Κυριακή 1 Οκτωβρίου για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής(4ος Όμιλος), ενώ μια ημέρα νωρίτερα η Ποταμιά αντιμετωπίζει την Μυρίκη στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ευρυτανίας.

Τελευταίο «τεστ»
Την τελευταία συνάντηση του Βελουχίου πριν την πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό Βόλου παρακολούθησαν περίπου 50 θεατές. Μάλιστα ο ΑΠΟΚ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου για την τρέχουσα σαιζόν.


Αρκετές απουσίες
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι: Γιάννης Λάππας, Νίκος Λάππας και Γιάννης Κακκάβας. Απουσίαζαν οι: Δημήτρης Σιάτρας, Γιώργος Βαρότσης και Γιώργος Χαλλής.


Δοκίμασε δυο














Οι Μεγαλοχωρίτες έπαιξαν με νέα πρόσωπα τους 26χρονους Φώτη Νίτα(Φωτογραφία αριστερά) και Γιώργο Κατσουγιάννη(Φωτογραφία δεξιά). Ο πρώτος έπαιξε αριστερό μπακ και ο δεύτερος αμυντικός χαφ. Αγωνιζόταν στην Γ΄ ΕΠΣ Αθηνών με τον Ηρακλή Περιστερίου.

«Τριπλός» ο Γενιτσαρόπουλος


Τρεις φορές βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ.

Α΄ Μέρος

Άστοχος στην τελική
Αρκετές ευκαιρίες δημιούργησε το Βελούχι στο πρώτο μέρος, όμως ήταν άστοχο στην τελική προσπάθεια. Προηγήθηκε με 1-0 απέναντι στην μαχητική Ποταμιά.

Από λάθος του κορυφαίου
 

Ο πολύ καλός τερματοφύλακας των Μεγαλοχωριτών Γιώργος Καλύβας(Φωτογραφία) ύστερα από ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις υπέπεσε σε λάθος στο 15ο λεπτό στην σέντρα του Γιώργου Σερπάνου και ο Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε, διαμορφώνοντας το 1-0.



Τραυματισμός Νούλα


Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς Μιχάλης Νούλας(Φωτογραφία) αποχώρησε με χτύπημα στο κεφάλι 12 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, παραχωρώντας την θέση του στον Κώστα Μπουμπουρή.



Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε στον Μπακαλίδη, ο οποίος πλάσαρε και ο Καλύβας απέκρουσε με τα πόδια.
5΄:Ο Πεπκολάι τροφοδότησε τον Μπακαλίδη, το σουτ του δεύτερου από αριστερά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Καλύβας.
7΄: Σέντρα του Σερπάνου από δεξιά, σουτ του Γενιτσαρόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς στην αριστερή του γωνία.
15΄: Ο Σερπάνος σέντραρε από τα δεξιά ,ο Καλύβας έκανε λάθος και ο Γενιτσαρόπουλος πλάσαρε εύστοχα, κάνοντας το 1-0.
23΄: Σέντρα του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Πεπκολάι έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.
28΄: Ο Τσιλιμέκης έκανε βαθιά μπαλιά στον Γενιτσαρόπουλο, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε και ο Καλύβας μπλόκαρε.
34΄: Σέντρα του Κατσαδούρου από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος κατέβασε και σούταρε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι των Μεγαλοχωριτών.
38΄: Χτύπημα φάουλ του Μισύρη από καλό σημείο μπλοκαρίστηκε από τον Ρεσίτη.
45΄:Ο Σερπάνος σέντραρε από δεξιά, ο Πεπκολάι σούταρε, ο Καλύβας απέκρουσε στην αριστερή του γωνία και ο Μπακαλίδης εξ επαφής πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ποταμιάς.

Β΄ Μέρος

Βρήκε πιο εύκολα το γκολ
Πιο άνετος ήταν στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΚ, ο οποίος κατάφερε να βρει το εύκολο γκολ και να τελειώσει το ματς με 4-0.  Δυο καλές επιθετικές προσπάθειες δημιούργησε η Ποταμιά.

Δυο «Πελέ» και ασίστ σε «Μπάκα»


Με δυο τέρματα στο 49΄ και στο 55΄ ο ταχύτατος Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος σημείωσε το 2-0 αρχικά και εν συνεχεία το 3-0 για το Βελούχι. Στο 75ο λεπτό ο «Πελέ» τροφοδότησε τον Άλεξ Μπακαλίδη(Φωτογραφία), που διαμόρφωσε το τελικό 4-0.




Ολοκλήρωσε με 10


Δέκα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ο Έρβιν Πεπκολάι(Φωτογραφία) του ΑΠΟΚ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων, με τους νικητές να ολοκληρώνουν με 10.

Οι καλύτερες φάσεις
49΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Νίτα και από θέση τετ α τετ πλάσαρε στην δεξιά γωνία τον Καλύβα(2-0).
55΄: Με προσωπική προσπάθεια και χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς ο Γενιτσαρόπουλος σημείωσε το 3-0.
67΄: Ο Μπακαλίδης σέντραρε από δεξιά, ο Γενιτσαρόπουλος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.
69΄: Συνδυασμός Ζαλοκώστα Δ.-Μπουμπουρή-Χρυσικού, σουτ του τελευταίου πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Λαμπρόπουλου.
72΄: Σέντρα του Μπακαλίδη από δεξιά, σουτ του Γενιτσαρόπουλου κατέληξε άουτ από το τέρμα της Ποταμιάς.
75΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε κάθετη πάσα στον Μπακαλίδη, ο οποίος πλάσαρε στην αριστερή  γωνία τον Καλύβα(4-0).
82΄: Κάθετη μπαλιά του Κουτσουπιά στον Μπόγδανο, το πλασέ το τελευταίου απέκρουσε ο κίπερ της Ποταμιάς.
84΄: Ο Κατσαρής έδωσε στον Ζαλοκώστα Δ., το σουτ του δεύτερου από θέση δεξιά μάζεψε ο Λαμπρόπουλος.
85΄: Απευθείας σουτ του Μπόγδανου εκτός περιοχής πέρασε άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καλύβα.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Ρεσίτης(46΄ Λαμπρόπουλος), Τσιλιμέκης(53΄ Κόλλιας), Παχής(53΄ Μπόγδανος), Γιαουπλάρι(48΄ Αθανασόπουλος), Ντουφεκιάς(48΄ Λέρης),Ζαραβέλης Χ., Κατσαδούρος(46΄ Κουτσουπιάς), Πεπκολάι, Σερπάνος(53΄ Μπούτσι), Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Ζαραβέλης Κ.(83΄ Ράικος), Νίτας(51΄ Μαντζιούτας Κ.), Πάτρου(84΄ Σβερώνης), Κωσταρέλος(59΄ Γκορόγιας Ι.), Ζαλοκώστας Ι.(46΄ Κατσαρής), Κατσουγιάννης(53΄ Ζαγκότσης), Μισύρης(46΄ Φλωράκης), Ζαλοκώστας Δ., Νούλας(33΄ λ.τρ Μπουμπουρής, 85΄ Γκορόγιας Γ.), Χρυσικός

Διαιτητής: Δημήτρης Κουρλός(ΕΠΣ Ευρυτανίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος