Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Νέοι B.C.-Παρέα B.C. 56-76

Μια καλή προπόνηση εν όψει των νοκ-άουτ αγώνων έκανε η Παρέα B.C., η οποία επιβλήθηκε των αξιόμαχων Νέων B.C. με 56-76.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, ξεκινώντας στις 6. Ήταν στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου.
Οι Νέοι B.C. του Πάνου Καραγιάννη κερδίζουν τις εντυπώσεις με το ταλέντο και την μαχητικότητα τους. Το μέλλον ανήκει στους «πράσινους», οι οποίοι βελτιώνονται συνεχώς. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Γιώργο Καραθάνο, ο οποίος έβαλε 23 πόντους. Οι μαθητές Γυμνασίου έχουν αγωνιστεί σε 7 ματς και μετρούν ήττες, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία, καθώς η συμμετοχή είναι το παν.
Η Παρέα B.C. του Δημήτρη Κολλημένου ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον όμιλο. Συμμετέχει για μια ακόμη φορά στα νοκ-άουτ και είναι από τις λίγες ομάδες που δίνουν το «παρών» κάθε χρόνια σε όλα τα τουρνουά. Ο Γιώργος Σώκος σταμάτησε στους 29 με δυο εύστοχα 3ποντα. Οι «πορτοκαλί» είχαν 12 βαθμούς(4 νίκες-4 ήττες) και θα τερματίσουν 5οι, «ρεπάροντας» την 9η αγωνιστική.
Οι Νέοι θα παίξουν το τελευταίο τους παιχνίδι την Παρασκευή7 Ιουνίου με τον Πρωτέα. Οι «πορτοκαλί» ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον όμιλο και θα παίξουν σε νοκ-άουτ αγώνα του Final 6 την Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Χαμηλό ενδιαφέρον
Την αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση παρακολούθησαν γύρω στους 30 θεατές. Παρόλα αυτά παίχτηκε όμορφο και ανοιχτό μπάσκετ και από τις δυο ομάδες.

Εντυπωσίασε ο Καραθάνος


Κορυφαίος των «πράσινων» ήταν ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία), ο οποίος σταμάτησε στους 23 πόντους. Ο Νίκος Τόλης ακολούθησε με 8 και ήταν ο δεύτερος σκόρερ τους.

Μόλις 7
Αρκετές απουσίες είχε ξανά η Παρέα, αγωνιζόμενη με μόλις 7 αθλητές.

Το μέλλον μπροστά τους
Τις εντυπώσεις κερδίζουν στο τουρνουά οι Νέοι του Πάνου Καραγιάννη. Παρότι δεν έχουν κάποια νίκη το μέλλον είναι μπροστά τους. Σχεδόν όλα τα μέλη τη αγωνίζονται στο παιδικό τμήμα της Π.Α.Κ.

Πλησίασε τους 30


Παρά 1.. ο Γιώργος Σώκος(Φωτογραφία) των «πορτοκαλί» δεν πέτυχε 30 πόντους. Είχε 29, δείχνοντας και την ικανότητα του έξω από τα 6,75, από όπου «πυροβόλησε» δυο φορές. Ακολούθησε με 17 ο Νίκος Κωστής.

Περιμένει αντίπαλο
Για ακόμη μια φορά(5η συνεχόμενη) η Παρέα B.C. προκρίθηκε σε νοκ-άουτ αγώνες και αναμένει τον αντίπαλο της.

Νεανικός ενθουσιαμός-«Πορτοκαλί» προβάδισμα














Η Παρέα προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 15-19 των μαχητικών «πράσινων». Γιώργος Σώκος, Γιώργος Καραθάνος και Γιώργος Ζαγκότσης(Φωτογραφία αριστερά) με 2ποντα σημείωσαν το 2-4, ενώ με 1/2 βολές του Νίκου Κωστή επετεύχθη το 2-5. Με καλάθια των: Ερμή Καραμπά και Γιώργου Καραθάνου οι Νέοι προηγήθηκαν με 6-5. Ο Γιώργος Ζαγκότσης με 2/2 βολές, καλάθι και ο Γιώργος Σώκος ενδιάμεσα με 2ποντο έκαναν ένα σερί 0-6 για την Παρέα(6-11). Με όμορφο δίποντο του Αλέξανδρου Τόλη(Φωτογραφία δεξιά), καλάθι του Γιώργου Ζαγκότση, γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή του Γιώργου Καραθάνου σημειώθηκε το 11-13. Ο Νίκος Κωστής με 2ποντο, ο Κώστας Παπαγεωργίου με τον ίδιο τρόπο, ο Γιώργος Ζαγκότσης με τρίποντη «βόμβα», ο Γιώργος Καραθάνος με καλάθι και ο Γιώργος Σώκος με 1/2 βολές έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 15-19.


Κυριαρχία Παρέας-«Νταμπλ» σκορ


Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ξέφυγαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους 7-25 έκλεισαν το ημίχρονο μπροστά με το «νταμπλ» σκορ 22-44. Ο Γιώργος Σώκος με δυο 2ποντα και ο Νίκος Κωστής με τον Γιώργο Ζαγκότση πέτυχαν από ένα και με ένα σερί 0-8 σημείωσαν το 15-27. Με 1/2 βολές του Γιώργου Καραθάνου, 2ποντα των: Νίκου Κωστή, Γιώργου Καραθάνου και δυο του Γιώργου Σώκου επετεύχθη το 18-33. Ακολούθησαν εύστοχα σουτ για δυο των: Γιώργου Καραθάνου, τρία σερί του Νίκου Κωστή(Φωτογραφία) και ένα των: Δημήτρη Κολλημένου και Κώστα Ντότσικα. Με τρίποντο του Γιώργου Σώκου «γράφτηκε» το 22-44. Προσπάθεια του Αλέξανδρου Τόλη των Νέων σταμάτησε ο Λάμπρος Κατσαρός της Παρέας. 


Οριακό επιμέρους


Σε χαλαρούς ρυθμούς κυμάνθηκε το τρίτο δεκάλεπτο, όπου με ένα επιμέρους 13-15 η Παρέα έκλεισε τα 30 ΄ προηγούμενη με +24(35-59). Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος(Φωτογραφία αριστερά) πέτυχε καλάθι, ενώ ο Αλέξανδρος Τόλης «όπλισε» για τρεις, κάνοντας το 25-46. Με καλάθια των: Γιώργου Καραθάνου, Δημήτρη Θεοδοσόπουλου, Γιώργου Σώκου, Γιώργου Καραθάνου και Παναγιώτη Κολλημένου το σκορ ανέβηκε στο 29-52. Ένα ακόμη 2ποντο έβγαλε ο Γιώργος Καραθάνος, ενώ με 2ποντο του Δημήτρη Κολλημένου(Φωτογραφία κέντρο) και 1/2 βολές του Λάμπρου Κατσαρού το σκορ ανέβηκε στο 31-55. Σκόραραν διαδοχικά για δυο οι: Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία δεξιά), Δημήτρης Κολλημένος, Νίκος Τόλης και Γιώργος Σώκος, διαμορφώνοντας το 35-59. Τάπα στον Κώστα Παπαγεωργίου έκανε ο Λάμπρος Κατσαρός και ο Δημήτρης Κολλημένος στον Ευθύμη Γραμματίκα.



Τελείωσε στους είκοσι


Οι Νέοι είχαν ένα επιμέρους 21-17 υπέρ τους στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, διαμορφώνοντας το τελικό 56-76 για την Παρέα. Βασίλης Τάκης και Κώστας Παπαγεωργίου σκόραραν για τους νέους(39-59). Με 2ποντα των: Γιώργου Σώκου, Ερμή Καραμπά(Φωτογραφία αριστερά), 1/2 βολές του Γιώργου Καραθάνου και δυο καλάθια του Κώστα Ντότσικα(Φωτογραφία κέντρο) διαμορφώθηκε το 46-61, με τους Νέους να κάνουν ένα σερί 7-0. Με δυο ακόμη 2ποντα του Γιώργου Σώκου και ένα ενδιάμεσα του Γιώργου Καραθάνου έγινε το 48-65. Ο Δημήτρης Κολλημένος με δυο 2ποντα πέτυχε το 48-69. Με καλάθι του Στέργιου Καραντάνα, 3ποντο του Γιώργου Σώκου και 2ποντο του Νίκου Τόλη σημειώθηκε το 52-72. Νίκος Τολης(Φωτογραφία δεξιά) και Νίκος Κωστής σκόραραν εναλλάξαν από δυο δίποντα ο καθένας για το τελικό 56-76.


Τα δεκάλεπτα
15-19, 22-44, 35-59, 56-76

Συνθέσεις Ομάδων

Νέοι B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Παπαγεωργίου 6, Καραντάνας 2, Τάκης 2, Γραμματίκας, Μπίκας, Τόλης Α. 5(1), Καραμπάς 4, Τόλης Ν. 8, Καραθάνος 23, Ντότσικας 6

Παρέα B.C. (Δημήτρης Κολλημένος): Θεοδοσόπουλος 4, Κωστής 17, Κολλημένος Π. 2, Ζαγκότσης 13(1), Κατσαρός Λ. 1, Σώκος 29(2), Κολλημένος Δ. 10


Διαιτητές: Κώστας Λέρης& Ίγκλι Οσμενάι
Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας






















Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος