Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου-Αίολος 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλικό ο τοπικός Κεραυνός Αγίου Γεωργίου και ο κυπελλούχος Ευρυτανίας Αίολος.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.
Ο Κεραυνός του Αντρέα Προβόπουλου παρότι δεν μπήκε καλά στο ματς και βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο να είναι πίσω στο σκορ στην συνέχεια ανέβασε την απόδοση του και ισοφάρισε στο 59ο λεπτό με τον Δημήτρη Μπομπότα, ενώ είχε και δοκάρι στο 73΄ σε προσπάθεια του Σωκράτη Κωστόπουλου. Τελικώς στο φινάλε ο Άγιος στάθηκε τυχερός, αφού η ομάδα της Ευρυτανίας είχε χαμένο πέναλτι.
Ο Αίολος του Δημήτρη Τσιγαρίδα μπήκε δυνατά στο σκορ και μόλις στο 8ο λεπτό με κεφαλιά του Νίκου Νικολάου προηγήθηκε. Στο δεύτερο μέρος η απόδοση της ομάδας δεν ήταν ίδια με αποτέλεσμα να δεχτεί την ισοφάριση. Δοκάρι σε εκτέλεση πέναλτι είχε στο 87ο λεπτό ο Κώστας Καλύβας, που έχασε σπουδαία ευκαιρία να χαρίσει την φιλική νίκη στην ομάδα του.
Ο Αίολος αντιμετωπίζει για το κύπελλο Ευρυτανίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο εκτός έδρας το Ραπτόπουλο.

Περίπου 50-60
Η  φιλική αναμέτρηση έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 50 θεατών.

Στόπερ ο Παρασκευόπουλος-Φορ ο αρχηγός














Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος αγωνίστηκε σε θέση κεντρικού αμυντικού, ενώ ο «φορμαρισμένος» αρχηγός του Αίολου Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Αντίπαλος ο Καλύβας


Ο Κώστας Καλύβας του Αίολου τέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, αφού μεταγράφηκε πρόσφατα από τους Φθιωτούς στον Αίολο.

Α΄ Μέρος

Καλύτερα ο Αίολος
Η ομάδα της Ευρυτανίας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ ημιχρόνου, όπου δημιούργησε ευκαιρίες και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-1.

Νωρίς μπροστά


Μόλις στο 8ο λεπτό ο Αίολος πήρε την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Άρης Σιταράς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Νίκος Νικολάου στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά από κοντά στην δεξιά γωνία του Θανάση Τσιγκρέλη έκανε το 0-1.





Δεν έπιασε απόδοση
Ο Κεραυνός στο πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, έχοντας ωστόσο 2-3 αξιόλογες επιθετικές ενέργειες.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄: Ο Χύκα πάσαρε στον Γούπιο, που πλάσαρε σε κενή εστία άουτ από το αριστερό δοκάρι.
8΄: Ο Σιταράς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Νικολάου από κοντά με κεφαλιά στην δεξιά γωνία των γηπεδούχων πέτυχε το 0-1.
13΄: Ο Μπόνιας πάσαρε στον Γούλα, που σούταρε εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι.
16΄: Εκτέλεση φάουλ του Κουτσούμπα πέρασε πάνω από την εστία του Αίολου.
25΄: Ο Μπόνιας έκανε όμορφη μπαλιά για τον Γούλα, που πλάσαρε εξ επαφής τον Τσιγκρέλη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.
36΄: Πλασέ του Χύκα μέσα από την περιοχή μάζεψε εύκολα ο τερματοφύλακας του Αίολου.
40΄: Ο Σιταράς με μπαλιά τροφοδότησε τον Καλύβα που πλάσαρε από κοντά πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Β΄ Μέρος

Ανέβηκαν οι γηπεδούχοι
Βελτιωμένοι σε όλες τους τις γραμμές οι γηπεδούχοι έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις απειλητικοί έχοντας ισοφαρίσει νωρίς και έχοντας και δοκάρι στην συνέχεια.

Τραυματίας ο Κουτσούμπας


Στο 58ο λεπτό ο Μπάμπης Τριανταφυλλόπουλος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Τζίμη Κουτσούμπα των γηπεδούχων με τα «αίματα» να ανάβουν και τον παίκτη των γηπεδούχων να αποχωρεί τραυματίας. Ο Κουτσούμπας αγωνίστηκε πέρυσι στο Βελούχι, κατακτώντας το πρωτάθλημα Ευρυτανίας.






Ισοφάρισε ο Μπομπότας


Στο 59΄ ο έμπειρος Δημήτρης Μπομπότας από πλάγια αριστερά με χαμηλό σουτ στην δεξιά γωνία του Αίολου έφερε το ματς στο ισόπαλο 1-1.



Έπαιξε ο Τελώνης


Στο δεξί άκρο της άμυνας του Αίολου αγωνίστηκε από το 67΄ και έπειτα ο Δημήτρης Τελώνης, που πέρυσι αγωνίζονταν στην Κρέντη.

Κοντά στην ανατροπή


Ο Κεραυνός έχασε σημαντική στιγμή για να φτάσει στην ανατροπή στο 73΄ όταν ο Σωκράτης Κωστόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, όμως σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου με τον Γιάννη Φεγγούλη να μπλοκάρει στην συνέχεια.



Πέναλτι στο δοκάρι
Ο Αίολος 3 λεπτά πριν το τελειώσει το παιχνίδι κέρδισε πέναλτι, αφού ο Νίκος Νικολάου ανατράπηκε από τον Μάριο Χύκα. Ο Κώστας Καλύβας ανέλαβε να το εκτελέσει, ωστόσο σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι του περσινού του συμπαίκτη Θανάση Τσιγκρέλη, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να χαρίσει το φιλικό «διπλό» στην νέα του ομάδα.



Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Ο Ρίζος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και το πλασέ του Μπομπότα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Φεγγούλης στην δεξιά του γωνία.
59΄: Ο Μπομπότας με χαμηλό σουτ από πλάγια αριστερά στην δεξιά γωνία του Αίολου έφερε το ματς στα ίσα (1-1).
66΄: Ο Γούλας έδωσε στον Νικολάο,υ που σούταρε και ο Τσιγκρέλης απέκρουσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία.
73΄: Ο Κωστόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, σούταρε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αίολου με τον Φεγγούλη να μπλοκάρει στην επαναφορά.
84΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο αφύλακτος Ράικος έκανε την κεφαλιά, που έφυγε πάνω από το τέρμα του Αγίου Γεωργίου.
87΄: Ο Καλύβας ανατράπηκε από αριστερά από τον Χύκα κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Καλύβας εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, ωστόσο σούταρε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Κίτρινες Κάρτες
-

Συνθέσεις Ομάδων

Κεραυνός Αγίου Γεωργίου (Αντρέας Προβόπουλος): Τσιγκρέλης, Κωστόπουλος, Αρβανίτης, Ρίζος, Λυτάκης, Κουτσούμπας(60΄ λ.τρ. Νικολόπουλος), Μπομπότας, Σφήκας(51΄ Βλαχάκης), Χύκα, Δημητρόπουλος, Γούπιος(54΄ Αντωνίου)

Αίολος (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Παρασκευόπουλος, Νικολάου, Αζακάς, Σιταράς(65΄ Τόλης), Μπισμπίκης(85΄ Τριανταφυλλόπουλος Β.), Καλύβας, Τριανταφυλλόπουλος Χ.(61΄ Ράικος), Γούλας(75΄ Κυλλής), Μπόνιας(61΄ Χαλκίδης), Μπουμπουρής(67΄ Τελώνης)

Διαιτητής:  Βασίλης Ξηρομερίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Θανάσης Φωτόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Δήμητρα Φραντζή (ΕΠΣ Φθιώτιδας)



































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος