Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Παναγιώτης Κόρμπος: «Ανεκτίμητα τα όσα έχω ζήσει τα δυο τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο, προσφέρει πολλά το Καρπενήσι»


Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθούν δίπλα στην αποστολή του Πανιωνίου, ο οποίος επέλεξε το Καρπενήσι για το Ευρωπαϊκό του «χτίσιμο».
Συγκεκριμένα η Μαρία Μπάρκα(Stoxos FM), ο Μιχάλης Λάμπρου(Stoxos FM και Evrytania Sport) και ο Λάμπρος Κολοκώτσιος(Stoxos FM και «Ευρυτανικά Νέα») βρέθηκαν στο Hotel Avaris, στο οποίο διαμένει ο «ιστορικός» και συνομίλησαν με τον αρχηγό του Πανιωνίου Παναγιώτη Κόρμπο, ο οποίος μίλησε εφόλης της ύλης στους 104,9 και τον Stoxos FM στην εκπομπή της κ. Μπάρκα «Κορίτσι για σπίτι».
Ο Παναγιώτης Κόρμπος είναι γεννημένος στις 11-9-1985 και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Θα αγωνιστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Πανιώνιο. Ο Βοιωτός άσος έχει παίξει επίσης στον Ατρόμητο, στην Προοδευτική, στον Παναιγιάλειο, στον Ολυμπιακό Βόλου, στα Τρίκαλα, στον Λεβαδειακό, στον Απόλλωνα Σμύρνης και στον Παναιτωλικό.

Τα πιο βασικά σημεία της συνέντευξης είχαν ως εξής:

Σε ερώτηση της κ. Μπάρκα για το πως αισθάνεται που βρίσκεται στο Καρπενήσι ανέφερε: «Αισθάνομαι πολύ ωραία, έχω έρθει αρκετές φορές. Είναι μια ήσυχη και όμορφη πόλη και μας προσφέρει πάρα πολλά πράγματα για να κάνουμε την δουλειά μας.»

Για το πόσο δύσκολο είναι να είσαι ποδοσφαιριστής: «Γενικά το πρόγραμμα μας είναι αρκετά δύσκολο. Δεν είναι όπως το βλέπει ο κόσμος, παίζεις την Κυριακή και είναι όλα εντάξει, δηλαδή μόνο αγώνας. Το βασικό είναι ότι ο πιο πολύς κόσμος μπορεί να έχει και ρεπό, να έχει και διακοπές, εμείς το ρεπό που έχουμε είναι 15 με 20 μέρες το καλοκαίρι, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Μετά είμαστε κάθε μέρα στις προπονήσεις. Έχουμε ωράρια, δεν μπορούμε να ξενυχτάμε κάθε μέρα, μόνο όταν μας το επιτρέψει ο προπονητής μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά του ποδοσφαιριστή.»

Για την ενασχόληση του με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Ασχολούμαι επαγγελματικά από το 2003. Είναι ο 15ος μου χρόνος στην Super League. Δεν υπάρχει αγόρι μικρό που να μην έχει παίξει ποδόσφαιρο. Εγώ ήμουν τυχερός, με είδαν κάποιοι άνθρωποι, έκανα το πρώτο βήμα και από εκεί και πέρα έβαλα κάτω το κεφάλι και δούλεψα, για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Το όνειρο μου ήταν να παίξω μπάλα και αυτό το κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος»

Για το αν έχει δεθεί συναισθηματικά με κάποια ομάδα η συνεργασία: «Αυτό που ζήσαμε τα δυο τελευταία χρόνια με τον Πανιώνιο και ειδικά με τον Σιώπη, που ήμουν μαζί στο δωμάτιο πιστεύω είναι ανεκτίμητα.»

Για την ημερομηνία λήξης του ποδοσφαιριστή: «Η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή όσο περνάνε τα χρόνια και μικραίνει, παλιά παίζανε και 37-38. Τώρα έχει έρθει πιο πίσω γύρω στα 35-36 θεωρητικά την τελειώνει την καριέρα του ο ποδοσφαιριστής, έχουμε δει όμως και ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν 37-38 μπάλα. Κυμαίνεται γύρω στα 35 με 38.»

Για την προετοιμασία τόνισε: «Η προετοιμασία μας περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις, πολύ κούραση, πολύ τρέξιμο, το να αφομοιώσουμε την τακτική και αυτά που μας ζητάει ο προπονητής μας. Γενικά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, γιατί δεν έχουμε πολλές μέρες, μας πίεσε πολύ ο χρόνος, καθώς το πρώτο επίσημο παιχνίδι είναι στις 12 Ιουλίου, οπότε πρέπει τότε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αγωνιστικά και ψυχολογικά.»

Για τους στόχους της νέας σαιζόν είπε: «Οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει, τα τελευταία 2,5 χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα και αυτό που λέω σαν μεγαλύτερος στα παιδιά είναι ίδιοι. Δουλειά, κάτω το κεφάλι, παιχνίδι με παιχνίδι, ούτε πολλά λόγια και στο τέλος όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα κάνουμε ταμείο.»

Σε ερώτηση του Λάμπρου Κολοκώτσιου για το «μυστικό» της ομοιογένειας: «Δεν το κρατάμε μυστικό, αλλά το λέμε συνέχεια. Είναι η οικογένεια, δεν το λέμε για να το λέμε, αλλά φαίνεται κιόλας. Δεν πιστεύω να βλέπεις παίχτες στο τέλος της χρονιάς να κλαίνε επειδή φύγανε από την ομάδα. Αντίθετα με εμάς συνέβη το αντίθετο, πέρυσι όλα τα παιδιά κλαίγανε. Οπότε όταν είσαι ομάδα είναι δύσκολο να πει ο άλλος να κλείσουμε 1-2 ποδοσφαιριστές. Δεν βασιζόμαστε σε μονάδες. Αν 1-2 δεν βρεθούν σε καλή μέρα θα βρεθούν κάποιοι άλλοι. Αυτό που μετράει για εμάς είναι το σύνολο, το έχουμε τα τρία τελευταία χρόνια και θα το διατηρήσουμε για όσο μείνει ο κορμός της ομάδας εδώ.»

Για την αποχώρηση και το κενό του Μανώλη Σιώπη ανέφερε: «Από το δωμάτιο ότι μου λείπει είναι γεγονός. Με τον Μανώλη είχαμε ταιριάξει σαν πατέρας και γιός ποδοσφαιρικά. Περνάγαμε αρκετές ώρες μαζί και εκτός γηπέδου. Αγωνιστικά υπάρχουν άλλα παιδιά, έχουν έρθει καλοί παίχτες, είχαμε και πέρυσι καλούς παίχτες, που μπορούν να είναι ισάξιοι του Μανώλη και καλύτεροι του Μανώλη. Δεν πιστεύω με 1 ή 2 ή 3 ποδοσφαιριστές θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς ο μεγαλύτερος κορμός έχει μείνει, όποτε το να βάλει 2-3 μονάδες σε αυτούς τους ήδη 7-8 δεν είναι κάτι το τρομερό.»

Για τις διαφορές του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Μιχάλη Γρηγορίου: «Πέρυσι είχαμε έρθει με τον κ. Ουζουνίδη στο Καρπενήσι, αλλά δεν είχαμε αρχίσει το πρωτάθλημα με τον κ. Ουζουνίδη, αλλά με τον κ. Μιλόγεβιτς. Σίγουρα ο κ. Γρηγορίου από την πρώτη στιγμή που έχει έρθει έχει δείξει ότι μας δουλεύει πάρα πολύ σε θέματα τακτικής, θέλει να είμαστε πάρα πολύ πειθαρχημένοι . Δεν μπορώ να πω κάτι γιατί τα προπονητικά δεν τα ξέρω καθόλου και ούτε έχω βλέψεις να γίνω προπονητής, δεν ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα. Ο κάθε προπονητής είναι διαφορετικός, γιατί πολλές φορές συγκρίνουν και τον κ. Ουζουνίδη με τον κ. Μιλόγεβιτς. Κάναμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά με τον κ. Ουζουνίδη πρόπερσι. Πέρυσι όμως όλη η χρονιά είναι του κ. Μιλόγεβιτς, άσχετα αν κάποιοι θέλανε να την προσάψουν και αυτή στον κ. Ουζουνίδη. Φέτος είναι μια νέα χρονιά με τον κ. Γρηγορίου. Το τι θα γίνει από εδώ και πέρα είναι του κ. Γρηγορίου και δεν αφορά τους προηγούμενους προπονητές. »

Για την συμπαράσταση του κόσμου σε ερώτηση του Μιχάλη Λάμπρου επεσήμανε: «Ο κόσμος μας αγκάλιασε. Μας περίμενε μετά το τέλος του κάθε παιχνιδιού να μας χειροκροτήσει. Φέτος καταφέραμε και μαζέψαμε πίσω και τον κόσμο του Πανιωνίου, αλλά και γενικά τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας να βλέπει με πάρα πολύ καλό μάτι τον Πανιώνιο και να σου δίνει συγχαρητήρια για αυτό που βλέπουν κάθε Κυριακή. Ούτε επεισόδια γίνανε, έβλεπες παιδάκια, έβλεπες οικογενειάρχες να το ευχαριστιούνται. Ο κόσμος ήταν φανταστικός και στις ήττες μας χειροκροτούσε, πανηγυρίζαμε, είχαμε γίνει ένα με τον κόσμο. Πιστεύω ότι αυτό για να το πετύχεις όσα λεφτά και αν έχεις η αγάπη του κόσμου δεν εξαγοράζεται με τίποτε.»

Για τους πιθανούς αντιπάλους (Σιράκ η Γκόριτσα) ανέφερε: «Δεν είναι οι ομάδες τα λεγόμενα μεγαθήρια, που ξέρει ο φίλαθλος κόσμος. Βασικά ούτε τα πιο πολλά παιδιά τις ξέραμε και βασικά ούτε αυτοί μας ξέρουνε. Δεν έχουμε κάποια προτίμηση για κάποια από τις δυο. Εμείς θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, θα τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο.»





Συνέντευξη: Μαρία Μπάρκα, Μιχάλης Λάμπρου, Λάμπρος Κολοκώτσιος