Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας της Γ΄ Εθνικής


Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σεζόν 2017-18 θα αλλάξει σημαντικά και θα θυμίζει την παλιά Δ’ Εθνική. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το περασμένο καλοκαίρι, η Γ΄ Εθνική θα διευρυνθεί, προκειμένου να αυξηθούν οι ομάδες και οι όμιλοι και να μειωθούν τα έξοδα.
Οι 110 ομάδες θα μοιραστούν σε 8 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει πως οι όμιλοι θα περιλαμβάνουν 13-14 ομάδες, με τις αποστάσεις, και κατά συνέπεια τα έξοδα, να μειώνονται. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει στους ομίλους όπου θα συμμετέχουν οι ομάδες των νησιών και της Κρήτης. Όπως γινόταν και στη Δ’ Εθνική, οι ομάδες της Αθήνας και του Πειραιά θα είναι αναγκασμένες να ταξιδεύουν σε νησιά και Κρήτη για τα παιχνίδια, μιας και δεν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα δημιουργίας εντός κρητικού ομίλου ή ενός που θα απαρτίζεται μόνο με νησιώτικες ομάδες.
Βέβαια, το πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό, καθώς οι πρωταθλητές των 8 ομίλων δεν θα κερδίσουν απευθείας την άνοδο στη Football League, αλλά θα διεκδικούν μέσω αγώνων μπαράζ τα τέσσερα εισιτήρια. Σκληρή μάχη προβλέπεται και για την παραμονή, καθώς θα υποβιβάζονται τουλάχιστον έξι ομάδες από κάθε όμιλο.

Πηγή: liganews.gr