Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Νέοι B.C.-Πρωτέας 50-64

Σε προπονητικό «τέμπο» ο Πρωτέας επιβλήθηκε με 64-50 των Νέων B.C. σε μια αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση.
Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 8. Ήταν στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου και έγινε υπό το βλέμμα λίγων θεατών.
Οι Νέοι του Πάνου Καραγιάννη έκαναν μια ακόμη αξιοπρόσεχτη εμφάνιση. Οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες έκλεισαν το τουρνουά χωρίς νίκη, όμως κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Αποτέλεσαν την πιο νεανική ομάδα της διοργάνωης. Ο Γιώργος Καραθάνος πρώτευσε στο σκοράρισμα με 17 και 1 εύστοχο 3ποντο.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλου έκανε το 8 στα 8 και «ζεσταίνεται» εν όψει της καθοριστικής συνέχειας. Σημαντικό χρόνο συμμετοχής πήραν όλοι οι διαθέσιμοι αθλητές των περυσινών φιναλίστ, οι οποίοι έπαιξαν πολύ χαλαρά. Ο Άγγελος Παχής έκλεισε την αναμέτρηση με 13 πόντους, σκοράροντας και μια φορά έξω από τα 6,75.
Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην διοργάνωση, ενώ οι «γαλάζιοι» θα παίξουν μια εβδομάδα αργότερα στο Final 4.

Χαμηλά στάνταρ
Την προτελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων παρακολούθησαν γύρω στους 15-20 θεατές. Αναμετρήθηκαν ο πρώτος με τον τελευταίο της βαθμολογίας.


8Χ8
Ο δις τροπαιούχος Πρωτέας ολοκλήρωσε τον όμιλο με 8 στα 8 και θα αγωνιστεί στο Final 4 ενάντια στον νικητή του αγώνα Ντόπιοι-Παρέα B.C.

«Ακούραστος» ο Καραθάνος


Αγωνίστηκε για δεύτερο σερί ματς την ίδια ημέρα ο Γιώργος Καραθάνος(Φωτογραφία). Ο αθλητής των Νέων ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Έναν λιγότερο με δυο τρίποντες «βόμβες» είχε ο πολύ καλός Κώστας Παπαγεωργίου.


Διαιτητής και ο Κωστής


Τον αγώνα σφύριξε μαζί με τον Θανάση Χουσιάδα και ο Νίκος Κωστής(Φωτογραφία), που διεύθυνε για πρώτη φορά ματς στην φετινή διοργάνωση.

Εντυπώσεις οι Νέοι
Οι «πράσινοι» μπορεί να μην πέτυχαν κάποια νίκη, όμως κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις αρκετά αξιόμαχες εμφανίσεις τους.

«13αρι» Παχή


Για τους «γαλάζιους» ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία) πρώτευσε στο σκοράρισμα με 13 πόντους και 1 εύστοχο 3ποντο. Διψήφιος με 10 και δυο τρίποντα ήταν ο Κώστας Λέρης.

Προβάδισμα στον πόντο














Ο Πρωτέας προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 9-10 των ανταγωνιστικών Νέων. Ο Σπύρος Ξαγάρας, ο Άγγελος Παχής, ο Κώστας Ντότσικας και ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) με γκολ-φάουλ «έγραψαν» το 2-6. Με τρίποντο και δίποντο ο Κώστας Παπαγεωργίου(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε μπροστά την ομάδα του με 7-6. Άγγελος Παχής, Αποστόλης Νούλας και Σεραφείμ Μπίκας διαμόρφωσαν το 9-10. Ο Ίγκλι Οσμενάι του Πρωτέα έκανε τάπα στον Κώστα Ντότσικα των Νέων.


Χαλαρά ο Πρωτέας


Η ομάδα του Γιάννη Χαντζόπουλου έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 18-25. Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε ένα επιμέρους 9-15 υπέρ της. Κώστας Λέρης, Γιώργος Μαντέκας, Σπύρος Λαμπρόπουλος(Φωτογραφία) πέτυχαν 2ποντα και ο Άγγελος Παχής με δυο καλάθια  έκλεισαν ένα σερί 0-0 για το 9-20. Ο Γιώργος Καραθάνος με 2ποντο και ο Κώστας Παπαγεωργίου με 3ποντο μείωσαν σε 14-20. Με τρίποντη «βόμβα» του Άγγελου Παχή, δίποντο του Κώστα Παπαγεωργίου, του Κώστα Ντότσικα και του Σπύρου Λαμπρόπουλου επετεύχθη το 18-25.
Ο Ερμής Καραμπάς των Νέων έβαλε «στοπ» στον αντίπαλο του Σπύρο Λαμπρόπουλο, ενώ ο Κώστας Λέρης σταμάτησε τον Γιώργο Καραθάνο.


Ανοιχτό δεκάλεπτο

























Μπάσκετ χωρίς σκοπιμότητες παίχτηκε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με ένα επιμέρους 19-23 υπέρ του Πρωτέα και η διαφορά ανέβηκε στο +11(37-48). Ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία πάνω αριστερά) με 3ποντο, ο Σπύρος Ξαγάρας με 2/2 βολές, ο Ερμής Καραμπάς(Φωτογραφία πάνω δεξιά ) με 2ποντο διαμόρφωσαν το 20-30. Με δυο καλάθια του Γιώργου Μαντέκα, 2ποντο του Σπύρου Λαμπρόπουλου και του Κώστα Παπαγεωργίου σημειώθηκε το 22-36. Ερμής Καραμπάς και Κώστας Παπαγεωργίου σκόραραν ξανά(26-36). Ο Σπύρος Ξαγάρας(Φωτογραφία κάτω αριστερά) με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάι με τον ίδιο τρόπο , ο Αποστόλης Νούλας με 1/2 βολές και ο Ίγκλι Οσμενάι με 2/2 βολές «έγραψαν» το 26-43. Ακολούθησαν δυο καλάθια του Γιώργου Καραθάνου και 2/2 βολές του ίδιου, ο οποίος μείωσε σε 32-43. Ο Βασίλης Λέρης(Φωτογραφία κάτω δεξιά) «όπλισε» για τρεις, ενώ με 2ποντα των: Ίγκλι Οσμενάι, Γιώργου Καραθάνου και τρίποντο του Κώστα Ντότσικα σημειώθηκε το 37-48.


Φινάλε στους 14

 












Το 50-64(+14 υπέρ του Πρωτέα) ήταν το τελικό σκορ μετά και την τελευταία περίοδο. Το επιμέρους σκορ διαμορφώθηκε 13-16 υπέρ του Πρωτέα. Ο Σπύρος Λαμπρόπουλος, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Γερονίκος και εκ νέου ο Κώστας Παπαγεωργίου πέτυχαν δίποντα για το 41-52. Με 2/2 βολές του Γιώργου Μαντέκα(Φωτογραφία αριστερά), δίποντα των: Ερμή Καραμπά και Άγγελου Παχή το σκορ ανέβηκε στο 43-56. Ο Κώστας Λέρης(Φωτογραφία δεξιά) έβαλε 2ποντο και 3ποντο(43-61). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δίποντο του Γιώργου Καραθάνου, τρίποντο του Κώστα Λέρη, δίποντο και τρίποντο του εξαιρετικού Καραθάνου.


Αποβολή «Ντο»


Ο Κώστας Ντότσικας(Φωτογραφία) των Νέων συμπλήρωσε 5 ατομικά φάουλ 4:49 πριν την λήξη του αγώνα.


Τα δεκάλεπτα
9-10, 18-25, 37-48, 50-64

Συνθέσεις Ομάδων

Νέοι B.C. (Πάνος Καραγιάννης): Παπαγεωργίου 16(2), Γραμματίκας, Μπίκας 2, Καραμπάς 8, Καραθάνος 17(1), Ντότσικας 7(1)

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β. 3(1), Νούλας 5, Οσμενάι 9(1), Παχής 13(1), Μαντέκας 8, Γερονίκος 2, Λέρης Κ. 10(2), Κυλλής, Λαμπρόπουλος 8, Ξαγάρας 6

Διαιτητές: Θανάσης Χουσιάδας& Νίκος Κωστής
Κριτής: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης: Βασίλης Ρουμελιώτης
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας


























Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Δημήτρης Κολλημένος