Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου-Ποταμιά 1-2

Σε αρκετά καλό δρόμο βαδίζει η ομάδα της Ποταμιάς. Και το τρίτο της φιλικό ήταν νικηφόρο, επικρατώντας εκτός έδρας με 1-2 του ανέτοιμου ακόμη Κεραυνού Αγίου Γεωργίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου Φθιώτιδας και άρχισε στις 17:25 περίπου λόγω ζέστης, παρουσία περίπου 30 θεατών.
Ο Κεραυνός του Αντρέα Προβόπουλου, ο οποίος συμμετέχει στην Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας έδωσε το πρώτο του φιλικό και έπαιξε με πολλές απουσίες. Με λίγες προπονήσεις και ελάχιστους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του ο Άγιος Γεώργιος άφησε καλές εντυπώσεις. Το σκορ άνοιξε ο Μάριος Χύκα, ενώ προσπάθεια στο δοκάρι είχε ο Δημήτρη Λυτάκης.
Η Ποταμιά του Λάκη Αναστασόπουλου έκανε πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε την ανατροπή με καλό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Ζαλοκώστας και ο Κώστας Μπουμπουρής σημείωσε τα νικητήρια γκολ. Οι Μεγαλοχωρίτες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Η ομάδα της Δυτικής Φθιώτιδας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου εντός έδρας τον Αίολο. Η Ποταμιά αναμένεται να δώσει φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΚ.

Διοικητική παρουσία
Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 30 θεατές. Μεταξύ αυτών το διοικητικό συμβούλιο της Ποταμιάς.


Καρπενησιώτισσα βοηθός 


Πρώτη βοηθός της συνάντησης ήταν η Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη(Φωτογραφία), η οποία κατάγεται από το Καρπενήσι. Έκανε τα πρώτα της διαιτητικά «βήματα» στην Κομοτηνή και πλέον ανήκει στον ΣΔΠ Φθιώτιδας, καθώς διαμένει στην Λαμία.

Νέα αρχή


Ο Κεραυνός συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας(3ος Όμιλος). Πέρυσι έχασε ξανά στις λεπτομέρειες την άνοδο στην Α΄ ΕΠΣΦ. Στην τεχνική ηγεσία επέστρεψε ο Αντρέας Προβόπουλος(Φωτογραφία), ενώ νέος Πρόεδρος είναι ο Νίκος Τσιαχρής. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ατρόμητο Παλαιάς Γιαννιτσούς.

Οι δυο γνώριμοι














Σε ολόκληρο το 90λεπτο έπαιξε για τους γηπεδούχους ο στόπερ Ηλίας Ρίζος(Φωτογραφία αριστερά), ενώ μέρος του παιχνιδιού παρακολούθησε ο Τζίμης Κουτσούμπας(Φωτογραφία δεξιά). Οι δυο ποδοσφαιριστές του Κεραυνού αγωνίστηκαν πέρυσι στο Βελούχι.

Α΄ Μέρος

Οριακό προβάδισμα
Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε των Ευρυτάνων με σκορ 1-0.

Μοναδική ευκαιρία


Το συγκρότημα του Λάκη Αναστασόπουλου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ στο 22ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Χρήστου Κατσαρή και Κώστα Γιαννακόπουλου, ο Κώστας Μαντζιούτας(Φωτογραφία) πλάσαρε εξ επαφής άουτ.


«Άναψαν» τα αίματα


Ένα δυνατό μαρκάρισμα του Πάνου Γούπιου(Φωτογραφία) στον Χρήστο Κατσαρή ανέβασε τους τόνους στο 35΄. Ο πρώτος «κιτρινίστηκε» από τον ρέφερι Δημήτρη Καραγιάννη, ενώ ο δεύτερος πέρασε εκτός από τον προπονητή του Λάκη Αναστασόπουλου. Η Ποταμιά συνέχισε με 10 ποδοσφαιριστές για τα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου, ενώ ο Γούπιος, που επέστρεψε στην ομάδα από την Τσούκα αντικαταστάθηκε αργότερα από τον νεαρό Νικολόπουλο.





Προηγήθηκε με Χύκα


Η ομάδα του Αντρέα Προβόπουλου εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή στο έπακρο και προηγήθηκε στο 38ο λεπτό. Ο κινητικός Πάνος Δημητρόπουλος τροφοδότησε τον Μάριο Χύκα(Φωτογραφία), ο οποίος με ωραίο σουτ από θέση δεξιά έκανε το 1-0. Ο Χύκα αποκτήθηκε από το Καλαμάκι.



Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Σέντρα του Μπομπότα από δεξιά, κεφαλιά του Δημητρόπουλου μπλοκαρίστηκε από τον τερματοφύλακα της Ποταμιάς.
20΄: Χτύπημα φάουλ του Κωστόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Δημητρόπουλου έφυγε λίγο πάνω από το τέρμα του Καλύβα.
22΄: Ο Κατσαρής τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος σέντραρε παράλληλα από δεξιά και το πλασέ του Μαντζιούτα Κ. κατέληξε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Τσιγκρέλη.
38΄: Ο Δημητρόπουλος τροφοδότησε τον Χύκα, που με σουτ από πλάγια δεξιά στο απέναντι δεξί «Γ»  του Καλύβα έκανε το 1-0.

Β΄ Μέρος

Ανατροπή Μεγαλοχωριτών
Η ομάδα της Ευρυτανίας είχε πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο μέρος και ανέτρεψε το σκορ από 1-0 σε 1-2. Είχε περισσότερες επιλογές στην διάθεση της. Ο Άγιος Γεώργιος έμεινε από δυνάμεις μη έχοντας διαθέσιμες αλλαγές.

Υπέροχη «εκτέλεση»


Ένα πανέμορφο γκολ σημείωσε με απευθείας χτύπημα φάουλ ο νεοεισελθών Γιάννης Ζαλοκώστας(Φωτογραφία) στο 50ο λεπτό. Ο «Ζάλο» ήταν αρκετά ουσιαστικός, δημιουργώντας επίσης δυο καλές ευκαιρίες, οι οποίες χάθηκαν από τον Μιχάλη Νούλα και τον Πάνο Χρυσικό.



Ντεμπούταρε με τέρμα


Στην πρώτη του ανεπίσημη παρουσία με τους Μεγαλοχωρίτες ο νεοαποκτηθείς φορ από τον Αίολο Κώστας Μπουμπουρής(Φωτογραφία). Δέχτηκε την ωραία ασίστ από τον Γιώργο Ζαγκότση και «νίκησε» με άψογο τελείωμα τον Θανάση Τσιγκρέλη.



Δοκάρι Κεραυνού


Ο Άγιος Γεώργιος ανέβηκε στο τελευταίο 10λεπτο με στόχο την ισοφάριση. Η προσπάθεια του μεσοαμυντικού Δημήτρη Λυτάκη(Φωτογραφία) στο 80ο λεπτό μετά την μπαλιά του Τάκη Μπομπότα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Γιώργου Καλύβα.

Οι καλύτερες φάσεις
50΄: Με πανέμορφη μακρινή εκτέλεση φάουλ ο Ζαλοκώστας έστειλε την μπάλα πρώτα στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζοντίου δοκαριού και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα(1-0).
64΄: Ο Ζαγκότσης με ωραία μπαλιά τροφοδότησε τον Μπουμπουρή, ο οποίος σε θέση τετ α τετ με σουτ πέτυχε το 1-2.
67΄: Ο Ζαλοκώστας τροφοδότησε τον Νούλα, που σούταρε από δεξιά άουτ από το αριστερο δοκάρι του Κεραυνού.
78΄: Κάθετη πάσα του Ζαλοκώστα στον Χρυσικό, σουτ του δεύτερου από θέση δεξιά απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσιγκρέλης.
80΄: Ο Μπομπότας έκανε βαθιά μπαλιά στον Λυτάκη, ο οποίος ελίχτηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.
81΄: Χτύπημα κόρνερ του Χύκα από δεξιά, κεφαλιά του Λυτάκη στο δεύτερο δοκάρι έδιωξε με το κεφάλι προ της γραμμής ο Σαπούνης.
83΄: Ωραία προσπάθεια και σουτ του Δημητρόπουλου από αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Καλύβας.

Κίτρινες Κάρτες
Γούπιος

Συνθέσεις Ομάδων

Κεραυνός (Αντρέας Προβόπουλος): Τσιγκρέλης, Αρβανίτης, Γεροκώστας, Λυτάκης, Ρίζος, Κωστόπουλος, Δημητρόπουλος, Χύκα, Σφήκας, Μπομπότας, Γούπιος(43΄ Νικολόπουλος)

Ποταμιά (Λάκης Αναστασόπουλος): Καλύβας, Γιαννακόπουλος(58΄ Κωστής), Κωσταρέλος(46΄ Γκορόγιας Γ.), Πάτρου, Σβερώνης, Κατσαρής(46΄ Ζαλοκώστας Ι.), Ζαραβέλης(58΄ Ζαγκότσης), Φλωράκης(46΄ Σαπούνης), Χρυσικός, Νούλας(68΄ Μαντζιούτας Α.), Μαντζιούτας Κ.(46΄ Μπουμπουρής)

Διαιτητής: Δημήτρης Καραγιάννης(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1η Βοηθός: Κωνσταντίνα Βλαχογιάννη(ΣΔΠ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Ηλίας Κίτος(ΣΔΠ Φθιώτιδας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος