Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ο Κυριάκος Καραταΐδης στο Καρπενήσι: «Από τις πιο ωραίες στην Ελλάδα η περιοχή σας»


Μια σπουδαία προσωπικότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και άλλοτε εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο Καστοριανός Κυριάκος Καραταΐδης βρέθηκε στο Καρπενήσι στα πλαίσια του τουρνουά ακαδημιών «Summer Καρπενήσι» του Respect Cup ως επικεφαλής της σχολής Ολυμπιακού Μενιδίου.
Ο 51χρονος Κυριάκος Καραταΐδης αγωνίστηκε στην θέση του κεντρικού αμυντικού στην Καστοριά από το 1982 έως το 1988 και στον Ολυμπιακό από το 1988 έως το 2001. Άρχισε την καριέρα του από τα Φλατσάτα Οινοης Καστοριάς. Κατέγραψε 34 διεθνείς συμμετοχές, μέλος της Εθνικής του Μουντιάλ 94΄. Έχει προπονήσει την Εθνική παίδων και τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.
Ο κ. Καραταΐδης δήλωσε στον Δημήτρη Κολλημένο(Evrytania Sport) και στον Λάμπρο Κολοκώτσιο(Ευρυτανικά Νέα») τα ακόλουθα: «Νομίζω ότι η ομορφιά της φύσης του Καρπενησίου από μόνη της σε προϊδεάζει για μια πολύ καλή διοργάνωση. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πιο ωραίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο εκμεταλλεύσιμη. Εγώ θα ήθελα όλες οι Ελληνικές ομάδες να κάνουν σε τέτοιους χώρους προετοιμασία, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους ξένους. Ίσως έχουμε να ζηλέψουμε την τάξη και την οργάνωση. Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι για μια ακόμη φορά όποτε πυροδοτείται μια διοργάνωση από κάποιον, όπως είναι ο κ. Τσαπόγας σύσσωμη η Ελληνική οικογένεια και τα παιδιά υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες, υποστηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια η ευθύνη είναι μεγάλη και από τους διοργανωτές και από τους προπονητές. Υπάρχουν παιδάκια που έχουν όνειρα, έχουν φιλοδοξίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τον αθλητισμό αυτά τα παιδιά θα βγούνε στην ζωή, αυτό τα λέει όλα. Μακάρι να μπορούσαν να παίξουν μπάλα, δεν γίνεται όμως, αλλά μέσα από το ποδόσφαιρο  και τον αθλητισμό διαμορφώνουν χαρακτήρες και υγιείς-βάσεις για την οικογένεια αύριο-μεθαύριο που θα δημιουργήσουν.»