Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ντόπιοι-Πρωτέας 68-88

Κυρίαρχος του δευτέρου ημιτελικού ήταν ο Πρωτέας, ο οποίος νίκησε τους Ντόπιους με 88-68, έχοντας την υπεροχή από την αρχή του αγώνα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, αρχίζοντας στις 8.15. Ήταν ο 2ος ημιτελικός του 7ου τουρνουά μπάσκετ Δήμου Καρπενησίου, παρουσία περίπου 100 θεατών.
Οι Ντόπιοι του Γιάννη Πέτρου συνάντησαν δυσκολίες στην κυκλοφορία της μπάλας ελλείψει αθλητών στις θέσεις των γκάρντ. Στην επανάληψη και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να «μαζέψει» την διαφορά, κατεβάζοντας την στους 20. Ο Δημήτρης Σβερώνης ήταν αρκετά μαχητικός, πετυχαίνοντας 23 πόντους.
Ο Πρωτέας του Γιάννη Χαντζόπουλο έφτασε στην νίκη-πρόκριση με πολύ ωραίο μπάσκετ και θα συμμετάσχει σε μεγάλο τελικό για 4η συνεχόμενη χρονιά, επιδιώκοντας την επιστροφή στην κορυφή. Νταμπλ-ντάμπλ για τον Δήμο Σπυριδάκη, ο οποίος ήταν εντυπωσιακός και σταμάτησε στους 30 πόντους, έχοντας στο σκοράρισμα άξιους συμπαραστάτες τους: Ίγκλι Οσμενάι και Κώστα Λέρη.
Την Δευτέρα(19/6) ο Πρωτέας θα παίξει στον μεγάλο τελικό με τον Sporting B.C., ενώ οι Ντόπιοι θα διεκδικήσουν στον μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο με τα Ψηλά Βουνά.

Παρόμοια προσέλευση
Τον δεύτερο ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 100 θεατές. Και σε αυτό το ματς δεν υπήρξε ντέρμπι.



4ος συνεχόμενος τελικός


O Πρωτέας προκρίθηκε στον τελικό για 4η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας δυο κατακτήσεις και ήττα πέρυσι από το Βελούχι 2315. Κατακτά μάλιστα μετάλλιο για 5η φορά σε 6 παρουσίες και αποτελεί την πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού. Σημαντικό μερίδιο στην παρουσία των «γαλάζιων» για τον προπονητή Γιάννη Χαντζόπουλο(Φωτογραφία).

Πάλεψε ο «Σβέρο»


Ο πλέι μέικερ των «κόκκινων» Δημήτρης Σβερώνης(Φωτογραφία) ήταν αρκετά θετικός στην επανάληψη ιδιαίτερα και πέτυχε 23 πόντους με όμορφες προσπάθειες. Στους 16 σταμάτησε ο Κωνσταντίνος Λιάπης.


Πρόβλημα στα γκάρντ
Η απουσία του Βασίλη Τσολάκη και του τραυματία εξ αρχής Γιάννη Πιστιόλη οδήγησε σε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των Ντόπιων.

Χωρίς 3ποντο
Οι ηττημένοι δεν σκόραραν καμία φορά έξω από τα 6,75. Οι νικητές το έπραξαν 7 φορές.

«Ηγέτης» ο Δήμος


Την ποιότητα του έδειξε για ακόμη μια φορά ο Δήμος Σπυριδάκης(Φωτογραφία) του Πρωτέα, ο οποίος ήταν ανίκητος στα δυο καλάθια, προσθέτοντας 30 πόντους στο ενεργητικό του, κάνοντας και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Ο Κώστας Λέρης και ο Ίγκλι Οσμενάι είχαν από 18 με 4 και 1 αντίστοιχα τρίποντες «βόμβες».


Επιτυχημένη παρουσία
Οι Ντόπιοι στην πρώτη τους σαιζόν σε τουρνουά είχαν επιτυχημένη παρουσία και θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Δίπλα στην ομάδα
Τις προσπάθειες των συμπαιχτών τους παρακολούθησαν οι φοιτητές εκτός Ευρυτανίας: Θοδωρής Τάκης και Κώστας Νιαβής.


Έπαιξαν όλοι σε 10΄
Ο προπονητής των Ντόπιων Γιάννης Πέτρου χρησιμοποίησε από την πρώτη κιόλας περίοδο όλους τους αθλητές του.

Καλύτερα ο Πρωτέας


Οι «γαλάζιοι» μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-28. Μάλιστα με 3ποντο του Δημήτρη Κουρλού(Φωτογραφία αριστερά), 2/2  βολές του Δήμου Σπυριδάκη, δίποντα των: Κώστα Λέρη, Δήμου Σπυριδάκη και 2/2 βολές του τελευταίου έκαναν γρήγορα το 0-11. Ο Κωνσταντίνος Λιάπης και ο Πάνος Αρβανίτης βρήκαν σκορ για τους Ντόπιους(4-11). Ο Ίγκλι Οσμενάι(Φωτογραφία κέντρο) με δυο δίποντα και ο Δημήτρης Σβερώνης με 1/2 βολές ενδιάμεσα σημείωσαν το 5-15. Με γκολ-φάουλ του Πάνου Αρβανίτη(Φωτογραφία δεξιά),  2/2 βολές του Δήμου Σπυριδάκη, 1/2 βολές του Παντελή Κωστή, γκολ-φάουλ και εύστοχη βολή του Δημήτρη Σβερώνη επετεύχθη το 11-17. Ο Γιώργος Φαρμάκης με 2/2 βολές μείωσε στους 4(13-17). Με καλάθι και φάουλ του Δήμου Σπυριδάκη, 2ποντο και 2/2 βολές του Ίγκλι Οσμενάι και 3ποντο του Κώστα Λέρη ο Πρωτέας αποσπάστηκε στο +13 για το 13-26, κάνοντας ένα σερί 0-9. Ο Δημήτρης Σβερώνς «απάντησε» με δίποντο και 1/2 βολές, ενώ με καλάθια των: Αποστόλη Νούλα και Πάνου Αρβανίτη «γράφτηκε» το 18-28.Ο Ίγκλι Οσμενάι του Πρωτέα έκοψε προσπάθεια του αντίπαλου του Δημήτρη Σβερώνη, ενώ «στοπ» στον Πάνο Αρβανίτη έβαλε ο Δήμος Σπυριδάκης.


Το «καθάρισε» νωρίς

 
Παράσταση για έναν ρόλο το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Πρωτέας με ένα επιμέρους 10-24 προηγήθηκε με 28-52, «καθαρίζοντας» την νίκη-πρόκριση. Ο Αποστόλης Νούλας(Φωτογραφία αριστερά) «όπλισε» για τρεις, ενώ με 1/2 βολές του Κωνσταντίνου Λιάπη, γκολ-φάουλ του Δήμου Σπυριδάκη με εύστοχη βολή, 2ποντου και 2/2 βολές του ίδιου σημειώθηκε το 19-37. Με δυο σερί δίποντα του Κωνσταντίνου Λιάπη(Φωτογραφία κέντρο), καλάθια των: Κώστα Λέρη, Δήμου Σπυριδάκη και Ίγκλι Οσμενάι «γράφτηκε» το 23-43. Ο Ίγκλι Οσμενάι με ένα ακόμη καλάθι, ο Γιάννης Καγκαράς(Φωτογραφία δεξιά), ο Δημήτρης Κουρλός με καλάθι και ο Χρήστος Κακαβάς με σουτ εντός παιδιάς πέτυχαν το 27-47. Ο Γιάννης Καγκαράς με 1/2 βολές, ο Αποστόλης Νούλας με δίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης με ένα ακόμη γκολ-φάουλ με εύστοχη βολή έκλεισαν το ημίχρονο στο 28-52.
Ο MVP του αγώνα Δήμος Σπυριδάκης έκοψε προσπάθεια του Χρήστου Κακαβά των Ντόπιων.  Ο Δημήτρης Σβερώνης των Ντόπιων έβαλε «στοπ» στον Ίγκλι Οσμενάι του Πρωτέα.


Ανέβηκε στο +30

 












Την διαφορά στους 30 πόντους ανέβασαν οι καλαθοσφαιριστές του Πρωτέα. Με ένα επιμέρους 13-19 έκλεισαν τα 30΄ στο 41-71. Ο Δήμος Σπυριδάκης με κάρφωμα, ο Χρήστος Κακαβάς με 2/2 βολές, ο Γιώργος Μαντέκας με δίποντο, ο Ίγκλι Οσμενάι με δίποντο, ο Κώστας Λέρης(Φωτογραφία αριστερά) με σουτ για τρεις, ο Χρήστος Κακαβάς(Φωτογραφία δεξιά) με δίποντο και ο Δημήτρης Σβερώνης με τον ίδιο τρόπο πέτυχαν το 34-61. Με καλάθια των: Βασίλη Τσουκαλά, Χρήστου Κακαβά και Δημήτρη Σβερώνη οι Ντόπιοι έκλεισαν ένα σερί 10-0 για το 40-61. Ο Σπύρος Ξαγάρας με σουτ για δυο, ο Ίγκλι Οσμενάι με 1/2 βολές, ο Κωνσταντίνος Λιάπης με 1/2 βολές, ο Άγγελος Παχής με τρίποντο και ο Δήμος Σπυριδάκης με δυο σερί δίποντα «έγραψαν» το 41-71.


Κάρφωσε ο Σπυριδάκης
Το πρώτο καλάθι της επανάληψης επετεύχθη με κάρφωμα του Δήμου Σπυριδάκη μετά την ασίστ του Ίγκλι Οσμενάι.


Μείωση Ντόπιων

 












Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος. Οι μαχητικοί Ντόπιοι με ένα επιμέρους 27-17 μείωσαν στους 20 για το τελικό 68-88. Ο Άγγελος Παχής(Φωτογραφία αριστερά) με δίποντο , ο Δημήτρης Σβερώνης, ο Κώστας Λέρης και ο Ίγκλι Οσμενάι με τον ίδιο τρόπο σημείωσαν το 45-75. Ο Άγγελος Παχής πέτυχε ένα ακόμη δίποντο, ενώ με 2/2 βολές του Κωνστνατίνου Λιάπη, τρίποντο του Ίγκλι Οσμενάι, δίποντο και 1/2 βολές του Γιάννη Καγκαρά επετεύχθη το 50-80. Με δυο σερί δίποντα του Δημήτρη Σβερώνη και καλάθι του Βασίλη Τσουκαλά(Φωτογραφία δεξιά) έγινε το 56-80. Με το τελευταίο γκολ-φάουλ του Δήμου Σπυριδάκη, δίποντα των: Δημήτρη Σβερώνη, Κωνσταντίνου Λιάπη και Βασίλη Τσουκαλά διαμορφώθηκε το 62-82. Ο Κώστας Λέρης με τρίποντο, ο Δημήτρης Σβερώνης με δίποντο και 2/2 βολές, ο Κώστας Λέρης με νέα τρίποντη «βόμβα» και ο Κωνσταντίνος Λιάπης με σουτ για δυο πέτυχαν το τελικό 68-88.

Τα δεκάλεπτα
18-28, 28-52, 41-71, 68-88

Συνθέσεις Ομάδων

Ντόπιοι (Γιάννης Πέτρου): Σβερώνης Β., Σβερώνης Δ. 23, Χονδρός, Κωστής 1, Κακαβάς 8, Λιάπης 16, Τσουκαλάς 6, Αρβανίτης 6, Δροσίνης, Φαρμάκης 2, Χαλκιάς, Καγκαράς 6

Πρωτέας (Γιάννης Χαντζόπουλος): Λέρης Β., Νούλας 6, Οσμενάι 18(1), Σπυριδάκης 30, Παχής 7(1), Κουρλός 5(1), Μαντέκας 2, Γερονίκος, Λέρης Κ. 18(4), Κυλλής, Λαμπρόπουλος, Ξαγάρας 2

Σημειωτής: Μαρία Συγγούνη
Χρονομέτρης: Θανάσης Γιαννόπουλος
Χρονομέτρης 24΄΄: Σπύρος Κολόκας
























Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κολλημένος
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολλημένος