Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Πρωτέας-Παρέα B.C. 80-46

Στον τελικό προκρίθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες ο Πρωτέας, ο οποίος επισφράγισε την ανωτερότητα του, επικρατώντας με 80-46 της Παρέας B.C.
Η συνάντηση διεξήχθη το Σάββατο 12 Αυγούστου στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Αθανάσιο και άρχισε στις 5 και 30. Ήταν ο πρώτος ημιτελικός του τουρνουά μπάσκετ του Συνδέσμου Μεγαλοχωριτών «Η Αγία Παρασκευή».
Ο Πρωτέας έπαιξε όμορφο και επιθετικό μπάσκετ για δεύτερη σερί μέρα, αποφεύγοντας μετά το Μεγάλο Χωριό το εμπόδιο και της Παρέας. Αποστόλης Νούλας με 17 και Θοδωρής Τάκης με 16 ηγήθηκαν του σκοραρίσματος των «κίτρινων», τροπαιούχων στο τουρνουά του Καρπενησίου.
Η Παρέα B.C. κατέβηκε με αρκετά νεανική σύνθεση και ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο, όπου διατηρήθηκε κοντά στο σκορ. Συμμετείχε για ένα ακόμη τουρνουά, λαμβάνοντας μέρος όπως και ο Πρωτέας ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις. Με 13 πόντους τελείωσε το παιχνίδι ο Βασίλης Τσολάκης.
Οι παίχτες του Πρωτέα θα επιχειρήσουν να κατακτήσουν την πρωτιά και σε αυτό το τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στον τελικό την Κυριακή 13/8 το Ρακόμελο.

Ξέφυγε στην επανάληψη
Ο Πρωτέας είχε το προβάδισμα από την αρχή, ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 25-18 και «φούλαρε» τις μηχανές του στην επανάληψη για το τελικό 80-46.

Υπό το βλέμμα Σταμουλάκη
Μέρος του αγώνα παρακολούθησε ο Αγρινιώτης αθλητής Μιχάλης Σταμουλάκης(Φωτογραφία), που έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Παρέας και συζήτησε μεταξύ άλλων με τον ντόπιο καλαθοσφαιριστή Θωμά Χονδρό.


«13αρι» Τσολάκη


Για τους «πορτοκαλί» ο Βασίλης Τσολάκης(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 13 πόντους. Ο Γιώργος Καραθάνος ακολούθησε με 10 και 1 3ποντο.

Αποβολή Πετσάλα


Για την Παρέα B.C. ο Παναγιώτης Πετσάλας(Φωτογραφία) συμπλήρωσε 5 φάουλ στην 3η περίοδο και αποβλήθηκε.

Στο νήμα ο Νούλας














Ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) των νικητών είχε 17 πόντους με ένα εύστοχο 3ποντο. Δεύτερος με 16 και δυο τρίποντες «βόμβες» ήταν ο Θοδωρής Τάκης(Φωτογραφία δεξιά).

Τελικός με Ρακόμελο
Οι παίχτες του Πρωτέα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή(13/8) στις 18:30 ενάντια στο Ρακόμελο.

Τα δεκάλεπτα
13-8, 25-18, 54-39, 80-46

Συνθέσεις Ομάδων

Πρωτέας: Σαμαντάς 13(1), Μαντέκας 8, Νούλας 17(1), Τάκης 16(2), Λέρης 10, Νιαβής 8(2), Κολοκώτσιος, Ίβρος 8

Παρέα Β.C.:  Τσολάκης 13, Τσιάκαλος 2, Καραθάνος 10(1),Λιάπης, Χονδρός, Πετσάλας 5(1), Καγκαράς 7, Κολλημένος 3(1), Καμαρέτσος 4

Διαιτητές: Κώστας Ντάλλας & Νεκτάριος Ράικος
Κριτής: Βαγγέλης Πριτσιόλας




















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος