Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ψηλά Βουνά-Sporting B.C. 39-56

Ο Sportingήταν ο κυρίαρχος του 1ου ημιτελικού και πανηγύρισε για πρώτη φορά την πρόκριση σε μεγάλο τελικό επικρατώντας με το ευρύ +17(39-56) των Ψηλών Βουνών.
Ο 1ος ημιτελικός του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο κλειστό του Αθλητικού Κέντρου. Ξεκίνησε στις 6 και έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών.
Τα Ψηλά Βουνά του Δημήτρη Σταλίκα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό και έκαναν πολλά λάθη σε αμυντικό και επιθετικό τομέα. Μόνο στην 3η περίοδο κατάφεραν να βελτιωθούν, όπου μάζεψαν την διαφορά σε μονοψήφια διαφορά. Η συνέχεια ωστόσο άνηκε στους «εξάστερους». Δημήτρης Σταλίκας και Γιάννης Ηλιάδης πάλεψαν βάζοντας 14 πόντους έκαστος με 2 τρίποντα.
Ο Sportingτου Γιώργου Αρκουμάνη ήταν αποφασισμένος και κυριάρχησε στον πρώτο ημιτελικό, παίρνοντας μια παλικαρίσια και δίκαιη νίκη-πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, ενώ διαχειρίστηκε με επιτυχία ανακόπτοντας το momentumτου αντιπάλου στο δεύτερο ημίχρονο. Εντυπωσιακόςήταν ο Θωμάς Χονδρός που σημείωσε 21 με 5 τρίποντα.
Ο Sportingστον τελικό της Δευτέρας (19/6) θα παίξει κόντρα στον Πρωτέα, ενώ στον μικρό τελικό τα Ψηλά Βουνά θα αγωνιστούν με τους Ντόπιους.

Κοντά στους 100
Ο 1ος ημιτελικός του 7ου τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 80 με 100 θεατών. Μεγάλο μέρος της κερκίδας του αθλητικού κέντρου ήταν άδειο.


Στο προπονητικό κέντρο
Για πρώτη φορά διεξήχθη αγώνας του τουρνουά στο προπονητικό κέντρο Καρπενησίου.

Για την διατήρηση του χάλκινου
Τα Ψηλά Βουνά θα προσπαθήσουν και φέτος να διεκδικήσουν μια θέση πάνω στο βάθρο, αφού πέρυσι είχαν τερματίσει στην 3η θέση. Θα αγωνιστούν στις 5.30 την Δευτέρα ενάντια στους Ντόπιους.

Μόλις 7
Ο Sportingκαι σε αυτό το ματς είχε πολλές απουσίες και αγωνίστηκε με μόλις 7 αθλητές.

Απουσία Σαμαντά
Σημαντική ήταν η απώλεια για τα Ψηλά Βουνά του έμπειρου πλέι μέικερ Άγγελου Σαμαντά.

Παρουσία Σβερώνη
Χρέη ιατρού αγώνα εκτέλεσε εθελοντικά ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου Γιάννης Σβερώνης. Για πρώτη φορά στην φετινή διοργάνωση υπήρχε διασώστης σε ματς της διοργάνωσης.

Πρώτη φορά τελικό
Ο Sporting στην 6η συμμετοχή σε τουρνουά του Δήμου φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης. Επιπλέον «κρεμά» για «παρθενική» φορά ένα μετάλλιο. Το 2012 είχε τερματίσει 4ος.

Στην κερκίδα ο Δήμαρχος
Τον ημιτελικό παρακολούθησε από την κερκίδα ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, μαζί με τον γιό του Ραφαήλ.


«Πυροβολεί» ο Θωμάς


Ασταμάτητος είναι ο Θωμάς Χονδρός του Sporting, ο οποίος έβαλε 21 πόντους «πυροβολώντας» 5 φορές έξω από τα 6.75. Με 14 ακολούθησε ο γκάρντ Γιώργος Αρκουμάνης.


Μόνο Σταλίκας & Ηλιάδης

 












Για τα Ψηλά Βουνά διασώθηκαν οι Δημήτρης Σταλίκας (Φωτογραφία Αριστερά) και Γιάννης Ηλιάδης (Φωτογραφία Δεξιά), που σκόραραν και οι 2 από 14 βάζοντας ο καθένας από 2 τρίποντα. Ο Σταλίκας ξεχώρισε στο πρώτο μέρος, ενώ ο «Ήλι» έδωσε έναυσμα για αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.


Σημαντικό αβαντάζ

 
Οι «εξάστεροι» εκτελώντας από τα 6.75 πήραν από το ξεκίνημα σημαντικό αβαντάζ προηγούμενοι με +12 και 8-20. Ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο, ο Θοδωρής Κατσαρός (Φωτογραφία Αριστερά) με τρίποντο, ο Θωμάς Χονδρός με νέο τρίποντο και ο Πάνος Κρουστάλλης (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο έκαναν το 0-11. Ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντο, ο Χρήστος Νικόπουλος (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με δίποντο διαμόρφωσαν το 6-13. Ο Χρήστος Νικόπουλος σκόραρε 3ποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας έβαλε δίποντο, ο Πάνος Κρουστάλλης σκόραρε για 2 και ο Γιώργος Αρκουμάνης έβαλε δίποντο για το 8-20. Ο Γιάννης Ηλιάδης των Ψηλών Βουνών ανέκοψε με τάπα τον Γιώργο Αρκουμάνη του Sporting.




Ξεκίνημα με +11
Ο Sportingμπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 0-11.

Στα μέτρα του Sporting


Τα Βουνά ήταν απελπιστικά στον επιθετικό τομέα βάζοντας μόλις 5 πόντους και τον Sportingνα φέρνει το ματς στα μέτρα του για το 13-29 του ημιχρόνου. Ο Πάνος Κρουστάλλης με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 2ποντο, ο Τάσος Καδάς με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με τρίποντο και δίποντο και ο Ηλίας Σαπούνης (Φωτογραφία) με δίποντο έκαναν το 11-29 και το +18 για το Sporting. Το 13-29 του ημιχρόνου έγινε δίποντο του παμπαίδα Δημήτρη Σεριανάι.


Βουνίσια άνοδος

 












Τα Ψηλά Βουνά βελτιώθηκαν αρκετά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μείωσαν στο 27-37.Ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο, ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Αρκουμάνης με δίποντο, ο Γιάννης Ηλιάδης με δίποντο και ο Δημήτρης Σταλίκας με τρίποντο πέτυχαν το 21-31. Ακολούθησε τρίποντο του Θωμά Χονδρού, δίποντο του Ταξιάρχη Κουτρομάνου (Φωτογραφία Αριστερά), 1/2 βολές του Γιώργου Αρκουμάνη, 3/4 ελεύθερες βολές συνολικά του Γιάννη Ηλιάδη και δίποντο του Γιώργου Αρκουμάνη (Φωτογραφία Δεξιά) (27-37). Ο Θωμάς Χονδρός των «εξάστερων» έκανε στοπ σε προσπάθεια του Ταξιάρχη Κουτρομάνο των «βουνίσιων». Ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος των Βουνών έκανε τάπα στον Πάνο Κρουστάλλη του Sporting. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sporting ανέκοψε προσπάθεια του Γιάννη Ηλιάδη των Ψηλών Βουνών.


Τελικό με +17


Παρά την προσπάθεια για ανατροπή των Ψηλών Βουνών που μείωσαν μέχρι τους 7, ο Sportingδεν πτοήθηκε και έφτασε στην επικράτηση με 39-56 και +17. Μάλιστα οι τελευταίοι 8 πόντοι προήλθαν από ελεύθερες βολές. Ο Γιάννης Ηλιάδης με τρίποντο μείωσε προσωρινά σε 30-37. Ο Γιώργος Αρκουμάνης με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Θωμάς Χονδρός με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή, ο Ταξιάρχης Κουτρομάνος με δίποντο και ο Τάσος Καδάς (Φωτογραφία) με τρίποντο διαμόρφωσαν το 35-42. Ο Θωμάς Χονδρός εκτέλεσε για 3, ο Πάνος Κρουστάλλης είχε 1/2 ελεύθερες βολές και ο Γιάννης Ηλιάδης σκόραρε τρίποντο (38-46). Ο Ηλίας Σαπούνης με 1/2 βολές, ο Γιώργος Αρκουμάνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Σταλίκας με 1/2 βολές διαμόρφωσαν το 39-48. Το τελικό 38-56 έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη, 1/2 βολές του Ηλία Σαπούνη, 2/2 ελεύθερες βολές του Γιώργου Αρκουμάνη, 1/2  βολές του Θωμά Χονδρού και 2/2 ελεύθερες βολές του Θοδωρή Κατσαρού. Ο Πάνος Κρουστάλλης του Sportingέκανε τάπα στον Δημήτρη Σταλίκα των Ψηλών Βουνών. Ο Δημήτρης Σταλίκας των Ψηλών Βουνών ανέκοψε προσπάθεια του Πάνου Καραγιάννη του Sporting.

Δικαιολογημένοι πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του ημιτελικού οι 7 παίκτες-«Σπαρτιάτες» του Sporting πανηγύρισαν την σημαντική επιτυχία τους, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους.




Τα δεκάλεπτα
8-20, 13-29, 27-37, 39-56

Συνθέσεις Ομάδων

Ψηλά Βουνά (Δημήτρης Σταλίκας): Σταλίκας 14(2), Πιπέρας, Κουτρομάνος 5, Σεριανάϊ 2, Καδάς 4(1), Πανόπουλος, Ηλιάδης 14(2), Λερογιάννης

Sporting B.C. (Γιώργος Αρκουμάνης): Σαπούνης 4, Καραγιάννης, Κατσαρός 5(1), Κρουστάλλης 7, Χονδρός 21(5), Αρκουμάνης Γ. 14, Νικόπουλος 5(1)

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας-Νίκος Κωστής-Γιάννης Χαλκιάς
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας



























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος