Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Forestry Force (F.C)-Εύρυτος 55-54

Οι ForestryForce«χαμογέλασαν» σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και επικράτησαν του Εύρυτου με 55-54, πανηγυρίζοντας την πρόκριση τους στα νοκ-άουτ.
Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη(7/6) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου. Άρχισε στις 8 το βράδυ και τον είδαν περίπου 100 με 120 θεατές.
Οι ForestryForceτου Γιώργου Τζανάκου έδειξαν τάσεις «αυτοκτονίας» στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του ματς που υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, ωστόσο κατάφεραν να πάρουν μια «δραματική» πρόκριση στην 6αδα. Στο υπόλοιπα διάστημα του ματς είχαν την υπεροχή και το προβάδισμα μέχρι να φτάσουν στα τελευταία δευτερόλεπτα που όλα κρίθηκαν στην τύχη και στις λεπτομέρειες. Ο Κώστας Φιλίντας βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, βάζοντας 21 με 2 τρίποντα.
Ο Εύρυτος του Βασίλη Τσιώλη δεν παράτησε το ματς και διεκδίκησε όσες πιθανότητες του αναλογούσαν για πρόκριση στα νοκ άουτ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς πήγε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή, όμως έφτασε στην πηγή χωρίς να πίει νέρο. Στα υπόλοιπα 39΄του ματς ήταν διαρκώς πίσω στο σκορ και δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του. Ο νεαρός Λάμπρος Τσιώλης εντυπωσίασε, βάζοντας 20 με 4 εύστοχα τρίποντα.
Ο Εύρυτος τερμάτισε στην 7η θέση, ενώ οι Forestry Forceκερδίζοντας το ματς με την RemalMadri dπου θα οριστεί άμεσα πανηγυρίζουν και τυπικά την πρόκριση στο Final 6 σε διπλή ισοβαθμία, όπου θα αντιμετωπίσουν την Δευτέρα (12/6) τον Sporting.

100+
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των φιλάθλων για την αναμέτρηση, η οποία έκρινε το 6ο και τελευταίο «εισιτήριο». Στο κλειστό βρέθηκαν περίπου 100 με 120 άτομα.




Η πρόκριση στους Φοιτητές
Οι Φοιτητές προκρίνονται στα νοκ άουτ, όπου θα αγωνιστούν την Δευτέρα (12/6) με τον Sporting, ενώ προηγουμένως θα πρέπει να δώσουν άμεσα και το εξ αναβολής ματς με την Remal Madrid. Αποκλείονται μόνο εάν ηττηθούν.

21 για Φιλίντα


Για τους «δασοπόνους» ο Κώστας Φιλίντας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα σκοράροντας 21 πόντους με 2 τρίποντα. Με 11 ακολούθησε ο σέντερ Γιάννης Κομιανός. Οι δυο τους αγωνίστηκαν φέτος στην Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ με την ομάδα του Άτλαντα.



Εντυπωσίασε ο «μικρός»


Για την ομάδα του Εύρυτου ο νεαρός Λάμπρος Τσιώλης (Φωτογραφία) έκανε εξαιρετική εμφάνιση βάζοντας 20 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα κρατώντας σε κομβικά σημεία την ομάδα του στο ματς. Ακολούθησε με 8 και 2 τρίποντα ο Βασίλης Ρουμελιώτης.



Απομένει το εξ αναβολής
Για να ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων απομένει ο ορισμός του εξ αναβολής ματς ForestryForce-RemalMadrid.

Καλύτερα οι Φοιτητές

 
Η ομάδα των φοιτητών του ΤΕΙ Καρπενησίου μπήκε καλύτερα στο ματς και στο τέλος της 1ης περιόδου προηγήθηκε των «Λαγκαδιωτών» με 20-14. Ο Γιάννης Κομιανός (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιάννης Ντεγιάννης με δίποντο, ο Θανάσης Χουσιάδας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με 2ποντο και ο Θανάσης Χουσιάδας με 1/2  βολές διαμόρφωσαν το 6-3. Ο Ανδρέας Μπούτσικας είχε 2/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Φιλίντας έβαλε τρίποντο, ο Φώντας Ζαχαρόπουλος σκόραρε για 2 και ο Λάμπρος Τσιώλης έβαλε δίποντο (11-7). Ο Κώστας Φιλίντας με 2/2 βολές και με δίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με τρίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με 3ποντο, ο Σωτήρης Καλαμπάκας με δίποντο, ο Ανδρέας Μπούτσικας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο και ο Ανδρέας Ζιωζιός με εύστοχη προσπάθεια για 2 έκαναν το 20-14 της πρώτης περιόδου. Ο Γιάννης Κομιανός των ForestryForceανέκοψε με τάπα τον Λουκά Καρανίκα του Εύρυτου.


Ξέφυγαν στο φινάλε
 


Μετά από έναν «καταιγισμό» τριπόντων οι Forestry ξέφυγαν στο τέλος της περιόδου και προηγήθηκαν με +8 και 34-26. Ο Εύρυτος είχε προηγουμένως μειώσει μέχρι και τους 2 πόντους. Ο Σωτήρης Καλαμπάκας (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Γιώργος Τζανάκος με τρίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με 3ποντο, ο Γιάννης Ντεγιάννης (Φωτογραφία Κέντρο) με τρίποντο, ο Λάμπρος Τσιώλης με νέο τρίποντο και ο Βασίλης Ρουμελιώτης με τρίποντη «βόμβα» ολοκλήρωσαν τον καταιγισμό τριπόντων για το 26-24. Ο Κώστας Φιλίντας με 2/2 ελεύθερες βολές, ο Βαγγέλης Κουτσούμπας (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο, ο Γιάννης Κομιανός με δίποντο, ο Κώστας Φιλίντας με δίποντο και ο Γιάννης Κομιανός με νέο 2ποντο έγραψαν το 34-26. Ο Κώστας Καραδήμας των Φοιτητών έκανε τάπα στον Ανδρέα Ζιωζιό του Εύρυτου. Ο Κώστας Φιλίντας των Forestry ανέκοψε προσπάθεια του Ανδρέα Ζιωζιού του Εύρυτου.


Στο τρίποντο



Το τέλος της 3ης περιόδου βρήκε τους δασοπόντους μπροστά στο σκορ με 3 πόντους και με 43-40. Ο Λάμπρος Τσιώλης με δίποντο, ο Βασίλης Ρουμελιώτης (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Ανδρέας Μπούτσικας με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Γιώργος Τζανάκος με 2ποντο και ο Κώστας Λάππας (Φωτογραφία Κέντρο) με δίποντο πραγματοποίησαν το 37-32. Ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 βολές, ο Λάμπρος Τσιώλης με εκτέλεση έξω από τα 6.75 και ο Κώστας Φιλίντας με 3/4 βολές συνολικά έκαναν το 41-35. Το 43-40 της 3ης περιόδου έγινε μετά από καλάθι του Λάμπρου Τσιώλη, 2ποντο του Κώστα Καραδήμα και τρίποντο του Φώντα Ζαχαρόπουλου (Φωτογραφία Δεξιά).


Για γερά νεύρα


Δραματικό ήταν το φινάλε της αναμέτρησης, όπου ο Εύρυτος είχε συνεχόμενες βολές εκμεταλεύομενος τα τραγικά λάθη του αντιπάλου, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο οι Φοιτητές χαμογέλασαν στο φινάλε επικρατώντας με 55-54. Ο Λάμπρος Τσιώλης με 3ποντο ισοφάρισε σε 43-43. Ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Κώστας Φιλίντας με 2ποντο και ο Γιώργος Τζανάκος (Φωτογραφία) με 3ποντο έκαναν το 49-43. Ο Βασίλης Ρουμελιώτης με 3ποντο και ο Θανάσης Χουσιάδας με δίποντο μείωσαν στο 49-48. Ο Γιώργος Τζανάκος σκόραρε για 2 και ο Βαγγέλης Κουτσούμπας έβαλε δίποντο (51-50). 1.01 πριν το τέλος ο Λάμπρος Τσιώλης είχε 0/2 ελεύθερες βολές. 00.52 πριν το τέλος ο Ανδρέας Μπούτσικας με 1/2 βολές έκανε το 52-50.  00.31 πριν το τέλος ο Κώστας Φιλίντας με ½ βολές πέτυχε το 53-50. 00.27 πριν το τέλος ο Γιάννης Κομιανός με 1/2 βολές έκανε το 54-50. 00.08 πριν το τέλος ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με δίποντο μείωσε σε 54-52. 00.07 πριν το τέλος ο Κώστας Φιλίντας με 1/2 βολές έκανε το 55-52. 00.06 πριν το τέλος ο Βαγγέλης Κουτσούμπας με 1/2 βολές μείωσε σε 55-53. 00.03 πριν το τέλος ο Κώστας Λάππας με 1/2 βολές έκανε το 55-54. Εν συνεχεία οι Φοιτητές έκαναν λάθος στην επαναφορά, η μπάλα πέρασε για 3 δεύτερα στον Εύρυτο, αλλά το σουτ του Λάμπρου Τσιώλη κατέληξε air ball με τους Forestry Forceνα επικρατούν με 55-54.  Ο Κώστας Καραδήμας των Φοιτητών έκανε «στοπ» στον Θανάση Χουσιάδα του Εύρυτου. Ο Γιάννης Ντεγιάννης των ForestryForce έκανε τάπα στον Βαγγέλη Κουτσούμπα του Εύρυτου. Ο Γιάννης Κομιανός των δασοπόνων έκανε «τάπα» στον Λουκά Καρανίκα του Εύρυτου.









Τραυματισμός Γκριμόπουλου


1.56 πριν το φινάλε ο Σπύρος Γκριμόπουλος των Forestry Force αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση, παίρνοντας και το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων.


Τα δεκάλεπτα
20-14, 34-26, 43-40, 55-54

Συνθέσεις Ομάδων

ForestryForce (F.C.) (ΓιώργοςΤζανάκος): Γκριμόπουλος, Τζανάκος 10(2), Λανής, Καραδήμας 2, Φιλίντας 21(2), Ντεγιάννης 5(1), Μπούτσικας 6, Κομιανός 11

Εύρυτος (Βασίλης Τσιώλης): Τσιώλης Λ. 20(4), Χουσιάδας 5, Ζιωζιός 2, Ζαχαρόπουλος 5(1), Ρουμελιώτης 8(2), Κουτσούμπας 7, Λάππας 3, Καλαμπάκας Σ. 4, Καλαμπάκας Χ., Καρανίκας

Διαιτητές: Δημήτρης Κουρλός & Δημήτρης Σταλίκας
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος