Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ντόπιοι-Παρέα B.C. 68-61

Οι Ντόπιοι κάνοντας πολύ καλό δεύτερο μέρος επιβλήθηκαν της μαχητικής Παρέας με 68-61 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Ο αγώνας διεξήχθη την Δευτέρα(12/6) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου και άρχισε στις 8.15 το βράδυ. Ήταν νοκ-άουτ της φάσης του Final 6 του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και τον παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές.
Οι Ντόπιοι του Γιάννη Πέτρου μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο έκαναν εντυπωσιακή 3η περίοδο, φτάνοντας την διαφορά στο +12. Στο 4ο δεκάλεπτο παρότι προηγήθηκαν και με +16, η Παρέα μείωσε προσωρινά στους 6, ωστόσο με σωστή διαχείριση οι «κόκκινοι» έφτασαν δίκαια στην νίκη. Στους 22 σταμάτησε ο γκάρντ Δημήτρης Σβερώνης.
Η Παρέα των Μιχάλη Λάμπρου δεν κατάφερε να έχει διάρκεια στην απόδοση της σε όλη την αναμέτρηση. Έκανε καίρια λάθη σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού, τα οποία της στοίχισαν. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, υπέστη μπλακ-άουτ στα τέλη της 3ης και τις αρχές της 4ης περιόδου, όπου έμεινε πίσω στο σκορ με 59-43. Στην συνέχεια προσπάθησε να μπει στο ματς χωρίς επιτυχία. Ο Σωτήρης Στεφανής σκόραρε 21, βάζοντας και 1 τρίποντο.
Οι Ντόπιοι θα αγωνιστούν την Παρασκευή στον ημιτελικό του τουρνουά ενάντια στον Πρωτέα.

Περίπου 100
Ο νοκ άουτ αγώνας του τουρνουά μπάσκετ έγινε παρουσία περίπου 100 θεατών.


Ενάντια στον Πρωτέα
Οι Ντόπιοι στην πρώτη τους παρουσία σε τουρνουά του Δήμου προκρίθηκαν στους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν τον Πρωτέα.

Απουσίες εκατέρωθεν
Οι δυο ομάδες είχαν απουσίες. Οι Ντόπιοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Παντελή Κωστή, Κώστα  Δροσίνη και Βασίλη Τσολάκη και έχασαν στην 1η περίοδο λόγω αποβολής τον Κωνσταντίνο Λιάπη. Η δε Παρέα κατέβηκε με 9 αθλητές, χάνοντας λόγω τραυματισμού στην 2ηπερίοδο τον Νίκο Βούρτσα. Απουσίαζαν οι: Κύρος Παπαβασιλείου, Δημήτρης Κοκοτίνης, ενώ δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Δημήτρης Κολλημένος.

Εκτός ημιτελικών
Η Παρέα μετά από 3 συνεχόμενες παρουσίες στα ημιτελικά της διοργάνωσης μένει εκτός 4αδας.

2Χ2
Οι Ντόπιοι είχαν επικρατήσει της Παρέας και στο ματς του ομίλου, όπου η νίκη αυτή χώριζε τις δυο ομάδες που τερμάτισαν σε 4η και 5η θέση.

Εξαιρετικός ο Σβερώνης


Νέα επιβλητική εμφάνιση έκανε ο πλέι μέικερ των Ντόπιων Δημήτρης Σβερώνης που σκόραρε 22. Με 17 ακολούθησε ο Γιάννης Καγκαράς που "εκτέλεσε" 3 φορές έξω από τα 6.75 σε καθοριστικές στιγμές.

21 για Στεφανή


Για την Παρέα ο Σωτήρης Στεφανής σημείωσε 21 πόντους βάζοντας και 1 τρίποντο, ενώ ο Γιώργος Ζαγκότσης τον ακολούθησε με 11 και 1 τρίποντο.

3 ρέφερι
Ο νοκ άουτ αγώνας έγινε με 3 διαιτητές, με την διαιτητική 3αδα να την αποτελούν οι: Θανάσης Χουσιάδας, Δημήτρης Λερογιάννης και Δημήτρης Σταλίκας.

«Ντόπιο» +1


Οι Ντόπιοι στο φινάλε της πρώτης περιόδου βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 12-11, ξεκινώντας δυνατά με σερί 7-0 και την Παρέα έπειτα να «απαντάει» με σερί 9-0. Ο Κωσταντίνος Λιάπης με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 2ποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο έκαναν το 7-0 για τους Ντόπιους. Ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο, ο Χρήστος Κακαβάς με 1/2 βολές, ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με δίποντο, ο Σωτήρης Στεφανής με 2/2 ελεύθερες βολές από τεχνική ποινή, ο ίδιος με δίποντο και 1/2 βολές έβαλαν μπροστά την Παρέα με 8-11, «απαντώντας» με σερί 9-0. Το 12-11 του δεκαλέπτου έγινε μετά από δίποντο του Γιάννη Καγκαρά και καλάθι του Χρήστου Κακαβά (Φωτογραφία).



2πλη τεχνική και αποβολή Λιάπη


Στην πρώτη περίοδο οι Ντόπιοι έχασαν με αποβολή και 2 τεχνικές ποινές για διαμαρτυρία τον Κωνσταντίνο Λιάπη. Ο Σωτήρης Στεφανής ευστόχησε και στις 2 ελεύθερες βολές των τεχνικών.

«Πορτοκαλί» +1


Στην δεύτερη περίοδο η Παρέα ήταν μπροστά στο σκορ σε όλη την διάρκεια της και έφτασε στο 19-28 και στο +9, όμως οι Ντόπιοι στο φινάλε αντεπιτέθηκαν και μείωσαν στον πόντο και στο 27-28. Ο Γιώργος Σώκος (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος (Φωτογραφία Κέντρο) με εύστοχη προσπάθεια για 2 και ο Γιώργος Σώκος με νέο δίποντο πραγματοποίησαν το 12-17. Με δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη, 1/2 ελεύθερες βολές του Σωτήρη Στεφανή και δίποντο του Δημήτρη Θεοδοσόπουλου έγινε το 14-20. Ο Γιάννης Καγκαράς (Φωτογραφία Δεξιά) σκόραρε για 3, ο Νίκος Κωστής έβαλε 2/2 ελεύθερες βολές και στην συνέχεια ο ίδιος έβαλε δίποντο (17-24). Ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο, ο Γιώργος Ζαγκότσης με δίποντο και ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο διαμόρφωσαν το 19-28. Οι Ντόπιοι με σερί 8-0 μείωσαν στον πόντο και στο 27-28 μετά από νέο τρίποντο του Γιάννη Καγκαρά, 1/2 ελεύθερες βολές του Δημήτρη Σβερώνη, δίποντο του ίδιου και καλάθι του Χρήστου Κακαβά. Η Παρέα έχασε στα τελευταία λεπτά της περιόδου τον Νίκο Βούρτσα, που αποχώρησε τραυματίας.




Σημαντικό προβάδισμα

 












Στα τελευταία 5 λεπτά του δεκαλέπτου οι Ντόπιοι βρήκαν ρυθμό και πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης προηγούμενοι με +12 και 55-43. Ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο, ο Γιώργος Σώκος με τρίποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο, ο Νίκος Κωστής (Φωτογραφία Αριστερά) με δίποντο και ο Πάνος Αρβανίτης (Φωτογραφία Δεξιά) με δίποντο έκαναν το ισόπαλο 33-33. Ο Γιάννης Καγκαράς σκόραρε για 3, ο Πάνος Αρβανίτης έβαλε δίποντο, ο Γιώργος Ζαγκότσης σκόραρε για 3 και ο Νίκος Κωστής έβαλε δίποντο για το 38-38. Ο Χρήστος Κακαβάς με δίποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με 2/2 ελεύθερες βολές και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με δίποντο διαμόρφωσαν το 42-40. Οι Ντόποι έφτασαν στο 52-40 μετά από καλάθι του Γιάννη Καγκαρά, δίποντο του Πάνου Αρβανίτη, δίποντο του Χρήστου Κακαβά, καλάθι του Γιάννη Καγκαρά και δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη. Ο Σωτήρης Στεφανής με 1/2 ελεύθερες βολές, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με καλάθι στο τέλος του χρόνου έκαναν το 55-43.




Σερί 10-0
Οι Ντόπιοι στο φινάλε της 3ης περιόδου «έτρεξαν» ένα καθοριστικό σερί 10-0 και από το 42-40 έφτασαν στο 52-40.

Έκλεισε στους 7


Παρά το +16 των Ντόπιων η Παρέα κατάφερε να μαζέψει προσωρινά την διαφορά στους 6, με τους Ντόπιους να φτάνουν στο τελικό 68-61. Δημήτρης Σβερώνης με νέο δίποντο και ο Γιάννης Καγκαράς με δίποντο έφτασαν την διαφορά στο +16 και στο 59-43. Ο Γιώργος Ζαγκότσης (Φωτογραφία) με δίποντο, ο Σωτήρης Στεφανής με δίποντο, ο Νίκος Κωστής με 1/2 βολές και ο Γιώργος Σώκος με τρίποντο διαμόρφωσαν το 59-51. Ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 ελεύθερες βολές και ο Σωτήρης Στεφανής με 3/4 ελεύθερες βολές έκαναν το 60-54. Με καλάθι και φάουλ του Δημήτρη Σβερώνη με χαμένη ελεύθερη βολή, δίποντο του Γιώργου Ζαγκότση, δίποντο του Δημήτρη Σβερώνη και καλάθι του Γιώργου Ζαγκότση έγινε το 64-58. Το τελικό 68-61 έγινε μετά από 2/2 ελεύθερες βολές του Χρήστου Κακαβά, 3ποντο του Σωτήρη Στεφανή, 1/2 βολές του Βασίλη Τσουκαλά και 1/2  βολές του Πάνου Αρβανίτη σε «νεκρό» χρόνο.



5 φάουλ για Θεοδοσόπουλο και Κωστή
Για τους «πορτοκαλί» με 5 φάουλ αποχώρησαν στην 4η περίοδο οι Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και Νίκος Κωστής.

Τα δεκάλεπτα
12-11, 27-28, 55-43, 68-61

Συνθέσεις Ομάδων

Ντόπιοι (Γιάννης Πέτρου): Καγκαράς 17(3), Σβερώνης Δ. 22, Χονδρός, Σβερώνης Β., Κακαβάς 18, Λιάπης 3, Τσουκαλάς 1, Αρβανίτης 7, Φαρμάκης, Χαλκιάς

Παρέα B.C. (Μιχάλης Λάμπρου): Θεοδοσόπουλος 10, Βούρτσας, Κωστής 9, Κολλημένος Π., Ζαγκότσης 11(1), Κατσαρός Λ., Στεφανής 21(1), Σώκος 10(2), Καλύβας

Διαιτητές: Δημήτρης Σταλίκας-Δημήτρης Λερογιάννης-Θανάσης Χουσιάδας
Κριτής: Γιάννης Χαντζόπουλος
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας




















Ρεπορτάζ: Άντζυ Τσολακίδου
Φωτογραφίες: Γιάννης Κολλημένος