Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η Π.Α.Κ. για 1η φορά στο πρωτάθλημα νεανίδων-Η Κατερίνα Μπαλωμένου μιλά για το νέο εγχείρημα του συλλόγου της


Για πρώτη φορά θα υπάρχει εκπροσώπηση από την Ευρυτανία σε πρωτάθλημα νεανίδων. Συγκεκριμένα η Πανευρυτανική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης ετοιμάζεται για αυτήν την νέα πρόκληση στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ, που ξεκινά σε 1,5 περίπου μήνα.
Η εκ των προπονητών της Ακαδημίας(Μαζί με τον Φώντα Ζαχαρόπουλο) Κατερίνα Μπαλωμένου μίλησε στην σελίδα μας για το νέο εγχείρημα της ομάδας, το οποίο αποτελεί αρκετά ευχάριστη είδηση. Μας ενημέρωσε και μας ανέλυσε τα πάντα σχετικά με αυτό.
Να αναφέρουμε πως στο αντίστοιχο πρωτάθλημα πέρυσι συμμετείχαν μόλις 5 ομάδες και ήταν οι εξής: Αστέρας Αλιβερίου, Άρης Θήβας, Απόλλων Χαλκίδας(Πρωταθλητής), Αίας Αλιβερίου και Μάκαρος Άμφισσας.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε η κ. Μπαλωμένου:

Σχετικά με την απόφαση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα είπε: «Η απόφαση δεν ήταν κάτι ξαφνικό η απρόσμενο για όσους παρακολουθούν τη δράση της ομάδας μας. Από την πρώτη χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας του συλλόγου μας τα κορίτσια κατείχαν το δικό τους κομμάτι και προσπαθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουμε μια ομάδα κοριτσιών σύμφωνα με τα πιστεύω και την γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας μας και εξηγώ, Για να δηλώσει μια ομάδα συμμετοχή σε πρωτάθλημα οποίας κατηγορίας θα πρέπει να έχει υποδομή που θα στηρίξει την συμμετοχή της, δεν μπορεί δηλαδή κάποιος για παράδειγμα, να δηλώνει συμμετοχή σε αντρικό πρωτάθλημα χωρίς έστω να έχει ομάδα εφήβων. Με αυτή τη λογική ο σύλλογος μας περίμενε όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργηθούν δύο τουλάχιστον τμήματα στα κορίτσια, ένα υποδομής και ένα αγωνιστικό, ώστε να κάνουμε την προσπάθεια μας. Αυτό Δυστυχώς είχε παράπλευρες απώλειες καθώς όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα μας πέρασαν κορίτσια με ταλέντο που δυστυχώς δεν έπαιξαν ποτέ παρά μόνο σε φιλικά με άλλους συλλόγους.»

Για το εάν υπάρχει ενθουσιασμός από τα κορίτσια, το έμψυχο δυναμικό και την έναρξη των προπονήσεων μας είπε: «Η συγκεκριμένη ομάδα κοριτσιών αποτελείται από ένα βασικό κορμό έξι νεανίδων , πέντε κορασίδων και συμπληρώνονται από κορίτσια μικρότερης ηλικίας. Όλες μαζί δουλεύουν τα τελευταία τρία χρόνια αθόρυβα και με υπομονή και εξηγώ, όλες οι κοπέλες αποτελούσαν ένα τμήμα και ήταν εξ αναγκης υποχρεωμένες να υποδέχονται κάθε νέο μέλος ακόμη κι αν η διάφορα ηλικίας ήταν μεγάλη . Αυτό συνέβαινε γιατί ο αριθμός των ωρών που διαθέτει ο Δήμος Καρπενησίου δεν επαρκούσε για τα τμήματα που λειτουργεί ο σύλλογος μας με αποτέλεσμα να δουλεύουμε στο τμήμα των κοριτσιών σε δύο ταχύτητες. Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε την εξέλιξη και οι αθλήτριες μας υποδέχονταν με αγάπη κάθε καινούργιο μέλος ,πράγμα για το οποίο της ευχαριστώ προσωπικά.
Για την τρέχουσα αθλητική περίοδο επομένως θα υπάρξουν δύο τμήματα κοριτσιών, ένα υποδομής που θα ενταχθούν 12 κορίτσια Δημοτικού σχολείου και το αγωνιστικό μας τμήμα που αριθμεί 14 αθλήτριες Γυμνασίου-Λυκείου και είναι και ο λόγος που δεν θα συμμετέχουμε στην κατηγορία κορασίδων, αλλά νεανίδων προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία των αγώνων οι μεγαλύτερες αθλήτριες μας. Μόνο μια αθλήτρια δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά θα είναι δίπλα μας όσο της επιτρέπουν οι μαθητικές της υποχρεώσεις και αυτή είναι η αθλήτρια μας Δήμητρα Τσουμα
Οι προπονήσεις μας ξεκινούν την Δευτέρα 7 Αυγούστου, καθώς η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί από την ΕΣΚΑΣΕ για της 16 Σεπτεμβρίου , όσο για τον ενθουσιασμό θα πω ότι είναι συγκρατημένος, χαιρόμαστε παρά πολύ που καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ και μεγαλύτερη είναι η όρεξη για δουλειά, άλλωστε έχουμε μάθει να δουλεύουμε κυρίως και οι αγώνες θα είναι για μας κάτι καινούργιο.»

Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας η κ. Μπαλωμένου επεσήμανε: «Μπαίνοντας σε ένα καινούργιο στίβο που δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα αυτό που θέσαμε σαν πρωταρχικό μας στόχο είναι η καλή μας εμφάνιση σε κάθε αγώνα, άλλωστε σαν ομάδα για μια ακόμη φορά θα είμαστε από τις μικρότερες ηλικιακά μιας και στη κατηγορία που συμμετέχουμε αφορά τις ηλικίες 2000-2001 και εμείς έχουμε στη σύνθεση μας μια γκάμα ηλικιών από 2001-2005(!!), αυτό όμως που έχει σημασία για εμάς είναι γιατί στο μπάσκετ θα είμαστε η πρώτη ομάδα που συμμετέχει επίσημα σε πρωτάθλημα....οπότε ένας από τους στόχους μας έχει ήδη εκπληρωθεί!!
Έχουμε συνηθίσει στο Καρπενήσι να βλέπουμε τα κορίτσια να συμμετέχουν μόνο σε ατομικά αθλήματα ( στίβο, κολύμπι..) παρ'όλο που όταν αποφάσισαν κορίτσια να συνεργαστούν σε ομαδικό έδειξαν πως τα καταφέρνουν τέλεια και αναφέρω με στο βόλεϊ που όσες φορές δοκίμασαν τα κατάφεραν, ευχόμαστε να συμβεί αυτό και στο μπάσκετ.»

Για το Ελληνικό γυναικείο μπάσκετ ανέφερε: « Μετά την επιτυχία της Εθνικής γυναικών και της Εθνικής γυναικών κωφών νομίζω πως το δικό μου σχόλιο είναι περιττό..
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια τόσο από την ΕΟΚ όσο και σε επίπεδο συλλόγων (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ολυμπιακός) να δώσουν στο γυναικείο Μπάσκετ την δέουσα προσοχή γιατί οι γυναίκες και θέλουν και μπορούν να παίξουν μπάσκετ. Οπότε να μην διστάζουν τα κορίτσια να δοκιμάσουν γιατί μπορεί το μπάσκετ να φαίνεται σκληρό σαν άθλημα εξ αιτίας των επαφών όμως έχω να τους πω πως είναι ένα άθλημα που παίζεται περισσότερο με το μυαλό παρά με τη δύναμη!!.»

Τέλος μας πληροφόρησε σε ποια πρωταθλήματα θα λάβει μέρος φέτος η ομάδα της: «Φέτος η ομάδα μας έχει προγραμματίσει τη συμμετοχή της σε τέσσερα συνολικά πρωταθλήματα συγκεκριμένα :Νεανίδων, εφήβων ,ανδρών Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ και παμπαιδικο και ευχόμαστε να έχουμε καλή συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε από πλευράς ωρών προπονήσεων. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία σας στη σελίδα σας και να σας συγχαρώ για τη δουλειά σας μιας και πάλι πρώτοι ασχοληθήκατε με κάτι καινούργιο, σας ευχαριστώ.»

Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος