Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Η «επίσημη αγαπημένη» προπονήθηκε 6 ημέρες στο Καρπενήσι

Κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το Καρπενήσι αποτέλεσε η παρουσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών για προετοιμασία. Οι διεθνείς προπονήθηκαν στην πόλη μας από την Τετάρτη 26 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου. Διέμειναν για μια ακόμη χρονιά στο Montana, κάνοντας προπονήσεις στο υπερσύγχρονο κλειστό του ξενοδοχείου.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επέστρεψε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα μετά από δυο χρόνια απουσίας. Από το «χτίσιμο» στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει μετέπειτα μεγάλες επιτυχίες. Νέος προπονητής της «γαλανόλευκης» είναι ο Κώστας Μίσσας, ενώ στο Καρπενήσι βρέθηκαν 15 συνολικά καλαθοσφαιριστές εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει στο τέλος του Αυγούστου. Οι διεθνείς αποτέλεσαν «πόλο» έλξης για τους κατοίκους της περιοχής.
Οι αθλητές που προπονήθηκαν στο Καρπενήσι ήταν οι ακόλουθοι: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Μήτογλου, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας. Από τους παραπάνω θα επιλεγούν 12 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την Εθνική να έχει τοποθετηθεί στον όμιλο της Φινλανδίας. Τα φιλικά των «γαλάζιων» αρχίζουν στις 7 Αυγούστου στην Πάτρα.
Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έχει προσφέρει αμέτρητες επιτυχίες στο Ελληνικό μπάσκετ. Κορυφαίες φυσικά είναι οι κατακτήσεις δυο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, το 1987 και το 2005.

Όμορφη-φιλόξενη υποδοχή
Το Montana με επικεφαλής τον διευθυντή του Στάθη Πλατή ετοίμασε μια όμορφη υποδοχή στην Εθνική. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης και ο Αντιδήμαρχος Ταξιάρχης Κουτρομάνος καλωσόρισαν την  αποστολή, ενώ πιο όμορφη υποδοχή έκαναν τα κορίτσια του πολιτιστικού συλλόγου, που προσέφεραν από ένα τριαντάφυλλο σε κάθε μέλος της αποστολής.  Την Δευτέρα(31/7) κατέφτασε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε άδεια.



Στα γνώριμα της λημέρια
Μετά από λίγα χρόνια απουσίας η Εθνική επέστρεψε στο Καρπενήσι και στο Montana.  Τελευταία της προετοιμασία στην πόλη μας ήταν το 2014. Αρκετές επιτυχίες της έχουν ξεκινήσει από «χτίσιμο» στην πόλη μας.


Προπονήσεις στο κλειστό
Όλες οι προπονήσεις της «γαλανόλευκης» πραγματοποιηθήκαν στο κλειστό του Montana. Οι πύλες άνοιξαν για λίγη ώρα το Σάββατο(29/7) για τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Οι 15 αθλητές της Εθνικής που βρέθηκαν στο Καρπενήσι :
Παίχτης
Ηλικία
Θέση
Ομάδα
Ύψος
Νικ Καλάθης
28
Γκάρντ
Παναθηναϊκός
1,98
Νίκος Παππάς
27
Γκάρντ
Παναθηναϊκός
1,95
Κώστας Σλούκας
27
Γκάρντ
Φενέρμπαχτσε
1,95
Γιαννούλης Λαρεντζάκης
24
Γκάρντ
ΑΕΚ
1,96
Βαγγέλης Μάντζαρης
27
Γκάρντ
Ολυμπιακός
1,94
Κώστας Μήτογλου
21
Φόργουορντ
Παναθηναϊκός
2,08
Δημήτρης Αγραβάνης
23
Φόργουορντ
Ολυμπιακός
2,08
Γιάννης Αντετοκούνμπο
23
Φόργουορντ
Μιλγουόκι Μπάκς
2,11
Θανάσης Αντετοκούνμπο
25
Φόργουορντ
Παναθηναϊκός
2,01
Κώστας Παπανικολάου
27
Φόργουορντ
Ολυμπιακός
2,04
Ιωάννης Παπαπέτρου
23
Φόργουορντ
Ολυμπιακός
2,07
Γιώργος Πρίντεζης
32
Φόργουορντ
Ολυμπιακός
2,05
Γιώργος Μπόγρης
28
Σέντερ
Ολυμπιακός
2,10
Γιάννης Μπουρούσης
34
Σέντερ
Γκουάνσα Λάιονς
2,15
Γιώργος Παπαγιάννης
20
Σέντερ
Σακραμέντο Κίνγκς
2,17

Τα ηνία στον Κώστα Μίσσα


Νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο Κώστας Μίσσας(Φωτογραφία), αντικαθιστώντας τον Φώτη Κατσικάρη. Ο 64χρονος διακεκριμένος τεχνικός έχει καθοδηγήσει την Α.Ε. Περάματος, τον Πανιώνιο, τον Γ.Σ. Περιστερίου, την Εθνική Κύπρου, τον Α.Σ. Παπάγου, τον Απόλλωνα Πάτρας, τον Α.Ο. Δάφνης, τον ΚΑΟ Δράμας, την Α.Γ.Ε. Χαλκίδας, την Εθνική Νέων Ανδρών και την Εθνική γυναικών. Είναι τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος κορασίδων της Ε.Ο.Κ. και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας νέων ανδρών. Υπήρξε αθλητής του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου.
Βοηθοί προπονητές είναι οι: Θανάσης Σκουρτόπουλος, Βασίλης Γεραγωτέλλης και Διαμαντής Παναγιωτόπουλος. Τον ρόλο του γυμναστή έχει ο Γιάννης Παπαγεωργίου. Τιμ μάνατζερ είναι ο Κώστας Κότσης.

Χωρίς Όγκαστ-Ντόρσει-Κουφό


Στις κλήσεις είχε ο 24χρονος σέντερ Ζακ Όγκαστ(Φωτογραφία αριστερά) του Παναθηναϊκού, που τέθηκε νοκ-άουτ για τυπικούς λόγους. Επιπλέον εκτός έμεινε ο 21χρονος γκάρντ Ταίλερ Ντόρσει(Φωτογραφία κέντρο) λόγω τραυματισμού στην αναμέτρηση των Ατλάντα Χόκς με τους Σικάγο Μπούλς στο Summer League του Λας Βέγκας. Την θέση του πήρε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Εκτός κλήσεων έμεινε ο 28χρονος σέντερ των Σακραμέντο Κίνγκς Κώστας Κουφός(Φωτογραφία δεξιά) εξ αιτίας προβλήματος στο χέρι.

Όλα τα φιλικά
Στην Πάτρα θα δοθούν τα πρώτα φιλικά της Εθνικής. Το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία και την Ουκρανία.

Το πλήρες πρόγραμμα των φιλικών  έχει ως εξής:
7-8 Αυγούστου, Πάτρα, Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Ουκρανίας 
11-12 Αυγούστου, Βελιγράδι, Τουρνουά με τη συμμετοχή της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας 
18-19 Αυγούστου, Λονδίνο, Δύο φιλικές αναμετρήσεις με τη Μεγάλη Βρετανία 
23-25 Αυγούστου, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Τουρνουά Eurobank Ακρόπολις με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Σερβίας, της Ιταλίας και της Γεωργίας

Η αγάπη του κόσμου
Οι διεθνείς είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στους κατοίκους του Καρπενησίου, οι οποίοι  έσπευσαν σε κάθε ευκαιρία να φωτογραφηθούν και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Ο Έλληνας μπασκετικός «σταρ»


Αναμφίβολα το όνομα που ξεχώρισε στην προετοιμασία είναι του «Νbaer» Γιάννη Αντετοκούνμπο(Φωτογραφία) των Μιλγουόκι Μπάκς. Ο 24χρονος αγωνίζεται από το 2013 στο NBA και είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό μπάσκετ αυτήν την στιγμή. Φυσικά στην αποστολή περιλαμβάνονται αθλητές αξίας(Πρίντεζης, Σλούκας, Παπανικολάου, Μπουρούσης, Καλάθης κτλ).

Οι αντίπαλοι στο Ευρωπαϊκό
Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα λάβει χώρα από τις 31 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου σε 4 χώρες και συγκεκριμένα στην Ρουμανία, στην Φινλανδία, στην Τουρκία και στο Ισραήλ. Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στον πρώτο όμιλο του Ελσίνκι και θα παίξει με την Γαλλία, την Φινλανδία, την Ισλανδία, την Σλοβενία και την Πολωνία.

Επίσημη «αγαπημένη»
Η Εθνική ανδρών έχει προσφέρει αμέτρητε επιτυχίες στον Ελληνικό αθλητισμό με κυριότερες τις κατακτήσεις των δυο Ευρωπαϊκών Πρωταθλήματος του 1987 και του 2005 υπό τις οδηγίες του Κώστα Πολίτη και του Παναγιώτη Γιαννάκη αντίστοιχα. Επιπλέον έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο το 1989 και το χάλκινο το 1949 και το 2009 στο Ευρωπαϊκό και το αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006.



Αποχαιρετιστήριο μπάρμπεκιου


Το Montana αποχαιρέτησε την Εθνική με μπάρμπεκιου, παρουσία των τοπικών «αρχόντων» Νίκου Σουλιώτη(Δήμαρχος Καρπενησίου), Ταξιάρχη Κουτρομάνου(Αντιδήμαρχος Καρπενησίου) και Άρη Τασιού(Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας). Δεν έλειψαν τα παραδοσιακά δώρα από τον Στάθη Πλατή και οι ευχές για καλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.  









































Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος