Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Sporting B.C.-Forestry Force(F.C.) 54-39

Στους «4» προκρίθηκε δίκαια ο Sporting B.C., ο οποίος ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 54-39 της Forestry Force.
Ο δεύτερος προημιτελικός πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 6. Η παρουσία των θεατών ήταν μικρή.
Ο Sporting B.C. του Αλέξη Αρκουμάνη βρήκε τα «πατήματα» του μετά την πρώτη περίοδο και κυριάρχησε, έχοντας την απαιτούμενη ποιότητα. Στα  θετικά η παρουσία 9 αθλητών, ξεπερνώντας το ποσοτικό πρόβλημα των προηγούμενων αγώνων. Οι «αθλητικοί» προκρίθηκαν μετά από 5 ολόκληρα χρόνια στο Final 4. Ο Χρήστος Νικόπουλος ηγήθηκε του σκοραρίσματος, βάζοντας 12 πόντους.
Η Forestry Force(F.C.) έκανε δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα, όμως η απόδοση της στην συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό. Οι φοιτητές είχαν ανταγωνιστική παρουσία σε όλη την διάρκεια του θεσμού και έπαιξαν με δυο σημαντικές απουσίες. Ο Κώστας Φιλίντας έκλεισε τον αγώνα με 12 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο.
Οι «αθλητικοί» θα αγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό την Παρασκευή 16/6 και ώρα 6 ενάντια στα Ψηλά Βουνά. Η «δύναμη» ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην διοργάνωση.

Δεν θύμισε Final 6
Η συμμετοχή των φιλάθλων δεν ξεπέρασε τα 60 άτομα και σε τίποτε ο αγώνας δεν θύμιζε Final 4. Μικρή ήταν αυτήν την φορά η μερίδα των φοιτητών-θεατών.


Για 2η φορά
Ο Sporting επιστρέφει στο Final 4 μετά από το 2012. Τα προηγούμενα χρόνια γνώριζε τον αποκλεισμό στους «8». Αντίπαλος στον δρόμο του για τον τελικό τα Ψηλά Βουνά.

Καθοριστική επιστροφή


Ο Χρήστος Νικόπουλος(Φωτογραφία), ο οποίος διαμένει για επαγγελματικούς λόγους τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Ο «Κρίκος» έβαλε 12 πόντους. Ακολούθησε με 11 και δυο εύστοχα 3ποντα ο Θωμάς Χονδρός. Μετά από αρκετό καιρό ο Sporting είχε και αρκετές αλλαγές, παρουσιάζοντας 9αδα παιχτών.

Απουσίες φοιτητών
Για τους «μπλε» δεν έπαιξαν οι «πενταδάτοι» Μάνθος Κρανιάς και Γιάννης Κομιανός. Από τον πάγκο είδε τις προσπάθειες των συμπαιχτών του ο τραυματίας Σπύρος Γκριμόπουλος, ενώ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Γιώργος Κατσαρός.

Διψήφιος ο Φιλίντας


Πρώτος σκόρερ του ΤΕΙ ήταν ο Κώστας Φιλίντας(Φωτογραφία) με 12 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Στους 8 σταμάτησε ο Αντρέας Μπούτσικας.

Τελευταίο στο κλειστό
Αυτός ήταν ο τελευταίος φετινός αγώνας του τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο, καθώς το Final 4 θα διεξαχθεί στο προπονητικό κέντρο της πόλης.

«Αιφνιδιασμός» Φοιτητών














Η «δύναμη» μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο και προηγήθηκε με 6 πόντους(9-16). Με τρίποντα των: Γιάννη Ντεγιάννη(Φωτογραφία αριστερά) και Θοδωρή Κατσαρού επετεύχθη το 33-. Κώστας Καραδήμας(Φωτογραφία δεξιά), Γιώργος Αρκουμάνης, Κώστας Φιλίντας και εκ νέου ο Κώστας Καραδήμας έκαναν το 5-9. Ο Χρήστος Νικόπουλος με 2ποντο, ο Κώστας Φιλίντας με σουτ για τρεις και 2ποντο διαμόρφωσαν το 7-14. Με καλάθια των: Χρήστου Νικόπουλου και Αντρέα Μπούτσικα έγινε το 9-16.


«Αθλητικό» προβάδισμα



Η ομάδα του Αλέξη Αρκουμάνη βελτίωσε την απόδοση της στην δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε με 25-21, έχοντας ένα επιμέρους 16-5 υπέρ της. Με γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Θωμά Χονδρού(Φωτογραφία αριστερά), τρίποντο του Γιώργου Τζανάκου(Φωτογραφία κέντρο) και τρίποντο του Θωμά Χονδρού το σκορ ανέβηκε στο 15-19. Κώστας Φιλίντας, Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντα, Γιώργος Αρκουμάνης(Φωτογραφία δεξιά) με 2/2 βολές και δίποντο έφεραν το σκορ στην ισοπαλία το 21-21. Ο Πάνος Κρουστάλλης και ο Θοδωρής Κατσαρός είχαν από 1/2 βολές, ενώ με σουτ για δυο του Πάνου Κρουστάλλη σημειώθηκε το 25-21. Τάπα στον Πάνο Κρουστάλλη έκανε ο Κώστας Φιλίντας των «δασοπόνων».


Βήμα νίκης


Απόλυτη κυριαρχία στο τρίτο δεκάλεπτο για τους «αθλητικούς». Με ένα επιμέρους 18-6 προηγήθηκαν με 43-27(+16), κάνοντας βήμα πρόκρισης. Ο Θοδωρής Κατσαρός(Φωτογραφία αριστερά), ο Χρήστος Νικόπουλος, ο Αντρέας Μπούτσικας(Φωτογραφία κέντρο) σκόραραν για δυο το 29-23. Με 3ποντο του Θωμά Χονδρού και καλάθι του Χρήστου Νικόπουλου ο Sporting προηγήθηκε με διψήφια διαφορά(34-23). Ο Κώστας Καραδήμας είχε 1/2 βολές, ενώ 2ποντα πέτυχαν οι: Θωμάς Χονδρός και Χρήστος Νικόπουλος για το 38-24. Η περίοδος έκλεισε στο 43-27 με: 1/2 βολές του Αντρέα Μπούτσικα, γκολ-φάουλ του Πάνου Κρουστάλλη, τρίποντο του Ηλία Κωστή(Φωτογραφία δεξιά) και καλάθι του Γιάννη Ντεγιάννη.
Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting σταμάτησε προσπάθεια του αντιπάλου του Αντρέα Μπούτσικα, ενώ τάπα στον Θωμά Χονδρό και στον Χρήστο Νικόπουλο έκανε ο Κώστας Καραδήμας.



Δεν υπήρξε αντεπίθεση














Την νίκη-πρόκριση διατήρησε ο Sporting ενάντια στους μαχητικούς Φοιτητές. Το τελικό 54-39 κρίνεται δίκαιο. Το επιμέρους σκορ ήταν 11-12 υπέρ των «μπλε». Ο Κώστας Φιλίντας, ο Θοδωρής Κατσαρός σκόραραν για δυο, ενώ ο Δημήτρης Λέκκας(Φωτογραφία αριστερά) έβαλε 3ποντο(45-32). Με 1/2 βολές των: Κώστα Φιλίντα και Γιώργου Αρκουμάνη «γράφτηκε» το 46-33. Πάνος Κρουστάλλης(Φωτογραφία δεξιά) και Χρήστος Νικόπουλος «τελείωσαν» το ματς για το 50-33. Ο Αντρέας Μπούτσικας με 1/2 βολές και δίποντο μείωσε σε 50-36. Ο Ιάκωβος Αντωνίνης με δίποντο, ο Πάνος Καραγιάννης και ο Αλέξης Αρκουμάνης με τον ίδιο τρόπο σημείωσαν το 54-38. Με 1/2 βολές του Κώστα Γιοβανόπουλου διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Ο πολύ καλός Πάνος Κρουστάλλης των νικητών έκοψε προσπάθεια του Αντρέα Μπούτσικα των «δασοπόνων».


Τελικά σκόραρε


Το πρώτο του καλάθι πέτυχε ο Ιάκωβος Αντωνίνης(Φωτογραφία) της Forestry, γνωστός για την ομοιότητα του με τον Σουηδό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Νίκλας Χούλτ.



Δυο αποβολές
Για τους «εξάστερους» ο Πάνος Κρουστάλλης συμπλήρωσε 5 φάουλ 2:47 πριν την λήξη, ενώ 00:08 πριν το φινάλε αποχώρησε για τον ίδιο λόγο ο Θοδωρής Κατσαρός.

Τα δεκάλεπτα
9-16, 25-21, 43-27, 54-39

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης, Καραγιάννης 2, Κατσαρός 8(1), Κωστής 3(1), Κρουστάλλης 9, Χονδρός 11(2), Αρκουμάνης Γ. 7, Αρκουμάνης Α. 2, Νικόπουλος 12

Forestry Force (F.C.) (Γιώργος Τζανάκος): Αντωνίνης 2, Τζανάκος 3(1), Λάνης, Καραδήμας 5, Φιλίντας 12(1), Ντεγιάννης 5(1), Μπούτσικας 8, Γιοβανόπουλος 1, Λέκκας 3(1)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Δημήτρης Κουρλός-Άγγελος Σαμαντάς
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος, 
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος