Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο Απόλλων Λάρισας «χτίζεται» στο Καρπενήσι για την πρόκληση της Football League

Μετά την ΑΕΛ ήταν η σειρά της δεύτερης ομάδας της Θεσσαλικής πόλης, του Απόλλωνα Λάρισας να πραγματοποιήσει προετοιμασία στο Καρπενήσι. Ο Απόλλων επέλεξε την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και το Hotel Lecadin από τις 1 έως τις 14 Αυγούστου, κάνοντας προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου με την συμμετοχή 23 ποδοσφαιριστών.
Οι Λαρισαίοι πέτυχαν μια σπουδαία και ιστορικής σημασίας επιτυχία, καθώς μετά την 3η συνεχόμενη άνοδο τους και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής(2ος Όμιλος) θα αγωνιστούν μετά από 52 χρόνια στην Β΄ Εθνική(Νυν Football League) και δηλώνουν έτοιμοι για αυτήν την νέα πρόκληση. Στο ρόστερ παρέμειναν 13 ποδοσφαιριστές του περυσινού δυναμικού, ενώ προστέθηκαν ήδη 10 νέα αποκτήματα. Το έργο του συνεχίζει ο αξιόλογος προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης, που καθοδήγησε τον σύλλογο στην περυσινή επιτυχία. Στον Προεδρικό θώκο βρίσκεται ο Παναγιώτης Μαντζανάς. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι έχουν «κλειστεί» φιλικά παιχνίδια με τον Αήττητο Σπάτων και την Παναχαική.
Ο Απόλλων Λάρισας ιδρύθηκε το 1930 και έχει ως χρώματα του το μπλε και το άσπρο. Αγωνίζεται στην Φιλιππούπολη. Είχε συμμετάσχει την περίοδο 1964-1965 στην Β΄ Εθνική. Υπήρξε αντίπαλος του Βελουχίου και της Μυρίκης στην Δ΄ Εθνική πριν μερικά χρόνια.

Η έλευση του Απόλλωνα
Οι Λαρισαίοι κατέφτασαν στο Καρπενήσι το μεσημέρι της Τρίτης 1 Αυγούστου και προπονήθηκαν το απόγευμα στις 6 στο βοηθητικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου.


Οι παρόντες στο Καρπενήσι


Την αποστολή της ομάδας του Σάκη Θεοδοσιάδη αποτελούν οι ποδοσφαιριστές: Φιρινίδης, Παϊτέρης, Κραβαρίτης, Σάββας, Σκούπρας, Ιορδανίδης, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου Ι., Λουκάς, Ανδρέου Ε., Καμπέρης, Παπαζαχαρίας, Καρακατσάνης, Χατζής, Ιβανίδης, Τσιλούλης, Διβανές, Μαυριάς, Σουλίδης, Σαχινίδης, Μίλιτς, Συράκος και Κολοβός. Τον κ. Θεοδοσιάδη πλαισιώνουν ο γυμναστής Μαργαρίτης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Βουλόγκας, ο μασέρ-κινησιοθεραπευτής Νούσιος, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο διευθυντής της ΠΑΕ Ανδρέας Πασπαλιάρης(Φωτογραφία).

Στα «χνάρια» της ΑΕΛ
Προετοιμασία στο Καρπενήσι με διαμονή στο Lecadin είχε κάνει τον Ιούλιο και η μεγάλη ομάδα της πόλης, η ιστορική ΑΕΛ.

Διψήφιος αριθμός αποκτημάτων


Ο 10ι νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές των «κυανόλευκων» έχουν ως εξής: Γιάννης Ανδρέου(20χρονος αμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Γρηγόρης Παπαζαχαρίας(Φωτογραφία αριστερά, 32χρονος αμυντικός από την Δόξα Δράμας), Θοδωρής Λουκάς(18χρονος μέσος από τους νέους της ΑΕΚ), Πέτρος Κραβαρίτης(28χρονος τερματοφύλακας από την Σπάρτη), Σωτήρης Τσιλούλης(Φωτογραφία κέντρο, 21χρονος μέσος από την Αναγέννηση Καρδίτσας), Κώστας Χατζής(31χρονος μέσος από τον Αγροτικό Αστέρα), Δημήτρης Μαυριάς(Φωτογραφία δεξιά, 21χρονος μεσοεπιθετικός από την Βέροια), Κώστας Κουρτεσιώτης(33χρονος αμυντικός από την Δόξα Δράμας), Παναγιώτης Παϊτέρης(20χρονος τερματοφύλακας από τον Προμηθέα Λάρισας) και Αλεξάνταρ Μίλιτς(28χρονος Σέρβος επιθετικός από τον Κισσαμικό).

Ποιοι έμειναν-ποιοι έφυγαν
Ο «κορμός» των παιχτών που συνεχίζουν στον Απόλλωνα είναι οι: Γιάννης Φιρινίδης(34, τερματοφύλακας), Σάκης Σάββας(30, αμυντικός), Βαγγέλης Ανδρέου(27, αμυντικός), Κώστας Σκούπρας(29, αμυντικός), Νίκος Ιορδανίδης(30, αμυντικός), Δαβίδ Ιβανίδης(27, μέσος), Κώστας Καμπέρης(21, μέσος), Νίκος Σουλίδης(31, μέσος), Πέτρος Διβανές(23, μέσος), Πλάτων Καρακατσάνης(32, μέσος), Βασίλης Σαχινίδης(31, επιθετικός), Γιάννης Κολοβός(21, επιθετικός), Νίκος Συράκος(20, επιθετικός),
Αντίθετα παρελθόν αποτέλεσαν οι: Άγγελος Σταυράκης, Τάσος Κουρδής(Τερματοφύλακες), Θοδωρής Παπαδόπουλος, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Χάρης Μυρσινιάς, Ράντκο Μουταφτσίσκι, Βασίλης Μάρκου(Αμυντικοί), Χρήστος Αγρόδημος, Μαρσέλο Πέντα, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Τάσος Κυριάκος(Μέσοι), Ματίας Μανθάνο, Περικλής Μηνάς, , Άκης Γεωργίου, και Φώτης Γκουντρουμπής(Επιθετικοί).



Τον καθοδηγεί ο Θεοδοσιάδης


Κεφάλαιο για την ομάδα αποτελεί η παρουσία του προπονητή Σάκη Θεοδοσιάδη(Φωτογραφία). Ο 42χρονος προηγουμένως καθοδηγούσε την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στην Νάουσα, στον Ηρόδοτο, στα Τρίκαλα, στα Μετέωρα, στην Λάρισα, στον Λεβαδειακό, στον Παναιτωλικό και στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνεται από τους:  Κώστα Μαργαρίτη(Γυμναστής), Σοφοκλή Βουλόγκα(Προπονητής Τερματοφυλάκων) και Βασίλη Νούσιο(Μασέρ-κινησιοθεραπευτή). Ιατρός είναι ο Γιάννης Μπασδέκης.

Ιστορική άνοδος
Οι Λαρισαίοι ανέβηκαν στην Β΄ Εθνική μετά από 52(!) ολόκληρα χρόνια. Αναδείχτηκε πρωταθλητές του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής υπό τις οδηγίες του Σάκη Θεοδοσιάδη. Συγκέντρωσαν 73 βαθμούς(23 νίκες-4 ισοπαλίες-3 ήττες και τέρματα 64-17) έναντι 66 της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Κέρδισαν την 3η συνεχόμενη άνοδο τους, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές από την Α1΄ στην Α΄ ΕΠΣ Λάρισας και από την Α΄ ΕΠΣΛ στην Γ΄ Εθνική.



Τα φιλικά «τεστ»


Το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Απόλλων θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αήττητο Σπάτων, ενώ στις 12 Αυγούστου θα αγωνιστεί κόντρα στην Παναχαϊκή.

Πρόεδρος ο Μαντζανάς


Στην Προεδρία του Απόλλωνα βρίσκεται ο Παναγιώτης Μαντζανάς(Φωτογραφία). Μέλη είναι οι: Θάνος Μαργαριτόπουλος, Νίκος Κουματζέλης, Χρήστος Τερζούδης και Ιωσήφ Ιωαννίδης. Η στελεχειακή δομή αποτελείται από τους: Ανδρέα Πασπαλάρη(Διευθυντής ΠΑΕ), Λάζαρο Παπαδούλη(Υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας), Κώστα Τσομάκο(Επίσημος φωτογράφος), Στεφανία Παπαστάθη(Διεύθυνση γραμματείας), Μαίρη Καπουράνη(Υπεύθυνη μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων, γραμματειακή υποστήριξη) και Χρήστο Τσούμαρη(Διαφημιστικό τμήμα).





























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος