Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Sporting B.C.-Εύρυτος 59-42

Ο Sporting επέστρεψε στις επιτυχίες και νίκησε τον Εύρυτο με 59-42, ο οποίος «καίγονταν» για την νίκη-πρόκριση στο Final 6.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (31/5) στο κλειστό του Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 8 το βράδυ. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και το είδαν γύρω στους 50 θεατές.
Ο Sporting του Αλέξη Αρκουμάνη ήταν μαχητικός και πάρα τις πολλές απουσίες κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη επιτυχία. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, όμως ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο φτάνοντας την διαφορά στο +17. Ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 21 με 2 τρίποντα, ενώ ο Γιώργος Αρκουμάνης ακολούθησε με 20.
Ο Εύρυτος του Λουκά Καρανίκα ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος του ματς, έχοντας ξεκινήσει πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο  και συγκεκριμένα στο τελευταίο 7λεπτο του ματς υπέστη μπλακ-άουτ, βάζοντας σε 20 λεπτά μόλις 15 πόντους και μοιραία ηττήθηκε. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας έβαλε 10 πόντους με 3 τρίποντα.
Την επόμενη (9η)  και τελευταία αγωνιστική ο Sporting παίζει την Παρασκεύη (9/4) με την Remal Madrid, ενώ ο Εύρυτος διεκδικεί την πρόκριση του την Τετάρτη (7/6) κόντρα στους Forestry Force.

Λιγοστοί ξανά
Η αναμέτρηση έγινε παρουσία περίπου 50 θεατών.


«Παίζει» την πρόκριση
Ο Εύρυτος θα διεκδικήσει το 6ο «εισιτήριο» κόντρα στους Forestry Force την τελευταία αγωνιστική.

Ντεμπούτο Καράγιάννη


Για την ομάδα του «εξάστερου» ο Πάνος Καραγιάννης ξεπέρασε το τραυματισμό του και έκανε το ντεμπούτο του στο τουρνουά. Προηγουμένως ο «Ζλάταν» είχε καθοδηγήσει την ομάδα των Νέων από τον πάγκο.

Με πολλές απουσίες
Ο Sporting για ακόμη ένα ματς είχε πολλές απουσίες αθλητών του.

Δίδυμο Χονδρού-Γ.Αρκουμάνη














Για τους νικητές το δίδυμο των Θωμά Χονδρού (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιώργου Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε 41 από τους 59 πόντους του Sporting. Ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 21, βάζοντας και 2 τρίποντα, ενώ ο πλέι μέικερ Γιώργος Αρκουμάνης ακολούθησε με 20.


Κουτσούμπας ..από τα παλιά


Ο «μπομπέρ» Βαγγέλης Κουτσούμπας θύμισε τον παλιό του εαυτό έξω από τα 6.75 βάζοντας 3 τρίποντα και σκοράροντας 10 πόντους. Έναν λιγότερο είχε ο σέντερ Κώστας Λάππας.


Αποφασιστικά ο Εύρυτος














Οι Λαγκαδιώτες του Εύρυτου μπήκαν αποφασιστικά στο ματς και κυριάρχησαν στην 1η περίοδο προηγούμενοι με 7-16. Ο Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Φώντας Ζαχαρόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 2ποντο και ο Κώστας Λάππας με 2/2 ελεύθερες βολές έτρεξαν ένα σερί 0-9 για τον Ευρυτό που μπήκε στο ματς με φόρα. Ο Θωμάς Χονδρός με καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή, ο Θανάσης Χουσιάδας με 2ποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έκαναν το 5-11. Ο Βαγγέλης Κουτσούμπας είχε 1/2 ελεύθερες βολές, ο Ηλίας Κωστής σκόραρε για 2, ο Λάμπρος Τσιώλης είχε 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας «πυροβόλησε» για 3 (7-16). Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε 2 τάπες στον Κώστα Λάππα του Εύρυτου και μια στον Θανάση Χουσιάδα. Ο Θωμάς Χονδρός του Sporting έκανε «στοπ» στον Βαγγέλη Κουτσούμπα του Εύρυτου.


Τεχνική σε Κρουστάλλη
1.20 πριν την ολοκλήρωση του 1ου δεκαλέπτου ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε παλαμάκια σε προσπάθεια αντιπάλου και τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή. Ο Λάμπρος Τσιώλης ευστόχησε στην ελεύθερη βολή.


Όλα 27
 

Ισόπαλο με σκορ 27-27 έκλεισε το ημίχρονο, με το Sporting να βελτιώνει αισθητά την απόδοση του τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2ποντο, ο Θανάσης Χουσιάδας με εύστοχη προσπάθεια για 2, ο Γιώργος Αρκουμάνης με νέο δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο και 2ποντο διαμόρφωσαν το 16-18.  Ο Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Θωμάς Χονδρός με 2ποντο έβαλαν τον Sporting για πρώτη φορά μπροστά στο ματς με 21-20. Το ισόπαλο 27-27 του ημιχρόνου διαμορφώθηκε μετά από δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη, δίποντο του Κώστα Λάππα (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Θωμά Χονδρού, 2ποντο του Πάνου Κρουστάλλη, 3ποντο του Βαγγέλη Κουτσούμπα και νέο καλάθι του Κώστα Λάππα. Ο Πάνος Κρουστάλλης των «εξάστερων» μοίρασε τάπα στον Σωτήρη Καλαμπάκα του Εύρυτου και στον Βασίλη Ρουμελιώτη. Ο Θανάσης Χουσιάδας του Εύρυτου ανέκοψε προσπάθεια του Γιώργου Αρκουμάνη του Sporting.


Οριακό προβάδισμα


Προβάδισμα 2 πόντων είχε ο Sporting στο φινάλε της 3ης περιόδου και συγκεκριμένα με 40-38, αφού οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Ο Ανδρέας Ζιωζιός (Φωτογραφία) με δίποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2ποντο, ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο και ο Χρήστος Καλαμπάκας με 2ποντο διαμόρφωσαν το 31-31. Ο Γιώργος Αρκουμάνης σκόραρε δίποντο, ο Λουκάς Καρανίκας έβαλε καλάθι και φάουλ με χαμένη ελεύθερη βολή, ο Κώστας Λάππας σκόραρε για 2 και ο Ηλίας Κωστής πέτυχε τρίποντο (36-35). Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Ανδρέας Ζιωζιός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Βασίλης Ρουμελιώτης με 2ποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντο έγραψαν το 40-38. Ο Ανδρέας Ζιωζιός του Εύρυτου έκανε τάπα στον Θωμά Χονδρό του Sporting.


Τραυματισμός Καρανίκα


Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι 3.09 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Λουκάς Καρανίκας, αρχηγός του Εύρυτου. Μάλιστα είχε κερδίσει φάουλ και τις δυο βολές εκτέλεσε ο ΘανάσηςΧουσιάδας, αστοχώντας.


Άνηκε στον Sporting


Το κρίσιμο και καθοριστικό 4ο δεκάλεπτο άνηκε πλήρως στον Sporting που ήταν καταιγιστικός και έφτασε στο τελικό 59-42. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Πάνος Κρουστάλλης με 2ποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική και με δίποντο στην συνέχεια πέτυχε το 47-38. Ο Κώστας Λάππας είχε 1/2 βολές, ο Θωμάς Χονδρός έβαλε 3ποντο και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας εκτέλεσε για 3 (50-42). Το ματς έκλεισε με σερί 9-0 των «εξάστερων» για το τελικό 59-42 χάρης δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη, καλάθι του Θωμά Χονδρού, 3ποντο του Ηλία Κωστή (Φωτογραφία) και 2ποντο του Θοδωρή Κατσαρού. Ο Θωμάς Χονδρός του Sporting έκανε «στοπ» στον Θανάση Χουσιάδα του Εύρυτου. Ο σέντερ Πάνος Κρουστάλλης ανέκοψε προσπάθεια του Θανάση Χουσιάδα. Ο Κώστας Λάππας του Εύρυτου έκανε τάπα στον Γιώργο Αρκουμάνη του Sporting. O Πάνος Κρουστάλλης του Sporting έκανε ακόμη ένα «μπλοκ» στο ματς, κόβοντας όμορφα προσπάθεια του Κώστα Λάππα.


Τεχνική σε Χουσιάδα
7.01 πριν την ολοκλήρωση του ματς ο Θανάσης Χουσιάδας του Εύρυτου τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία από τον ρέφερι Δημήτρη Λερογιάννη. Ο Γιώργος Αρκουμάνης ευστόχησε στην βολή της τεχνικής.


Τα δεκάλεπτα
7-16, 27-27, 40-38, 59-42

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Καραγιάννης, Κατσαρός 2, Κωστής 8(2), Κρουστάλλης 8, Χονδρός 21(2), Αρκουμάνης Γ. 20, Αρκουμάνης Α.

Εύρυτος (Λουκάς Καρανίκας): Ρόκκος, Χουσιάδας 6, Τσιώλης Β., Ζιωζιός 3, Ζαχαρόπουλος 3(1), Ρουμελιώτης 2, Κουτσούμπας 10(3), Λάππας 9, Καλαμπάκας Σ., Τσιώλης Λ.5, Καλαμπάκας Χ. 2, Καρανίκας 2

Διαιτητές : Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Λερογιάννης
Κριτής: Μαρία Συγγούνη
Πίνακας: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες : Παναγιώτης Κολλημένος