Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Όλα όσα ειπώθηκαν στην τακτική Γ.Σ. των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας


Η τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Ιουνίου στα γραφεία της Ενώσεως και ώρα 6. Από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας και ο εκπαιδευτής-μέλος της επιτροπής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας.
10 από τα 18 σωματεία έδωσαν το παρών. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν οι ακόλουθοι: Κώστας Πασσάς(ΑΠΟΚ Βελούχι), Περικλής Πλακιάς(Αίολος), Δημήτρης Αθανασόπουλος(Άγραφα), Νίκος Μαντζιούτας(Ποταμιά), Ηλίας Μπακόλας(ΑΕΚ), Δημήτρης Κολλημένος(Κεράσοβο), Χρήστος Λάππας(Κρέντη), Λάκης Αναστασόπουλος(ΠΑΟΚ Καρπενησίου), Δημήτρης Αντωνίου(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002) και Χριστόφορος Κατσίκης(Απεραντιακός). Εξουσιοδότηση στον κ. Γιαννούλη έκανε το Ραπτόπουλο, όμως αυτός δεν παραβρέθηκε.
Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών ορίστηκε ομόφωνα ο Λάκης Αναστασόπουλος. Αναγνώστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018 και ο απολογισμός οικονομικού έτους 2016.
Εν συνεχεία έγινε ο διοικητικός απολογισμός(Εγκρίθηκε και αυτός ομόφωνα) από τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαντζίμα. Τα κυριότερα σημεία του είχαν ως εξής: Ο Πρόεδρος ανάφερε πως σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή υπάρχει η υπόσχεση για λύση του γηπεδικού προβλήματος και  σύντομη παράδοση μελέτης για το γήπεδο της Φραγκίστας, ώστε να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπτητας. Επιπλέον υπάρχει η υπόσχεση από τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου Ταξιάρχη Κουτρομάνο για σημαντικές βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Ως πρώτο στόχο έθεσε την επιβίωση των ομάδων, με την ΕΠΣ να βοηθάει σημαντικά στο κομμάτι της διαιτησίας, καθώς οι ρέφερι έπαιξαν τα πιο πολλά ματς προς τιμήν τους άμισθοι. Για την περυσινή υπόσχεση του ΟΠΑΠ για οικονομική βοήθεια δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Σε πρόσφατη επίσκεψη στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στις ακαδημίες. Έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική στις δυο ακαδημίες(Α.Π. Καρπενήσι 2002 και ΠΑΟΚ F.C.), ενώ εξήρε την προσπάθεια των μικτών ομάδων και των προπονητών τους, που παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης. Μάλιστα η προετοιμασία θα αρχίσει νωρίτερα φέτος και σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για πρόσληψη προπονητών.  Μεγάλη προσπάθεια θα γίνει για διεξαγωγή τουρνουά ακαδημιών, το οποίο  θα γίνει θεσμός, έχοντας ένα αρχικό πλάνο για διοργάνωση μεταξύ μικτών ομάδων της περιφέρειας. Η Ένωση δεν έχει έσοδα, με την τελευταία οικονομική «ανάσα» να έρχεται τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
Εν συνεχεία έγινε αναφορά στην πρόοδο της διαιτησίας, η οποία τα πήγε αρκετά καλά φέτος και στόχος είναι η διενέργεια και νέας σχολής.
 Ο λόγος πέρασε στον εκπαιδευτή και στον υπεύθυνο ανάπτυξης της διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννη Καλύβα. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συμπαράσταση στον Πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Νίκο Δροσίνη, στο μέλος της Ε/Δ Γιώργο Παπαδήμο και σε όλο το Δ.Σ. της Ενώσεως. Επιπλέον ευχαρίστησε τα σωματεία για την συμπαράσταση και την επιείκεια προς τα παιδιά που ακολουθούν για πρώτη φορά τον διαιτητικό δρόμο, με αρκετά εξ αυτών να αξιοποιούνται στο Β΄ τοπικό. Αναφέρθηκε επίσης στις νέες αλλαγές κανονισμών. Οι διαιτητές δεν επιτρέπεται να αναιρέσουν την απόφαση τους μετά την ερώτηση του εκπροσώπου της Ποταμιάς Νίκου Μαντζιούτα, ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνεχείς ορισμοί ίδιων διαιτητών στις ίδιες ομάδες.
Ένας διαιτητής(Κουρλός) και τρεις βοηθοί διαιτητή(Μπύρος, Κατσαρός Θ., Ελ Ταχάν) θα επιδιώξουν μέσα από τις αγωνιστικές και γραπτές δοκιμασίες να συμπεριληφθούν στους πίνακες Εθνικών κατηγοριών 2017-2018 και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για το ποδόσφαιρο του νομού μας. Οι 4 ρέφερι βρίσκονται στην τελική ευθεία και ο κ. Καλύβας βρίσκεται δίπλα τους συνεχώς.
Οι οικονομικές εκκρεμότητες των ομάδων θα πρέπει φυσικά να τακτοποιηθούν, ενώ προπονητής ομάδας της Α΄ ΕΠΣΕ δεν πλήρωσε το παράβολο των 50 ευρώ της πιστοποίησης προπονητή. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ περιόδου 2017-2018 οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου, η κλήρωση θα γίνει στις 7 Αυγούστου και η αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 9/10 Σεπτεμβρίου.
Τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ π. Ευάγγελος Φεγγούλης. Εξέφρασε την απογοήτευση του για την τραγική κατάσταση των γηπέδων του Δήμου Αγράφων. Μάλιστα τόνισε: «Κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω» και να υπάρξει προσφυγή ακόμη και στην διεξαγωγή ενός συλλαλητηρίου με αποδέκτες τους τοπικούς φορείς. Αναφέρθηκε στην δωρεά του χώρου του γηπέδου της Κρέντης προς την Ένωση για δημιουργία ενωσιακού, με τον Πρόεδρο να ευχαριστεί το σωματείο για αυτό. Εν συνεχεία μίλησε για την Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας και το κατάντημα της. Πρότεινε αναδιάρθρωση και βελτίωση της. Έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Καλύβα και στον ΑΠΟΚ και θα είναι δίπλα το με κάθε τρόπο. Ευχήθηκε τα καλύτερα στις ομάδες, ενώ το «καμπανάκι» χτύπησε για αόρατη μέλη του συμβουλίου, για τα οποία θα γίνει θέμα συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε στο Β΄τοπικό να δίνεται βάση τις ακαδημίες και θα ήταν χαρά να συμμετέχουν όλα τα σωματεία. Ο Κώστας Πασσάς εξέφρασε την απορία του για την μη άνοδο των σωματείων από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και προπονητής της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου έδωσε και αυτός συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ, στην διαιτησία, στον Γιάννη Καλύβα και στα Μ.Μ.Ε. Τόνισε πως το πρόβλημα στον νομό είναι δημογραφικό και πρότεινε να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχους εγκαταστάσεις. Έκανε πρόταση για θέσπιση παιδικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιάγκας μνημόνευσε την προ ετών υποχρεωτική συμμετοχή μικρών ποδοσφαιριστών στην Α΄ΕΠΣΕ, για την οποία ο κ. Αντωνίου είναι υπέρμαχος. Ο έτερος Αντιπρόεδρος Πάνος Παπαδημητρίου ως μέλος της επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις έκανε ενημέρωση για την πρόθεση του Δήμου για παραχώρηση του γηπέδου ρίψεων για ενωσιακό κα διεξαγωγή των επίσημων παιχνιδιών της νέας αγωνιστικής περιόδου.


Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος