Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Η πολυνίκης Εθνική μπάσκετ κωφών στο Καρπενήσι με στόχο το Ολυμπιακό βάθρο


Μια από την Εθνικές ομάδες, οι οποίες μας έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες προπονείται στο Καρπενήσι(2-13 Ιουλίου) με διαμονή και προπονήσεις στο Montana. Αναφερόμαστε φυσική στην Εθνική μπάσκετ κωφών των ανδρών, η οποία είναι η άγνωστη πολυνίκης ομάδα, που μας κάνει περήφανους σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.
Η ομάδα του Ευρυτάνας ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Παπαδόπουλου προπονείται στην πόλη μας υπό εξαιρετικές συνθήκες για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας(18-30 Ιουλίου), με ξεκάθαρο στόχο το μετάλλιο. Στην αποστολή συμμετέχουν 12 αθλητές, οι οποίοι είχαν προετοιμαστεί και πέρυσι στην πόλη μας εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Η Εθνική, η οποία ιδρύθηκε το 1991 συγκαταλέγεται στις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος χάρης τις διακρίσεις της. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά, Παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

2η σερί προετοιμασία
Πέρυσι η Εθνική προπονήθηκε στο Καρπενήσι(9-19 Ιουνίου) εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, στο οποίο κατετάγη 5η. Έχει κάνει και πριν χρόνια προετοιμασίες επί Ευρυτανικού εδάφους.

Διπλές προπονήσεις
Οι προπονήσεις στο κλειστό του Montana είναι διπλές(πρωί-απόγευμαα).

Η 12αδα της Εθνικής
Οι αθλητές που βρίσκονται στο Καρπενήσι είναι οι ακόλουθοι: Ελισσαίος Κοσκινάς, Γιάννης Ερηνάκης, Κώστας Στρέκλας, Γιάννης Τασιούλης, Γιώργος Τετώρος, Άκης Γρίλλης, Μιχάλης Απτόσογλου, Παναγιώτης Ντικούδης, Γιώργος Τσαγκαρούλης, Χρήστος Παγκράτης, Ραφαήλ Πεταλάς και Βαγγέλης Ντερτιλής. Άπαντες είχαν συμμετάσχει και στην περυσινή προετοιμασία.

Για τους Ολυμπιακούς της Σαμψούντας
Η «γαλανόλευκη» προπονείται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Σαμψούντα της Τουρκίας(18-30 Ιουλίου). Στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο Ευρυτάνας προπονητής Γιάννης Παπαδόπουλος


Στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής συνεχίζει ο Γιάννης Παπαδόπουλος(Φωτογραφία), καταγόμενος από τον Τόρνο Ευρυτανίας, όπως φυσικά και ο αδερφός του Φάνης Παπαδόπουλος, που αποτελεί άμεσο συνεργάτη του. Φυσιοθεραπευτής είναι ο Γιώργος Καζαζόπουλος, ο οποίος εντάχτηκε στο τιμ. Τεχνικός σύμβουλος είναι ο Διονύσης Γαζής.

Φιλικό στις 10/7
Οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την Δευτέρα 10 Ιουλίου σε φιλικό ματς την Παρέα B.C., η οποία θα περιλαμβάνεται από επίλεκτους ερασιτέχνες παίχτες. Λίγες ημέρες αργότερα θα αναχωρήσουν από το Καρπενήσι, προτού ταξιδέψουν για την Τουρκία.

Τεράστιες επιτυχίες
Η Εθνική έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πάτρα το 2000 και το Παγκόσμιο στην Αθήνα το 2002. Έχει μια δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενίας το 2004 και μία δεύτερη επίσης στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2007. Το 2008 ήταν τρίτη στο Ευρωπαϊκό της Γερμανίας, θέση που κατέκτησε το 2009 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ταΐβάν. Επιπλέον υπάρχουν πολλά σπουδαία «πλασαρίσματα» σε μεγάλες διοργανώσεις. 

























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος