Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Προετοιμασία σε Ευρυτανικό έδαφος για την ιστορική Λάρισα

Στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας προετοιμάζεται εδώ και λίγες ημέρες η Α.Ε. Λάρισας. Η ιστορική ομάδα κατέφτασε την Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα παραμείνει έως τις 22 του μηνός, διαμένοντας όπως και πριν δυο χρόνια στο Hotel Lecadin. Οι προπονήσεις διεξάγονται στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.
Η αποστολή της Λάρισας είναι πολυπληθής και ο αριθμός των ποδοσφαιριστών αυτήν την στιγμή ξεπερνά τους 30.  Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, δυναμώνοντας το ρόστερ των Θεσσαλών. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Ολλανδός Αντρέ Πάους, γνωστός για το πέρασμα του από το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ επέστρεψε την περασμένη χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League μετά από 5 χρόνια και κατάφερε να πετύχει την παραμονή της, τερματίζοντας 13η. Την φετινή σαιζόν τα πράγματα είναι διαφορετικά και η βελτίωση της βαθμολογικής θέσης είναι επιβεβλημένη.
Δυο δυνατά φιλικά με ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό θα δώσουν οι «βυσσινί» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι. Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου και στην Προεδρία βρίσκεται ο Ανδρέας Λιόντος.
Το έτος ίδρυσης της «βασίλισσας του κάμπου» είναι το 1964 με χρώματα το βυσσινί και το λευκό. Αγωνίζεται στο υπερσύγχρονο AEL F.C. Arena. Είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα, η οποία έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας(1988), ενώ μετρά δυο κύπελλα(1985, 2007). ι Ως έμβλημά της έχει ένα αγέρωχο άλογο σηκωμένο στα πίσω πόδια του.

Με καθυστέρηση η άφιξη
Η ΑΕΛ αντιμετώπισε πρόβλημα με το λεωφορείο, με αποτέλεσμα η αποστολή της να φτάσει με μια ώρα καθυστέρηση το μεσημέρι της Δευτέρας(10/7). Το απόγευμα στις 7 έγινε η «πρώτη» στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.


Βασικότερος προορισμός
Ο μονιμότερος όσον αφορά την θερινή προετοιμασία προορισμός της Λάρισας για καλοκαιρινή προετοιμασία είναι το Καρπενήσι. Πέρυσι «χτίστηκε» στο Ελατοχώρι Πιερίας, ενώ το 2015 υπό την καθοδήγηση του Ράτκο Ντόστανιτς προπονήθηκε στην πόλη μας με διαμονή και τότε στο Lecadin.

Μεγάλη αποστολή παιχτών


Στην αποστολή βρίσκονται από την πρώτη ήμερα οι ακόλουθοι 29 ποδοσφαιριστές: Μπόζοβιτς, Θεοδωρόπουλος, Σαφαρίκας, Παπαπολυμέρου, Ρέντζας, Άλμπι Άλλα, Καλύβας, Μασούρας, Ναβάρο, Γκόλιας, Φάρκας, Κόντορ, Γουάλας Περέιρα, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγρόδημος, Λαμπρόπουλος, Ντέλετιτς, Κουτσανικούλης, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο , Χοτζάλι, Ναζλίδης, Καπός, Γιαννιτσάνης, Κρητικός, Ντοντό, Ζίζιτς και Κριζμάν. Προστέθηκαν σε αυτούς οι: Περόνε και Ανδρεόπουλος. Εκ μέρους της διοίκησης παρών είναι ο Σωτήρης Μάρκου(Φωτογραφία, Διευθύνων Σύμβουλος & Δ΄ Αντιπρόεδρος).To υπόλοιπο τιμ αποτελείται από τον προπονητή Πάους και τους: Φυντάνη, Καλαποθαράκο, Κάντα, Μπασδέκη, Ζαχαρή, Νασίκα, Μέκρα και Τσαρέα.

Σχεδόν «κλεισμένο» το ρόστερ



Οι αρκετές μεταγραφικές προσθήκες των «βυσσινί» είναι οι ακόλουθες:  Αλέξανδρος Σαφαρίκας(18χρονος τερματοφύλακας από την Βέροια), Λεάντρο Σάλες Ντε Σαντάν Λεοζίνιο(31χρονος  Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός από τον Ηρακλή), Γουάλας Φερνάντο Περέιρα(Φωτογραφία αριστερά, 30χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός από την Ξάνθη), Χρήστος Αγρόδημος(22χρονος μέσος από τον Απόλλωνα Λάρισας), Μλάντεν Μπόζοβιτς(Φωτογραφία κέντρο, 32χρονος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας από την  Ζέτα), Άλμπι Άλλα(24χρονος Αλβανός αμυντικός από την Σκερντέμπεου), Σάντι Κριζμάν(Φωτογραφία δεξιά, 27χρονος Κροάτης επιθετικός από την Ζελέζνιτσαρ της Βοσνίας), Νίκολα Ζίζιτς(29χρονος Κροάτης αμυντικός Ίνστρα της πατρίδας του) και Εμμάνουελ Περόνε(34χρονος Αργεντινός επιθετικός από τον Ηρακλή). Επέστρεψε από δανεισμό στα Τρίκαλα ο 23χρονος επιθετικός Νίκος Γιαννιτσάνης και ο 22χρονος επιθετικός Τάσος Κρητικός από την Αναγέννηση Καρδίτσας. Προωθούνται στην πρώτη ομάδα ο 17χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Παπαπολυμέρου και ο 17χρονος εξτρέμ Γιάννης Καλύβας. Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο 23χρονος μέσος Κυριάκος Ανδρεόπουλος, προερχόμενος από την Κέρκυρα, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί.

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται στο Καρπενήσι έχουν ως εξής:
Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Κώστας Θεοδωρόπουλος
Τερματοφύλακας
27
Ελλάδα
Νίκος Γκόλιας
Αμυντικός
23
Ελλάδα
Παβόλ Φάρκας
Αμυντικός
22
Σλοβακία
Νίκος Αναστασόπουλος
Μέσος
24
Ελλάδα
Οβούσου-Άνσα Κόντορ
Μέσος
23
Γκάνα
Φατιόν Άντονι
Μέσος
26
Αλβανία
Ανδρέας Λαμπρόπουλος
Μέσος
28
Ελλάδα
Γκέρντι Χοτζάλι
Μέσος
20
Αλβανία
Βασίλης Κουτσιανικούλης
Μέσος
28
Ελλάδα
Αντνάν Αγκάνοβιτς
Μέσος
29
Κροατία
Γιάννης Μασούρας
Μέσος
20
Ελλάδα
Λουίς Πάουλο Ιλαριο Ντοντό
Μέσος
29
Βραζιλία
Μίλος Ντέλετιτς
Μέσος
23
Σερβία
Δημήτρης Καπός
Επιθετικός
23
Ελλάδα
Τσίμο Ναβάρο
Επιθετικός
28
Ισπανία
Βασίλης Ρέντζας
Επιθετικός
25
Ελλάδα
Θωμάς Ναζλίδης
Επιθετικός
29
Ελλάδα




Ποιοι αποτέλεσαν παρελθόν


Οι ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην φετινή ΑΕΛ είναι οι ακόλουθοι: Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς(Φωτογραφία αριστερά, 31χρονος Σέρβος αμυντικός), Μανώλης Μονιάκης(Φωτογραφία κέντρο, 28χρονος αμυντικός),  Ντιέγο Ρέγες(27χρονος επιθετικό από τις Ονδούρες), Νίκο Βαρέλα(26χρονος Ουρουγουανός επιθετικός), Ανδρέας Αβραάμ(Φωτογραφία δεξιά, 29χρονος Κύπριος μέσος), Λελογκονόλο Μασαλέσα(24χρονος Νοτιοαφρικανός μέσος), Στεβέν Τικό(29χρονος Γάλλος αμυντικός), Γιάνις Ικάουενικς(22χρονος Λετονός μέσος), Κώστας Μακρής(19χρονος μέσος), Αποστόλος Κουτογλίδης(19χρονος τερματοφύλακας), Δημήτρης Σουλιώτης(21χρονος αμυντικός), Αμίτ Γκουλουζάντε(24χρονος μέσος από το Αζερμπαϊτζάν), Γεννάδιος Ξενοδόχοφ(29χρονος τερματοφύλακας), Τζέιμς Ευμορφίδης(21χρονος μέσος) και Αλεχάντρο Τσακοπίνο(23χρονος Ισπανός μέσος)
Δεν συμπεριλήφθη στην αποστολή ο 20χρονος αμυντικός Άγγελος Καρατάσιος, ο 24χρονος Ισπανός μέσος Πάμπλο Γκαγιέχο και ο 19χρονος αμυντικός Κώστας Γεωργακόπουλος

Όχι και τόσο καλά
Η «νεοφώτιστη» Λάρισα τερμάτισε στην 1 θέση του περυσινού πρωταθλήματος με 26 βαθμούς(6 νίκες-10 ισοπαλίες-14 ήττες)  και τελικά κατάφερε να σωθεί. Πέτυχε 23 γκολ και δέχτηκε 42. Με 9 γκολ ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της. Άγγελος Αναστασιάδης, Σάκης Τσιώλης και Θεόδωρος Βουτυρίτσας πέρασαν από τον πάγκο. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με προπονητη τον Άντρε Πάους.



Ανέλαβε ο Πάους


Ο Ολλανδός Άντρε Πάους(Φωτογραφία) είναι ο προπονητής της ΑΕΛ από τα τέλη της περσινής σεζον. Ο 52χρονος, έχει περάσει από τον πάγκο ομάδων όπως οι WKE, SV Spakenburg, FC Lienden, Φίτεσε και Βαλέτα ενώ τελευταία ήταν στην Ανόρθωση όπου έμεινε τι διάστημα 2014-2016.

Το τεχνικό τιμ της ΑΕΛ


 












Ο 39χρονος Βασίλης Καλαποθαράκος, πρώην συνεργάτης του Χένκ Τεν Κάτε στον Παναθηναικό κατέχει το πόστο του γυμναστή. Ο Ηλίας Φυντάνης είναι βοηθός προπονητή και τεχνικός διευθυντής. Προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Θεόδωρος Κάντας, γιατρός ο Γιώργος Μπασδέκης και φυσιοθεραπευτές οι: Γιώργος Ζαχαρής, Γρηγόρης Νάσικας και Γιώργος Μέκρας. Τον ρόλο του φροντιστή έχει ο Κώστας Τσαρέας.

Δυο «τεστ»


Το πρώτο φιλικό των «βυσσινί» είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 15 Ιουλίου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ η επόμενη αναμέτρηση θα δοθεί κόντρα στον Λεβαδειακό την Τετάρτη 19/7. Μετά το Καρπενήσι έχουν προγραμματιστεί φιλικά με τον Ατρόμητο, την Λαμία και δυο με την Ξάνθη.

«Αφεντικό» ο Αλέξης


Τα ηνία της ΑΕΛ κατέχει ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας(Φωτογραφία), ο οποίος έχει ασχοληθεί με τα διοικητικά αρκετών ομάδων. Η Λάρισα πέρασε στα χέρια του από τον Βαγγέλη Πλεξίδα το 2015. Όσον αφορά το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους: Ανδρέα Λιόντο(Πρόεδρος), Ηλία Παλαιοχωρλίδη(Αντιπρόεδρος Α΄), Ζήση Ντελόπουλο(Αντιπρόεδρος Β΄), Νίκο Σόφη(Αντιπρόεδρος Γ΄), Σωτήρη Μάρκου(Αντιπρόεδρος Δ΄& Διευθύνων Σύμβουλος) και Γιώργο Τάκα(Μέλος). Τα υπόλοιπα στελέχη είναι οι: Τάσος Χριστακόπουλος(Οικονομικός Διευθυντής), Χρήστος Βράκας(Υπεύθυνος Λογιστηρίου), Χρήστος Τσούμαρης(Διευθυντής επικοινωνίας), Γιάννης Καλογιάννης(Διευθυντής ΑΕΛ Radio) και Απόστολος Νταϊλιάνης(Διευθυντής Marketing).

Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα
Οι Θεσσαλοί θα αρχίσουν την νέα Super League με δύσκολο εκτός έδρας ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Την 2η αγωνιστική υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ την 3η αγωνιστική παίζουν εκτός με την ΑΕΚ. Ατρόμητος(Εντός) και Πανιώνιος(Εκτός) είναι οι επόμενοι αντίπαλοι τους.
































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος