Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Λίγες ημέρες για το Karpenisi Trail Run


Στις 6 Αυγούστου θα φιλοξενηθεί στο Μεγάλο Χωριό και στο βουνό της Καλιακούδας ο δεύτερος αγώνας πρωταθλήματος Run Cup Challenge 2017.
Το advendure.com αναφέρεται στο γεγονός ως εξής: «Έχουμε μπει για τα καλά πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού αναμένοντας τον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος RUN CUP CHALLENGE 2017, με την ονομασία KARPENISI TRAIL RUN. Αυτή τη φορά το πρωτάθλημα θα μας μεταφέρει στις 6 Αυγούστου στο πανέμορφο και γραφικό Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, κάτω από τον ίσκιο της επιβλητικής Καλιακούδας. Ήδη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 11 Ιουνίου ο πρώτος αγώνας  - ITI TRAIL RUN - του πρωταθλήματος. Ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών, θα μας δώσει την δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη στο Advendure αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του επερχόμενου αγώνα.

[Advendure]: Δημήτρη καταρχάς πες μας δυο λόγια για την επιτυχία του ΙΤΙ TRAIL RUN, κατά πόσο εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες σας στην πρώτη αυτή φάση και ποιές οι εντυπώσεις που άφησε στον κόσμο, αθλητές και συνοδούς.

[Δημήτρης Γεωργακόπουλος]: Το ITI TRAIL RUN διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην όμορφη Παύλιανη με επιτυχία και λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν ένας καινούργιος αγώνας και παρά ότι ο καιρός δεν ήταν ο αναμενόμενος για Ιούνιο μήνα, οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές.
Ιδιαίτερη ευχαρίστηση μας έδωσαν τα σχόλια των συμμετεχόντων για τις  διαδρομές του αγώνα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά αλλά και την φυσική ομορφιά.
Παραπονούμενοι θα πρέπει να ήταν οι συνοδοί που λόγω καιρού δεν μπόρεσαν να απολαύσουν την ομορφιά και τις δραστηριότητες που παρέχει το Παρκάκι ένας πολυχώρος με πολλές δραστηριότητες.

[Αdvendure]: Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 6 Αυγούστου με το αγώνα KARPENISI TRAIL RUN και τρεις διαφορετικές διαδρομές για κάθε επίπεδο αθλητή. Δώσε μας πληροφορίες για την επιλογή των μονοπατιών όσον αφορά τις ομορφιές και τη φύση της περιοχής, την επιβλητική Καλιακούδα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

[Δημήτρης Γεωργακόπουλος]: Όπως και το ITI TRAIL RUN έτσι και το KARPENISI TRAIL RUN γίνετε για πρώτη φορά και έχει ως βάση του αγώνα το Μεγάλο Χωριό. Δύο πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο του ορεινού τρεξίματος με πολλές επιτυχίες, ο αθλητής Ελευθερίου Δημήτρης και η αθλήτρια Κολόκα Φωτεινή είναι από το Μεγάλο Χωριό και τα πρώτα βήματά τους στο ορεινό τρέξιμο τα έκαναν στην Καλιακούδα. Και φυσικά δεν θα μπορούσε την χάραξη των διαδρομών να την κάνει άλλος εκτός από τον Δημήτρη και την Φωτεινή.
Οι διαδρομές είναι τρεις: FUN TRAIL 6km , SEMI TRAIL 15km, LONG TRAIL 25km.
Η Καλιακούδα είναι ένα άγνωστο σχετικά βουνό στον πολύ κόσμο, αλλά όσοι το έχουν επισκεφτεί έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από το πολύ πυκνό ελατόδασος και την επιβλητική κορυφή και υψόμετρο 2.111 μέτρα όπου η θέα των Ευρυτανικών βουνών είναι εκπληκτική.

[Αdvendure]: Ας δούμε τώρα λίγο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαδρομών (αποστάσεις, θετικές υψομετρικές και πεδίο).Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες και αν ναι σε ποια σημεία πρέπει οι αθλητές να δώσουν προσοχή;

[Δημήτρης Γεωργακόπουλος]: Η FUN TRAIL RUN είναι 5.5 km και τα υψομετρικά της είναι 250m. Είναι μια εύκολη διαδρομή όπου μπορεί να συμμετάσχει και ένας αθλητής με μικρή εμπειρία.
Η SEMI TRAIL RUN είναι 15km και τα υψομετρικά της είναι 965m. Είναι μία διαδρομή με μέτρια τεχνική δυσκολία. Το τερέν εναλλάσσεται  σε δασικό δρόμο, και σε βατό μονοπάτι αλλά και σημεία με πέτρα.
Η LONG TRAIL RUN είναι 25km και τα υψομετρικά της είναι 1760m. Είναι μία διαδρομή με μέτρια τεχνική δυσκολία στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Το τερέν εναλλάσσεται  σε δασικό δρόμο, και σε βατό μονοπάτι αλλά και σημεία με πέτρα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει οι δρομείς να δώσουν από το 6ο km και για 1,5Km κατεβαίνοντας μέσω της κορυφογραμμής. Το τερέν είναι πέτρα και σε έντονη κλίση και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

[Αdvendure]: Eν όψει καλοκαιρινής περιόδου και υψηλών θερμοκρασιών η τροφοδοσία είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Πόσους σταθμούς θα συναντήσει ο αθλητής και με ποια κατανομή; Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα των υγρών και των τροφών που θα περιλαμβάνουν;

[Δημήτρης Γεωργακόπουλος]: Στην LONG TRAIL RUN θα υπάρχουν 6 Σταθμοί Ανεφοδιασμού:
1ος   2,5km - Νερό
2ος  5,0km - Νερό, Ηλεκτρολύτη, Μπανάνες, Snacks
3ος  8,0km  - Νερό
4ος  12,0km – Νερό Ηλεκτρολύτη, Μπανάνες, Snacks
5ος  16,0km – Νερό Ηλεκτρολύτη, Μπανάνες, Snacks
6ος  20,0km – Νερό

Στην SEMI TRAIL RUN θα υπάρχουν 3 Σταθμοί Ανεφοδιασμού:
1ος   2,5km - Νερό
2ος  5,0km - Νερό, Ηλεκτρολύτη, Μπανάνες, Snacks
3ος  9,5km  - Νερό

Στην FUN TRAIL RUN θα υπάρχει ένας Σταθμός Ανεφοδιασμού στα  2,5km με νερό.
[Αdvendure]: O Αύγουστος ως εποχή των διακοπών είναι μια σχετικά νεκρή περίοδος από άποψη αγώνων. Ποια η εικόνα που έχετε μέχρι στιγμής όσον αφορά τις εγγραφές; Πιστεύεις ότι ο δεύτερος αγώνας θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο; Το Μεγάλο Χωριό είναι σίγουρα τουριστικός πόλος έλξης. Μίλησέ μας για την δυνατότητα της περιοχής και την δυναμική της.

[Δημήτρης Γεωργακόπουλος]: Πράγματι ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών, αλλά ένας συνδυασμός μίνι διακοπών με αγώνα TRAIL RUN νομίζω ότι θα ήταν καλή επιλογή για κάποιους.  Το Μεγάλο Χωριό είναι σίγουρα τουριστικός πόλος έλξης. Το χωριό είναι πανέμορφο μέσα στο ελατόδασος με την παραδοσιακή πλατεία και υπάρχουν αρκετά μαγαζιά με καφέ και φαγητό καθώς επίσης και αρκετά καταλύματα για την διαμονή σας.
Σημαντικά σημεία που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το φημισμένο φαράγγι ‘’Πάντα Βρέχει’’ που μπορείτε να το προσεγγίσετε μέσω του δασικού δρόμου προς Δολιανά και η Ιερά Μονή Προυσού (Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας), ένα σημαντικό μοναστήρι της θρησκευτικής μας κληρονομιάς.
Οι συμμετοχές μέχρι σήμερα είναι ικανοποιητικές και ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις συμμετοχές του πρώτου αγώνα.


Πηγή: www.advendure.com