Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Αλμυρός-ΑΠΟΚ Βελούχι 1-0

Με τέρμα του Κώστα Φλίγκου στο πρώτο λεπτό ο Γ.Σ. Αλμυρού κέρδισε σε φιλικό μεταξύ δυο ομάδων Γ΄ Εθνικής τον ΑΠΟΚ με 1-0.  
Η φιλική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (3/9) στο Δημοτικό στάδιο Αλμυρού και άρχισε στις 6 το απόγευμα. Έγινε κάτω αρκετή ζέστη και παρουσία περίπου 150 θεατών.
Ο Αλμυρός του Λάκη Μπακάλη ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 1ο λεπτό με τέρμα του Κώστα Φλίγκου, όμως στην συνέχεια παρότι είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες βρίσκονταν απέναντι της μια πολυπρόσωπη και κλειστή αμυντική διάταξη. Δοκάρι στην επανάληψη με απευθείας φάουλ είχε ο μέσος Κώστας Κυπτίου.
Ο ΑΠΟΚ του Γιάννη Φλωράκη παρά το κάκιστο ξεκίνημα του στο ματς, όπου από ατομικό λάθος δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό, στην συνέχεια βελτιώθηκε και έκλεισε όλους τους διαδρόμους μπροστά από την εστία του. Ήταν μαχητικός και προσηλωμένος στο αμυντικό του πλάνο με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ιδιαίτερα στα επόμενα λεπτά. Στον επιθετικό τομέα επιτέθηκε μέσα από αντεπιθέσεις.
Το επόμενο φιλικό του Βελουχίου είναι στο Καρπενήσι με τον Εργοτέλη, ενώ ο Αλμυρός θα αγωνιστεί την Τετάρτη (6/9) με τον Πρωτεσίλαο στην έδρα του.

Περίπου 150
Η αναμέτρηση έγινε στο Δημοτικό στάδιο Αλμυρού παρουσία περίπου 150 θεατών από την γύρω περιοχή.



Οι «Βελουχιώτικες» απουσίες
Για το Βελούχι απουσίαζε ο μεσοαμυντικός Δημήτρης Κατσαδούρος, ο επιθετικογενείς Αλέξανδρος Γενιτσαρόπουλος, ο νεαρός Γιώργος Σερπάνος, ο αμυντικός Σπύρος Ξαγάρας, ο στόπερ Γιώργος Φαρμάκης και ο τραυματίας Κώστας Σταμούλης. Για τους πρωταθλητές Θεσσαλίας δεν έπαιξε ο τραυματίας Κώστας Κρανάς.

5 χρόνια μετά


Οι δυο ομάδες είχαν αγωνιστεί στο ίδιο γήπεδο το 2012 για το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής με την ομάδα της Ευρυτανίας να κερδίζει τότε με 0-1 χάρης σε κεφαλιά του Άλεξ Μπακαλίδη. Ο «Μπάκα» έπαιξε και σήμερα και στα 90΄ λεπτά του φιλικού.

Ο γνώριμος Μπακάλης


Στον πάγκο της Θεσσαλικής ομάδας βρίσκεται ο γνώριμος μας τεχνικός Λάκης Μπακάλης που έχει ουκ ολίγες φορές «κοντραριστεί» με ομάδες του νομού μας στην Δ΄ εθνική καθοδηγώντας την ομάδα του Ρήγου Φεραίου. Αντικατέστησε στον πάγκο τον Θάνο Θεοδώρου.

Ποιοτικό ρόστερ
Εξαιρετικές μεταγραφικές προσθήκες έχει κάνει ο Αλμυρός αποκτώντας πολλούς έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Μεταξύ των άλλων στην ομάδα βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης Α΄ Εθνικής με την Λάρισα Βαγγέλης Στουρνάρας.

Ξεχώρισε ο Σιάτρας


Για τους φιλοξενούμενους ο κεντρικός αμυντικός Δημήτρης Σιάτρας έκανε νέα πολύ καλή εμφάνιση,ανακόπτοντας αρκετές επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων,

Ίδια 10/11


Ο Γιάννης Φλωράκης ξεκίνησε τον ΑΠΟΚ με ίδια τα 10/11 σε σύγκριση με το τελευταίο φιλικό κόντρα στην Αιγυπτιακή Wadi Degla. Ο Γιάννης Λάππας ξεκίνησε βασικός, παίρνοντας την θέση του απόντα Δημήτρη Κατσαδούρου.

Καθυστέρηση λόγω ζέστης
Η αναμέτρηση άρχισε με 30λεπτη καθυστέρηση λόγω της αφόρητης ζέστης (Η θερμοκρασία ήταν στους 35 βαθμούς) που επικρατούσε το απόγευμα του Σαββάτου στον Αλμυρό. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης ήταν στις 5.30.

Α΄ Μέρος

Γκολ με το ξεκίνημα


Πριν συμπληρωθεί καλά-καλά το 1ο λεπτό οι γηπεδούχοι πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μετά από το λάθος στην μεσαία γραμμή ο Γιώργος Σαββίδης πάσαρε πεσμένος στον Κώστα Φλίγκο που μέσα από την περιοχή με δυνατό σουτ ψηλά στην αριστερή γωνία του Γιώργου Λαμπρόπουλου πέτυχε το 1-0. Ο Φλίγκος ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ στον 2ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο πολύπειρος Σαββίδης έπαιζε στον Πανθηραϊκό. 





Πρωτοβουλία Αλμυρού
Η ομάδα του Αλμυρού είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο καταφέρνοντας να προηγηθεί μόλις στο 1ο λεπτό.

Ανάσες δροσιάς
Ο ρέφερι Θανάσης Νικόπουλος στο 25ο λεπτό διέκοψε το παιχνίδι για μερικά λεπτά ώστε οι 22 ποδοσφαιριστές να πάνε στους πάγκους και να δροσιστούν.



Προσηλωμένος στην άμυνα
Το Βελούχι με εξαίρεση την φάση του 1ου λεπτού αμύνθηκε υποδειγματικά παίζοντας με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη.

Οι καλύτερες φάσεις
1΄: Ο Σαββίδης πάσαρε στον Φλίγκο, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.
16΄: Ο Μπακαλίδης πάσαρε στον Νταβαρίνο, που σούταρε αδύναμα και ο Σταυράκης μπλόκαρε εύκολα.
18΄: Σουτ του Αλεξανδρή εκτός περιοχής απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λαμπρόπουλος.
37΄: Μονοκόμματο σουτ του Νταβαρίνου εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Αλμυρού.

Β΄ Μέρος

Ίδια εικόνα
Ο Αλμυρός και στο δεύτερο μέρος παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έκανε ελάχιστες τελικές προσπάθειες.

Μια κίτρινη
Ο Δημήτρης Σιάτρας διαμαρτυρήθηκε για αλλαγή σε εκτέλεση πλαγίου άουτ αντιπάλου με τον ρέφερι Θανάση Νικόπουλο να τον «κιτρινίζει».



Δοκάρι με Κυπίου


Στο 69ο λεπτό ο Κώστας Κυπτίου εκτέλεσε από καλή θέση απευθείας φάουλ ο Δημήτρης Ρεσίτης «απογειώθηκε» και απέκρουσε με την μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι.


Συμμετοχή Μπόγδανου



Στα τελευταία 11 λεπτά της αναμέτρησης αγωνίστηκε με τον ΑΠΟΚ ο Χρήστος Μπόγδανος, που ανήκει στον Αίολο και προπονείται με τους πρωταθλητές Ευρυτανίας.

Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Φλίγκου από κοντά απέκρουσε προ της γραμμής του τέρματος ο Σιάτρας.
52΄: Ο Παχής σέντραρε από τα αριστερά και το σουτ του Λέρη έφυγε πάνω από το τέρμα των γηπεδούχων.
69΄: Απευθείας φάουλ του Κυπτίου απέκρουσε ο Ρεσίτης εντυπωσιακά και στην συνέχεια η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
90΄: Σουτ του Βούλγαρη εκτός περιοχής πέρασε άουτ.

Κίτρινες Κάρτες
Σιάτρας

Δηλώσεις Προπονητών

Λάκης Μπακάλης (Αλμυρός): «Ήταν άλλο ένα παιχνίδι προετοιμασίας, τελειώσαμε με αυτό την προετοιμασίας μας  την εβδομάδα που μας πέρασε. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, τουλάχιστον ορθόδοξα σε όλο το 90λεπτο,  έχουμε μια σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας, έχουμε πρόβλημα σε κλειστές άμυνες και στο να δημιουργήσουμε πιο πολλές και πιο ουσιαστικές ευκαιρίες. Το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε παραπάνω σε όλους τους τομείς.»




Γιάννης Φλωράκης (ΑΠΟΚ Βελούχι): «Έμεινα ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές, αν και μπήκαμε λίγο κρύα στο ματς, δεν επιτρέπεται σε τέτοιο επίπεδο να δεχόμαστε τέτοιο γκολ από ατομικό λάθος. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην αρχή και οφείλουν κάποιοι παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα να βοηθήσουν, να είναι πιο συγκεντρωμένοι, η κατηγορία είναι Γ΄ Εθνική, δεν είναι Δ΄ Εθνική, έχει περισσότερες απαιτήσεις και πρέπει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να είμαστε σοβαροί. Στην συνέχεια μπορώ να πω ότι βελτιωθήκαμε, ήμασταν καλοί για το χρονικό διάστημα, το οποίο βρισκόμαστε. Δεν κινδυνέψαμε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο εκτός από κάποια στημένα φάουλ, κάναμε 2-3 κλασσικές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να βάλουμε γκολ και έτσι χάσαμε. Φιλικό παιχνίδι είναι, έγιναν αρκετές αλλαγές, έμεινα ικανοποιημένος από το σύνολο των παικτών, συνεχίζουμε την προσπάθεια, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος.»

Συνθέσεις Ομάδων

Αλμυρός (Λάκης Μπακάλης): Σταυράκης(62΄ Τσομπανόπουλος), Καψιώτης(62΄ Τσιάτσιος), Μπαρούτας(62΄ Νάκας), Κυριάκος(62΄ Κόκκας), Στουρνάρας(46΄ Χολέβας), Σαββίδης(85΄ Δήμου), Κυπτίου(75΄ Δημουλάς), Αλεξανδρής(62΄ Βούλγαρης), Φλίγκος(62΄ Θωμαϊδης), Κωτσιαρίδης(62΄ Φαράντος), Κοντοβάς(78΄ Τσόγκας)

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος(46΄ Ρεσίτης), Χαλλής(70΄ Κόλλιας), Παχής(79΄ Μπόγδανος), Σιάτρας, Λάππας Ν.(46΄ Κουτσουπιάς), Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι(70΄ Ντουφεκιάς), Λάππας Ι.(78΄ Αθανασόπουλος), Κακκάβας(66΄ Τσιλιμέκης), Νταβαρίνος(46΄ Λέρης), Μπακαλίδης

Διαιτητής: Θανάσης Νικόπουλος (ΕΠΣ Θεσσαλίας)
1ος Βοηθός: Αλέκος Τρυφωνίδης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)
2ος Βοηθός: Βαγγέλης Κόκκαλης (ΕΠΣ Θεσσαλίας)








































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος