Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Forestry Force(F.C.)-Πρωτέας 39-72

Για 20 λεπτά συνάντησε δυσκολίες ο Πρωτέας, όπου στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε όμορφο και ολοκληρωτικό μπάσκετ, συντρίβοντας του ForestryForce με 39-72.
Ο αγώνας διεξήχθη την Παρασκευή(2/6) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 8 το βράδυ και τον παρακολούθησαν περίπου 80 με 90 άτομα.
Οι Forestry Forceτου Γιώργου Τζανάκου για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστικοί, βάζοντας «δύσκολα» στον Πρωτέα. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαν φρεσκάδα και ελλείψει εναλλακτικών επιλογών υπέπεσαν σε πολλά λάθη με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεφύγει και να φτάσει στο τελικό +23. Κώστας Φιλίντας και Ανδρέας Μπούτσικας σκόραραν από 12, έχοντας και έκαστος από 1 εύστοχο τρίποντο.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου χρειάστηκε αρκετή ώρα να βρει τα «πατήματα» του αφού αιφνιδιάστηκε από το ξεκίνημα του αντιπάλου. Πρέσαρε στην συνέχεια σε όλο το γήπεδο και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 22-29. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε κατά κράτος, παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ και φτάνοντας σε μια ακόμη επιβλητική νίκη. Ο ΊγκλιΟσμενάϊ παίζοντας ως «5αρι» σκόραρε 24, βάζοντας και 1 τρίποντο.
Την επόμενη (9η) και τελευταία αγωνιστική ο Πρωτέας θα αγωνιστεί την Παρασκεύη (9/6) με τους Νέους, ενώ οι ForestryForceθα διεκδικήσουν την πρώτη στην 6αδα ενάντια στον Εύρυτο την Τετάρτη (7/6).

Μάζεψε κόσμο
Η αναμέτρηση προσέλκυσε αρκετό φίλαθλο κόσμο και έγινε παρουσία περίπου 80 με 90 θεατών.



24 για Οσμενάϊ


Ο Ίγκλ ιΟσμενάϊ παίζοντας ως σέντερ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση βάζοντας 24 και έχοντας μια εύστοχη προσπάθεια έξω από τα 6.75. Ακολούθησε με 15 και 1 τρίποντο ο ταλαντούχος νεαρός γκάρντ Αποστόλης Νούλας.


Μόνο νίκες
Ο Πρωτέας παρουσιάζεται ως το ακλόνητο φαβορί για την κούπα και μέχρι στιγμής έχει 7 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Μοιράστηκαν την πρωτοπορία














Για τους Φοιτητές ο Κώστας Φιλίντας (Φωτογραφία Αριστερά) και ο Ανδρέας Μπούτσικας (Φωτογραφία Δεξιά) μοιράστηκαν την πρωτιά στο σκοράρισμα, βάζοντας 12 πόντους και ευστοχώντας σε 1 τρίποντο.

Παίζουν την πρόκριση
Η ομάδα των ForestryForceδιεκδικεί την ερχόμενη Τετάρτη (7/6) την πρόκριση της στο Final6 ενάντια στον Εύρυτο, σε ένα ματς που έχει τον χαρακτήρα νοκ-άουτ. Ο νικητής θα καταλάβει την 6η θέση στον όμιλο.

Δυνατά οι Φοιτητές

 












Η ομάδα των Forestry Force μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 13-9 αιφνιδιάζοντας τον Πρωτέα. Ο Γιάννης Κομιανός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Ανδρέας Μπούτσικας με 3ποντο και δίποντο έκαναν το 7-0 για τους «δασοπόνους». Ο Άγγελος Παχής με δίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με δίποντο και ο Γιώργος Τζανάκος με δίποντο διαμόρφωσαν το 11-2. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Γιάννης Κομιανός με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ με έμμεσο τρίποντο με καλάθι και φάουλ με εύστοχη βολή και ο Αποστόλης Νούλας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το 13-9 της 1ης περιόδου. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ του Πρωτέα ανέκοψε με «στοπ» προσπάθεια του Γιώργου Τζανάκου των Forestry. Ο Γιάννης Κομιανός των φοιτητών έκανε κόψιμο στον Ίγκλι Οσμενάϊ του Πρωτέα.


Άλλαξε χέρια

 












Το προβάδισμα στο 2ο δεκάλεπτο άλλαξε χέρια με τον Πρωτέα να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο να κλέβει πολλές μπάλες και να προηγείται των δασοπόνων με 22-29. Ο Δημήτρης Κουρλός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Δημήτρης Κουρλός με νέο δίποντο έκαναν το 15-13. Ο Σπύρος Ξαγάρας με 1/2 ελεύθερες βολές από αντιαθλητικό φάουλ, ο Κώστας Λέρης με δίποντο, ο Ανδρέας Μπούτσικας με 2/2 βολές και ο Κώστας Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) με 3ποντο διαμόρφωσαν το 17-19. Ο Αποστόλης Νούλας σκόραρε για 2, ο Γιάννης Κομιανός είχε 1/3 ελεύθερες βολές, ο Αποστόλης Νούλας έβαλε τρίποντο και ο Ίγκλι Οσμενάϊ εκτέλεσε και αυτός για 3 (18-27). Το 22-29 του ημιχρόνου έγινε μετά από δίποντο του Ίγκλι Οσμεναϊ, 3/4 συνολικά βολές του Κώστα Φιλίντα και 1/2 ελεύθερες βολές του Γιάννη Κομιανού. Ο Κώστας Φιλίντας των Forestry ανέκοψε προσπάθεια του Δημήτρη Κουρλού των «γαλάζιων».


Αντιαθλητικό από Ντεγιάννη
5.43 πριν την λήξη του 2ου δεκαλέπτου ο Γιάννης Ντεγιάννης των Forestry Force χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον Σπύρο Ξαγάρα, κάνοντας πολύ νωρίς το 4ο του φάουλ στο ματς. Ο Σπύρος Ξαγάρας ευστόχησε σε 1 ελεύθερη βολή.



Έπιασε ρυθμό

 












Με όμορφο μπάσκετ και εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο ο Πρωτέας εκτοξεύοντας την διαφορά στο +19 και στο 32-51. Ο Ίγκλι Οσμεναϊ με δίποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο ΊγκλιΟσμενάϊ με νέο δίποντο ανέβασαν την διαφορά στο +13 και στο 22-35. Ο Κώστας Φιλίντας έβαλε 3ποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε για 2, ο Βασίλης Λέρης έβαλε τρίποντο και ο Ανδρέας Μπούτσικας είχε 2/2 ελεύθερες βολές (27-40). Ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάϊ με δίποντο και ο Ανδρέας Μπούτσικας με 1/2 ελεύθερες βολές έκαναν το 30-44. Ο Μπούτσικας μέχρι να χάσει την βολή αυτή μετρούσε αρκετές συνεχόμενες εύστοχες βολές. Ο Αποστόλης Νούλας έβαλε δίποντο, ο φορμαρισμένος Ίγκλι Οσμενάϊ σκόραρε ξανά, ο Βασίλης Λέρης (Φωτογραφία Δεξιά) «εκτέλεσε» για 3 και ο Γιάννης Κομιανός έβαλε δίποντο για το 32-51.  Ο Γιώργος Μαντέκας του Πρωτέα έκανε τάπα στον Γιάννη Ντεγιάννη των ForestryForce.


«Έσπασε» το ρεκόρ
Ο Φθιωτός Ανδρέας Μπούτσικας μετρούσε 15 συνεχόμενες εύστοχες βολές, με το ρεκόρ του να έχει ξεκινήσει από τον αγώνα με την Παρέα.

Τραυματισμός Κ. Λέρη
9.38 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Κώστας Λέρης του Πρωτέα χτύπησε στον ώμο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του και παίρνοντας το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας.



Με εμφατικό τρόπο


Πλήρη κυριαρχία στην τελευταία περίοδο για τον Πρωτέα που με το επί μέρους 7-21 έφτασε στο επιβλητικό 39-72 και στο +33. Ο Σπύρος Ξαγάρας με δίποντο, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με καλάθι και φάουλ με άστοχη βολή και ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο πέτυχαν το 34-57. Ο Σπύρος Ξαγάρας σκόραρε για 2 και είχε 1/1 ελεύθερη βολή από τεχνική ποινή, ο Αποστόλης Νούλας έβαλε δίποντο, ο ΊγκλιΟσμενάϊ σκόραρε δίποντο και ο Βασίλης Λέρης «πυροβόλησε» 2 συνεχόμενες φορές έξω από τα 6.75 (34-70). Ο Πρωτέας «έτρεξ»  ένα σερί 15-0. Ο Γιάννης Ντεγιάννης (Φωτογραφία) με καλάθι και φάουλ με εύστοχη συμπληρωτική βολή, ο Γιώργος Μαντέκας με δίποντο και ο Ανδρέας Μπούτσικας με δίποντο έκαναν το τελικό 39-72. Ο Ίγκλι Οσμενάϊ του Πρωτέα έκανε «στοπ» στον Κώστα Γιοβανόπουλο των φοιτητών.



Τεχνική σε Κομιανό
6.48 πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Γιάννης Κομιανός των ForestryForceχρεώθηκε με τεχνική ποινή καθώς έκανε παλαμάκια σε προσπάθεια αντιπάλου. Ο Σπύρος Ξαγάρας ευστόχησε στην βολή της τεχνικής

15-0 σερί
Ο Πρωτέας στα μισά της 4ης περιόδου έτρεξε ένα σερί 15-0 και το 34-55 έγινε 34-70.

Τα δεκάλεπτα
13-9, 22-29, 32-51, 39-72

Συνθέσεις Ομάδων

ForestryForce(F.C.) (Γιώργος Τζανάκος): Κατσαρός, Αντωνίνης, Τζανάκος 2, Γιοβανόπουλος, Λέκκας, Φιλίντας 12(1), Ντεγιάννης 3, Μπούτσικας 12(1), Κομιανός 10

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 12(4), Νούλας 15(1), Οσμενάϊ 24(1), Παχής 2, Κουρλός 4, Μαντέκας 2, Γερονίκος, Λέρης Κ. 5(1), Κυλλής, Ξαγάρας 8

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας & Δημήτρης Λερογιάννης
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος