Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Sporting B.C.-Πρωτέας 47-77

Στον θρόνο του επέστρεψε ο «βασιλιάς» Πρωτέας, που συνέτριψε τον Sporting με 47-77 και επικρατώντας με +30.
Ο μεγάλος τελικός του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου. Άρχισε λίγο μετά στις 8 το βράδυ και έγινε παρουσία περίπου 150 με 170 θεατών.
OSportingτου Αλέξη Αρκουμάνη κόντραρε τον ισχυρότερο αντίπαλο μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αφού στην συνέχεια βρίσκονταν διαρκώς με διψήφια διαφορά πίσω στο σκορ. Στην 4η περίοδο πέταξε λευκή πετσέτα με την διαφορά να κλείνει στο -30. Πρώτος σκόρερ με 15 και 2 τρίποντα ήταν ο Θωμάς Χονδρός.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου πρεσάροντας ασφυχτικά σε όλο το γήπεδο έχτισε από την πρώτη περίοδο μια διαφορά 10 πόντων και στο δεύτερο μέρος την διεύρυνε, φτάνοντας σε μια επιβλητική νίκη. Οι «γαλάζιοι» επέστρεψαν στην κορυφή και έχουν τρεις κατακτήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Δήμος Σπυριδάκης διακρίθηκε φτάνοντας τους 22 πόντους.
Οι δυο ομάδες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την παρουσία τους στην διοργάνωση.

Κοντά στους 170
Γύρω στους 170 θεατές παρακολούθησαν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.



Πιο ευρεία διαφορά
Οι προηγούμενοι 6 τελικοί του τουρνουά είχαν κριθεί με μικρότερες διαφορές και αρκετοί εξ αυτοί ήταν αμφίρροποι μέχρι το τέλος. Ο 7ος έμελλε να έχει ξεκάθαρο φαβορί που επιβεβαιώθηκε και εντός παρκέ.

Παρουσία Δημάρχου και Μητροπολίτη
Τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, καθώς και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος.


Σκόραραν και οι 12
Για τους «γαλάζιους» σκόραραν και 12 αθλητές που αγωνίστηκαν.

22 για Δήμο


Ο σέντερ Δήμος Σπυριδάκης (Φωτογραφία) έκανε νέα εντυπωσιακή εμφάνιση σκοράροντας 22 πόντους, ενώ με 15 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο Ίγκλι Οσμενάϊ.


Σε όλα τρίποντο
Ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα σκόραρε σε όλα τα ματς του τουρνουά έστω 1 3ποντο.

15 ο MVP Χονδρός


Για τον Sporting ο MVP του τουρνουά Θωμάς Χονδρός σημείωσε 15 ευστοχώντας και σε 2 τρίποντα. Με 10 και 2 τρίποντα ακολούθησε ο γκάρντ Θοδωρής Κατσαρός, που είχε κατακτήσει πέρυσι με το Βελούχι 2315 το τρόπαιο.


3η κούπα
Ο Πρωτέας κατέκτησε για 3η φορά το τουρνουά του Δήμου Καρπενησίο,  ξεπερνώντας στις κατακτήσεις τον Αστέρα. Μάλιστα ο Πρωτέας συμμετείχε για 4η συνεχή χρονιά σε τελικό και για 5 συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται στα μετάλλια αποτελώντας μακράν την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. 

Χωρίς ήττα
Ο Πρωτέας στην φετινή του παρουσία στο τουρνουά σε συνολικά 10 ματς μέτρησε ισάριθμες νίκες κατακτώντας το τουρνουά αήττητος.

Ο «πρωτάρης»
Ο Sporting στην 6η παρουσία του σε τουρνουά του Δήμου μετείχε για πρώτη φορά σε τελικό. Έχει άλλη μια συμμετοχή σε Final4 το 2012 που κατέβηκε για πρώτη φορά σε τουρνουά, όπου τερμάτισε 4ος. Πρωτέας, Sporting B.C. και Παρέα B.C. αποτελούν τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης.

Νέο +30
Ο αήττητος Πρωτέας και στην φάση των ομίλων είχε κερδίσει τον Sportingμε διαφορά 30 πόντων και συγκεκριμένα με το «κοντινό» 45-55.

Ο «επίσημος» Αλέξης


Ο αρχηγός του Sporting Αλέξης Αρκουμάνης εμφανίστηκε πριν την έναρξη του ματς με κουστούμι και γραβάτα, αλλά και κασκόλ του αγαπημένου του Παναθηναϊκού προσφέροντας στον αντίπαλο προπονητή Γιάννη Χαντζόπουλο άνθη. Ο Αρκουμάνης στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε το κουστούμι, φόρεσε την αθλητική περιβολή και σκόραρε 2 2ποντα.





Παρουσίαση των ομάδων
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγινε η παρουσίαση των αθλητών των δυο ομάδων.



Ευλογία από Μητροπολίτη
Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού όλοι οι αθλητές και των δυο ομάδων πήραν την ευλογία του μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ.  Γεωργίου. 


Ασφυχτική άμυνα και +10
 

Ο Πρωτέας πιέζοντας σε όλο το γήπεδο έτρεξε ένα επιβλητικό σερί 15-0 και προηγήθηκε με 7-17. Ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός με 3ποντο και ο Γιώργος Αρκουμάνης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 5-2. Ο Πρωτέας με σερί 15-0 έφτασε στο 5-17 χάρις καλάθι για 2 του Δημήτρη Κουρλού (Φωτογραφία Δεξιά), 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Μαντέκα, τρίποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ, 2 δίποντα του Δήμου Σπυριδάκη, 2/2 βολές του Ίγκλι Οσμεναϊ και νέο καλάθι του Δήμου Σπυριδάκη. Το 7-17 της περιόδου έγινε μετά από 1/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη και 1/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού.


0-15 σερί
Οι «γαλάζιοι» από το 5-2 που έχασαν με εντυπωσιακό σερί 15-0 προηγήθηκαν με 5-17.

Παρέμεινε στους 10

 
Ο Sporting χάρης τον Ηλία Σαπούνη (Φωτογραφία Αριστερά)που έβαλε 6 πόντους στο φινάλε του δεκαλέπτου μάζεψε την διαφορά στους 10 και το ημίχρονο έκλεισε στο 22-32, με τον Πρωτέα να έχει προηγηθεί προηγουμένως ακόμη και με 17. Ο Δημήτρης Κουρλός με τρίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με 3ποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης με έμμεσο τρίποντο, καλάθι και φάουλ με εύστοχη ελεύθερη βολή διαμόρφωσαν το 10-23. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Λέρης με τρίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο έγραψαν το 13-27. Ο Δήμος Σπυριδάκης με 1/2 βολές από αντιαθλητικό φάουλ και με κάρφωμα στην συνέχεια πέτυχε το 13-30. Ο Ηλίας Σαπούνης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Μαντέκας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Δεξιά) με τρίποντο και ο Ηλίας Σαπούνης με 2/2 βολές και με δίποντο πραγματοποίησαν το 22-32.


Αντιαθλητικό από Κωστή


4.08 πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου ο Ηλίας Κωστής του Sportingχρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Δήμο Σπυριδάκη του Πρωτέα. Ο Φθιωτός αθλητής σκόραρε σε 1 από τις 2 βολές για το 13-28.



Νέο κάρφωμα Δήμου
Ο Δήμος Σπυριδάκης στα τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου προσέφερε θέαμα κάνοντας ένα πανέμορφο κάρφωμα για το 13-30.


Ανέβασε την διαφορά



Κυριάρχησε πλήρως στην 3η περίοδο ο Πρωτέας που «καθάρισε» το ματς φτάνοντας την διαφορά στο +19 και στο 33-52. Ο Δήμος Σπυριδάκης με δίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ με τρίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή έκαναν το 25-39. Ο Κώστας Λέρης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δήμος Σπυριδάκης με 1/2 βολές και ο ίδιος με καλάθι και φάουλ με εύστοχη συμπληρωματική βολή πέτυχαν το 25-44. Ο Πάνος Κρουστάλλης με 2/2 βολές, ο Άγγελος Παχής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με 1/2 βολές και ο Θοδωρής Κατσαρός με 2/2 βολές πέτυχαν το 30-45. Το 33-52 της περιόδου έγινε χάρης σε δυο δίποντα του Αποστόλη Νούλα (Φωτογραφία Κέντρο), 3ποντο του Βασίλη Λέρη (Φωτογραφία Δεξιά), δίποντο του Θωμά Χονδρού και 1/2 βολές του Θοδωρή Κατσαρού.


Αποβολή Κρουστάλλη


Ο μαχητικός σέντερ του Sporting Πάνος Κρουστάλλης στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου αποχώρησε,  κάνοντας το 5ο του προσωπικό φάουλ.

Διαδικαστικό τέλος

 












Χαρακτήρα προπόνησης είχε η 4η περίοδος, όπου ο Πρωτέας έφτασε εύκολα στο τελικό 47-77. Ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμεναϊ (Φωτογραφία Αριστερά) με 2ποντο, ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας με 2ποντο, ο Ίγκλι Οσμεναϊ με νέο δίποντο και ο Θωμάς Χονδρός με δίποντο έγραψαν το 39-58. Ο Δήμος Σπυριδάκης σκόραρε για 2, ο Ίγκλι Οσμενάϊ σημείωσε 2ποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας σκόραρε για 2, ο Θωμάς Χονδρός πέτυχε δίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης έβαλε νέο καλάθι (41-60). Ο Πάνος Καραγιάννης με δίποντο, ο Αλέξης Αρκουμάνης με δίποντο, ο Γιώργος Γερονίκος με δίποντο και ο Αλέξης Αρκουμάνης με νέο δίποντο πέτυχαν το 47-68. Το τελικό 47-77 έγινε μετά από δυο τρίποντα του «killer» Δημήτρη Κυλλή (Φωτογραφία Δεξιά), 2ποντο του Σπύρου Λαμπρόπουλου και 1/2 βολές του Δημήτρη Κυλλή. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ του Πρωτέα έκανε τάπα στον Θοδωρή Κατσαρό του Sporting.

Τα δεκάλεπτα
7-17, 22-32, 33-52, 47-77

Συνθέσεις Ομάδων

Sporting B.C. (Αλέξης Αρκουμάνης): Σαπούνης 6, Καραγιάννης 2, Κατσαρός 10(2), Κωστής, Κρουστάλλης 5, Χονδρός 15(2), Αρκουμάνης Γ. 5, Αρκουμάνης Α. 4

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Νούλας 4, Οσμενάϊ 15(2), Σπυριδάκης 22, Παχής 1, Κουρλός 5(1), Μαντέκας 4, Γερονίκος 2, Λέρης Κ. 6(1), Κυλλής 7(2), Λαμπρόπουλος 2, Ξαγάρας 6

Διαιτητές: Αλέκος Κοτσιμπός-Μαρία Ζαφείρη-Θανάσης Χουσιάδας
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας

































Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος