Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Νίκος Λάππας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφαση μου να παίξω στον ΑΠΟΚ»

Ποδοσφαιριστής υπόδειγμα από όλες τις απόψεις και MVP της φετινής κατάκτησης του πρωταθλήματος Ευρυτανίας από το αήττητο Βελούχι μετά και την συνεργασία με την Ένωση 2010 είναι ο Φθιωτός μεσοαμυντικός Νίκος Λάππας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο ''Evrytania Sport''.
Κρίνει ως άκρως επιτυχημένη την πορεία της ομάδας, η οποία έδειξε χαρακτήρα στην διαδικασία των μπαράζ, κάνοντας το απόλυτο 6 στα 6. Η απώλεια του κυπέλλου πείσμωσε αυτόν και τους συμπαίχτες του, καθώς χάθηκε ο δεύτερος στόχος. Χαρακτηρίζει τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη ως έναν από τους κύριους συντελεστές της επιτυχίας, ενώ μιλά με κολακευτικά λόγια για τους συμπαίχτες του και επισημαίνει την συμπαράσταση της διοίκησης.
Αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του να αγωνιστεί στην Ευρυτανία και δεν τον επηρέασαν οι συνεχείς μετακινήσεις στο Καρπενήσι.  Απαντά στην ερώτηση μας για το επίπεδο του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου.
Για την επόμενη ημέρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα μιλήσει πρώτα με την διοίκηση της ομάδας, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του.
Ο Νίκος Λάππας γεννημένος στις 31-1-1988 έχει αγωνιστεί επίσης στον Εθνικό Κομποτάδων(Ομάδα του τόπου καταγωγής του), στον Αγρότη Λιανοκλαδίου, στον ΠΑΣ Λαμία και στην Ένωση 2010. Συμμετείχε σε 15 παιχνίδια της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας με το Βελουχίου, σκοράροντας και μια φορά στα μπαράζ ενάντια στην Ποταμιά. Ο αδερφός του Γιάννης έπαιξε φέτος στην Α΄ ΕΠΣ Φθιώτιδας με τον Ολυμπιακό Λαμίας.

Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Evrytania Sport: Νίκο να σε καλωσορίσουμε στην σελίδα μας. Θα θέλαμε να μας σχολιάσεις την φετινή σας πορεία.
Νίκος Λάππας: «Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και σας εύχομαι ότι καλύτερο στην σελίδα σας. Η φετινή πορεία της ομάδας πιστεύω πως είναι άκρως επιτυχημένη, πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν το πρωτάθλημα, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα και χωρίς να κάνουμε καμία ήττα.»

Evrytania Sport: Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τίτλος υπέρ σας;
Νίκος Λάππας: «Ο τίτλος δεν πιστεύω ότι κρίθηκε σε κάποιο συγκεκριμένο ματς, αλλά στο ότι η ομάδα μου στα κρίσιμα παιχνίδια των play off έδειξε χαρακτήρα κάνοντας το 6 στα 6.»

Evrytania Sport: Η απώλεια του κυπέλλου σας πείσμωσε ως ομάδα;
Νίκος Λάππας: «Η απώλεια του κυπέλλου εννοείται πως μας πείσμωσε, διότι ήταν ο δεύτερος στόχος που είχαμε θέση μετά το πρωτάθλημα.»

Evrytania Sport: Η γνώμη σου για τον προπονητή Γιάννη Φλωράκη, για την διοίκηση και τους συμπαίχτες σου;
Νίκος Λάππας: «Ο κ. Φλωράκης ήταν από τους κύριους συντελεστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με την διοίκηση,  που ήταν κοντά μας και προσπαθούσε στο να μην μας λείψει τίποτα. Όσον αναφορά τους συμπαίκτες νιώθω τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους, γιατί εκτός από πολύ καλοί ποδοσφαιριστές είναι και πολύ καλοί χαρακτήρες.»

Evrytania Sport: Ποια θεωρείς κορυφαία στιγμή της περιόδου και ποια χειρότερη;
Νίκος Λάππας: «Κορυφαία στιγμή τις σαιζόν είναι όταν κατακτήσαμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και η χειρότερη όταν χάσαμε το κύπελλο»

Evrytania Sport: Πόσο δύσκολη η εύκολες ήταν οι μετακινήσεις σας, καθώς 4-5 ποδοσφαιριστές ερχόσασταν από την Φθιώτιδα και στις προπονήσεις; Νοιώσατε κούραση;
Νίκος Λάππας: «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν σε νοιάζει ούτε η απόσταση, αλλά ούτε και η κούραση, οπότε θα έλεγα ότι η μετακίνηση δεν έπαιξε κάποιο ρόλο .»

Evrytania Sport: Τι σε ώθησε να αγωνιστείς για πρώτη φορά εκτός Φθιώτιδας; Αισθάνεσαι δικαιωμένος;
Νίκος Λάππας: «Δεν μπορούσα πέρυσι να συμμετέχω στο πρωτάθλημα της Φθιώτιδας. διότι οι ομάδες ξεκινούσανε την προετοιμασία τους τέλος Ιουλίου και δεν θα μπορούσα να συμμετέχω λόγω δουλειάς και έτσι πήρα την απόφαση να αγωνιστώ εκτός Φθιώτιδας στον ΑΠΟΚ. Έχοντας τελειώσει η σαιζόν και κάνοντας απολογισμό αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφαση μου.»

Evrytania Sport: Ένα σχόλιο σου για το πρωτάθλημα μας για τους συνδιεκδικητές του τίτλου, το επίπεδο της Α΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας(Διαιτησία-γήπεδα);
Νίκος Λάππας: «Το επίπεδο σε σχέση με την Φθιώτιδα είναι σαφώς πιο χαμηλό , το πρωτάθλημα από την αρχή ήταν μια κούρσα για τέσσερις ομάδες. χωρίς να θέλω να μειώσω ή να προσβάλλω τις υπόλοιπες. Στα μειονεκτήματα του πρωταθλήματος ήταν και τα γήπεδα, καθώς οι περισσότερες ομάδες είχαν το ίδιο γήπεδο ως έδρα και ήταν σαν να παίζουμε κάθε ματς εντός έδρας. Όσο αναφορά την διαιτησία πιστεύω πως είναι σε καλό επίπεδο.»

Evrytania Sport: Κλείνοντας να αναφερθούμε στην επόμενη ημέρα, που σας βρίσκει στην Γ΄ Εθνική. Ποιες είναι οι προθέσεις σου; Έχεις προτάσεις;  
Νίκος Λάππας: «Η Γ΄ Εθνική είναι μια πολύ απαιτητική κατηγορία διότι ουσιαστικά είσαι ερασιτέχνης, αλλά πρέπει να δουλεύεις σε επαγγελματικά πρότυπα. Όσο αναφορά τις προθέσεις μου για την επόμενη σαιζόν είναι να μιλήσω πρώτα με την διοίκηση του ΑΠΟΚ.»



Συνέντευξη: Δημήτρης Κολλημένος