Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Στο αγαπημένο του Καρπενήσι «μοντάρεται» ο νέος Παναιτωλικός

Το Καρπενήσι ανέκαθεν ήταν η βασική επιλογή του Παναιτωλικού για την θερινή προετοιμασία του. Έτσι και φέτος μετά την περυσινή παύση στην Ιταλία οι Αγρινιώτες βρίσκονται στην πόλη μας. Διαμένουν στο Hotel Spa Montana(10-22 Ιουλίου) και κάνουν προπονήσεις στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου.
Στην αποστολή μετέχουν στο σύνολο 28 ποδοσφαιριστές, συνοδεία των Χρήστου Κουτσοσπύρου και Μάκη Μπελεβώνη. Νέα αποκτήματα αποτελούν οι: Τσέναμο, Ντίας, Σελεμανί, Μάζουρεκ και Μαρινάκης, με τους Αγρινιώτες να διαθέτουν από την προηγούμενη σαιζόν αξιόλογο έμψυχο δυναμικό.
Το περυσινό του έργο συνεχίζει ο προπονητής Μάκης Χάβος, ο οποίος έχει και παλαιότερη θητεία στον σύλλογο. Οι Αγρινιώτες θα δώσουν φιλικά ματς στην Ευρυτανική πρωτεύουσα με επίλεκτους της Ευρυτανίας και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Οι «κιτρινομπλέ» τερμάτισαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League για 5η συνεχόμενη χρονιά.
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναιτωλικός είναι ο Φώτης Κωστούλας, ενώ την Προεδρία ανέλαβε πρόσφατα ο Γεράσιμος Μπελεβώνης.
Ο Παναιτωλικός ιδρύθηκε το 1926 και χρώμα του είναι το κίτρινο και το μπλε. Έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μπλε. Έμβλημα του είναι ο «Τιτορμός ο Αιτωλός». Αγωνίζεται στο γήπεδο Παναιτωλικού Γ.Φ.Σ.

Πρώτος της ημέρας
Ο Παναιτωλικός έφτασε στο Καρπενήσι το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα βρέθηκαν στο Καρπενήσι η Λάρισα και η Λαμία. Στις 5 το απόγευμα στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου διεξήχθη η «πρώτη» επί Ευρυτανικού εδάφους. 


Αγάπη για το Καρπενήσι
Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί πόσες προετοιμασίας έχει κάνει στο Καρπενήσι ο Παναιτωλικός. Επέστρεψε σε αυτό μετά την περυσινή επιλογή της Ιταλίας. Σταθερά μάλιστα επιλέγει το Montana για την διαμονή του.

Οι ποδοσφαιριστές της προετοιμασίας














Την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Μύγας, Χαντάκιας, Μαρινάκης, Σταματόπουλος, Bravo, Mazurek, Farley, Lopes, Κυριακίδης, Τσοκάνης, Βακράκος, Selemani, Paulo, Clesio, Ennea, Παρράς, Rodrigues, Rocha, Diaz, Bejerano, Markovski, Τζενάμο, Βασιλούδης, Κουσιάδης, Γιαννιώτης, Νταλακούρας, Γκασούκας και Μάλης. Της αποστολής ηγούνται οι: Μάκης Μπελεβώνης(Φωτογραφία αριστερά, Γενικός Διευθυντής) και Χρήστος Κουτσοσπύρος(Φωτογραφία δεξιά, Γενικός Αρχηγός).  Πλην του προπονητή Μάκη Χάβου το τεχνικό-ιατρικό επιτελείο πλαισιώνουν οι: Μιχαηλίδης(Βοηθός προπονητή), Νικολαΐδης(Προπονητής τερματοφυλάκων), Τσάτσος(Γυμναστής), Ιωάννου, Ρούσσης(Φυσιοθερεπευτές), Μπαρμπάκης, Παππάς(Φροντιστές) και Μπαρμπαγιάννης(Υπεύθυνος Ασφαλείας).

Ενίσχυση με 5 μεταγραφές


Στο ρόστερ των Αγρινιωτών εντάχτηκαν ως τώρα οι: Λουίτζι Τσέναμο(37χρονος τερματοφύλακας από την Λαμία), Νίκος Μαρινάκης(Φωτογραφία κέντρο, 23χρονος αμυντικός από τον Παναθηναϊκό), Χόρχε  Λουίς Γκουτιέρες Ντίας(Φωτογραφία δεξιά, 28χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός από την Σαραγόσα), Φράνκο Μάζουρεκ(Φωτογραφία αριστερά, 24χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έπαιζε δανεικός στην Παλεστίνα της Χιλής) και Αχίγκα Σελεμανί(20χρονος Αμερικανός επιθετικός από το Πανεπιστήμιο Σάντα Μπάρμπαρα) Επέστρεψε από δανεισμό σε ομάδα του Εκουαδόρ ο 23χρονος Βολιβιανός μέσος Ντάνι Μπεχεράνο.

Και οι μικροί
Με την ανδρική ομάδα προπονούνται από την Κ20 οι: Δημήτρης Νταλακούρας(17χρονος μέσος), Χρήστος Γκασούκας(18χρονος επιθετικός), Νίκος Κουσιάδης(19χρονος τερματοφύλακας), Αλέξανδρος Παρράς(18χρονος αμυντικός) και Άγγελος Σταματόπουλος(19χρονος τερματοφύλακας).

Οι ποδοσφαιριστές της περυσινής ομάδας που βρίσκονται στο Καρπενήσι έχουν ως εξής:


Παίχτης
Θέση
Ηλικία
Χώρα
Δημήτρης Κυριακίδης
Τερματοφύλακας
30
Ελλάδα
Αλέξανδρος Μαλής
Αμυντικός
20
Ελλάδα
Μιγκέλ Ροντρίγκες
Αμυντικός
24
Πορτογαλία
Φεντερίκο Μπράβο
Αμυντικός
23
Αργεντινή
Ενέα Μιχάι
Αμυντικός
19
Ελλάδα
Δημήτρης Χαντάκιας
Μέσος
22
Ελλάδα
Φάρλει Βιέρα Ρόσα
Μέσος
23
Βραζιλία
Ντιέγο Λόπες
Μέσος
23
Βραζιλία
Μάρκος Πάουλο
Μέσος
29
Βραζιλία
Τάσος Τσοκάνης
Μέσος
26
Ελλάδα
Γιώργος Βακράκος
Μέσος
19
Ελλάδα
Ηλίας Γιαννιώτης
Μέσος
20
Ελλάδα
Λουίς Ρότσα
Μέσος
24
Πορτογαλία
Στάθης Βασιλούδης
Επιθετικός
21
Ελλάδα
Γιώργος Μύγας
Επιθετικός
23
Ελλάδα
Μάρκο Μαρκόβσκι
Επιθετικός
31
Σερβία
Μπάουκε Κλέσιο
Επιθετικός
22
Μοζαμβίκη

Ποιοι αποχώρησαν από τον Παναιτωλικό



Από το ρόστερ που τελείωσε την σαιζόν δεν συνεχίζουν οι: Δημήτρης Κουτρομάνος(Φωτογραφία αριστερά, 29χρονος αμυντικός, ο οποίος «μετακόμισε» στην Λαμία), Γιώργος Κούσας(Φωτογραφία κέντρο, 34χρονος αμυντικός και αρχηγός), Φαμπιάν Μουνιός(26χρονος Αργεντινός μέσος), Δημήτρης Παπαδόπουλος(35χρονος επιθετικός), Γρηγόρης Μάκος(Φωτογραφία δεξιά, 30χρονος μέσος), Αλβάρο Ρέι(27χρονος Ισπανός μέσος), Ανδρέας Κολοβούρης(25χρονος τερματοφύλακας), Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος(22χρονος μέσος), Τάσος Παπάζογλου(29χρονος αμυντκός) και Ζαχαρίας Καβουσάκης(28χρονος τερματοφύλακας).

Στην ίδια θέση οι Αγρινιώτες














Για ακόμη μια χρονιά(5η συνεχόμενη) θα αγωνίζονται στην Super League οι «κιτρινομπλέ». Τερμάτισαν στην 11η θέση με 31 βαθμούς(29-40 τέρματα). Στην ίδια θέση είχαν ολοκληρώσει και την περίοδο 2015-2016 το πρωτάθλημα. Είχαν ως πρώτο σκόρερ τον Μάρκο Μαρκόβσκι(Φωτογραφία αριστερά) με 6 γκολ, ενώ ο Αιγύπτιος Άμρ Ουάρντα αναχώρησε τον Ιανουάριο με προορισμό τον ΠΑΟΚ. Κορυφαίος ήταν ο διεθνής τερματοφύλακας Δημήτρης Κυριακίδης(Φωτογραφία δεξιά), παίζοντας μάλιστα σε όλα τα παιχνίδια.



Παραμονή Μάκη Χάβου


Τον Ιανουάριο του 2017 ο αξιόλογος Μάκης Χάβος(Φωτογραφία) επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία των «καναρινιών», διανύοντας σε αυτά την δεύτερη θητεία του μετά το διάστημα 2013-2015. Αντικατέστησε τον Γιάννη Μαντζουράκη. Έχει επιπλέον προπονήσει τον Αγροτικό Αστέρα, τον ΠΑΟΚ, την Βέροια, την ΑΕΛ Λεμεσού και τον Αστέρα Τρίπολης. Ο 47χρονος Θεσσαλονικιός ως ποδοσφαιριστής έπαιξε στον Αχιλλέα Τριανδρίας, στον Ολυμπιακό, στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στα Τρίκαλα, στον Πανσερραΐκό, στον ΠΑΟΚ, στην Ξάνθη, στον Ακράτητο, στον Εθνικό Αστέρα και στον Θρασύβουλο.

Οι άνθρωποι του τεχνικού τιμ
 












Σύμφωνα με το επίσημο site της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μπάμπης Μιχαηλίδης(Φωτογραφία αριστερά) και ο Γιάννης Νταλακούρας είναι βοηθοί προπονητή και ο Κώστας Νικολαΐδης(Φωτογραφία δεξιά) προπονητής τερματοφυλάκων. Τον ρόλο του γυμναστή έχει ο Αντώνης Τσάτσος. Ιατρός είναι ο Γρηγόρης Ζήσης, φυσιοθεραπευτές οι: Δημήτρης Ιωάννου, Χρήστος Ρούσσης και Σπύρος Φυλακτός.

Δυνατά «τεστ»


Ο Παναιτωλικός θα αντιμετωπίσει στο Καρπενήσι μικτή ομάδα της Ευρυτανίας την Κυριακή 16 Ιουλίου και στις 20 Ιουλίου τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Μετά το Καρπενήσι θα υποδεχτεί τις 29 Ιουλίου τον Ατρόμητο, στις 8 Αυγούστου την Κέρκυρα, τις 12 Αυγούστου την Λαμία, ενώ στις 2 Αυγούστου θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Οι  «κεφαλές» του συλλόγου














Τα διοικητικά ηνία της ΠΑΕ Παναιτωλικός έχει εδώ και αρκετά χρόνια ο αξιόλογος Φώτης Κωστούλας(Φωτογραφία αριστερά), ο οποίος αποτελεί τον «αναβαθμιστή» του συλλόγου από όλους τους τομείς. Στην Προεδρία τον διαδέχτηκε πρόσφατα ο Γεράσιμος Μπελεβώνης(Φωτογραφία δεξιά). Μέλη του Δ.Σ. αποτελούν οι: Θωμάς Σπύρου, Γιώργος Σωτηρόπουλος, Κώστας Τάκος, Κώστας Γιωτόπουλος, Παναγιώτης Καψάλης και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναγιώτης Στεργίου.























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος